|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
5.1.2013 16:45:15   
nusika2013
hei punce!mene pa nekaj zanima. jaz imam dans ze cel dan tak nek cuden feeling v trebuhu.sicer tamalo skozi cutim, da se premika, pa da se ji kolca, samo imam pa tud skoz cist trd trebuh, prej me je bolelo levo spodaj, da se prav dotaknit nisem mogla, zdaj se je umirlo, je pa tak kot da bi mela nek pritisk skoz z notranje strani. prvo sem mislila, da se mi pac upira z necim znotraj, sam ne znam pa si razlozit otrdelosti trebuha. ni sicer neke baje bolecine, sam neprijetno je. kaj ve katera kaj bi lahko to bilo oz. je imela katera podobne obcutke?

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3226
5.1.2013 17:10:19   
nusika2013
vem, da bi kao naj to lahko bili lazni popadki, ampak mi je cudno, ker je moj trebuh ze kr celo popoldne trd. jaz ne cutim nobenega popuscanja in spet otrdevanja, da bi lahk rekla, da gre za neke popadke. v bistvu ne vem ali se mi tamala premika not ali je to popadek al kaj,...men se zdi, da so njeni premiki, ce so bolj tockovni al ne? kaj se tice spikanja spodaj, da bi mi to nekak pomagalo, da bi razumela celotno stvar, ga ni, je pa res, da me od vceraj skoz tisci na veliko potrebo...mislite, da je kaj resnega? lahko pocakam do pon, ko imam zjutraj pregled? cist sem zmedena kak bi naj vse to skupaj zgledalo.

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 3227
5.1.2013 17:13:50   
nikky887
araucaria jaz sem kupla en paket plenic(2jko)za začetek,pol bom pa vidla če bojo moji frajli sploh ugajale...(po velikosti in tko)...moja sestra je pri obeh pri pamperskah mela težave s pleničnimi izpuščaji) bo že tvoj šeu v trgovino kupt,če in ko jih zmanjka...tut robce vlažilne sem sam en paket kupla iz istega razloga...
prsnih bazinic in ostalega pa sploh nisem kupovala,ker tut mislim,da če bom te sreče da bom mela preveč mleka,bom to pol kupovala...user posted image sem pa v drugem primeru si nabavla škatlo umetnega mleka in nukovo plastično in stekleno flaško-sicer je meni osebno steklena bolj pri srcu (ker nikol ne veš in noben ti tut ne more zagotovit,da bo moja glava sprejela da treba dojit in bom mela mleko)...

(odgovor članu araucaria)
Neposredna povezava do sporočila: 3228
5.1.2013 18:41:49   
araucaria
IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

hei punce!mene pa nekaj zanima. jaz imam dans ze cel dan tak nek cuden feeling v trebuhu.sicer tamalo skozi cutim, da se premika, pa da se ji kolca, samo imam pa tud skoz cist trd trebuh, prej me je bolelo levo spodaj, da se prav dotaknit nisem mogla, zdaj se je umirlo, je pa tak kot da bi mela nek pritisk skoz z notranje strani. prvo sem mislila, da se mi pac upira z necim znotraj, sam ne znam pa si razlozit otrdelosti trebuha. ni sicer neke baje bolecine, sam neprijetno je. kaj ve katera kaj bi lahko to bilo oz. je imela katera podobne obcutke?

Nusika2013; tud jaz sem imela bolec trebuh desno spodaj - kot da bi me brcal od znotraj samo da brc nisem cutila. Ne daj, da bi se dotaknila, ker je ful bolelo - kot modrica, samo, da ni bilo modrice. Nisem zihr, da bi znal to bit isto. Kaj pa ce poklices na porodniski oddelek bolnisnice, kjer bos rodila, in jih kaj povprasas?!

Glede otrdelega trebuha, poskusi s kopeljo... natoci si tople vode in pejt lezat v banjo za pol ure ali uro.

< Sporočilo je popravil araucaria -- 5.1.2013 18:43:01 >

Neposredna povezava do sporočila: 3229
5.1.2013 19:02:35   
matejad
Po moje so to kakšni lažni popadki ali pač samo otrdevanje trebuha.... Ker če bi bili tapravi popadki, izgledajo čisto drugače...se pač stopnjujejo in so iz minute v minuto bolj intenzivni. Čutijo se pa kot iste bolečine kot prej pred menstruacijo, širijo se pa v križ... Sicer pa, pokliči v porodnišnico, tam bi znali kaj več svetovati.

Mal mi je smešno, no, ko si niky, rekla, da prsnih blazinic nisi kupovala... si pomislila, da takoj po porodu dobiš malo štručko v naročje in jo takoj pristaviš k prsim (ok, razen če sem prezrla, da imaš mogoče CR?)? Po par takih podojih, sem 100%, da ti tudi prsne blazinice ne uidejo, že zaradi tega, ker si boš bradavice mazala z mazilom za zaščito bradavic, in ti bodo blazinice še presneto prav prišle... Tretji al kateri že dan pa pride naval mleka... Imela boš premočene modrčke, posledično tudi mokre majčke, puloverje, občutek pa itak ni lušn...Ne vem, mal smešno... Tak si napisala, ok, dodatek imam, flaške imam, prsnih blazinic in ostalih traparij ne ---> avtomatsko ne bom dojila user posted image  Lej, moje mnenje, ne zameri mi ...

Neposredna povezava do sporočila: 3230
5.1.2013 20:51:49   
nikky887
matejad ne ne zamerim ti...pri vsej "nabavi" zase in za mojo pikico sem upoštevala nasvete sestre pa sem tut pri blazinicah, pri vseh okoli mene zadnje čase so imele več problemov,da mleka niso imele kot pa da bi ga imele preveč...hotla sem sam povedat,da če jih bom potrebovala jih bom nabavla pol...do trgovine imam 5min tk da ne bo problem mojmu naročit,da jih gre kupit,če jih bom potrebovala.
nameravam dojit,tut takoj po porodu pristavit otroka h prsim,sam se mi ne zdi smiselno kupovat nečesa,kar mogoče ne bom potrebovala (je še velik stvari,k v marsikaterem seznamu piše,da jih nabaviš,pa jih jaz nisem)...

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 3231
5.1.2013 21:44:09   
nusika2013
hvala za nasvete punce. zdaj se je otrdevanje malo umirlo, samo je pa res, da sem mela cel popoldan cist trd trebuh. bom vidla kako bo jutri. ja araucaria tako kot si ti napisala, kot da bi imela modrice, ampak nic ni blo. sicer sem vesela, da jo se cutim, ker se ji na vsake 3-4 ure kolca, tako da vsaj vem, da je vse ok. zdaj se je tud malo zacela premikat in gibe cutim malo boljse, ker se mi je trebuh umiril. ful tezko je razumeti te lazne popadke, ko si prvorodka in ne ves kak bi naj kaj zgledalo. ne ves al je resno al ni...

no jutri jo bom spremljala, da vidim kako bo. je pa res, da sem dans sla ze 4 krat na veliko potrebo, pa ne vem al zato kr tolko pojem al je povezano kaj s tem otrdevanjem...tezko je bit prvic nosec...hehehehhee....vsekakor pa jim bom v pon na kontroli v bolnici rekla, ce me lahko na ctg dajo, da vidim kaj se dogaja. mene v bistvu tak samo skrbi, ker ce bi prislo do cesa morem imeti CR, pa se bojim, da nebi kje mala z rito zacela ven lest...saj to je po moje skrajnost, sam nikoli se ne ve.

blazinice no koliko jaz poznam nosecnic so jih vse uporabljale vsaj prvi teden. ker so si blazile bolece dojke, pa tud tiste halje v P so baje grobe in boli, ce se ribas ob njih. jaz sem jih kupla, ker mislim, da mi bodo kr prav prisle. bomo vidli. sicer pa stanejo v dm-u menda 5 EUR, pa jih je ful not.

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 3232
5.1.2013 22:03:25   
nikky887
no,sej 100ljudi100čudi...user posted image n rečem,da mam ful izkušenj s tem, jst sem sam napisala,da pač jih jst nism kupovala...bo pa moj itak tut v porodnišnco pršeu vsak dan une3dni k bom tam in če jih bom potrebovala mi jih bo prnesu...sej mislim da tulk neumn pa ni,da bo to lohk nabavuuser posted image
v porodnišnci pa kolk jst vem,maš lohk tut svojih cunjah,ni ti treba met njihovih halj...
sicer pa več mnenj je zdej araucaria dobila,pa se bo po svoje odločla,kaj nabavit in kaj nabavit pol po potrebi...user posted image
tut pleničk sem jst kupla sam en paket v nasprotju z kolegico k jih je kupla 4 tavelke...in kaj bo delala z njimi,če njeni frajli ne bojo ustrezale? jst mam tako mnenje za te blazinice...če jih bom rabla jih bom nabavla,ni tolk težko v trgovino skočt...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3233
5.1.2013 22:17:19   
Bijoux
Araucaria, moja izkušnja..meni malega niso dali takoj na prsi, ker so ga odpeljali na intenzivno in sem ga prvič pristavila šele dan po porodu zvečer. Pa sem vseeno imela hud naval mleka..tako hudo je bilo, da mi je konstantno ven kapljalo, sem mislila, da se mi bo kar zmešalo. In sem že v porodnišnici porabila več kot en paketek prsnih blazinic. Je pa res, da sem jih tudi zelo pridno menjala, ker naj bi bile baje odlično gojišče za glivice user posted image
No tako da jaz bi si, če bi bila še enkrat pred tem, naredila že zdaj zalogo.

Plenice sem jaz za prvi paketek vzela v mullerju tiste najmanjše za 2-5 kg in samo en paketek. Pa sem potem mojega poslala še po en paket. Mojemu malčku so plenice 2, ki so namenjene tistim od 3 do 6 kg, še vedno prevelike, pa čeprav je že dosegel 3 kg.
Za mokre robčke pa ne vem kaj rečt..mi imamo sicer tiste od to.to, ampak doma tako ali doma uporabljam samo vodo in to.to krpice. Robčke pa imamo samo za takrat, ko bo treba previjati drugje kot doma.

Kar pa se tiče flašk in sterilizatorjev..ne škodi imeti vsaj kakšno flaško na zalogi. Pri nas je tako, da je mali zelo slabo vlekel in sem že v porodnišnici hodila izčrpavat mleko, pa mu ga dajala po flaški. In ko so naju spustili domov, smo šli na vrat na nos kupit še črpalko, da bi mali lahko jedel. Prvo noč sva se z mojim borila s prekuhavanjem flašk in črpalke in obupala, ker je to nenormalno zamudno, če to delaš pred vsakim obrokom, zato je šel takoj naslednji dan kupit še sterilizator. Vzela sva pa od Philips Avent. Zame sta črpalka in sterilizator vredna vsakega evra, ker mi res olajšata delo. Poskušamo pa vseeno malega navadit nazaj na dojenje..

Aha in še tole...mleka baje ni priporočljivo gret v mikrovalovni, ker naj bi pogrelo neenakomerno in se lahko otrok opeče. Jaz segrejem vodo v posodi na štedilniku in v tej vodi segrevam še flaško, pa se super segreje.

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 3234
5.1.2013 23:07:53   
neonaia
js se zdej ful bolš počutm-vročina je padlauser posted image
sm lekadol spila...po dveh dneh vročine je tole super! user posted image

nusika: men se isto dogaja...je skor nonstop trd trebuh, premika se pa vsake tolk normalno.učeri me je pa na levi strani (najprej zgoraj potem še spodaj) ful bolelo/zbadalo...trajal je skor 10minut! pol pa čez eno uro spet.no pol pa nč več, ampak mislm da je blo to zarad kašlja.

plenice: js sm jih nabavla za skor cel prvi mesec. najmanjše paketke, najmanjše velikosti (2-5kg) in različne firme, da bomo vidl katere bojo najbolše (huggies, pampers, muller)

blazince: en paketek za v porodnišnco, pol bomo pa vidl. stanejo pa manj kot 2€ od dm, mal več pa od to.to!

črpalka+flaške: to smo pa najprej nabavl (od TT), da bo lahko tut očka dojil user posted image k bo šla mami na jogo user posted image

inigo jutr je tvoj datum, 6.1.......se že kej dogaja?

Neposredna povezava do sporočila: 3235
6.1.2013 4:06:17   
matejad
Nenormalna ura, jaooo... ni nama do spanjauser posted image

Niky, sem vesela da nisi jezna ali kaj, ker sem tak napisala...Mogoče sem bila res mal groba... mah, hormoni user posted image

Plenic imamo mi tudi samo en paketek, v porodnišnici jih itak imajo tam na zalogi, potem doma bomo pa že atije poslali v trgovino. Tudi vprašanje, kakšna velikost in znamka bo bebam odgovarjala user posted image

Vlažnih robčkov nimamo... Zaenkrat, ko se bomo držali samo doma (kakšen mesec), voda + to.to krpice, potem, ko bomo začeli pa malo bolj okrog hoditi, pa zaradi praktičnosti nabavimo tudi te, le da čim bolj naravne.

Flaško imam eno, pa še ta je čisto novo zapakirana še od prvega sina. Pri njem ni bilo problema, kar se tiče dojenja, zato se tudi zdaj tolažim s tem... Kako pa bo, bomo pa videli. Bo pa ati zopet "hitra pošta", hehe.

Inigo se nič ne javljauser posted image  Že kaj novega?

Neonaia, čim bolj počivaj...

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 3236
6.1.2013 6:39:25   
Sadrika
Punce, pa kok vam rata bit tok dolgo pokonci user posted image Jaz spim zadnje dni fuuuuuul...že pred 22 me začne pigat, da grem pol do 22h v posteljo, pa spim včas tud do 8h, s tem, da še popoldan spim kaki 2 uri. Ne vem no, al mam kri tok zanič, pritisk je ok...
Vprašala bi vas, ko ste glih temo odprle, na začetku bom tudi jaz uporabljala za čiščenje ritke krpice od to.to in vodo in me zanima, a je treba vodo prekuhat?
Jaz sem dobila pa ful plenic in teh vlažnih robčkov za RD, vseh velikosti, vseh znamk, tko, da ni vrag, da mu ene ne bodo odgovarjale.
Meni tudi zadnje dni ful trdi trebuh, pa včas tud po cel dan, ko mi prej ni. Pa malega tud čutim kakšen dan bolj kot drugi in sem pol kr mal panična in poslušam srčka vsako uro.
Danes imam zopet CTG in sem že ful nervozna, ker imam že tko dolgo mlečno plodovnico (vsaj 10 dni) in sem že tolk čez PDP in jim bom zatežila naj mi kaj več povejo, kaj se dogaja. Ful me je strah, da bi se mali pokakal, jaz sem pa še vedno brez kakih rednih popadkov in v CE P fuuul odlašajo s sproženjem, čeprav sem načeloma ful proti, ampak, če bi s tem kaj reševali, pa itak, da takoj privolim.
Imam občutek, da se nekatere že cartajo user posted image
Inigo in Mala BB sta čudno molčeči user posted image Upam, da se javita z veselo novico.

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 3237
6.1.2013 8:19:15   
austen

IZVIRNO SPOROČILO: araucaria

Pa se par vprasanj:
- So mi rekli, da za prve dva tedna potrebujem okoli 100 plenic. Kaj ve menite? In koliko prsnih blazinic / podlogic za zascito oblacil v casu dojenja potrebujem na zalogi? In koliko vlaznih robckov za brisanje dojenckove ritke?
- Kaksno flasko kupit za vsak slucaj? Stekleno? Plasticno? 100ml? 125ml? Pa glede sterilizatorjev? A so potrebni? Kaksna je razlika med elektricnimi in tistimi za v mikrovalovno? A ni dovolj, da das flasko v mikrovalovno (pod pogojem, da je za v mikrovalovno)? Prodajajo tudi neke vrecke, v katere das flasko, pa potem das to v mikrovalovno? Ima katera izkusnje? A je sterilizator res potreben?

Mi imamo tako:
- 1 paket plenic (najmanjših iz Dm.a)
- prsnih blazinic nimam, ker sem že pri prvem otroku komaj premogla dovolj mleka da je bila sita in semv celem obdobju dojenja porabila mogoče 1 ali 2 škatli. Oz. zdaj imam v torbi 2 para, ki so nam jih kot reklamo dali v materinski šoli.
- robčke imam vedno par paketov doma, sem se to navadila pri hčerki in so postali reden spremljevalec v moji torbi, ker se mi zdijo vsestranski uporabni
- imam 1 stekleničko (mam) če bo treba dodajat bomo tatija poslali po še kakšno
- sterilizatorja nimam in ga niti nisem imela pri hčerki, nam so itak rekli, da ni potrebno prekuhavati pred vsakim obrokom ampak 1x na dan....tako da vsak naredi malo po svojeuser posted image

Pa še eno vprašanje ......vam da je ena izmed vas rednih oglaševalk ne tej temi napisala svojo izkušnjo s carskim (kako poteka pa to) pa me zanima katera je to in kje približno najdem ta "prispevek". Saj berem vas kar redno ma ne držžim vsega v glavi, bi se pa rada pripravila na to kaj me čakauser posted image Prvič sem imela ravnotako carski (vendar urgentni....po 9 urah v porodni) zdaj pa imam že datum določen (v 39-em tednu) , ker moja zdravnica ne bi tvegala ....tudi prav ......
lep danuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3238
6.1.2013 8:32:01   
mika
oJLA JANUARKE....končno mi je šlo odpret odgovor, upam, da mi ga bo uspelo tudi poslat.

hja, jaz imam rok v torek 8.1., jutri bi mi naj sprožili porod. Od 1ih zjutraj imam neredne popadke...20min, 8min, 10 min, 5 min, 2 min, pa 30 min....za popenit. Bolečina se ne stopnjuje, tako da so očitno lažni popadki. Sem mislila, da bom v drugo imela malo več občutka kot pri prvem porodu, kdaj je treba it v P, pa je isto, kot prvič. Lažni popadki 2 dni pred PDP, šla sem v P in dobila umetne popadke. Je pa trajalo 14 ur, da sem rodila, zato mi sedaj ni za hodit v P.

Inigo, kaj to pomeni, da obstaja možnost, da se srečava v SG user posted image ?

(odgovor članu austen)
Neposredna povezava do sporočila: 3239
6.1.2013 8:33:57   
mika
Vprašala bi vas, ko ste glih temo odprle, na začetku bom tudi jaz uporabljala za čiščenje ritke krpice od to.to in vodo in me zanima, a je treba vodo prekuhat?

Za umivanje vode ni treba prekuhavat.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3240
6.1.2013 9:27:41   
nusika2013
pozdravljene punce!

mateja si lahk dans roke podama. jaz sem bedela od pol 1 do pol 4, ker mi je otrdeval trebuh, pol se mi je pa zacelo se zdet, da mi ful hitro srce bije, mogoce s tem povezano in mi seveda ni dalo miru. sem si sla ob 2 meriti pritisk in nisem mogla verjet. popizdis ej (oprostite preklinjanu). doma imam dva zapestna merilca in je vsak popolnoma drugace kazal, me pa edino skrbi spodnji pritisk, ki je bil pro obeh okoli 90. je to hudo? drugace sem mela med nosecnostjo cisto normalnega. seveda se nisem mogla zadrzat in sem sla brat pusenjaka, pa je rekel, da kak nekak preseze 140/90 po vecih merjenjih, da je fajn ce se gres pokazat v P. med merjenji pa more biti vsaj 4 ure razlike. sem si dans zjutraj zmerla in mi spet cist drugace kazeta. s prvim sem naredla 2 zaporedni meritvi, ki sta ble 166/104, 140/92, z drugim pa 123/89. ta drugi skoz kaze njizje meritve, prvi pa visje, zdaj pa ne vem katerega naj upostevam. kaj naj naredim?

tamala se ful intenzivno premika noter, ponoci sem ze mislila, da se mi je obrnila, ker je tako delala...ob pol 4 sem nekak uspela pol zaspati...komaj cakam, da grem jutri na kontrolo, sam ne vem, kaj naj dans nardim, glede pritiska. kaj ve mislite?

plenice in flaske
jaz sem kupla tud 1 paket tistih 2-5 od mulerja in 1 paket huggies, ki imajo kao dodatno % bio bombaza noter. 1 flaski imam od TT, sta bile v paketu, ko sem znizane kupla. to pa je to.

ce ima katera izkusnje s tem pritiskom, mi naj kaj napise prosim....

austen do zdaj je imela CR vesper, to je bilo 20.12., ce ti bo kaj koristlo, ne vem pa na kateri strani je bilo, ko je pisala kako je potekalo. jaz ga bom tudi imela verjetno. kje pa ga bos imela?

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 3241
6.1.2013 10:21:27   
austen
IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

ce ima katera izkusnje s tem pritiskom, mi naj kaj napise prosim....

austen do zdaj je imela CR vesper, to je bilo 20.12., ce ti bo kaj koristlo, ne vem pa na kateri strani je bilo, ko je pisala kako je potekalo. jaz ga bom tudi imela verjetno. kje pa ga bos imela?

O hvala, bom poskusila najtiuser posted image drugače pa bom imela CR kar v Izoli, sem bila prvič tukaj in nisem imela nobene konkretne pripombe.....ja blo vse OK, edino upam da so zdaj pozimi bolj strogi glede omejitve obiskov. Prvič sem namreč imela cimro, ki je gostila vso svojo žlahto cele popoldneveuser posted image
user posted image
glede pritiska pa ....sem imela povečanega v prvi nosečnosti pa sem se mogla kar hodit kazat k G. Jaz bi šla se pokazat na tvojem mestu ali pa vsaj pokliči in vprašaj za nasvet.

Neposredna povezava do sporočila: 3242
6.1.2013 10:53:26   
matejad
Vode za ritko ni potrebno prekuhati. Važn pa je, da ni mrzla za umivanje...

(odgovor članu austen)
Neposredna povezava do sporočila: 3243
6.1.2013 11:35:47   
Inigo
Dobro jutro sonosečke in mamice!

Jst še kr čakam… nč ne kaže, da bi se karkoli dogajalo… tko, da tale 6.1. ni čist nč naš datum. ah... pa tk sm si želela user posted image

Masaža presredka
Sm bla ful zainteresirana pa ful sm začela s tem že pred časom, ko mažeš samo zunaj. Potem sm pa začela pozabljat in zdj mi stoji tam olje za brezveze. Sam da ga mamo… grrrr! Grozna sm! user posted image Ampak se mi ne da! Niti najmanj… pa zdj tko najbrž neb nč nardila, če bi začela z masažo.

Mala BB
Vi bote pa mel orjaka! Nam so namerli prejšn teden 2500-2700g. hihi! user posted image pa ne mislit da jim kj ekstra verjamem... dam roko v ojgn, da jih bo mel čez 3kg user posted image

Neonaia
Si boljše? Joj, ti prehladi… vem kk smotano je zdj s tem. Tut jst sm bla prehlajena. Še vedno malo pokašljujem in še vedno imam občasno zaštofkan nos, sicer je pa ok. Ampak si ne predstavljam, da bi šla v takem stanju rodit! Tole morma midve hitr porihtat. Se strinjaš? user posted image

Noseckec23
Ja ja, to je kolostrum, tisto prvo mlezivo. Zizike se pripravljajo. To je zelo dober znak. Nč bat!user posted image

Nitta
A veš, da sm si prav misla, da ti ga ne bo dala prej. Kuštrinova je vedn pozna okol tega… prvi pregled, morfa, ctg-ji… vse je pozn pr njej. Ampak ne skrbi. Čist možn, da se začne naravno kj prej dogajat in ti ga bodo mogli nardit prej. Držim pesti!user posted image user posted image

Araucaria
Plenice – previjaš na cca 3 ure. Ene ponoč previjajo, druge ne. jst sm, če je bil pokakan, sicer pa ne. in če previjaš skos na 3 ure, rabiš v enem tednu 56 plenic. Tko da v dveh tednih pol res rabiš cca 100 plenic. Js sm kupla 3 pakete od DM številka 2, in 3 pakete od DM številka 3. Ene so od 2-5kg, in ene od 3-6kg. glede na to, da mi napovedujejo takšnega drobižeka, bomo najbrž še kj dlje na številki 2. Ma bomo vidli! Js mam vedno rada zalogo, ker mi ni, da sm vsake 2 dni v trgovini po fasngi. Nakupim za nekaj časa in je mir. Se pa ne sekiram, da mu neb pasale te plenice, ker so popolnoma navadne, brez nekih premazov, niso beljene s klorom… torej se sama vata in papir. Sm jih mela že pr Brinu, ki je velik občutljivček in vem, da so ok. Problemi se pojavljajo pri pampersu in the “tadragih” plenicah. Blazinice za dojenje – jst sm bla kr haklik in nism hotla bit mokra. Pa tut glivice in svašta se ti zaredi, če jih ne menjaš dovolj pogosto. Tko, da jst bi jih kr kupla ene 2 paketa. Pol ti jih bo šel pa še kdo iskat. En paket pa kamot neseš v P, tam se zgodi naval mleka in takrat se najbolj potrebujejo. Pa kupi mogoče dvojne različne, da biš videla katere ti bodo bolj kul. Men od Dmja niso všeč, ker so predebele in se vidijo čez modrc. Najboljše so mi pa od Tommee tippee, ker so ful tanke in super vpojne. Js sm jih že zdj uporabljala, ker mi že nekaj časa občasno kaplja ven. Moj nasvet. Flaške – kup eno, js sm kupla plastično od MAM. Glede velikosti… hmmm. Mogoče malo večjo, ne čisto čisto majhno, ker če jo na začetk ne boš rabla, jo boš zagotovo malo kasneje, ko začenjo piti čaj. Pa takrat samo večji cucelj kupiš. Sterilizatorja jst nism mela, tut zdj ga ne bom. Je čist dovolj, če temeljito umiješ kot ostalo posodo. Če imaš pa pomivalca, pa tam itak ful na hard opere. Men se zdi nepotrebno.

Nusika
Stalna otrdelost… ej, nimam pojma. Se mi ni dogajal. Se mi pa neprestano zdj že nekaj časa, da mi otrdeva in boli – pačti moji smotani popadki, ki to so in niso. Grrrr! user posted image Jezna ko pes! Je pa tko, da ko maš popadek, se otroček ne premika not, kr ga stisne. Tko, da razmišljam mogoče, da bi se miceno tk obrnilo, da praktično pokaže hrbet. In se ti zdi, da je otrdel trebuh, u bistvu pa ti hrbet nastavla. Drgač pa jst že neki časa tut hodim tut po 5x na dan na blato. Puca me kot noro! Pravijo, da je to znak, da bo kmalu porod tu. My ass! Že pred novim letom se je pr men začel tkole… user posted image

Mikrovaovka
Je super aparat, sam ne za mleko. Pogret vodo ja, mleko pa ne. Ne sam to, da ne ne greje enakomerno, tut velik hranilnih snovi mikrovalovka uniči. Tk pravijo, ekspert nism, heheuser posted image

Mokri robčki
Ne ne ne! Dokler je ritica tk mala, je voda zakon. Uporabljajte jih samo na poti… resnično! Če ne zarad drugega, tut stroškovno. Sj ma Tosama to.to krpice, pa so tut od Dmja podobne stvari, tut Muller jih ma… mokre robce pa za na pot. Že tko preveč kemije uporabjamo, dajmo jim svobode vsaj prve mesece. Moje mnenje. Voda ne rab bit prekuhana, sam naj ne bo mrzla al pa prevroča. To je to!

Mika

Ja, mogoče se pa res srečava! Hihi! Jst bom tko (no, kolikor bom lahko) online na RR pa bomo videli kateri se bo kdaj zgodilo.user posted image

(odgovor članu matejad)
Neposredna povezava do sporočila: 3244
6.1.2013 12:23:55   
pinkaponka25
INIGO koliko tednov pa si da so ti namerili 2500-2700 kateremo ginekologo pa hodiš a v sg?

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 3245
6.1.2013 12:50:08   
nusika2013
evo jaz sem si zdaj se enkrat zmerla pritisk in je cist ok. ocitno je bilo ponoci nekaj...je pa res, da sem okoli pol 9 pila belo kavo...mogoce je bil to vzrok. nimam pojma...v glvanem zdaj je vse vredu. sem kr pomirjena. mah inigo ne vem kako je s temi popadki. samo ce mi cel trebuh otrdi....prav stisnilo ga je skupaj. tak kot da bi vakuum nastal, pa cist nepravilne oblike je bil. so to popadki?

se pa mi mala dans res fejst premika noter, sem kr pomirjena...saj ce se premika pol je sigurno vse ok z njo.

hjoj punce komaj cakam na jutrijsnji pregled, da zvem kdaj bomo pestovali. sem si dans pripravila ze torbo za mene...ne vem sicer zakaj...ampak ok :)

aja se to....a flaske se lahko pere v pomivanem? jaz sem jih zaenkrat z dudicami skuhala v vreli vodi za 5 min. mislim, da na TT flaskah pise, da jih ne smes dat v pomivalnega...al?

< Sporočilo je popravil nusika2013 -- 6.1.2013 12:54:06 >

(odgovor članu pinkaponka25)
Neposredna povezava do sporočila: 3246
6.1.2013 13:21:01   
nitta
inigo, sej mi ni dala Kuštrinova datuma, ona je rekla da predvideva da bo okoli 10ga, v porodnišnici sm dobila ta butast datum. Sej ne da me že zdaj vsi sprašujejo če je že kaj, pa smo komaj 6.1., še več kot 10 dni bo treba počakat :( Tole glede kilaže je men en tak lari fari, mene dajo v bolnico ker je imela 2500g in je bila kao zahiranček za 3 tedne-to je skor en mesec! pol po treh dneh ugotovijo da ni zahiranček in po 10 dneh ima že 3100g, ok tuki ni neke logike-sploh če je tvoj 2500g in ni nič rekla. Da se ne menim od tega CTGja, sm bla v petek prkloplena 2x gor, in mi je kazalo utrip lepo normalno, tam spodaj pa neke hude popadke, vse nad 100 tista vrednost, kr neke krivulje, jst pa nič čutila-sm jo potem vprašala, pa je rekla da na te popadke ki jih CTG nariše kao nič ne dajo, če ne boli, če se ne čuti krčenje pol to ni popadek. Ajej, pol pa bod pametn :D

Neposredna povezava do sporočila: 3247
6.1.2013 13:21:33   
Sadrika
Evo, jaz iz CTG-ja, danes je bla ful gužva... Mali je že čist pripravljen, le moje telo ne user posted image zdaj moram spet ju3, pa bomo videli....
Še eno vprašanje mogoče neumestno: kakšna je razlika med Bepanthenom in hladilnim mazilomuser posted image
Inigo - ni še konec dnevauser posted image , še je čas....

Neposredna povezava do sporočila: 3248
6.1.2013 13:27:24   
nitta
še nekaj punce, v petek sem dobila plačo v službi in to tako čudno majhno vsoto da groza, če ima katra podobne izkušnje. V decembu sem namreč koristila še 11 dni dopusta pa 4 dni bolniške in potem od 20.12 naprej porodniško. Je mogoče da sem dobila nakazano samo tiste dni do 20ga pa da pride porodniška kasneje, al kako je s tem izplačevanjem? ker na odločbi iz CSDja mi lepo piše vsota ki bi jo morala prejemat v času porodniške, to kar sm dobila je pa glih 30% tistega kr tam piše-vse skup nič no.

Aja glede pomivalnega stroja, midva sva zdaj ko sva kuhno novo montirala kupila pomivalni stroj ki ima funkcijo sterilizatorja za flaške, tako da jst bom kr v pomivalnem prala in flaške in dude, če bo pa tako da bo takrat glih prazen poivalni, bom pa samo prekuhala flaško, dude pa sploh ne mislim skos sterilizirat, pri nečakinji se spomnim smo potem ko so ji po tleh padale samo pod popi splaknili... Sicer pa sm zdaj nabavila eno flaško od TT in eno sem dobila zraven črpalke za mleko, aja pa eno mamo od Mum ker so take lepe :) sm pa razmišljla če ne bo hotlo dete moje zize, da nabavim tisto od TT k je kao proti kolikam, nek mehanizem je notr...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 3249
6.1.2013 13:41:07   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: pinkaponka25

INIGO koliko tednov pa si da so ti namerili 2500-2700 kateremo ginekologo pa hodiš a v sg?

v 37. tednu sm bla. mislim, da je blo 36t in 6 dni. nimam pojma katera G je bila. to je bilo v P. nižje postave, s krajšimi temnimi lasmi, malo bolj okrogla.

(odgovor članu pinkaponka25)
Neposredna povezava do sporočila: 3250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  128 129 [130] 131 132   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?