ronja
|
in se začno za politiko in gospodarstvo zanimati ljudje, ki jim je prej bilo to španska vas, vendar oni zdaj vedo, kaj bi bilo bolje za nas, kako bi se dalo rešiti državo......in verjamejo politikom, da bo ljudstvo krojilo oblast... Lej, kadar se začne ogromno nesmiselnosti ponavljat, takrat imaš pač dovolj. Prej si rečeš: jaz tudi tega ne znam, kaj bom potem pametna. Če pa delajo totalno štalo, an vseh mogočih področjih... potem se pa vprašaš, če oni res znajo kaj boljše... Ne verjamemo politikom, vseeno pa kot sta Sothparkovca povedala: "vedno izbiraš med kretenom in prdcem. Ampak vseeno se splača izbirat." Ker lahko je ena stran za odtenek manj slaba za splošno populacijo kot druga... Čeprav ima tudi ukrepe, ki ti niso všeč in te ravno tako prizadanejo. Tako kot se ti rajši odpoveš otroškemu dodatku, tudi jaz rajši plačujem več za določene nenujne stvari, ki si jih kdaj privoščim, pa da ljudje niso čisto na dnu. Ker to vodi v kriminal. Metanje granitnih kock v policaje obsojamo vsi tukaj, pa ne samo na teh demonstracijah, ampak na splošno. Ko sem izvedela za nemire in ranjene policaje, je bilo prvo, da sem poklicala prijateljico, če je njen mož ok. NI mi vseeno, če se to dogaja. Vseeno pa ne mislim, da bi morali zaradi takih kretenov ne demonstrirat. Ker da se to naredit tudi mirno. Tudi meni se je malo čudno zdelo, da so Mariborčani popenili zaradi radarjev. Vendar je bilo po moje tako, kot je rekla Ankica - to je bila samo iskrica, po moje večina ljudi ni šla na ulice zaradi radarjev. Sama sem zelo za to, da so radarji čim bolj pogosto postavljeni, ker bi rada čim večjo varnost v prometu. Vem, kaj naredi prehitra vožnja;) in se bojim za svoje ljube. Pa nihče ni rekel, da tebi ni mar za državo. Pač misliš, da je to, kar počnejo, za državo boljše. Se strinjam s tabo, da bi vso levo in desno garnituro dol zmetala in dala gor nove ljudi. Slabše verjetno ne bi delali... Stanislava - kako naj človek resno odgovori na temo, kjer si da človek nik "Za patriotske otroke" - patriot je tujka - če ti je res do domovine in slovenstva, pa boš vsaj nekje, kjer se bo to večkrat pojavilo (v nicku) pazil na uporabo slovenske besede, če je možna. Sama imam rada Slovenijo, ne bom kupila Fruhtzwergov, ampak skutice od Lj. mlekaren, povem malima, za kaj je kak praznik itd... Vendar se mi zdi to nekak normalno. Povdarjanje partiotizma pa vodi v ksnofobijo in ni nikoli ok. Zato posmeh. Lilijana, se strinjam, da otroka učiš z vzgledom, vendar se mi zdi, da je pomemben razlog, zakaj nekaj narediš in ga razložiš otroku. primer Katarine Kresal je pokazal, da novi ljudje v parlamentu nimajo kaj iskati... To mi še zdaj ni jasno. Kaj je mela ona s tem, da je njen partner (če to je), bil prijatelj z nekom, ki je grdo delal s svojimi psmi, ki so zato podivjali? MIslim, kaj je pri tem ženska kriva - glede na to, da so jo zato linčali... LIli, meni se zdi, da trenutno res ne delajo dobro. Vse je na hojladri in nič prej ne premislijo. Zato odteče ogromno denarja (pa ne mislim zdaj tu cerkve, da mi ne boš tega naprej vrgla - mislim tudi sredstev iz tujine, recimo EU, ogromnokrat ib morali samo poslat nek dokument, da bi dobili sredstva, pa tega ne storijo, dostikrat dobimo penale, ker ljudje na ministrstvu ne pošljejo dovolj hitro naprej, katera poročila je treba oddat - oni pač to dobivajo, potem pa tam to stoji do zadnjega dne in dobiš v roke čez rok - potem so pa penali - brezveze. Itak naredijo isto delo - vsi, samo da še plačamo zraven. O tem, kako delajo z naravo eni in drugi, ne bi. Res pa je, da tile še malo hujše.) o je stvar večih generacij, dolgotrajne vzgoje, No, pa saj mamo krasne otroke, bistre, luštne (tu se verjetno vse strinjamo )... ni vrag, da jim ne bi ratalo končat, če mi samo začnemo...