|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2013
21.12.2012 13:40:17   
Čebelčk
Živjo punce :)
Sem majska nosečka ;)

Če vas zanima vadba joge v nosečnosti vam posredujem spodnje informacije.
Iyengar vadba hatha joge je še posebej primerna za NoSeČke, saj daje poseben poudarek na pravilni in varni izvedbi položajev primernih za vsako trimesečje posebej - vadba je individualno prilagojena vsaki posameznici. Z vadbo joge se znebimo bolečin v občutljivih delih telesa, hkrati pa okrepimo mišice, ki nam bodo pomagale pri porodu. Z dihalnimi vajami se, poleg priprave na porod, tudi povežemo s svojim otročkom. Vadba poteka vsak ČETRTEK ob 16.15h v Ljubljani.

Več info:http://www.cityoga.org/index.php?page=joga_tecaji#joga_opis

(odgovor članu pomežik)
Neposredna povezava do sporočila: 676
21.12.2012 14:49:07   
saramiska
Hej, punce! user posted image

Danes sem imela nuhalno in je bilo vse super, bila sem v Dravljah in je dr. Reševa zelo prijazna, vzame si čas, vse razloži, vpraša, če te še kaj zanima itd. Tveganje za DS imam nizko, za hormonske teste se nisem odločila, verjamem in upam, da bo vse v redu. Za spol je bilo še malce prezgodaj, tako da še ne vem, kakšno ptičko imamuser posted image Prometrij bom jemala samo še ta teden 2x dnevno in naslednji teden 1x dnevno, nato sem rešenauser posted image

pikapoka35 - men se zdi sam to mal čudno, da so ti predpisala Aspirin, če imaš astmo, ker lahko Aspirin sproži astmatični napad. Sej ne, da ne zaupam tvoji zdravnici pa nočem te za brezveze sekirat, sam tkouser posted image

Se je pa začel trebušček kazat, bom morala kakšne druge hlače kupituser posted image Pa staršem povedat in to, najraj ne bi povedala nikomur, bi bila to najina skrivnost, dokler ne bi otrok šel v 1. razreduser posted image Moj apetit se počasi vrača, imam pa občasno tak nenaden napad slabosti, da mislim, da bom bruhala, traja 15 minut, potem pa čisto mine. Pa ne vsak dan. In dobila sem nekaj energije nazaj, da lahko vsaj kaj doma naredim.

Upam, da ste v redu, danyy, napeto pričakujem tvojih novic z nuhalne! Pozdrav! user posted image

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 677
21.12.2012 15:05:46   
mami 26
saramiska user posted image user posted image za tako lepe razultate user posted image čestitke!!!
pa kaj ti imaš še izcedke da moraš še vedno jemat Prometrij ?

(odgovor članu saramiska)
Neposredna povezava do sporočila: 678
21.12.2012 15:18:44   
beti5
Pregled pri G je za mano, srček bije, rokice, nogice glavica vse se je vidlo in je ok. Dala mi je info glede NS, najboljši teden je med 7. in 11.1. zdaj pa poslušajte tole: Dr.Strahova me ne vzame,(bila sem drugič že pri njej), ima vse zasedeno. Klicala sem kar dopoldan iz avtomobila, prosim isto med.sestro za kakšno drugo številko za P v Lj, je rekla da je nima. Vedela sem, da moram pohitet, saj so prazniki pred vrati.Dobim končno številko od P v Lj, tri različne številke, pa saj ni problem klicarit, so bile vse prijazne.No, kar želim rečti je to, da mi je že moja G omenila, da mi NS ne pripada na mojih 37, skoraj 38 let, ampak samo amnio. Torej sem plačniška po vseh ambulantah v Lj. Berem po inetrnetu, pa je to res?, ne vem, če si star 35 pa do 36 je gratis, naprej pa ne več. Zanimivo, ne? Naročila sem se v ambulanto v Podutik 8.1. imam NS ter dvojni presej. test na, oboje stane skoraj 100 eur. Zanimivo je, da je kollegica lani prišla tudi v Lj in je imela to dvoje gratis, pa sva istih let. Danes pa so vsi zatrdili drugače. Bom že, saj ni problem, sam čudno je. Na amnio sem pa se odločila bi šla po teh dveh testih, pa upam, da ne bo treba it, če bi bilo kaj narobe. Mislim samo dobro in pozitivno! Lepo bodite in lepe praznike! P.S. ko sem pričakovala drugega sinka sem imela vzdevek sanjackauser posted image , tako me moj partner včasih kliče, takrat sem bila zelo aktivna na RR, zdaj imam veliko več obveznosti, vas pa zelo rada berem, zdaj pa sem beti5, ker nas bo julija že 5 pri hiši in če bo tretja punčka bo Beti. Če pa bo fantek pa še razmišljamo, še je čas.......Lpuser posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 679
21.12.2012 17:37:06   
hapy
Jaz sem imela v sredo 1 pregled. Se je tamali lepo videl, velik 1,3cm (8t 3/7) :) Videlo se je tudi srčka kako bije.
Vesela sva oba :) je pa kar malo ˇčudnoˇ ( pa ne me narobe razumet) ko si prvič noseč in vidiš kako malo bitjece raste v tebi in ne veš kaj te vse še čaka. Dober občutek in po eni strani malo strahu :):)

(odgovor članu beti5)
Neposredna povezava do sporočila: 680
21.12.2012 17:44:50   
danyy
Pozdravček, nuhalna je za mano. Vse je vredu, rezultat je super, tako da zdaj pa lahko res začnem uživati v nosečnosti. Čudovito je bilo videti malo pikico kako divje maha z rokicami, pa brca, no na začetku smo ga morali pa kar nekaj časa budit. Velik je 5,04 cm oz. še kak cm več, ker ni mogel izmeriti, ker ni iztegnil nogic. Za spol nisma vprašala.
Zdaj pa čakam še da "pride božiček", da dobim angelsound.user posted image .
saramiška, super za dobre rezultate user posted image . Slabo je tudi meni, kar fejst, ampak bo že.
beti5 lepo, da je bilo na pregledu vse ok. Glede NS,pa se meni zdi, da je po 35 letu brezplačno, tako da bi tudi ti morala imeti zastonj.user posted image

(odgovor članu beti5)
Neposredna povezava do sporočila: 681
21.12.2012 18:47:49   
Anonimen
Saramiska in danyy - v katerem tednu in dnevu sta imeli nuhalno?

(odgovor članu danyy)
  Neposredna povezava do sporočila: 682
21.12.2012 19:52:57   
rovar_ka
Pozdravljene souser posted image !

Tudi jaz bi se vam pridružila. To je moja 3. nosečnost, doma imamo že eno 4,5 letno julijkouser posted image , druga nosečnost pa se žal ni iztekla po "knjigi".
Sem v enajstem tednu (10 5/7) in danes sem imela pregled, kjer sem vidla bejbija z utripajočim srčkom. Smo v devetih user posted image .

PDP imam 14.7.2013, naslednji UZ pa 3.1.

Božajte svoje bušije in pazite naseuser posted image

***Pomeniš mi vse in še več***

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 683
21.12.2012 20:02:10   
danyy
Anonimna jaz 11 tednov 5 dni. tako je danes izračunal.

(odgovor članu rovar_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 684
22.12.2012 12:07:54   
saramiska
mami 26 - hvala!user posted image Nimam več krvavitev, Prometrij jemljem, ker imam zamrznjenčka (v umetnem ciklu brez lastne ovulacije in posledično brez lastnih hormonov). Mislim pa da v vsakem primeru priporočajo jemanje Prometrija do 14. tedna, ko je posteljica dovolj razvita, da ga sama izdeluje v zadostni količini.

beti5, hapy, danyy, rovar_ka - super za preglede! user posted image

Anonimna - jaz sem imela NS v 12 tednov 2 dni.

Kar se NS na napotnico tiče - od dopolnjenega 35. leta do dopolnjenega 37. leta imaš možnost izbirati ali NS ali AC na napotnico, pri čemer se ti splača plačati NS, ker je AC (v primeru, da jo kasneje potrebuješ) dražja. Če koristiš napotnico za NS, moraš potem AC plačati. Po dopolnjenem 37. letu pa ti pripada na napotnico SAMO AC - če želiš pred tem vseeno na NS (in na hormonske teste), jo moraš plačati. Ne vem, če sem dovolj razumljivo napisala.

Joooj, kakšno žalostno vreme imamo v Ljubljani! Upam, da vam ne pride do živegauser posted image Imejte lep vikend in lepe praznike, če si prej ne pišemo! user posted image

(odgovor članu danyy)
Neposredna povezava do sporočila: 685
22.12.2012 12:22:03   
beti5
Saramiska hvala, si mi dobro razložila!user posted image To je tako ja, zdaj razumem. Lepo bodite in vsem naj božiček prinese kaj lepega!user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 686
22.12.2012 19:51:29   
pikapoka35
Oj jaz sem imela zastonj NS ker imam 35 let. Vendar če bi imela slabe rezultate NS mi AC pripada zastonj. To mi je razlozila sestra v Porodnisnici Lj. in tut na enem listku pise tako kjer se podpises da se strinjas s preiskavo. Tako da potem ni treba nic placati.

(odgovor članu beti5)
Neposredna povezava do sporočila: 687
22.12.2012 20:18:28   
_Kepica_
user posted image punce za preglede in za lepe rezultate na NS. Komaj čakam, da imam tudi jaz nuhalno. Me čaka še cel mesec čakanja user posted image Bomo že potrpeli pa ta čas bušeka pridno božali user posted image

Še vedno sem v dilemi, kaj naj jemljem namesto Elevita (zelo se matram, da tablet pogoltnem, če ga pa zdrobim, ima pa res grozen okus). Katere vitamine ve jemljete?

Lepo je brati vaše nasvete, saj je to moja prva nosečnost in je vse tako novo. Tako da vas bom najbrž velikokrat kaj vprašala user posted image Saj ne zamerite moji nevednosti, kajne?

Čudovit decembrski večer vam želim. Držim pestke za tiste, ki imate pred novim letom še pregled oziroma NS user posted image

(odgovor članu pikapoka35)
Neposredna povezava do sporočila: 688
22.12.2012 21:14:47   
pupa82
_Kepica_ moja kolegica ni jemala nobenih zdravil (vitamini) razen Folacin in Magnezijeve tablete (kapsule), ki jih kupiš v lekarni - jih sami delajo. Pa je zaenkrat vse uredu z detetom. Tudi jaz se zelo matram, da ga pogoltnem zaradi slabosti. Moram res ujet pravi trenutek, če ne pristane v lijaku user posted image  Zdrobit jih pa nočem, ker bi po mojem res bruhala. Drugače ni problem tablet dol pogoltnt, sam zdej je pa muka. Se mi zdi da je čedalje huje. Zdej mi je že cel dan slabo user posted image  Ampak tut tega bo enkrat konec... Bušiji vam že kaj rastejo? Meni se že pozna user posted image user posted image  Jupi, jupi, še malo pa bom kupovala nosečniške cunjice user posted image user posted image
Lp

(odgovor članu _Kepica_)
Neposredna povezava do sporočila: 689
23.12.2012 8:21:44   
Kass
Srecke user posted image kako smo kaj? user posted image
Mi pa smo vceraj dali NS skozi z super rezultati tako da sem zdej kr dosti pomirjena..potem pa sva uprasala se za spol bolj iz firbca in kaže na puncko kar si pa tudi obapotihem bolj zeliva..ceprav je zdravje na 1.mestu user posted image
Drugace pa je pocutje super kot je tudi do zdej blo in upam da tako tudi ostane user posted image
Pa tudi trebuscek se ze malo pozna ja user posted image

(odgovor članu pupa82)
Neposredna povezava do sporočila: 690
23.12.2012 10:34:12   
saramiska
_kepica_ - ne sekiraj se glede vitaminov, folna kislina je zelo priporočljiva v prvih tednih nosečnosti, ko se zapira nevralna cev, kasneje ni več tako pomembna. Jaz jemljem Elevit, ker pojem zelo malo sadja (ga ne maram), svezo zelenjavo je pa težko dobiti (me prav zanima, koliko vitaminov še imajo tiste zmrznjene reči iz Egipta v Mercatorjuuser posted image ), če bi pa jedla bolj zdravo, vitaminov v tabletah sploh ne bi jemala. To škatlo Elevita še pojem do konca, potem pa neham, vsaj če bo kri v reduuser posted image

Na Dopplerju pa ta teden slišim tudi že plodove gibeuser posted image Najprej nisem vedela, kaj so ti sunkoviti zvoki (zveni drugače kot klokotanje po črevesju), ko sem pa na UZ videla, kako se mali sunkovito premika, mi je posvetilo, da se ti zamahi slišijo tudi na Dopplerjuuser posted image

Lep dan, punce! user posted image

(odgovor članu Kass)
Neposredna povezava do sporočila: 691
23.12.2012 12:18:30   
Sonce32
Živjo

Končno smo prejeli še izvide dvojnega hormonskega testa, ki so še boljši kot izvidi nuhalne, tako da lahko zdaj končno začnem resnično uživati v nosečnosti brez skrbi. user posted image

_Kepica_, zakaj pa moraš jemati vitamine? Po priporočilu zdravnika ali sama tako želiš? Ker če so tvoji izvidi krvi ok, ti dodatnih vitaminov razen folne, ki pa po dopolnjenem 3. mesecu ni več tako zelo potrebna, ni treba jemati. Jaz Elevita sploh ne jemljem in ga tudi ne nameravam razen v primeru slabega izvida. Pijem folno, ki jo bom jemala še en mesec vsak dan, potem pa verjetno samo vsak drugi/tretji dan. Edino, kar sem dodala, so kapsule Omega 3, ker so te maščobne kisline res nujne v nosečnosti. Vse ostalo pa zaužijem s hrano. Če ne maraš zelenjave, je najboljši trik, da si z mešalnikom zmiksaš kak list šinače, korenčka in dodaš sladko sadje kot npr. jabolko, kiwi, ananas. Tak smoothie je prav okusen, zelenjave sploh ne čutiš, pa še zdrav je. user posted image

Punce, že kaj razmišljate o morfologiji? Jaz jo komaj čakam. user posted image Se je tudi nanjo potrebno naročiti pri željenem ginekologu kot pri nuhalni ali jo opravi kar tvoj osebni ginekolog? Če prav razumem, lahko tudi pri morfologiji naročiš slikice in cd s posnetki. Mogoče katera ve, kako je s tem.

Prijetno nedeljo vsem skupaj user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 692
23.12.2012 20:29:10   
_Kepica_
Dober večer.

Hvala za nasvete glede vitaminov. Sonce32 Ko sem se naročala na prvi pregled, sem vprašala, če je priporočljivo kakšne vitamine jemat, pa so mi rekli, da priporočajo Elevit. Tako da sem zdaj eno škatlo pojedla, tako da imam res dosti the tablet, ker je okus res zanič user posted image

Sicer pojem veliko sadja. Saramiska, tko kot si ti rekla, sem pa v dvomih, koliko je res ta zelenjava v trgovinah še obdana z vitamini, ko pride do Slovenije. Glede izvidov krvi mi niso pa nič rekli, da bi bilo kaj narobe.

Uuu, buščki že rastejooouser posted image user posted image Kmalu, pa jih ne bomo mogle več skrivat user posted image

Saj res, kako je glede morfologije? Jo običajno dela izbrani ginekolog ali se je tako kot na NS treba kam naročit? Kar veliko vas je že imelo NS. Kako lepo je brati tako dobre rezultateuser posted image Mene čaka še slab mesec do NS.

Lep preostanek nedelje vam želim pa lepe sanje user posted image

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 693
24.12.2012 7:01:39   
danyy
Pozdravček, kako ste kaj?
Jaz sem vredu, le slabo mi je spet full in to lepo kar cel dan.
Glede folne, jaz jo bom počasi nehala jest redno, mogoče še samo 2x tedensko, ker se davim s temi velikimi tabletami. Drugih vitamimov ne jemljem, ker pojem ogromno sadja in tudi zelenjave, pa na srečo imam kar nekaj domačega.

Glede morfologije, naredi ti jo kar izbran ginekolog (jaz bom imela konec februarja/začetek marca), datum prav tako določi G, glede CD-ja je verjetno odvisno od G, pri moji dobim samo slike (prvič sem jih dobila 12). Se pa ene še odločajo za samoplačniško morfo, tam pa verjetno dobiš tudi CD. Je pa partner lahko zraven user posted image .

Punce, želim vam lepe božične prazike user posted image .

(odgovor članu Čebelčk)
Neposredna povezava do sporočila: 694
27.12.2012 16:48:42   
beti5
Na Pomoč!! Že dva dni me kuha viroza, kiham, smrkam, grlo boli tako zelooo, pojedla sem že 2kg limonn, spila čaja, ne gre na boljše! Nič ne upam vzet: lekadol itd...Kaj pravite, kako naj si pomagam?user posted image Hvala in lepo bodite, grem pod oddejo.user posted image

(odgovor članu danyy)
Neposredna povezava do sporočila: 695
27.12.2012 17:31:44   
saramiska
beti5 - Lekadol lahko vzames, najvec 4 na dan, torej enega na 6 ur, ne bo nic naeobe, brez skrbi. Paziti moras, da ne bos imela temperature cez 38 stopinj, ker je to slabo za otroka. Ce imas vrocino, vzemi Lekadol, lahko gres tudi pod hladen tus, da ti zbije temperaturo. Ce bo vrocina trajala vec kot en dan, moras k zdravniku. Pazi nase!

(odgovor članu beti5)
Neposredna povezava do sporočila: 696
27.12.2012 20:27:04   
pomežik
Ojla!

beti5, za grlo zelo pomaga, če grgraš jabolčni kis. Če ti ne obrača, poskusi, in grgraj kar pogosto, vsako uro enih 5-10 min. Po grgranju pa še poliži žličko medu zmešano z jabolčnim kisom. Al pa česen in med... Pač same neokusne stvari, ampak res pomagajo. Če bo vročina čez 38.5, kar vzemi lekadol. Za glavobol pa pomaga rožmarinova krema, če jo slučajno imaš doma - namažeš po sencih in čelu. V lekarni si pa kupi tablete Granobil, so popolnoma naravne in primerne tudi za nosečnice - za grlo in kašelj so pravi blagoslov. Sicer pa veliiiko pij in čimprej ozdravi!

No, mi smo bili pa danes na nuhalni. Je bilo prav lepo. Nam je dete pomahalo, pa bratec mu je pomahal nazaj, res prisrčno :) Rezultati so v redu, tako da se nisva odločila za nadaljnje preiskave.

Sicer pa te dni res uživam, sem na dopustu že od petka in bom do 2.1. Z malim sva doma, izkoriščava sonce in mir in crkljanje.

Kako planirate pa silvestrovo? Mi hodimo silvestrovat že 6 let z isto klapo na isto mesto in se letos že delajo norca iz mene, če bom zdržala vsaj do 22h :)

No, bodite lepo!

Neposredna povezava do sporočila: 697
28.12.2012 10:26:05   
danyy
Pozdravček!
Glede lekadola, meni je G rekla, da največ 2 na dan in ne več kot 3 dni zapored. user posted image . Visoko vročino si pa lahko zbiješ s krompirjevimi/ kisovimi obkladki.
beti, upam, da ti bo čimprej boljše, nič kaj fajn ni tole.
pomežik čestitke za NS .

Silvestrovali bomo mi kar doma, na kavču s kakšnim dobrim filmom. Je sinko dobil nekakšno virozo, ima po telesu polno drobnih pikic in dokler ne izginejo ne smemo nikamor. Moram priznat, da mi kar paše da bo tako, ker mi ni nikamor za hodit ali česa pripravljat, ker me še vedno mučijo slabosti. Smo sicer bili dogovorjeni še z enim parom, pa smo odpovedali.
Božiček mi je prinesel Angelsound in vsak večer poslušamo srčka. Ga pa kar lovim po trebuščku :).
Pa po nakupih bo treba, ker trebuščka ne stlačim več v hlače :).

(odgovor članu pomežik)
Neposredna povezava do sporočila: 698
28.12.2012 14:30:28   
baby2012
Pozdravljene,

včeraj smo imeli nuhalno in bilo je tako lepo, da bi šla danes še enkrat user posted image Moj je tudi čisto raznežen odkar je prvič vidu user posted image . Se mi zdi, da prej niti ni vredu dojemal, po včerajšnjem pregledu pa samo še o tem govori user posted image . Nuhalno je namerila 1,7 mm in na podlagi meritev smo dobili super rezultate. Glede na starost (24) je tveganje za DS 1:976, vendar mi ga meritve super izboljšajo in sicer na 1:12445, za ostala dva so rezultati še boljšiuser posted image . Je rekla, da si boljših rezultatov ne bi mogla zaželeti. Videla sma rokice in nogice, ima vse prste, tudi nosek je bil lepo viden. Mali/mala je bil na začetku zelo živahen, kljub zgodni uri, vmes je hotel malo zadremati, se je lepo videlo kako je zazehaluser posted image . Velik je 64,7 mm, kar ustreza velikosti 12t6d. Pdp tako ostaja 5.7.2013, je rekla da glede na to, da je pdp po zm 26.6., da se bova držali kar 5.7., da pa bo verjetno vmes enkrat user posted image . Dobila sva tudi slikice in dvd.

Drugače sva imela namen doma povedati 1.1. pa moj ne zdrži več, tako, da bova mojim povedala danes zvečer, njegovim pa jutriuser posted image .

V nedeljo imam rd, tako, da bo tale novička pravi čas prišla na dan, saj drugače ne vem, kako bi se spet izgovarjala glede alkohola, pa bifteka, pa takih zadevuser posted image

Sem pa že poslala strelki87 zs za povabilo v fb skupino, tako da zdaj čakam, da me povabi in da se vam pridružim tudi na fb user posted image

Vsem želim lep konec tedna in seveda vse lepo v letu, ki prihaja!

(odgovor članu danyy)
Neposredna povezava do sporočila: 699
28.12.2012 21:21:27   
happyme
Pozdravljene!

Tudi jaz sem imela včeraj nuhalno, baby2012 imava isti dan rok tudi meni je včeraj pokazalo 12t 6d. Nuhalne meritve so super G je rekel da si boljše nebi mogla želeti. Je pa naš mali/mala bil kar živahen samo spola ni hotel pokazat user posted image user posted image ravno je G prišel do mehurja potem pa se je obrnil in nikakor več ni hotel dat nogic narazen user posted image veliki pa smo celih 7 cm user posted image . Sedaj pa lahko začnem uživati v user posted image pa še slabosti počasi pojenjajo.

(odgovor članu baby2012)
Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Tako je videti porodnica po 36 urah rojevanja
Ko popusti adrenalin, ki ga je bilo telo polno ob rojevanju, postane telo težko, utrujenost gromozanska, v rokah pa drži...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?