Ursi2
|
Dober večer, punce!!!!!!!! Sem si rekla, da si vzamem mal časa, da vas berem in mogoč še kaj napišem. Potem se pa morem lotit še adnjič zreducirat slike, ker nesem jutri razvit, da bo lahko božiček albume in slike v okvirjih prinesel starim staršem in prababicam in pradedkom. Joj, sploh ne morem verjet, kako minejo tile dnevi. Naša fanta sta te dni malo v vrtcu (do kosila), ker se jim zdej tam precej dogaja (predstave, balet, folklorna skupina, dedek mraz,.....) Ampak tiste 4 ure tako minejo, da sploh ne vem kdaj! Tudi jaz sem razmišljala o 4-urnem delavniku, ampak sva ugotovila, da če bi rada še kaj prenovila, si privoščila še kak dopust,.... da ne bo šlo skoz. Smo se pa dogovorili, da bo tast, če bo le mogel, on vozil zjutraj otroke v vrtec, jaz pa ju bom hodla potem iskat že ob 14. Ker bom delala od 6-14, če ne bo kaj vmes prišlo, seveda. Sem pa nesla prejšnji teden vpis v vrtec in mi je povedala, da je v tej enoti, kjer sta ta velika dva, že vse zasedeno, da je edini prostor v vrtcu, ki je na drugi strani mesta. Mal me je presenetilo, pa žalostna sem bila tud, čeprav po drugi strani sem bila vesela, da je vsaj nekje prostor. Pa smo že vse se zmenli, kk bomo, pa še en avto sedež bi si sposodla pri bratu, da bi ga lahko spotoma iz službe dvignala. No, včeraj me pa kliče, da so enega otroka izpisali in da se je odprlo mesto v isti enoti, kjer sta ta večja in če sem za!? JA ITAK!!!!!!!!! Sem bila tako vesela, da sem se sam smejala!! Še vzgojiteljice so bile vse vesele in itak so čist zmešane nad Žigom, ker je res ful osvajač, pa nič se ne boji in samo smeji se jim!!!!!!!!! Je pa Žiga res čist drugačen kot sta bila Luka in Jure. Je čisto vse. Najraje ima mesopotem krompir, testenine, riž, juhe take in drugačne, golaž, ričet, sarmo,...................... Pri 11 mesecih zna že take stvari, da sam gledam. Zadnjič je bil ene pol minute sam v kuhinji in si je potisnil trip trap stolček k mizi, splezal na stol in potem na mizo. In si je lepo postregel s čokoladico. Naslednjič sva se pa malo z lučko igrala in sem potem rekla, da je dovolj, a je še kr hotel in sem rekla, da ne, pa sem ga dala k predalu s kuhlami,...jaz pa sem začela pomivat. Pa se je obrnil vstran spet potisnil stol k steni zlezel nanj in začel prižigat in ugašat lučko. Po drugi strani, pa mu ne dopoveš, da nečesa ne sme. SPloh ni jezen ali da mbi se jokal, če mu rečem NE! Me samo gleda in se še bolj smeji in še zanalašč dela tist, kar ne sme. Odpira predale, ki j ih ne sme (ta večja sta si takoj dala rečt, da se ne sme), kr naprej je v rožah in meče zemljo ven, umival bi se najraje v školjki, da o stopnicah ne govorim. Misli, da so tobogan in se kr spusti po njih dol! Se mu morem prav smejat.ž Prav tako zelo rad pleše. In to prav skače v naročju, da ga včasih komi obdržim. Sploh ko sliši uno pesem Follow rivers, pride k meni in steguje roke in skače zraven. Všeč mu je, pa še enkrat se jo je moj poskušal na kitaro naučit in jo je kr kao uro pel, midva sva pa plesala in se je prav naglas smejal zraven. In nikoli ni pri miru. Zdej ko hodim peš po fanta v vrtec, skor ne morem verjet da sedi not v vvozeku, ker drgač ga ne obdržiš not. Ampak tisti trenutek, ko prideva tja, pa že rine ven. No, na srečo še zaenkrat morem rečt, da je vsaj laptop še varen pred njim. Ga pusti pri miru, ga pa res zelo redko kdaj spustima blizu. Tudi tavečja vesta, da ne smeta ga poškodovat. SPANJE: No, Žiga pri nas še ni prespal noči in glede na to, da so na vidiku še 4-je novi zobki, ki bojo nekje v enem tednu pokukali ven, mislim, da še tudi nekaj časa ne bomo spali. Se pa strinjam, da je res pametno, da se držiš enega reda in tudi ure, saj sam najbolje poznaš svoje otroke. Tudi pri nas, ker ta večja ne spita popoldan, morem pazit, da ju ne držim predolgo pokonci. Se raje spravimov pižamo, umijemo,... pa potem še malo poklepetamo ali pa kako pravljico več preberemo in je. Nima pa smisla, da se oziraš na druge. Naj se pa oni kdaj ponudijjo, namesto da samo zavijajo z očmi. CSD: sem nesla že prejšnji teden in sem prosila, če lahko uredimo še otroški dodatek in smo vse naredile naenkrat. Pa še za dodatek za veliko družino sem zrihtala, tako da upam, da mi nekaj časa ne bo treba tja.Ampak zna pa bit sitno it tja z vsemi 3-mi. Jz imam vedno v torni, kake knjigice ali blokece in barvice, da mal rišeta, če je treba še kaj naredit ali čakat. Tako da gre. Je pa tako, da tui pri nas so mali vedno povsod zraven. Poskušam tudi tako naredit, da grem čim manjkrat v trgovino (ker manj zapravim) in ko grem, nakupim za skor cel mesec (predvsem čajev, mleka, corn flakesov, kave,.......) IN potem imam dva vozeka in v enem so tamali, v drugem pa hrana. DREVČEK: Pri nas je navada, da postavljamo drevček in jaslice na 24.In vsi zelo uživamo, ko jih postavljamo in jih vedno naredimo na tleh. Drevček je tam dober meter velik, na njem so okraski, ki jih izdelamo, jaslice pa so pod drevčkom, velike ene 2,5mx1,5m. Pa do zdejnista nikoli rinla v njih, bomo pa vidli, kaj bo letos Žiga naredil. Jz sem rekla, da bo kr naprej not na sredi jaslic sedel pa Jezuščka alp akakega osla glodal okraski, voščilnice: Mi smo sedaj, ko sta bila dooma naredili okraske za drevček, sedaj moram samo še štroke navezat, da jih bomo lahko obesli. Izdelali smo tudi voščilnice, ki so že na pošti. Spekli smo tudi 7 vrst piškotov, da mal diši po praznikih. jUTRI BOMO PA ŠE MALO OKRASILI HIŠO, pa breskvice bi še radi spekli. POKANJE PETARD,.... na srečo naši fantje niso občutljivi na to, pa čeprav naš sosed že kak teden vsak dan in vsak večer meče rakete in ne vem kaj vse še in mi gre prav naživce. Ampak fantje se igrajo, sploh sse ne ubadajo s tem pokanjem. Upam, da tudi za silvestrovo ne bo problem. SKUPAJ DOMA: Pri nas komaj čakamo vikend, ko imamo skupaj zajtrk in je res tak, da si vzamemo čas, stiskamo pomaranče, mažemo toas in ga pečemot, kuhamo čaj, pa včasih puding, ali spečem palačnike, včasih pa že kar zjutraj spečemo biskvit, da ga imamo za zajtrk In potem se pogovarjamo, smejimo,......Res traja kar nekaj časa. IN zdej ene 2 vikenda mojga ni bilo skor nič doma, tako da nismo imeli niti enega obroka skupaj in sta ga naša dva fanta že zelo pogrešala. Pa tudi med tednom sta ga vidla za kako uro največ. In ko ima ptem čas, vsi trije kr visijo na njem. Čeprav pa vidim, da ko smo sami, se super rihtamo, ubogata, ni napravljanja, ŽIga je priden, sta fanta že prav samostojna,naredita veliko stvari. Če smo pa skupaj, pa je pov manj narejeno, pa še slabe volje je, ker je utrujen, pa je siten in potem ju prav vidim, ko kr tk žalostno sedita in gledata. Pa tudi kadar smo skupi, se vedno nekaj mudi in prganja, tudi če nimamo cel popoldan ali celo cel dan nič v načrtu. Npr. zadnjič smo šli v park in sta tam plezala, pa skakala, tekala,.... Smo bili tam 20 min in je moj že začel priganjat, da gremo. Pa ga jz gledam, kam se ti mudi. Oblačiš jih skor 20 min, zdej bi pa ti že domov. In smo potem še ostali, ker se mi je res zdelo čist brezveze,sploh psravljat ven za tako malo časa. Pa včeraj mi je rekel, da me ne zastopi, da grem po kosilu po njiju v vrtec, potem pa še vsaj eno uro ostanemo tam zunaj in se igramo na igralih in da ne ve, v čem je poanat. Pa sem mu nazaj rekla, da jz pa ne zastopim, zakaj pa on vedno, če grema oba po njiju in se nam nikamor ne mudi iz vrtca, zakaj nas potem vedno tako priganja, da mormo it. No, ni hotel na to nič rečt in smo zaključili debato! :) Nič, morem it, če ne me bo zmanjkalo za rač, kar se pa ne sme zgodit! Lepo noč in jutri lep četrtek!!!!!
|