|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
7.1.2013 13:32:54   
nitta
hvala vsem za odgovore, bo že verjetno res tako, decembra sem bila 11 dni na dopustu pa 4 dni je bilo bolniške-to sem verjetno dobila sedaj plačano (itak potnih ni bilo niti malice) tisto razliko ko sem nastopila porodniško pa verjetno potem takem prejmem 15ga. Super, samo da bo še nekaj :)

pri nas v okolici NM tudi tako čisto rahlo sneži ampak mislim da ne bo nič iz tega. Končno sem dobila ginekologinjo na telefon, in mi je dala datum za pregled danes teden...hmm ne vem kje je fora ker so mi rekli da moram met ta teden pregled, tako imam pa pregled 2 dni pred CR, oook, že vejo, jst sm itak ugotovila da bol ko logično razmišljam pri teh dohtarjih bol mam občutek da nimam pojma user posted image
hecno mi je da vas tako pozno čez rok pustijo, nam so v Brežicah ko sem bila v šoli za starše rekli da nikogar ne pustijo preko 40.tedna, da je potem samo vedno večji riziko in raje sprožijo porode, hm...pa bodi spet pametn :D eh ja, grem jst raje golaž pomešat v kuhinjo hehe

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3276
7.1.2013 13:46:20   
Bijoux
Vesper, srečka, da tako veliko spite user posted image Mi imamo pa kar težave...zdaj se vedno več trudim z dojenjem, ampak to traaaajaaaa. Zvečer se nikakor noče pomiriti in krčki ga dajejo in rabiva celo večnost, da zaspi. Potem pa spimo tam nekje 4 ure in ponovi vajo. S flaško smo vsaj v pol ure končali, dojenje pa včasih tudi po eno uro traja. Zjutraj se mi je zbudil ob pol5 in sem ga pristavila, no pa sva imela vajo do pol7, ko se je končno umiril in zaspal.
Pa je sicer neverjetno priden in tih otrok, ampak zdaj, ko se navajamo na dojenje ima pa res težave. Se sprašujem, če imam sploh dovolj mleka..me je danes klicala patronažna, kako nama gre dojenje, pa sem rekla da se po tem kar ne umiri in je ni nič zaskrbelo, da bi imela premalo mleka.. user posted image Je rekla, da zdaj ko je starejši in ko je prišel k sebi od zlatenice, da bo vedno bolj buden. Pa mi je to samoumevno user posted image Samo skrbi me, če dovolj je.

Hehe, ko vas takole berem, kako ne morete spati in ste vse tečne, se spomnim, da sem jaz tudi tako malo spala proti koncu, pa zdaj vem, da sem spala ogromno v primerjavi s tem kar imamo zdaj. Tako da uživajte v toliko spanca, dokler še lahko user posted image

Sadrika, držim pesti, da se tvoje dete čimprej odloči priti na ta svet user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3277
7.1.2013 13:53:33   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Pikica_82

MB... Sam je neki moker sneg, nič se ne prijema...

Jaz bom pa printer ve zabrisala user posted image  Hočem vabila sprintat za RD od malega, pa nekak noče sodelovat, hudič. Evo, mam trohico delodiša, pa še te tehnika noče sodelovat. Pol bom pa jaz pa moja lenoba spet kriva... user posted image

Mi mamo danes pire pa sarme, tašča včeraj dala. Za ta teden že mam jedilik naštudiran, še dobro...

hitr povej kaj boš kuhala, da lahk kj kopiram user posted image

(odgovor članu Pikica_82)
Neposredna povezava do sporočila: 3278
7.1.2013 13:54:33   
nitta
nusika, danes je ponedeljek....čakam da sporočiš veselo novico, upam da te prej rešijo kot mene :)

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3279
7.1.2013 14:04:16   
nusika2013
hei punce!

evo mene nazaj z pregleda. nic kaj ni komentiral glavice, je bila dans kr guzva, tako da smo kr hitro opravili. sem pa tudi jaz dobila datum CR in sicer 24.1. kar je 6 dni pred rokom. malo se mi zdi to pozno, sam jaz tak vec teh dohtarjev ne razumem, tak da se mi ne da ubadat s tem. sploh mi je cudno, ker je dans "nameril", da ima tamala 3200, pa se mi to dosti zdi. kaka te bo pol v 40 T. in bodo jo mogli spraviti ven skozi 10 cm luknjo...ne vem no. najvecja fora pa je, da je moja G 10 dni nazaj zmerila, da ima 2440...kr nekaj. tak da inigo...datum 16.1. je tud meni propadel, tak kot tebi 6.1. mogoce pa je to dobro, da se se malo poredijo noter :)

kaj se tice spanja smo menda vse na istem. jaz imam tud problem, da se ob 3-4 zbudim in v luft gledam. vcasih ze prej. po 7 uri pa tak ne morem ze nekaj mesecev spat.

se vseeno upam, da bo se bo vse skupaj prej zgodilo, kot 24.1...bomo vidli!

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 3280
   RE: Januarke
7.1.2013 14:08:36   
vijolica80
IZVIRNO SPOROČILO: Bijoux

Hehe, ko vas takole berem, kako ne morete spati in ste vse tečne, se spomnim, da sem jaz tudi tako malo spala proti koncu, pa zdaj vem, da sem spala ogromno v primerjavi s tem kar imamo zdaj. Tako da uživajte v toliko spanca, dokler še lahko user posted image

Ne me strašit. Čeprav vem, da bo zeloooo velik primanjkljaj spanja :)

Moja prijatelca je rodila oktobra, pa je bla v istem zosu kot ve. Spraševanje o tem, ali je dovolj mleka. Ali se dojenček dovolj redi in raste... Upam, da vama z vesper obema rata in da si naredita prehranjevanje kot si želita predvsem tako, da ne bo preveč stresno za celo družino. Imam občutek, da potem, ko se mama začne preveč sekirat, rata nek začaran krog. Za priajtelco je bilo hudo, ker si je želela dojit, pa nikak ni šlo. Mala ni vlekla, mleka ni bilo dovolj. Takoj po tem, ko ji je flašo dala, pa je bolj al manj bilo konec z dojenjem, razen cartanja na joški in je zdaj zalivanček in super raste.user posted image

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 3281
7.1.2013 14:11:18   
vijolica80

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

hei punce!

evo mene nazaj z pregleda. nic kaj ni komentiral glavice, je bila dans kr guzva, tako da smo kr hitro opravili. sem pa tudi jaz dobila datum CR in sicer 24.1. kar je 6 dni pred rokom.

Super datum. Moj ma 24tega roj dan in je nežen vodnarček user posted image

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 3282
7.1.2013 14:23:54   
nitta
o super nusika, bolše kot na PDP kot pri meni :) ma sej pravim, razumet jih ne moreš, po moje sami ne vedo točno, tist moment se tako odločijo in tako ostane, o meritvah-teži pa sploh ne bi debatirala ker nima smisla :) po eni strani je pa fajn da imamo datum in si nekako pripravljen na ta dan, čeprav po tiho tut jst upam da se kaj prej začne dogajat, samo je tukaj potem dilema, jst sm v Celju pustila napotnico in dobila datum, samo če mi odteče voda ali je kaka druga panika, jst ne bom v Celje letela (več ko 1h vožnje) in bom šla tu v NM k je najbližje, sej tisto napotnico za porodnišnico še imam, pa naj potem to za carskega jim pošljejo al pa kakorkoli, mi je vseeno. Sej če bi bla tist moment v Kopru na kavi ko mi voda odteče tut ne bi v Celje letela, upam da me vseeno vzamejo in naredijo carskega, z ritjo naprej jo kr nebi vn tiščala :)

(odgovor članu vijolica80)
Neposredna povezava do sporočila: 3283
7.1.2013 14:24:33   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica80

hei punce!

evo mene nazaj z pregleda. nic kaj ni komentiral glavice, je bila dans kr guzva, tako da smo kr hitro opravili. sem pa tudi jaz dobila datum CR in sicer 24.1. kar je 6 dni pred rokom.

hehe..pa ves, da mi je to najbolj vsec :) vodnarji so res super znamenja. jaz imam ful pozitivne izkusnje z njimi. kozorogi so malce bolj zahtevni :)

Neposredna povezava do sporočila: 3284
7.1.2013 14:29:37   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

o super nusika, bolše kot na PDP kot pri meni :) ma sej pravim, razumet jih ne moreš, po moje sami ne vedo točno, tist moment se tako odločijo in tako ostane, o meritvah-teži pa sploh ne bi debatirala ker nima smisla :) po eni strani je pa fajn da imamo datum in si nekako pripravljen na ta dan, čeprav po tiho tut jst upam da se kaj prej začne dogajat, samo je tukaj potem dilema, jst sm v Celju pustila napotnico in dobila datum, samo če mi odteče voda ali je kaka druga panika, jst ne bom v Celje letela (več ko 1h vožnje) in bom šla tu v NM k je najbližje, sej tisto napotnico za porodnišnico še imam, pa naj potem to za carskega jim pošljejo al pa kakorkoli, mi je vseeno. Sej če bi bla tist moment v Kopru na kavi ko mi voda odteče tut ne bi v Celje letela, upam da me vseeno vzamejo in naredijo carskega, z ritjo naprej jo kr nebi vn tiščala :)

nitta sploh ni panike glede CR drugje. mislim, da edino v LJ rojevajo tako, da je rita naprej in nikjer drugje. more pa biti v vsakem trenutko 1 zdravnik na voljo (v katerikoli P), da ti CR naredi. ti mas napotnico za celo SLO, v bistvu si lahko tud premislis in bi sla kam drugam na CR. vsaj jaz tako razumem. ce se ti bo kaj zacelo dogajati, bos sla v najblizjio P.

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3285
7.1.2013 14:35:13   
noseckec23

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica80

hei punce!

hehe..pa ves, da mi je to najbolj vsec :) vodnarji so res super znamenja. jaz imam ful pozitivne izkusnje z njimi. kozorogi so malce bolj zahtevni :)

vodnarcki so super, moj je tudi vodnar, samo da ni ravno miren, je pa z njim vedno lusno :))

Neposredna povezava do sporočila: 3286
7.1.2013 14:39:01   
vijolica80

po eni strani je pa fajn da imamo datum in si nekako pripravljen na ta dan, čeprav po tiho tut jst upam da se kaj prej začne dogajat, samo je tukaj potem dilema, jst sm v Celju pustila napotnico in dobila datum, samo če mi odteče voda ali je kaka druga panika, jst ne bom v Celje letela (več ko 1h vožnje) in bom šla tu v NM k je najbližje, sej tisto napotnico za porodnišnico še imam, pa naj potem to za carskega jim pošljejo al pa kakorkoli, mi je vseeno. Sej če bi bla tist moment v Kopru na kavi ko mi voda odteče tut ne bi v Celje letela, upam da me vseeno vzamejo in naredijo carskega, z ritjo naprej jo kr nebi vn tiščala :)

Meni je ginekolog (osebni) rekel, da lahko gremo rodit, kam sami hočemo. Po moje je napotnica tazadnja skrb, či imaš urejeno ZZ. Kje boš takrat in kje ti bo najbližje it, če boš imela popadke ali pa da ti voda odteče. To z ritko naprej pa sem čula, da v Lj prakticirajo, res je. Drugje mislim (upam), da ne.

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3287
7.1.2013 15:04:28   
Inigo
nusika - ja fajn za datum. mal več sreče si mela kot nitta... user posted image

mi še kr veselo čakamo... nč ne dogaja. se zgodi kak popadek in me ornk zašraufa. letim gledat na uro, da si zapomnem čas, ampak se tu ponavad kr ustavi. user posted image

dojenje - jp, dojenje je kr garanje na začetku. da vse lepo steče, se moramo mamice včsih prekleto trudit. ene se matrajo, ker je mlekca premla, ene ga majo take viške in se matrajo z mastitisi in zamašenimi vodi... svašta! ampak, ko pa steče... je pa neki najlepšga user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3288
7.1.2013 15:17:46   
HotCat

sadrika:joooj a pri tebi še vedno nič novega...ma kako dolgo bodo pa čakali no...brezveze da hodiš vsak dan tja user posted image ...upam da bo čimprej!!! glede čepa pa nimam pojma, mislim da so punce pravile da naj bi bil sluzast ...če te skrbi kr pokliči babico v porodnišnico in njo vprašaj kaj bi to lahko bilo...kdo te je pa pregeldal danes od G?

spanje pri meni čisto odvisno od dneva oz noči hehe..včeraj sem šla spat ob pol 10h in sem spala danes do pol 9h...seveda brez tega da grem min.2-3x lulat itak ne gre user posted image sem pa zdle tako zaspana da bi lahko šla kr nazaj v posteljo user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3289
7.1.2013 15:17:52   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

nusika - ja fajn za datum. mal več sreče si mela kot nitta... user posted image

mi še kr veselo čakamo... nč ne dogaja. se zgodi kak popadek in me ornk zašraufa. letim gledat na uro, da si zapomnem čas, ampak se tu ponavad kr ustavi. user posted image

dojenje - jp, dojenje je kr garanje na začetku. da vse lepo steče, se moramo mamice včsih prekleto trudit. ene se matrajo, ker je mlekca premla, ene ga majo take viške in se matrajo z mastitisi in zamašenimi vodi... svašta! ampak, ko pa steče... je pa neki najlepšga user posted image

ja res sem imela malo vec srece kot nitta. sam vseeno se mi to zdi pozno, ker je to v bistvu ze moj 40 T. sem mislila, da bomo kaj prej cartali, pa nic user posted image saj vem, da smo vse malo neucakane, sploh tiste, ki imamo prvic, en teden v bistvu gor ali dol, ga imas pol celo zivljenje, sam vseeno :))) ko imas enkrat ze vse pripravljeno in ko se ne mores vec kaj dost premikat pozabis na to, pa si zelis, da bi ze ven prisel soncek user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3290
7.1.2013 15:21:51   
Inigo
sm pozaba prej napisat...

čep - ponavadi je kepica sluzi, kot oreh. vmes je lahko rjavo, krvavo, razne nitke. mogoče je bil samo del čepka... men se je pr Brinu in zdj ful razlikoval. pr Brinu je blo fuuuul sluzi in nekaj krvavih nitk. zdj pa sluz in veliko več krvi. v obeh primerih pa se je odluščil cel. oziroma večina. itak pa to še nč ne pomen... razn če se odlušči prehitro. ampak zdj smo vse že tok pr koncu, da je tole čist dobrodošel potek nosečnosti.

Neposredna povezava do sporočila: 3291
7.1.2013 17:23:27   
vesper
bijoux sem ti poslala zasebno sporočilo, da še ne gnjavim tukaj z dojenjem in dodatki bodočim mamicam user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3292
7.1.2013 17:45:43   
araucaria
spanje - Da se se jaz pofockam. Tud jest mam probleme s spanjemuser posted image S tem, da sem ugotovila, da eno noc spim, drugo pa ne. Spim pa kaksnih 6 do 7 ur, vec se ne da. In ce mi mali zaradi svojih akrobacij v trebuhu se to zmanjsa na 3 do 4 ur, sem pol cist naspicena cez dan. Vceraj smo spali, danes se ze pripravljam psihicno, da ne bomo spali in jutr bom spet zoprna k hudic. Sem pa ugotovila, da joga in plavanje tudi malega zmatrata in potem lahko oba spiva. Sam kaj k se mi ne da delat joge vsak dan, plavanje mam pa max 2krat tedensko.

hrana - Men pa jota iz kislega zelja disi.... Pa ena dobra mastna pizza...

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3293
7.1.2013 17:46:54   
nitta
eno vprašanje še, naši avti nimajo iso-fix sistema za pritritev otroškega sedeža ali lupinice, kako je v tem primeru potem fajn rešit to zadevo? beje se kupi nek nastavek za v avto ki ga fiksiraš z pasom in potem lupinico samo gor pritrdiš-da ne rabiš vedno tist pas vlečt pa lupinico fiksirat. Ve katera kaj o tem?
sm pa tok jezna na svoj avto, ne dajo se mu izklopit zračne blazine in zdej ne bom mogla lupinice spredaj na sedežu vozit user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3294
7.1.2013 18:11:31   
nitta
sm našla, torej isofix je podstavek za tiste avte ki imajo v avot-opremi Isofix, Easy Base je pa podstavek ki se ga pritrdi s tem pasom za privezovanje. Pa gledam cene-skoraj toliko kot je bila lupinica :( na bolhi pa tut nobenega, no enega sem našla v Lj za 75eur, pa 20eur dam za bencin in mam novega :( a še ne bo konec teh stroškov :(

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3295
7.1.2013 19:06:54   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

bijoux sem ti poslala zasebno sporočilo, da še ne gnjavim tukaj z dojenjem in dodatki bodočim mamicam user posted image

eh, ti kr povej tu. da si lahko pomagamo, predlagamo stvari, si dajemo nasvete user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 3296
7.1.2013 19:17:06   
Inigo

eno vprašanje še, naši avti nimajo iso-fix sistema za pritritev otroškega sedeža ali lupinice, kako je v tem primeru potem fajn rešit to zadevo? beje se kupi nek nastavek za v avto ki ga fiksiraš z pasom in potem lupinico samo gor pritrdiš-da ne rabiš vedno tist pas vlečt pa lupinico fiksirat. Ve katera kaj o tem?
sm pa tok jezna na svoj avto, ne dajo se mu izklopit zračne blazine in zdej ne bom mogla lupinice spredaj na sedežu vozit user posted image

nam se tut ne da spredaj izklopit airbagov in sm že brina skos zadi vozla pa nikol zadi sedela. in nismo nikol meli problemov z vožnjo. skratka, to ni noben problem. nč bat user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3297
7.1.2013 19:22:41   
nitta
inigo, hvala za info iz prve roke :) ste potem zadaj lupinico kar s pasom pripeli? takrat ko smo jo kupili so nam pokazali kako se pripne-keter konec gre kam, pa zdaj več nimam pojma :D

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3298
7.1.2013 19:59:05   
Inigo

inigo, hvala za info iz prve roke :) ste potem zadaj lupinico kar s pasom pripeli? takrat ko smo jo kupili so nam pokazali kako se pripne-keter konec gre kam, pa zdaj več nimam pojma :D

ja ja. tut nismo mel isofixa. glih tk gre user posted image sam ni tk hitro. ampak, ko se sprifaš, gre pa ko šus. sj maš gor navodila na nalepki od lupinice. no, vsaj na maxi cosi je.

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 3299
7.1.2013 21:36:21   
Pikica_82
O točno, airbag moram še dat izključit, dobro, da ste omenle...
Zdaj mamo lupinico brez "baze" (onega podstavka), upam, da se bom navadla... Pri prvem smo meli tako z bazo, res enostavno in hitro.

Kaj bomo kuhali ta teden... En dan zeljne krpice in hrenovke, en dan cvetačno-krompirjevo juhico in cmoke al pa palačinke, za en dan še mam sarmo, pa najbrž kruhove cmoke zravn, en dan bodo pa ribice pa krompir. Kak dan pa se bom tašči naslikala na kosilo, tam bo pa meso user posted image

Jutri pa pregled, jupi. Pa s kolegico greva na kavo, komaj čakam, odkar sem na bolniški, nisem bla na kavici zunaj, mi prav fali tole druženje user posted image  

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  130 131 [132] 133 134   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?