|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
29.12.2012 18:48:22   
Ninika89
Ursonok kdaj pa imas ti PDP?
Nikjer ne najdem seznama in sem malo radovedna, ker vidim, da si v 18t+6 enako kot jaz.
Sem pa jaz med majcicami.

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 1251
29.12.2012 19:16:13   
sover
Ursonok, tud jaz sem bolj v tvoji kategoriji bauhija:
...
jebela! kko tukaj objavim fotko?

(odgovor članu Ninika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1252
29.12.2012 19:53:35   
ursonok
Ninika,
jaz imam po ZM rok 31. maja (eni naračunajo 30. maja), po UZ pa 25. maja. In tu, kjer živim, se ravnajo po PDP s prvega UZ-ja (ki je tukaj nuhalna). Tako da tudi jaz štejem tako. Danes sem torej 19+0.
Sem pa med junijkami zato, ker sem obe prejšnji nosečnosti prenosila za 12 dni. In se tudi zdaj bojim, da bom rodila šele junija user posted image

Sover,
jaz uporabljam tale program: http://pl.tinypic.com/. Potem pa izbereš tisto opcijo za forume in IMG spremeniš na img. Torej majhne črke, če ne, ne deluje.

Midva danes cel dan bluzila po mestu, nabavila nekaj darilc, predvsem pa sestavine za novoletno presno tortico in solato user posted image . Pa eno dobro vino ... Pa nekaj bio kozmetike ...

Zdaj sem pa v ful čudnem stanju., ne morem se spravit ne delat ne pospravljat, jem pomaranče, surfam po netu in ne vem, kaj naj sama s sabo ... user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1253
29.12.2012 20:19:50   
Ninika89
A tako. Zdaj mi je bolj jasno.
Jaz imam rok 26.5 pa tudi mislim, da se bom po morfologiji kr k vam pridruzila user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1254
29.12.2012 21:20:45   
girl79
Čao souser posted image user posted image ,

Evo, se javljam po dolgem času...sem imela cel teden dopust in smo malo hodili okrog...opravili turnejo po štajerski, potem še turnejo po gorenjski, no jutri gremo spet na kosilo na štajersko, za novo leto bomo pa doma pa par prijateljev, ki imajo otroke isto stare kot je naša, tako da bo žur za vse user posted image user posted image ...no kolikor poznam našo itak zna celo zdržat do polnoči, sploh, če bo popoldan kaj šla spat....je pa danes sicer spala do 9ih zjutraj user posted image user posted image ...mislim da je podrla letošnji rekord, sem vmes že mislila iti pogledat če še diha, ker to ji pa res ni podobno....no jo je včerajšnji izlet v lj z vlakom, pa potem peš do mesta in nazaj očitno precej utrudil user posted image ...no ja, samo pa med drugim 45 minut čakali na prihod dedka mraza in potem obupali...mislim res sramotno, da tako pustijo otroke čakat, mi smo potem šli, tako da ne vem ali je sploh prišel ali ne...user posted image user posted image

Sicer so pa pri meni spet prisotne slabosti, sem bila zdaj cca. 14 dni že precej boljše, zdajle med prazniki pa spet včasih tudi po cel dan slabo user posted image user posted image ...no ja, se vsaj ne bom nič zredila za praznike user posted image , tudi to je za nekaj dobro, čeprav kakšno kilco bi pa zdaj lahko že dobila, pa nisem še nič....no ja, bom po mojem vseeno potem vse nadoknadila, ko spet dobim apetit in ko mi bo spet sladko zadišalo user posted image user posted image

ursonok- rok se mi je spremenil za 3 dni in ne za tri tedne...tako da pričakujem da ga bo potem po morfologiji spremenila če bo to potrebno...čeprav mi je bolj všeč, da kar ostane rok čim kasneje, mi je boljše da čim dlje delam in grem potem čim kasneje nazaj v službo...itak bo še prehitro minila porodniška...

ursika_ursi- super da so tako lepo sprejeli novico in user posted image za pucanje...pa meni se zdi da ti skoz neki pucaš user posted image

Aja, meni je pa božiček sicer prinesel steklo v kuhinji (tisto na steni med spodnjimi in zgornjimi elementi) pa še v kopalnici smo delno zasteklili banjo, da se lahko tuširamo ne da bi špricalo vse okrog user posted image user posted image smo bili zdaj eno leto kar brez tega in se stena v kuhinji kar umaže, tudi če bolj malo kuhaš user posted image

Lepo se mejte in lepo praznujte novo leto user posted image

(odgovor članu Ninika89)
Neposredna povezava do sporočila: 1255
31.12.2012 18:59:54   
ursonok
Zdravo!

Vidim, da je tu suša, kar pomeni, da vse intenzivno praznujete! user posted image user posted image
V novem letu vam želim čim več miru, ljubezni in zdravja ter vam v ta namen pošiljam nekaj virtualnih daril, svežo solatko, presno bananino tortico z jabolki, datljeve kolačke in suhosadne bombice. Za povrh pa kozarec rdečega vina iz lokalne kleti! user posted image
Se beremo drugo leto!

user posted image

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 1256
2.1.2013 10:46:22   
biba_leze*
Pozdravček,
če katero zanima, ugodno prodajam odlično ohranjena oblačilca za fantka in punčko, večinoma malo nošena, nekatera samo oprana ali še z etiketo. Vabljeni na ogled albumov. Zainteresirane pišite ZS, da se dogovorimo naprej user posted image

http://www.mojalbum.com/biba1234

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1257
2.1.2013 16:42:49   
StelaPia
Evo, malo se tudi jaz javim po dolgem casu user posted image Vas redno berem ampak je bolj malo casa za aktivno sodelovanje. ima katera tezave z diabetesom? Jaz se borim z inzulinom, nic kaj prijetno.

(odgovor članu biba_leze*)
Neposredna povezava do sporočila: 1258
3.1.2013 6:50:04   
niinii
Drage souser posted image v letu 2013 vam želim čim lepšo nosečnost do konca, čim lažji porod in enga ali dva najbolj pridna otročka :)

(odgovor članu StelaPia)
Neposredna povezava do sporočila: 1259
3.1.2013 7:33:53   
5ra8
Jutro babe žabe

Že dolgo se nisem javila tu, ampak sem še med vami user posted image

Je kera urejala seznam med tem časom mogoče? user posted image

Drugače pa vam želim srečno in zdravo 2013, in predvsem zdrave bebice user posted image

niinii user posted image

Našega sončka smo dočakali 09.03.2011 ob 19.39!

(odgovor članu niinii)
Neposredna povezava do sporočila: 1260
3.1.2013 8:33:08   
sonce987
hej.

očitno je tale rr imel včeraj še dopust, sem cel dan poskušala kaj napisat, pa nisem mogla.

ursonok hvala za virtualno novoletno večerjo, super je bila user posted image , tvoj avtoportret pa tuduser posted image

No mi smo novo leto preživeli tako, kot sem predvidevala. Mali se je ob 23.30 zaradi pokanja zbudil in nato do 1.30 jokal, ampak ne jokal, prav kričal. Pri nas res veliko pokajo sosedje...še včeraj so malo.

No sedaj pa spet vse po starem, sem se kar malo navadila na tele praznike,ker so tako dolgo trajali. Ni slabo.

Mi lahko tiste,ki ste že rodile poveste, kdaj ste sedaj prvič začutile otročka? Jaz sem sedaj v 16.tednu in se mi zdi, da ga ne čutim, pa sem bila ziher, da ga bom že, ker je to druga nosečnost.

(odgovor članu 5ra8)
Neposredna povezava do sporočila: 1261
3.1.2013 8:56:21   
Lethe
Dobro jutro user posted image

Za začetek vsem želim srečno novo leto, ki bo vsekakor prineslo nekaj novega user posted image
Mi smo večer preživeli v krogu družine, ob dobri večerji in odpiranju daril. Kasneje pa sva šla še v Kamnik, kjer smo se dobili s prijatelji in pričakali NL.

Sonce987, ko si že ravno omenila, kdaj začutiš otroka...ne vem sicer, če imam prav, ampak meni se zdi, da sem ga pred nekaj dnevi začutila. Sicer res kar malo kmalu (15t), ampak nisem še nikoli začutila česa takega. Kot nekakšni mehurčki, sploh ne znam opisat (akvarij v trebuhu?)user posted image . Sem sedela ob mizi in imela nogi pokrčeni bližje trebuhu, bolj stisnjena, pa sem začutila in to dlje časa skupaj. Ampak samo tisti večer, potem ne več.

Mi imamo že celo jutro sonce, upam, da je tudi pri vseh ostalih. Je takoj lepše in bolj optimistično...

LP

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 1262
3.1.2013 9:12:47   
sover
sonce987, jaz sem v 19. tednu (tdui druga nosečnost), pa sem jo šele sedaj začutila. Pa še to ni so bile brce, ampak se je obračala in sem jo začutila, ko se je uprla ob moj trebuh. Tako da, Lethe, lucky you!

Imam pa že čez 2 tedna morfologija in komaj čakam, da se spet vidimo s pikico :)

Prazniki: OK, čeprav mi je letos manjkalo splošno praznično vzdušje. Se mi zdi, da je folk odpikal te praznike bolj v smislu "naredimo tisti, kar je treba naredit, da bo potem konec". Sem kar vesela, da sem nazaj v službi, ker je zdaj boljše razpoloženje.

Bodite fajn, user posted image , pa javite se zdaj, ko so prazniki mimo.

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 1263
3.1.2013 9:39:28   
ursonok
Dobro jutro!

Jaz sem se komaj zvekla iz postelje user posted image . To ne gre nikamor, dobro, da zdajle pridejo otroci nazaj. Eeeh. Vedno se mi bioritem obrne - spat hodim sredi noči, vstajam sredi dneva user posted image

StelaPia
kdaj so pa tebi ugotovili sladkorno, da si na inzulinu? Si imela povečan sladkor na tešče? Pa kar od začetka inzulin?! user posted image Jaz teh problemov zaenkrat nimam, so pa tukaj gor nekatere, ki morajo paziti na dieto. Morda se bo kakšna oglasila ...

Čutenje otročka,
babe, to je moja tretja nosečnost, sem v 20. tednu, pa sem brce čutila enkrat ali dvakrat - še to ponoči, ko sem jo skoraj stlačila s spanjem na trebuhu user posted image . Drugače pa čutim vsak dan mehurčke in obračanje, to je vse. Sem kar malo zamorjena. Abelček je že v 17. tednu prvič fino brcnil, potem je bil pa do konca zelo aktiven. Punci bosta pa zgleda obe lenuhinji. Če to pomeni, da bosta mirni in da bosta pridno spali - sem za! user posted image

Jaz imam jutri morfologijo! user posted image Seveda komaj čakam, po drugi strani se pa bojim, da bo spet kaj narobe user posted image

Zdaj srkam zelenjavni sok, čaka me Pu Erh, pa dve skrhljani pomaranči. Pa delo, seveda.
Potem pa plavanje, po treh dneh, uf!
Se še kaj javim,
držite se!!!

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1264
3.1.2013 10:53:01   
Saša33
Juhu babe, lep pozdrav še od mene

Sem kar vesela, da je vse mimo. Apetit se je vrniluser posted image user posted image , predvsem v nemogočih kombinacijah. Malo sladko, slano, pa še kaj kislega čez. Sem pridobila dve kg v enem tednu. Seveda posledica negibanja in apetita. Sicer pa je to vsa pridobitev do sedaj. Vsaj užitek mi je spet jesti, juhuh.

Novo leto: Sva bila cel cajt okoli, pa pogreb me je kar zdelal. Par dni sem bla čist čustveno nestabilna. Jok, pa smeh, pa  jok. Sem se bolj v družbi držala ker me je samo kar pobiralo. Nisva bla niti dneva doma tako, da sedaj prav paše spet malo po starih tirnicah.

Brcike: Ma meni se je včeraj obrnil, sem prav čutila ornk, me je kar pokonci vrglo. Drugače pa mi ne pusti spati na l boku, me žoka cel cajt.  Čez dan pa kakšne mehurčke, sem pa že v 19. tednu.

Ursonok: Njami, za slikco.  Jst mam morvo naslednji teden v petek in tud komaj čakam. Bomo šli kar vsi trije. Drugače pa bi tudi meni pasal kakšen dan brez tamale. Sicer sedaj res pridno zaspi sama. Ko jo položim se obrne in zaspi, samo pravi čas moram ujeti. Drugače pa je spustila puzanje in odkar je tri dni nazaj odkrila vzpon, hoče samo vstajati, delati korake. Tako sem cel cajt na preži. Je pa pojava, da se ji morm smejat. Puzanje jo ne zanima. Gre brez problema po kako stvar, a da bi raziskovala, ni šans, sedaj samo v luft. Po stolih, po kavču, itd.... Držim pesti za jutri....

Pri nas pa je sonček in komaj čakam, da greva na en dolg sprehod, ko se tamala zbudi. Pa se še kaj oglasim.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1265
3.1.2013 13:44:07   
mojci13
Ojla še z moj strani,

Jaz še vedno čakam na rezultate AC, sicer moj ginekolog pravi, da če je bil hitri test ok, se nimam kaj sekirat. Drugače pa imam zelo aktivnega otročka, se kar veliko obrača, ...seveda pa to še niso brce, bolj žgečkanje.

Nosečke, ali jeste kakšne dodatke... jaz sem jedla samo folno na začetku sedaj sem pa še to nehala... sicer sem si kupila tudi Elivit, ampak me ful zapira...že brez tega imam ful težvo s prebavo.

lp

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 1266
3.1.2013 14:31:28   
drugičudež
Srečno 2013!!!! Bo posebno leto, a ne user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem med sladkornimi "srečnicami". Sicer nisem na inzulinu, se kar diete držim. No, tudi malo grešim, pa v dveh mesecih nisem še nikoli presegla mejnih vrednosti. Sem pa shujšala 9 kg. No, zaloga je velika, se mi pa zdi, da jem kar naprej. Če bi toliko jedla v nenosečem stanju, bi imela 200 kil. Nikakor ne morem zdavnikom dopovedat, da je nekaj narobe z mano, ker drugače ne jem veliko (sploh pa ne sladkarij, belega kruha, krompirja, testenin in mastnega), zmerno gibam, pa se kar naprej redim. Med nosečnostjo se pa očitno hormoni nekako uredijo in bolj kurim kalorije, čeprav nič ne migam (najprej slabo počutje in vsakodnevni počitek po službi, potem hud mraz, kasneje prehlad). Tudi v prvi nosečnosti sem ogromno jedla, pa sem se zredila 7 kg in prišla iz porodnišnice z -4 kg. Ah, bomo že...

Naslednji teden me čaka AC, pa me kar malo panika grabi. Ne bojim se posega (sem jo delala tudi v 1. nosečnosti), bojim se, da bi šlo kaj narobe. Letos bom stara 40 let, konec je mojega rodnega obdobja...

Sicer pa že odštevam tedne do dopusta/porodniške! Se mi zdi, da bo april hitro tukaj. Nisem se še odločila, ali naj izkoristim celoten letošnji dopust, ali naj si kaj pustim za naslednje leto. Potem ga bom morala izkoristiti do konca junija, če bi šlo kaj narobe in bi mi podaljšali porodniško, bi mi pa propadel. No, bomo videli, kako bo sploh s to mojo sladkorno; mogoče me pa celo kakšna bolniška čaka (upam, da ne).

Lepo se imejte in uživajte na svežem zraku. Meni se zdi, da že malo diši po pomladi user posted image

(odgovor članu mojci13)
Neposredna povezava do sporočila: 1267
3.1.2013 18:21:27   
Sonce32
Živjo, punce user posted image

Sicer sem julijka, ampak ker imam PDP 1. 7. se zna hitro zgoditi, da bom celo junijka, zato vas redno spremljam.user posted image

Veliko vas je že bilo na morfologiji, pa me zanima, ali mi lahko priporočite kako dobro G v Lj, pri kateri bi lahko samoplačniško opravila ta pregled. Pri moji G namreč ni mogoče dobiti CD-ja, zato bi zadevo rada opravila kje drugje, ker pri nuhalni te možnosti nisem izkoristila. Mi je pa tudi moja G priporočila drugo mnjenje za vsak slučaj, če bi ona kaj spregledala. Koliko prej se je treba naročiti na pregled? Trenutno sem v 15. tednu, morfologija pa naj bi se opravljala v 20. tednu, kolikor vem. Zanima me tudi, kakšna je cena pregleda.

Še nekaj - ali po zaključenem 1. trimesečju še jemljete folno? In če ja, katero in kako pogosto? Je Tifol ok tudi v 2. trimesečju? Slišala sem namreč, da se v 2. trimesečju pije neka druga oblika folne. Jaz še vedno pijem Tifol pa ne vem, ali bi ga morala zamenjati.

Hvala za vse odgovore.

Pridno božajte svoje trebuščke user posted image

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 1268
3.1.2013 19:02:21   
Tija01
Pozdravljene souser posted image ! Najprej zdravo, srečno leto za vse tukaj!

Po dolgem času se vam oglašam, dela več kot preveč inventure ... za znoret ... ampak sedaj že gre gremo proti koncu z inventurami. Vsake par dni sem vas malo prebrala kaj več pa nisem imela časa, preveč me je okupirala služba, kot da živim samo za delo.

Drugi čudež pišeš da te čaka AC, jaz se zanjo nisem odločila sem šla kar na neinvazivni test, oddaja krvi potem sem pa čakala dva tedna rezultate, danes so me poklicali in dejali da so izvidi super, in da nimam kaj skrbeti. Vesela že ves dan, saj to je tako, če si prvič noseč pri 41user posted image Mene je bilo strah AC pa igel in tega pa sem se raje odločila za test - odvzem krvi in pač plačala, ker zdravstvo še žal tega pregleda ne krije. Mogoče bodo kdaj kdo ve. Možnost vsaj obstaja.

Mojci 13: Sama sem jemala elevit mesec in pol, kasneje ne več ker me je preveč zapiral potem pa dva meseca še Femibion sedaj pa ne jemljem več nič. Prehrano imam zelo raznoliko, tako, da bi moralo biti ok. Zapira pa me še vedno, kljub prehrani in vodi ter donatu.

Ursonok: : Saj bo jutri na morfologiji vse ok mora biti, samo pozitivno je potrebno razmišljati!

Joj pa še na seznam me dajte prosim, prva nosečnost, okolica MB, starost 41, rok 16.6.2013user posted image

lep večer še naprej,sedaj bom imela kaj več časa, da še bom kaj napisala

(odgovor članu Sonce32)
Neposredna povezava do sporočila: 1269
3.1.2013 19:28:23   
ursonok
Je*emti user posted image
Sem prejle napisala cel roman (kot se zame spodobi user posted image ), potem pa SAMA (!) pritisnila tipko "prekliči". Ker sem kura. user posted image user posted image

Sonce32
pri nas pomoje še nobena ni bila na morfologiji, jaz sem verjetno prva, imam jo jutri, ampak imam po UZ rok že 25. maja. Glede zdravnikov ti pa ne morem svetovat, ker živim v tujini.
Folna - ni ti je treba jemati, ker je že opravila svojo "nalogo". Ni pa narobe, če jo. Če imaš prehrano ok, ti tudi vitaminov ni treba jemati, to je vse en farmacevtski nateg. Jaz jem vitamine iz skupine B in kalcij - ker ne jem mesa ter mleka in mlečnih izdelkov. Vitaminov na splošno pa v zadnjih dveh nosečnostih ne jemljem, namesto tega pijem doma narejene sokove itd.

Saša
vidim, da je tvoja tudi totalno v pogonu ...user posted image Jaz sem včasih čisto navdušena nad Abelom (no, večino časa user posted image ), ful je dobre volje, skoz se smeji, če ni prehlajen, res ni zahteven, dogajajo mu stvari okoli njega, kocke, kuhinjske zadeve itd. le kadar je lačen, zatečnari. Ampak to je verjetno ok. user posted image
Pa vesela sem, da je končno začel kobacat. Starejša sestrica je kobacala zelo dolgo, pol leta, in takrat smo brali o tem, da je kobacanje zelo dobro za pravilen razvoj možganov, predvsem govora. In tamala je res ful nadarjena, lepo govori, pri še ne štirih letih izgovarja vse glasove (šumnike, r itd.). In glede na to, da odrašča v dvojezičnem okoju, smo se bali, da bo pozno spregovorila. Pa je zelo kmalu, v obeh jezikih, in ful lepše govori kot otroci-nosilci. Še najslabše ji gre slovenščinauser posted image . Seveda zato, ker mi doma tako grdo govorimo user posted image
Verjamem, da bi ti pasalo kak dan brez - imate to možnost (dedki itd)? Izkoristita kdaj. Je fino. Mi pač nimamo nikogar blizu, tako da mi je niti za par ur ne more nihče popazit (za vikend recimo, drugače je vrtec), ju pa zato pošljemo na počitnice za malo dlje časa. In res sem vesela, da uživata, da se dedkom ljubi z njima ukvarjat in sploh ... Zdaj, ko prideta domov, bosta spet prepuščena sama sebi, nihče jima ne bo nosil k riti, ju vozil kaj-pa-vem-kam-vse, izpolnjeval njunih kapric ... user posted image

AC
Vidim, da vas je imelo kar veliko ta poseg. Zaradi starosti ali slabih rezultatov? Tija, a ti si plačala tisti test iz krvi za DS (mislim, da je 900eur)? Mah, to bi moralo stati petkrat manj, da bi si večina lahko privoščila.

Jaz sem se naplavala, potem sem šla v trgovino po svoj sojin tofu-jogurt, si doma naredila po-rekreacijski desert: zmiksan sojin jogurt+banana+pol jabolka+dve suhi slivi+chia semenke. Mljask. Po tem pa kosilo: solata z oreški. Mljask še enkrat! user posted image

Zdaj se nacejam s čajem in spravljam k delu. Uf, danes dopoldne nisem bila preveč produktivna, tako da me čaka kar še par strani ...
Pridne bodite!

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1270
3.1.2013 19:30:33   
sonce987
sonce32 in mojci13- jaz ne jemljem nobenih dodatnih vitaminov ali podobnih dopolnil k prehrani, samo folno kislino in sicer Tifol.

Danes sem čisto fertik, skoz nekaj, me prav noge bolijo, pa še sin nekaj noče zaspati, pa vem, da je zaspan.

Kako super, da imate že nekatere morfologijo...kako gre hitro čas, komaj smo poročale o rezultatih z nuhalne, pa je že čas za morfologijo.

sonce32-glede g,ki bi delal morfologijo-jih je veliko dobrih, naredi ti jo vsak, ki je zasebnik. Mogoče dr. Meglič z Domžal, njo kar hvalijo. No tukaj imamo tudi dr. Strahovo-ampak njen odnos do pacientov je kar odvisen od tega kakšen dan ima. Pa mogoče dr. Pušenjak-on je pa itak štručko.

(odgovor članu Tija01)
Neposredna povezava do sporočila: 1271
3.1.2013 19:32:41   
ursonok
Ja, pe to sem prej napisala, zdaj pa pozabila:

drugičudež,
-9kg? user posted image Jaz bi shirala. Kljub temu, da normalno ješ? jaz sem imela na začetku nosečnosti BMI 18,2 in mi telo kar pridno "skladišči" user posted image . V vsaki nosečnosti sem se kljub dokaj racionalni hrani in rednemu gibanju zredila okoli 11-12kg. In vedno se začnem rediti že čisto na začetku. Ne štekam tega, ampak ok.
Glede na to, da pišeš, da v nenosečem stanju kar "vzhajaš", imaš morda kakšno zmešnjavo s ščitnico? Si si dala pregledati vse hormone? To zna biti problem, recimo TSH je kao v redu, ostala dva pa norita ... Ali pa imaš protitelesa povišana. No, upam, da ni nič od tega in da je taka pač tvoja narava user posted image

Tija,
če smem vprašati - kako t,d a prvi otrok šele pri 41.? Prej ni bilo "kandidata", pogojev, želje? Ali pa pač ni ratalo? Sem zvedava, a ne user posted image

Nič, zdaj pa res delat ...

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1272
4.1.2013 9:03:49   
vilincek
Jaz sem Elevit jemala celo nosecnost in celo dojenje. Isto nameravam tudi sedaj. Z zaprtostjo nimam težav, razen če pojem preveč čokolade. S tifolom sem imela ful probleme, tako da se sedeti nisem mogla.

Sicer pa sem danes malo gledala za rolke za na vozicek. Nas mali je po bolezni za bozicka shodil in danes mu gremo kupit prve copate. Predvidevam pa, da do junija se ne bo toliko hodil na daljse razdalje, zato bomo verjetno to nabavili. Imajo tudo variante s sedeži. Samo ne vem še, ali se lahko uporablja tudi pri košari. No, sej je se čas.
Jaz sem včeraj povedalal v službi in je bila pozitivna reakcija, kljub temu,da sem šele 3 mesec v službi po prvi porodniški. Sedaj verjetno dolgo ne bom mogla več skrivati, odvisno, kako mi bo rastel trebuh.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 1273
4.1.2013 9:52:58   
sover
ursonok, koncno mi je uspelo dodat fotko. Evo mojga busija izpred 10 dni:

user posted image

Folna: prvi trimester sem jemala Femibion 1 redno vsak dan. Zdaj sem kupila 2, vendar ga jemljem vsak tretji dan. Kot je že napisala ursonok, zdaj je že narjeno, kar je. Jaz zdaj jemljem tole bolj zarad vitaminov.

vilincek, koliko je pa star vaš mali? Mi imamo doma enoletnika (praznoval je decembra) in tudi razmišljamo o nakupu boarda. Zankrat še kolebamo med boardom in marelo. Any advice?

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 1274
4.1.2013 11:10:06   
ursonok
Zdravo,

sover,
ja, res sva si glede trebuščka precej blizu user posted image . Meni se moj zdi ogromen, počutim se kot kakšen kit user posted image . Potem dam pa gor od mojega M bundo, ki je njemu tesna (pa je dokaj šlank), meni je pa še vedno čiiiisto prevelika. Tako da verjetno vseeno nisem tako zelo ogromna.

Glede gadžetov za na vozičke - se ne spoznam sploh. Mi vozička ne uporabljamo, samo ruto. Bo pa treba kupit še eno, ker bo Abelček ob predvidenem porodu star leto in dva meseca. Če bo že hodil, bodo to le mini razdalje.

Sem pa z morfologije!
Pregled nič posebnega, hiter, UZ morda 10 minut. Nobenih hudih pregledov, le glavne meritve (kosti, glava itd), vse je videti BP. MV 34mm, plodovnica ok, spol: najverjetneje punčka user posted image . Je ful noge skupaj držala, ampak potem na izvidu je napisano, da gre za deklico. No, sicer pa to že vemo.
Naslednji UZ čez 3 mesece, v 32. tednu. Dala mi je pa jod - tu ga naj bi vse nosečnice jemale, ker zaradi ... ne vem, podnebja, bližine gora in gorske vode, kao da te zadeve vsem primanjkuje. Ne vem, malo še oklevam, ker mi je to čisto nekaj novega. user posted image Je zraven sicer še vitamin B12, ki je fina stvar, sploh za nas, vegetarijance user posted image .
Moram sicer reči, da nisem super zadovoljna, sploh ker te preglede vedno primerjam s tistim mojim poljskim ginekologom: ta je na morfologiji ful podrobno gledal srce, ledvice, pretoke v možganih itd. Ampak tukaj, če si uvrščen med "nizkorizične", je vse bolj na izi. Saj morda je pa tako ok. Na Poljskem drugače delajo paniko za vsak drek, za vsak milimeter MV, pa vedno je plodovnice malo/preveč, pa kr neki. Najraje bi videli, da bi nosečnica ležala od + na testu pa do poroda. user posted image

Ok, zdaj pa končno jest!!! Najprej seveda zajtr, potem pa, mmmm, presno bananino torto user posted image

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 1275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  49 50 [51] 52 53   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Top ideje za nosečniške pustne maske
photo
Če si si za letošnji pust že omislila nosečniški trebušček, ga lahko izkoristiš za odličen pustni kostum. Tvoj trebuh la...

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?