|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2013
7.1.2013 14:02:08   
saramiska
leliika - mislim, da se za 1. trimesečje pri nas šteje do konca 13. tedna. 12t 6/7 si še 1. trimesečje, na 13t 0/7 pa 2. trimesečje. Naj me kdo popravi, če sem zabluzilauser posted image

(odgovor članu Sonreir)
Neposredna povezava do sporočila: 726
7.1.2013 16:23:02   
aanchy87
Punce pozdravljene.

Tudi jaz se vam pridružujem na novo. :) ...
Tole je moja prva nosečnost ... PDP imamo 21.07.
Zdaj poteka vse vredu, od začetka smo imeli manjše težave, ampak se je otročiček odločil ostati :) tako da zdaj uživamo naprej.

Vsem vam želim veselo user posted image in nič težav :)

(odgovor članu saramiska)
Neposredna povezava do sporočila: 727
7.1.2013 17:45:25   
strelka87
dobrodošle nove srečke user posted image !
če želite se nam lahko pridružite v skriti fb skupini, kjer nihče razen nas članic ne more brati komentarjev. tam nas je že 26. če katera želi naj mi piše na ZS.

lp

(odgovor članu aanchy87)
Neposredna povezava do sporočila: 728
7.1.2013 19:51:34   
beti5
Drage nosečke, najprej SREČNO 2013, to je naše leto:)user posted image Moja viroza je koooončno mimo, grlo spet ne boli, kar ne morem verjeti. Jutri je moj dan, tudi mene čaka pregled NS in dvojni presejalni test. Hitro vam poročam, kako je bilo. Hudo mi je za mami26, želim ji vse dobro! Zdaj imam tudi jaz tremo, kaj bomo izvedeli? Sem pozitivna in vesela, edino kar se mi dogaja zelo pogosto so slabosti. Zdaj v tretje pa to. Kar pogosto, sploh ob večerih sem na wc ...jao...sprašujem se do kdaj? Zdaj sem v 13 t in bi se moralo počasi umirjat! Tudi mene zadnjih nekaj dni glava boli, pa mine in tudi mene na momente špika kot strela iz jasnega. Vse je to nosečnost in treba jo je vzet v zakup.user posted image Komaj čakam, da grem spet ven na zrak, saj že 3 tedne sem ali v službi ali doma, saj sem se borila proti virusom. Komaj čakam pomald!user posted image Kar pa se tiče FB, meni je tukaj lepše, svoj profil imam, a o nosečnosti mi je lepše se pogovarjat tukaj. Morda se motim, pa me le premami, pa se "vidimo" kdaj tudi tam! Lepo se imejte in vse dobro vam želim in uživajte v trebuščkih:)))

(odgovor članu strelka87)
Neposredna povezava do sporočila: 729
8.1.2013 8:35:48   
Sonce32
Jutro user posted image

Spet se nam je pridružilo kar nekaj novih user posted image . Dobrodošle vse! Sonreir, držim pesti za dobre izvide pri biopsiji.user posted image

leliika, glede točne opredelitve vseh trimesečij v nosečnosti sem zasledila že različne informacije. Meni je npr. osebna zdravnica zadnjič celo rekla, da 1. trimesečje traja vse do zaključenega 15. tedna, kar me je kar malo presenetilo. Dr. Pušenjak pa na svojem forumu omenja celo več možnosti za razdelitev obdobja nosečnosti. Moram priznati, da sem že od začetka nosečnosti zasledila toliko različnih informacij glede nosečnosti, da me niti malo ne čudi, da so nosečnice včasih tako zbegane in prestrašene. Eni zdravniki priporočajo pitje folne tudi po 1. trimesečju, drugi ne, eni odsvetujejo plavanje v bazenih, drugi zagovarjajo, eni zagovarjajo UZ na vsakem pregledu, drugi svarijo, da so lahko škodljivi, eni zdravniki opozarjajo na škodljivost pitja zeliščnih čajev v nosečnosti, pa zaviješ v prvo lekarno in si kupiš čaj za nosečnice, ki je seveda zeliščni, itd. Človek bi rekel, da so v tako pomembnem obdobju vsake ženske in tudi otroka neke stvari trdno določene, opredeljene, raziskane. Pa je v resnici vse bolj odvisno od tega, katerega ginekologa imaš in kaj ta zagovarja. Se mi vse bolj dozdeva, da je treba v nosečnosti kot vedno v življenju uporabljati predvsem zdravo pamet! user posted image

Lep dan vsem skupaj user posted image

(odgovor članu Sonreir)
Neposredna povezava do sporočila: 730
8.1.2013 16:16:05   
_Kepica_
Hej hoj vsem "starim" in "novim" user posted image .

Ste se kar naklepetale. Superuser posted image

V petek sem imela 2. pregled, kjer sem dobila okvirni PDP (zaradi zmešanih ciklusov mi ga bo ginekolog sproti prilagajal) - PDP imamnekje od 20.-25. 7. Sem na internetu brala glede določanja prvega trimesečja. Sonce32 , se strinjam s tabo, vsak drugače opredeljuje, kdaj se konča prvo trimesečje. Na internetu je toliko različnih informacij, da sem že čisto zmešana user posted image

Kar se tiče slabosti se mi pa zdi, da se mi bo zmešalo. Vsak dan je huje. Čez dan še nekako gre, zvečer in ponoči pa ni za zdržat. Včasih pomislim, da bi se prisilila, da bi bruhala (čeprav me je bruhanja na splošno zelo strah), ker bi mi mogoče vsaj to pomagalo. Slabo mi ni edino takrat, ko jem. Ne morem pa jesti cel dan, me bo še razgnalo user posted image Kako je kaj z vašimi slabostmi? Se že kaj umirjajo?

Bravo za tiste, ki ste že imele NS in ste dobile dobre rezultate. Jaz že odštevam - še 10 dni. Naj že hitro mine.

Vsem vam želim čim manj slabosti in čim več pozitivne energije user posted image user posted image

Lep dan.

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 731
9.1.2013 9:54:47   
saramiska
Jutro, punce! user posted image

Včeraj sem imela pregled, G mi je povedala, da so izvidi krvi in urina v redu, to je pa touser posted image Na naslednjem pregledu čez 4 tedne, ko bom že 19. tednov, mi bo napisala napotnico za morfologijo, ki jo bom delala v ljubljanski porodnišnici. Drugih novičk pa res nimam, počutim se večinoma kar dobro, edino zvečer mi malo energije zmanjka pa tudi kakšna slabost ali glavobol se takrat pojavita, do jutra pa je spet vse resetiranouser posted image

Upam na sončen dan! Imejte se lepo! user posted image

(odgovor članu _Kepica_)
Neposredna povezava do sporočila: 732
9.1.2013 17:33:35   
Mumu31
Pozdravljene,
evo, noseča sem 12T in 3D in jutri imam NS. Do sedaj relativno vse ok (razen obdobja pogostih bruhanj in oblolelosti želodca, a je vse minilo). Za pregled me precej skrbi, ga pa tudi že zelo z veseljem pričakujem in si želim da bi blo vse ok.

Vse lepo tudi ostalim julijkam 2013, ki res nismo prav kako aktivne na forumu :)

Neposredna povezava do sporočila: 733
9.1.2013 18:07:22   
beti5
Včerajšnji pregled je za mano, NS je 1:4, rizičnost za mojo starost tudi ok, čakamo na izvide hormonskih preiskav, srček bije normalno (166), detece je bilo živahno, če je lulček ali ne, pa še ne vemouser posted image !
To je to, ko bo morfologija nekje po 20 tednu bomo pa tudi to videli! Lepo bodite in pozdravček!user posted image

(odgovor članu Mumu31)
Neposredna povezava do sporočila: 734
9.1.2013 19:18:06   
Mumu31
Super Beti. Koliko si pa noseča (T/D) ?

(odgovor članu beti5)
Neposredna povezava do sporočila: 735
9.1.2013 20:20:50   
srecna86
Tudi jaz sem med vami.... Zanima me, če ima kakšna od vas pregrado v maternici.... Sicer mi je rekla zdravnica, da naj se obnašam, kot da ni nič narobe, ampak me vseeno zanima.... Moj PDB 18.07.2013....

(odgovor članu Mumu31)
Neposredna povezava do sporočila: 736
9.1.2013 20:38:04   
leliika
Pozdravljene!

Najprej bi se zahvalila za odgovor saramiska in sonce82..
V torek sem bila na pregledu pri moji ginekologinji in zaenkrat je vse vredu. Najbolj sem pa bila vesela ko mi je rekla da sem prebolela toksoplazmozo user posted image res super.. me še pa muči napetost ful.. drugače pa že mislim da je razpoloženje precej boljše kot izpred tedniuser posted image in komaj čakam naslednji pregled!
A že katera premišljuje o vozičku?? jaz že malo brskam ker me že muči.. saj pa gledam lahko ane??user posted image
srecna06 imave isti PDP user posted image

(odgovor članu srecna86)
Neposredna povezava do sporočila: 737
9.1.2013 22:00:46   
happyme
Pozdravljene!

Danes za nami pregled sem 14t 5/7 in danes smo izvedeli da dobimouser posted image user posted image user posted image . Slabosti pa še so kar prisotne. Toksoplazme pa še nisem prebolela tako, da me čakata še dve kontroli. Koliko ste se že zredile?

(odgovor članu leliika)
Neposredna povezava do sporočila: 738
9.1.2013 22:19:22   
Sonce32
leliika, tudi jaz sem bila vesela, ko sem izvedela, da sem že prebolela tokso. Ena skrb manj. user posted image

Tudi mene muči napetost v trebuhu zadnje par dni. Se mi zdi, kot da mi trebuh raste z vsako uro. Verjetno gre za večanje maternice. Ali še katera čuti napetost?

happyme, jaz sem v 16. tednu in sem se zredila za slabo kilco. Zdravnica pravi, da ni s tem nič narobe. Trebuh je pa že precej opazen. Jaz pri sebi nisem opazila nobenih sprememb glede apetita, jem enako kot pred nosečnostjo. Koliko ste se pa ve kaj zredile? user posted image

(odgovor članu happyme)
Neposredna povezava do sporočila: 739
10.1.2013 11:41:37   
NistaKontraSplita
Hello punce!

Prej sem nekako spadala pod junijke, zdaj pa je moj pdp 1.7.2013. Zato se vam pridruzujem ce me sprejmete seveda.

Vceraj sem imela 2.pregled (15t 3/7), decembra pa sem imela NS pri dr.Pelkicevi v MB. Vse okej, razen tega, da ni mogla videt nosne kosti, ker se mali/mala ni obrnil z obrazkom. Upam, da se bo tudi to resilo in da bo vse okej.

Drugace pa malo o meni: stara sem 29 (full velik ze), doma imam ze skrata, ki bo septembra pihal ze 8 sveck. Kam cas bezi joj ?!?! Zaenkrat mu se nisva povedala za dojencka, ker je potem prevec vprasanj in se 6 mesecev neucakanosti. Mu bova povedala, ko bo mami res bajsek haha.

Zredila sem se za dve kili od prvega pregleda dalje. Slabo mi je blo vsega skup ene dvakrat, bruhala pa nikol nisem. Glede hrane nimam problemov, najbolj pa mi disijo koruzni kosmici v mleku al pa sendvic s poli in kumaricami :-P pa pizza seveda. V glavnem lacna nisem.

To bi bilo zaenkrat vse, cuvajte trebuscke in se slisimo ko bo kaj novega. Pozdravcek poletne nosecke <3

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 740
10.1.2013 12:56:04   
pupa82
Pozdravljene!
Res se nas je že veliko nabralo. Jupiiiiiiii, dobrodošle!!
Naj še jaz povem: v ponedeljek sva imela NS. Od sreče, ko sva videla dete, sva pozabila čisto ve vprašat - kdaj je PDP, spol(čeprav sva rekla, da ne bova sprašvala, edin če se bo videlo..). Je bil pa tako živahen in je take salte delal, da ga je komaj lovila user posted image . Ampak tisto kar je hotela videti, nama je prikazala in imava kar nekaj slikic user posted image . rezultati so ful dobri. Skoraj malo odstopam. Nuhalna svetlina je 1,5 nosno kost je lepo videla, mehurček, srček, popkovnica, želodček, možgančki... Sedaj pa pridno božam svojega bušija. Zredila sem se okrog 2 kg (enkrat pokaže tako, drugič drugače). Noseča sem pa 12t5d.
Kar se slabosti tiče, včasih je dobro, naslednjič pokasiram vse za nazaj. Edin opazila sem, da ko mi pritisne na mehur, da me prav boli in ko grem na wc je uredu. Ampak se mi ne mudi... Se še kateri to dogaja? Pijem pa kar veliko user posted image
Uživajte v sončku!!!

(odgovor članu NistaKontraSplita)
Neposredna povezava do sporočila: 741
10.1.2013 13:11:36   
Sonreir
Hvala sonce32 user posted image
Ko sem imela prvi pregled (na silvestra) sem imela sladkor v krvi 5,2 mmol/L, tako da sem dobila napotnico; diagnoza nosečniški oz. gestacijski diabetes. Včeraj sem se napotila v diabetološko ambulanto. Vzelo mi je kar nekaj časa, saj sem morala dati kri in vodo, pa posvet z zdravnico in posvet o zdravem prehranjevanju... Sedaj si merim sladkor 4x na dan in sicer 1x na tešče in 3x 90 minut po glavnih obrokih. Pestro… sem si takoj vnesla opomnike v telefon, ker bi drugače že danes zjutraj pozabila V glavnem odčitki dobro kažejo, ne gre čez meje. No, prijateljica, ki je predkratkim rodila, je imela tudi diabetes in mi je dejala: »Saj se navadiš, pa še rediš se ne preveč…«. Ne vem točno, mislim pa, da sem dober kg izgubila, ker sem se že prej probala izognit beli moki, sladkarijam,...
Lep dan želim user posted image

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 742
10.1.2013 16:39:22   
Pikolina13
Zdravo. :) Se vam lahko pridružim?
PDP imam sicer 2.8., ampak bosta dva in verjetno bomo kar julija rodili. user posted image
Doma imam že 9-mesečnega sinčka. user posted image

(odgovor članu Sonreir)
Neposredna povezava do sporočila: 743
10.1.2013 21:49:07   
saramiska
NistaKontraSplita - jaz sem 30 pa nimam še nobenega otročka, zdaj pa berem, da sem že ful stara!?! user posted image

pupa82 - mene je danes ponoči ful bolelo na dnu trebuha, nekako nisem našla udobnega položaja, zjutraj pa sem imela tam trdo bunko... No, pa me je prešinilo, da imam mogoče poln mehur in je bilo res to, nisem pa sploh imela občutka, da me tišči na stranišče. user posted image user posted image

Jaz imam še vedno pol kilce manj, kot pred nosečnostjo ampak počasi leze navzgor, slabo mi sicer ni več, apetita pa nimam najboljšega.

Dobrodošle vse nove in lep večer vsem user posted image !

(odgovor članu Pikolina13)
Neposredna povezava do sporočila: 744
11.1.2013 8:19:25   
corfu
Dobro jutro

Moje slabosti počasi izvenevajo, me pa pogosto boli v želodcu. Zredila sem se za točno 1kg. V ponedeljek imam nuhalno in seveda že komaj čakam, za spol bomo vprašali, ker smo veliki firbci. Nam je pa čisto vseeno, doma imamo že sina in dve hčerki. Stara sem pa 30 in nisem nič stara hahahauser posted image

Uživaj življenje...

Neposredna povezava do sporočila: 745
11.1.2013 8:59:31   
beti5
Nič nismo stareuser posted image , in nosečnost nas še pomlajuje, še posebej, ko bomo vozičkale in se cartale ter skakljale za našimi zakladki! Mumu31 sem nekje na sredini 13 t, moj pdp 22.7. Lep vikend, drugi teden pa na sneg!user posted image

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 746
11.1.2013 9:09:40   
Mumu31
Ojla!
Včeraj mela NS, vse ok, zelo user posted image :). Spola pa še ni želel-a pokazati :)

PDP ostaja 29.7.

(odgovor članu beti5)
Neposredna povezava do sporočila: 747
11.1.2013 11:20:00   
NistaKontraSplita
Ne poznam vas se tolk pa vidim da ste zanimive in mlade :-P

Me pa zanima, ce bo katera od vas vozickala po MB?

Pozdravcek

(odgovor članu Mumu31)
Neposredna povezava do sporočila: 748
11.1.2013 12:36:14   
pupa82
Kdo pravi, da smo stare?? Nismo stareuser posted image user posted image user posted image , glede na to, da sem se pri 27ih odločila, da bi imela bejbija, pa se žal ni izšlo... Če bomo pa pri 30ih (skoraj 31) prvič mame, pa ni nič groza. Pa poglejte filmske igralke, ki se odločajo po 40. To pa so stare za prvega otroka... Pa da ne bo katera užaljena, če je že toliko stara user posted image
Uživajte drage mlade in lepe nosečke user posted image   

(odgovor članu NistaKontraSplita)
Neposredna povezava do sporočila: 749
11.1.2013 21:19:26   
katerina123
Ojla punce!

No, pa se javljam po dolgem času. Prvi pregled je že za mano, prav tako NS. Rezultati ok. Naslednji pregled imam že 24. januarja.

Počutje je pa druga stvar: še vedno mi je preveč slabouser posted image . Se mi zdi, da je samo še huje, pa sem že v 14 tednu in sem nekako upala, da bo že enkrat konec… Zjutraj je sploh cela štala preden grem v službo…

Glede starosti, ki jo omenjate: res je odvisno od človeka kako gleda na to, jaz na primer sem pri 27ih prva iz moje družbe. Sej veste kako je to, najprej se vpišeš na fax, vmes študiraš, potuješ, žuraš in še enkrat žuraš in potem se ustališ user posted image . Poznam pa par punc, ki so rodile takoj po srednji in jim nisem fouš, ker zame je mladost, da jo doživiš. Pač smo si različne, hvala bogu.

Lepo se mejte user posted image

(odgovor članu pupa82)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?