|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
19.12.2012 16:33:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 151
   RE: A mi lahko nekdo prosim razloži?
19.12.2012 16:34:02   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*
Toliko govoriš o manipulacijah, a sama na veliko manipuliraš z napisanim, izpeljuješ sklepe, ki niso bili nikjer podani.

ampak ves, da sm ravno to razmisljala o lilianinih postih - vse tiste nestete 3 pikice na koncu stavkov puscajo misli odprte, nimajo zakjucka in posledicno navajajo na to, da bralec sam zakljuci, v katero smer naj bi misel sla.

Da uporabim Ankicino retoriko.....izpeljuješ sklepe, ki niso nikjer podani......user posted image

Podala je razmisljanje in ne sklep - v kateri koli retoriki user posted image user posted image user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 152
19.12.2012 16:47:20   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Osebno menim, da je domoljublje spostovanje do drzave, njenih drzavljanov, jezika, kulture in identitete ter spostovanje drzavljanskih pravic in dolznosti.

In dokler je domoljubje zgolj to, ni vredno posmeha......

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 153
19.12.2012 16:49:13   
liliana

Podala je razmisljanje in ne sklep - v kateri koli retoriki user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz na forumih podajam svoje razmišljanje.....

Neposredna povezava do sporočila: 154
19.12.2012 16:53:47   
Frodo Bisagin

Osebno menim, da je domoljublje spostovanje do drzave, njenih drzavljanov, jezika, kulture in identitete ter spostovanje drzavljanskih pravic in dolznosti.

Diskutabilno. Ce mi nekdo govori, da zaradi domoljublja moram sprejeti in verjeti, da je nepotrebno obdavciti verske organizacije in potrebno znizati socialne transferje, normative v solah itn... je pravzaprav na robu tega, da je vredno sarkasticnega posmeha. Zame je namrec taksna trditev zaljiva in zlonamerna prav do tistega domoljublja, ki terja spostovanje do drzave in njenih drzavljanov.

BTW: res ne bomo pomrli zaradi znizanih socialnih transferjev, ampak kdo bo pa pomrl ce se obdavcijo verske organizacije in ustanove ???

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 155
19.12.2012 16:57:17   
liliana

Metuljčica, mislim, da nikoli ne bomo povsem doumeli pomena pikic na koncu Lilianinih postov user posted image , so večvrstni, različnih širin in globin. Zapletena stvar user posted image .

Ja....včasih so tri pikice, včasih štiri....včasih jih je celo 5 ali 6.....nemara kdaj tudi več....in vsako zaporedje pikic ima točno svoj pomen, zadnje čase obstaja sicer možnost, da se kdaj zmotim (in namesto 4 pikic, postavim 5), ker opažam, da slabše vidim, vendar to verjetno ni tako bistvenouser posted image .....

zdaj pa, če ste imele težave z zaporedji pri matematiki boste po mojem bolj težko doumele vso širino in globino mojega pisanja........user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 156
   [Brisano sporočilo]
19.12.2012 18:03:22   
Brisani uporabnik

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 157
19.12.2012 19:39:51   
liliana

Diskutabilno. Ce mi nekdo govori, da zaradi domoljublja moram sprejeti in verjeti, da je nepotrebno obdavciti verske organizacije in potrebno znizati socialne transferje, normative v solah itn... je pravzaprav na robu tega, da je vredno sarkasticnega posmeha. Zame je namrec taksna trditev zaljiva in zlonamerna prav do tistega domoljublja, ki terja spostovanje do drzave in njenih drzavljanov.

BTW: res ne bomo pomrli zaradi znizanih socialnih transferjev, ampak kdo bo pa pomrl ce se obdavcijo verske organizacije in ustanove ???

Vendar se partizani v II. svetovni vojni, Mandela, Martin Luther King, Gandhi...kljub žaljivemu in zlonamernemu postopanju svojih vlad vseeno niso posmehovali domoljubju....

Neposredna povezava do sporočila: 158
19.12.2012 19:41:13   
liliana

Ja, saj pravim, večpomensko. Lahko bi napisali doktorsko dizertacijo o pomenu tvojih pikic user posted image .

seveda.....lahko pa so mogoče tam zato, ker ne znam pravilno postavljati ločil......user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 159
19.12.2012 21:24:22   
mateyka
ne, tam so zato da maš razlog nov post napisat. blagoslovljene pikice - tako "odprta" in "narobe" al pa "preširoko" interpretirana zadevščina user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 160
19.12.2012 21:30:12   
Bakfark

Vendar se partizani v II. svetovni vojni, Mandela, Martin Luther King, Gandhi...kljub žaljivemu in zlonamernemu postopanju svojih vlad vseeno niso posmehovali domoljubju....

Očitno ne zastopiš - Frodo obsoja ravno to žaljivo in zlonamerno postopanje vlade skrito pod pretvezo domoljubja. Skratka, če velja "ljubim te, ker pa v tebi nepojasnljivo ljubim nekaj bolj kot tebe, te pohabim", se postavlja vprrašanje, koliko sploh je takšna ljubezen lahko dobronamerna oz. koliko je tukaj sploh zdrave, če sploh ljubezni. In s tem, ko argumentirano pojasnjuje oz. se zoperstavlja takšnemu "ljubezenskemu" paradoksu, nakazuje na neko drugo vrsto domoljubja, katerega merilo niso vulgarno mahedranje z nacionalno-religijskimi simboli.

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 19.12.2012 21:32:13 >

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 161
19.12.2012 22:05:05   
Bakfark
Bajdvej, da ne odpiram nove teme, danes izvem, da se po Statističnem uradu RS pa čeprav samo potomec v Slovenijo priseljenih staršev, torej druga generacija, rojena v Sloveniji, tretiram kot priseljenec.

Sk`atka, čeprav rojen v drugem največjem slovenskem mestu, sem se po tej logiki zaradi greha staršev vanj kot kaže PRISELIL. Obstaja celo 3. generacija istih, po tej logiki bi to naj bili očitno moji otroci, pa čeprav se njihovi materi prav tako rojeni v drugem največjem slovenskem mestu, za razliko od mene, vanj ni nilo treba PRISELITI.

< Sporočilo je popravil Bakfark -- 19.12.2012 22:07:17 >

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 162
19.12.2012 22:19:26   
Frodo Bisagin

Seveda da se niso, ker te vlade niso bile domoljubne. ne mores delati zoper lasten narod/drzavljane in drzavo in istocasno govoriti, da si domoljuben. Posmehujejo se svinjariji zamaskirani v domoljublje.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 163
19.12.2012 22:21:26   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark

Očitno ne zastopiš - Frodo obsoja ravno to žaljivo in zlonamerno postopanje vlade skrito pod pretvezo domoljubja. Skratka, če velja "ljubim te, ker pa v tebi nepojasnljivo ljubim nekaj bolj kot tebe, te pohabim", se postavlja vprrašanje, koliko sploh je takšna ljubezen lahko dobronamerna oz. koliko je tukaj sploh zdrave, če sploh ljubezni. In s tem, ko argumentirano pojasnjuje oz. se zoperstavlja takšnemu "ljubezenskemu" paradoksu, nakazuje na neko drugo vrsto domoljubja, katerega merilo niso vulgarno mahedranje z nacionalno-religijskimi simboli.

Hvala za pomoc. Pocasi se bomo zaceli razumevati. user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 164
19.12.2012 22:41:44   
Frodo Bisagin

Bajdvej, da ne odpiram nove teme, danes izvem, da se po Statističnem uradu RS pa čeprav samo potomec v Slovenijo priseljenih staršev, torej druga generacija, rojena v Sloveniji, tretiram kot priseljenec.

Sk`atka, čeprav rojen v drugem največjem slovenskem mestu, sem se po tej logiki zaradi greha staršev vanj kot kaže PRISELIL. Obstaja celo 3. generacija istih, po tej logiki bi to naj bili očitno moji otroci, pa čeprav se njihovi materi prav tako rojeni v drugem največjem slovenskem mestu, za razliko od mene, vanj ni nilo treba PRISELITI.

user posted image user posted image user posted image
Statisticni urad je treba razpustiti! - eto ideje za sparanje user posted image user posted image user posted image

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 165
19.12.2012 23:27:38   
Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Zelo opisljiva kategorija je, za tiste, ki to želijo.

ljubíti  in ljúbiti -im nedov. (ȋ ū) 2. čutiti močno naklonjenost do koga, združeno s skrbjo za njegovo korist, dobro: mati ljubi otroka; ljubiti brata, prijatelje, starše; prisrčno ljubiti; ljubila ga je, kot bi bil njen sin; starši in otroci se ljubijo / ljubiti konje / ljubiti dom, domovino, narod

In prav zato me zanima kaksna je dejanko in konkretno v vsakodnevnem zivljenju domoljubna vzgoja in v cem se le ta konkretno kaze in v katerih segmentih se razlikuje nedomoljubna vzgoja ( na pr. domoljubna vzgoja se kaze v tem, da kupujemo samo slovenske izdelke ter ucimo otroka, da ne kupuje tujih izdelkov; da bere samo knjige slovenskih avtorjev in se ne uci tujih jezikov...).

Nič drugačna ni od splošne moralne vzgoje - to je tiste, ki vzgaja za dobro na dolgi rok, za tisto, kar je dobro za celoto bo dobro tudi za posameznika.

V osnovnem izhodišču se bistveno razlikuje od izrazito individualistične vzgoje, ki v ospredje postavlja posameznika (kjer so dolgoročne koristi vprašljive - glede na to, v kakšni družbi smo, individualističen pristop v zadnjih 20-ih letih zagotovo ni bil dober; pa še slabše bo, vsaj nekaj let).

Enako kot se otroka vzgaja v družini tako, da bo družina funkcionirala (in ne samo maximalno otrok v njej), tako se ga vzgaja tudi za družbo v kateri živimo, konkretno za državo. Ta vzgoja ni neodvisna od vzgoje v družini in ni sama sebi namen (samo zato, da bi bil otrok vzgajan v domoljubnem duhu).

Pomeni spoštovanje okolja, v katerem smo, da ga imamo v osnovi radi takega kot je (kakršenkoli pač v nekem trenutku je), da se ne mečemo po tleh takoj, ko nekaj ni skrojeno po naših željah in da kdaj naredimo tudi tisto, kar je dobro, čeprav nam ne diši. Kaj pomeni, da ga imamo radi? Čisto osnovno, da imamo radi naravo, ki je okrog nas, da jo vidimo, dihamo, da nam je lepa in da tega ne iščemo samo nekje drugje v smislu, uauuu, počitnice na Tenerifih, to pa je nekaj. Da imamo radi mamo samo zato, ker je naša mama(čeprav tečna user posted image )in enako radi naš gozd, samo zato, ker je naš in je najlepši (čeprav vemo, da objektivno običajno ni, ampaka za nas je, ker je naš).

Pomeni to, da ne krademo. Da plačujemo davke (čeprav so nerazumno visoki), da spoštujemo dobrobiti socialne države (čeprav vemo, da bi lahko bilo še boljše) in da sistema ne izigravamo, beri goljufamo, zato da bi se kratkoročno okoristili (btw, kje so zdaj vsi tisti, ki so izigravanje sistema po Krpanovsko odobravali - kdor se ne znajde, je neumen? zdaj bi pa štrajkali ali kaj že po ulicah).

Pomeni to, da spoštujemo državo kot inštitucijo, čeprav je država mlada in še cela v mozoljih. Da spoštujemo državne praznike, državne simbole, dosežke (npr da Jurij Vega velikoooooo večja faca od vsakega pametnega telefona).

Tudi to, da kupujemo slovensko, kadar lahko; vedno ne moremo, ker nimamo vseh izdelkov, ki bi zadovoljevali naše potrebe. Omejevanje na samo bi pomenilo nacionalizem, za razliko od domoljubja. Nacionalizem vključuje zgolj racio, črno belo, si za ali si proti, domoljubje je pozitivna (čeprav ne nekritična) naravnanost do okolja,  ki nas obdaja v vseh segmentih, in moralno obnašanje (večinoma težnja po moralnem obnašanju,ker 100% morale ni)na vseh segmetnih.

Neposredna povezava do sporočila: 166
20.12.2012 9:18:20   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

ne, tam so zato da maš razlog nov post napisat. blagoslovljene pikice - tako "odprta" in "narobe" al pa "preširoko" interpretirana zadevščina user posted image

Ali pa zatouser posted image .....in izgleda dovolj "šikoro" interpretirana, da si se še ti nov post napisala......user posted image

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 167
20.12.2012 9:37:49   
liliana

Hvala za pomoc. Pocasi se bomo zaceli razumevati. user posted image

Torej.....Martin Luther King se ni posmehoval domoljubju, ampak je ravno "igral" na domoljubje.....Ameriška vlada je namreč prav pod pretvezo domoljublja pobijala do nedavnega, zapirala, zatirala, tudi ubijala črnce in komuniste.....

Petainova vlada je pod pretvezo domoljublja podpisala kolaboracijo z nacistično Nemcijo....pa se partizani vseeno niso posmehovali zlonamernemu postopanju vlade pod pretvezo domoljublja, ampak so "igrali" na domoljubje.....

Nemška vlada, ki je tudi domoljubna, je pred leti pod Schroderjevim vodstvom odpustila precej delavcev v javni upravi (tam je delavec v javni upravi bil približno tako zaščiten kot pri nas), znižala plače delavcem v javni upravi (sedaj je Merklova tistim delavcem, ki so ostali v javni upravi, te plače nekoliko zvišala) in sprejela pokojninsko reformo.....seveda je Schroderja to odneslo, mogoče je nemški narod tudi obsojal zlonamerno postopanje vlade pod pretvezo domoljubja....in če tako gledaš, je v bistvu to domoljuben predsednik, ki ne igra v nedogled na kupovanje glasov pod pretvezo socialnega miru, temveč tvega svoj politični pogrom, da reši državo na dolgi rok, kratkoročno pa so taki ukrepi boleči.....pri nas se še tak politik ni rodil, to je res.....

Neposredna povezava do sporočila: 168
20.12.2012 9:50:26   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

Nič drugačna ni od splošne moralne vzgoje - to je tiste, ki vzgaja za dobro na dolgi rok, za tisto, kar je dobro za celoto bo dobro tudi za posameznika.

Domoljublje zahteva nacionalne simbole, nacionalno zavest!?, narod, teritorialno pretenzijo ipd... kar pa v neko splosno moralno vzgojo ne spada. Splosna moralna vzgoja ne more biti nacionalnega znacaja.

V osnovnem izhodišču se bistveno razlikuje od izrazito individualistične vzgoje, ki v ospredje postavlja posameznika (kjer so dolgoročne koristi vprašljive - glede na to, v kakšni družbi smo, individualističen pristop v zadnjih 20-ih letih zagotovo ni bil dober; pa še slabše bo, vsaj nekaj let).

Kako individualisticna, tako tudi kultura kolektivizma ima lahko nacionalne elemente ali jih nima in zato ne more biti mejnik domoljubnega.

Enako kot se otroka vzgaja v družini tako, da bo družina funkcionirala (in ne samo maximalno otrok v njej), tako se ga vzgaja tudi za družbo v kateri živimo, konkretno za državo. Ta vzgoja ni neodvisna od vzgoje v družini in ni sama sebi namen (samo zato, da bi bil otrok vzgajan v domoljubnem duhu).

Druzina lahko fun kcionira enkratno ne glede na to - ce imajo doma nacionalisticno sovinisticne ksenofobne nazore in vzgojo; ce imajo doma liberalno vzgojo, ki zagovarja globalizem in nadnacionalnost itn...

Pomeni spoštovanje okolja, v katerem smo, da ga imamo v osnovi radi takega kot je (kakršenkoli pač v nekem trenutku je), da se ne mečemo po tleh takoj, ko nekaj ni skrojeno po naših željah in da kdaj naredimo tudi tisto, kar je dobro, čeprav nam ne diši. Kaj pomeni, da ga imamo radi? Čisto osnovno, da imamo radi naravo, ki je okrog nas, da jo vidimo, dihamo, da nam je lepa in da tega ne iščemo samo nekje drugje v smislu, uauuu, počitnice na Tenerifih, to pa je nekaj. Da imamo radi mamo samo zato, ker je naša mama(čeprav tečna user posted image )in enako radi naš gozd, samo zato, ker je naš in je najlepši (čeprav vemo, da objektivno običajno ni, ampaka za nas je, ker je naš).

Dalo bi se razumeti, da tisti, ki so dovolili, da gozdovi od drzavno slovenskih postanejo last tujih institucij ( zgolj za primer) ravnajo v nasprotju z domoljubljem. Prodajanje premozenja tujcem je po tem nacinu razumevanja - v nasprotju z domoljubljem...

Pomeni to, da ne krademo. Da plačujemo davke (čeprav so nerazumno visoki), da spoštujemo dobrobiti socialne države (čeprav vemo, da bi lahko bilo še boljše) in da sistema ne izigravamo, beri goljufamo, zato da bi se kratkoročno okoristili (btw, kje so zdaj vsi tisti, ki so izigravanje sistema po Krpanovsko odobravali - kdor se ne znajde, je neumen? zdaj bi pa štrajkali ali kaj že po ulicah).

Pomeni to, da spoštujemo državo kot inštitucijo, čeprav je država mlada in še cela v mozoljih. Da spoštujemo državne praznike, državne simbole, dosežke (npr da Jurij Vega velikoooooo večja faca od vsakega pametnega telefona).

Tudi to, da kupujemo slovensko, kadar lahko; vedno ne moremo, ker nimamo vseh izdelkov, ki bi zadovoljevali naše potrebe. Omejevanje na samo bi pomenilo nacionalizem, za razliko od domoljubja. Nacionalizem vključuje zgolj racio, črno belo, si za ali si proti, domoljubje je pozitivna (čeprav ne nekritična) naravnanost do okolja,  ki nas obdaja v vseh segmentih, in moralno obnašanje (večinoma težnja po moralnem obnašanju,ker 100% morale ni)na vseh segmetnih.

Pravzaprav se po svoje strinjam s celotnim psotom, menim pa se vedno, da je domoljublje marginalizirano in se velika vecina zadev, ki si jih napisala zlahka pospravi v neke druge z domoljubljem direktno nepovezane kategorije. Zelo zanimiv clanek o domoljublju : http://www.dnevnik.si/objektiv/v-objektivu/1042502155 in zlorabljanju pojma; drugo zanimivo branje je tudi : http://www.zofijini.net/Ustroj7.pdf povsem posvecen nacionalizmu in patriotizmu / domoljublju.
Izjemno zanimivo pa je stalisce domoljubnega drustva Hervardi : http://www.hervardi.com/kdo_smo.php in clanek na njihovi strani: http://www.hervardi.com/nacionalizem_in_demokracija.php - tako dobimo kar nekaj pogledov na zadevo iz razlicnih zornih kotov.

Nikakor se pa ne morem strinjati, da nacionalizem vkljucuje zgolj racio - nacionalizem je popolnoma iracionalen, enako kot domoljublje, saj je stvar ljubezni do domovine in ljubezen ni in ne bo nikoli racionalna.

Na koncu - pri ljubezni do domovine manjka locnica in omejitev kdaj le ta ni vec konstruktivna in postane destruktivna. O tem nekaj vec : http://kultipraktik.si/nacionalizem-nasproti-domoljubju-dan-potem/ ...

(Ivan Cankar)

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 169
   [Brisano sporočilo]
20.12.2012 9:58:05   
Brisani uporabnik

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 170
20.12.2012 10:17:49   
Frodo Bisagin

Torej.....Martin Luther King se ni posmehoval domoljubju, ampak je ravno "igral" na domoljubje.....Ameriška vlada je namreč prav pod pretvezo domoljublja pobijala do nedavnega, zapirala, zatirala, tudi ubijala črnce in komuniste.....

Seveda se ni, ker tisto kar je vlada pocela, ze sama oznacujes kot pretvezo in ne domoljublje. Torej, ce to ni domoljublje se ne mores posmehovati domoljublju.

Petainova vlada je pod pretvezo domoljublja podpisala kolaboracijo z nacistično Nemcijo....pa se partizani vseeno niso posmehovali zlonamernemu postopanju vlade pod pretvezo domoljublja, ampak so "igrali" na domoljubje.....

Pretveza domoljublja ni domoljublje in je nemogoce posmehovatis e domoljublju, ce tega ni. Domoljublja ni potrebno igrati, je pa tvoja uporaba termina zelo nazorna in zgovorna, ne glede na narekovaje.

Nemška vlada, ki je tudi domoljubna, je pred leti pod Schroderjevim vodstvom odpustila precej delavcev v javni upravi (tam je delavec v javni upravi bil približno tako zaščiten kot pri nas), znižala plače delavcem v javni upravi (sedaj je Merklova tistim delavcem, ki so ostali v javni upravi, te plače nekoliko zvišala) in sprejela pokojninsko reformo.....seveda je Schroderja to odneslo, mogoče je nemški narod tudi obsojal zlonamerno postopanje vlade pod pretvezo domoljubja....in če tako gledaš, je v bistvu to domoljuben predsednik, ki ne igra v nedogled na kupovanje glasov pod pretvezo socialnega miru, temveč tvega svoj politični pogrom, da reši državo na dolgi rok, kratkoročno pa so taki ukrepi boleči.....pri nas se še tak politik ni rodil, to je res.....

Ce gledas drugace... je to domoljublje zgolj pamflet, ki ga uporabljas in zlorabljas v citiranem besedilu. Ni niti potrebno vsako dejanje tlaciti v domoljublje niti ga presojati z vidika domoljublja. Da ne bos na koncu prisla do tega, da je nekdo nedomoljuben ker ne je kranjske klobase user posted image

Domnevno posmehovanje domoljublju, ki ga tako rado uporabljas in na katerega se sklicujes je ireleventno, ker je konstrukt. Kolikor sem sledila, se nihce ni posmehoval domoljublju, temvec nacinu prezentiranja le tega in nastopu dolocenega posameznika in njegovem pamfletiranju o domoljublju (ki IMO to sploh ni). Torej, sploh ni bila v vprasanju tema temvec zgolj nacin prezentacije.
V enaki ravni vici o vojnah, boleznih niso smesni zaradi teme, ki jo obravnavajo, temvec zaradi nacina, ki ga obravnavajo. Skratka, domnevni argument "zlobnosti in pritlehnosti" posmehovalcev svetemu domoljublju - ne obstaja. In to znova ni posmehovanje domoljublju, temevec naivnem poskusu zlorabe le tega. Na koncu koncev - ali morajo vsi biti domoljubni in v tem videti najvisjo mero moralnih vrednot? Je res tako nepoimljivo, da morda neka ideja kot nekoc panslavizem ali ilirizem nosita domoljubnost v sebi, v smislu ohranitve narodov in njihovih identitet in kultur v dolocenih zgodovinskih obdobjih... Ali je meja domoljublja res drzavna meja ali je lahko domoljublje ljubezen do skupine drzav. Mi smo namrec drzavljani EU - ali smo doboljubni ce imamo radi Evropo kot skupka drzav s skupnim pravnim sistemom, humanitarnimi vrednostami, zakoni...? Je Evropa nasa ali je proti domoljubna?

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 20.12.2012 10:22:14 >

(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 171
20.12.2012 10:27:41   
mateyka

men je to večvredno tretiranje narodov fascinantno. zakaj je ena "kri" več vredna od druge? zakaj je en bosanc, čeprav ima samo četrtino te "krvi"? tako podobno židovskemu gledanju (se tudi sami tako gledajo v sedanjosti - si žid če ti je šestnajstina krvi židovske) ali "suženjskemu" gledanju na krvno linijo v ameriki (si črnec, če ti je pra-prababica bila črnka). kva je to zaena fora?

(odgovor članu Bakfark)
Neposredna povezava do sporočila: 172
20.12.2012 10:27:59   
mateyka

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

Ali pa zatouser posted image .....in izgleda dovolj "šikoro" interpretirana, da si se še ti nov post napisala......user posted image

ja, skušam pokazat "širino" pikic v vseh dimenzijah user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 173
20.12.2012 11:16:05   
ronja
enako radi naš gozd, samo zato, ker je naš in je najlepši (čeprav vemo, da objektivno običajno ni, ampaka za nas je, ker je naš).

Objektivno, stanči, ne najdeš v Evropi takega pragozda, kot ga imamo v Sloveniji. Zadnji ostanek, razen še nekaj v bivših sovjetskih republikah, samo tam je druga klima. Sicer pa bi lahko to zelo dobro izkoristili, če bi ga seveda primerno varovali. Ker ni malo ljudi zunaj, ki bi to dejansko prišli gledat - in plačali za to.

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 174
20.12.2012 11:20:34   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

enako radi naš gozd, samo zato, ker je naš in je najlepši (čeprav vemo, da objektivno običajno ni, ampaka za nas je, ker je naš).

Objektivno, stanči, ne najdeš v Evropi takega pragozda, kot ga imamo v Sloveniji.
Ja, npr. Šumik na Pohorju. Pragozd, ampak od pomladi pa do jeseni je bilo včasih tam toliko umazanih piknik placov, sramota.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?