ursonok
|
Je*emti Sem prejle napisala cel roman (kot se zame spodobi ), potem pa SAMA (!) pritisnila tipko "prekliči". Ker sem kura. Sonce32 pri nas pomoje še nobena ni bila na morfologiji, jaz sem verjetno prva, imam jo jutri, ampak imam po UZ rok že 25. maja. Glede zdravnikov ti pa ne morem svetovat, ker živim v tujini. Folna - ni ti je treba jemati, ker je že opravila svojo "nalogo". Ni pa narobe, če jo. Če imaš prehrano ok, ti tudi vitaminov ni treba jemati, to je vse en farmacevtski nateg. Jaz jem vitamine iz skupine B in kalcij - ker ne jem mesa ter mleka in mlečnih izdelkov. Vitaminov na splošno pa v zadnjih dveh nosečnostih ne jemljem, namesto tega pijem doma narejene sokove itd. Saša vidim, da je tvoja tudi totalno v pogonu ... Jaz sem včasih čisto navdušena nad Abelom (no, večino časa ), ful je dobre volje, skoz se smeji, če ni prehlajen, res ni zahteven, dogajajo mu stvari okoli njega, kocke, kuhinjske zadeve itd. le kadar je lačen, zatečnari. Ampak to je verjetno ok. Pa vesela sem, da je končno začel kobacat. Starejša sestrica je kobacala zelo dolgo, pol leta, in takrat smo brali o tem, da je kobacanje zelo dobro za pravilen razvoj možganov, predvsem govora. In tamala je res ful nadarjena, lepo govori, pri še ne štirih letih izgovarja vse glasove (šumnike, r itd.). In glede na to, da odrašča v dvojezičnem okoju, smo se bali, da bo pozno spregovorila. Pa je zelo kmalu, v obeh jezikih, in ful lepše govori kot otroci-nosilci. Še najslabše ji gre slovenščina . Seveda zato, ker mi doma tako grdo govorimo Verjamem, da bi ti pasalo kak dan brez - imate to možnost (dedki itd)? Izkoristita kdaj. Je fino. Mi pač nimamo nikogar blizu, tako da mi je niti za par ur ne more nihče popazit (za vikend recimo, drugače je vrtec), ju pa zato pošljemo na počitnice za malo dlje časa. In res sem vesela, da uživata, da se dedkom ljubi z njima ukvarjat in sploh ... Zdaj, ko prideta domov, bosta spet prepuščena sama sebi, nihče jima ne bo nosil k riti, ju vozil kaj-pa-vem-kam-vse, izpolnjeval njunih kapric ... AC Vidim, da vas je imelo kar veliko ta poseg. Zaradi starosti ali slabih rezultatov? Tija, a ti si plačala tisti test iz krvi za DS (mislim, da je 900eur)? Mah, to bi moralo stati petkrat manj, da bi si večina lahko privoščila. Jaz sem se naplavala, potem sem šla v trgovino po svoj sojin tofu-jogurt, si doma naredila po-rekreacijski desert: zmiksan sojin jogurt+banana+pol jabolka+dve suhi slivi+chia semenke. Mljask. Po tem pa kosilo: solata z oreški. Mljask še enkrat! Zdaj se nacejam s čajem in spravljam k delu. Uf, danes dopoldne nisem bila preveč produktivna, tako da me čaka kar še par strani ... Pridne bodite!
|