|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčice 2013
18.12.2012 8:48:27   
nadinne
Jutro user posted image

Vidim da imamo spet nekaj novih tu...super user posted image Dobrodošle user posted image

Anomis24, vidim da imava skoraj isti pdp, isto ginekologinjo in skoraj iste dneve preglede user posted image Smo že tri med aprilčicami, ki hodimo k Petkovi user posted image

mamaja, če se ne motim ti hodiš v Kr h g...a v porodnišnico? Boš tam rodila? Potem se pa mogoče srečava, če jaz malo prehitim.

Kako ste kaj drugače? Jaz sem že od včeraj grozno zaspana...tole vreme čist slabo vpliva name...hočem sonceeeee user posted image Mogoče se tudi jaz spravim te dni enkrat pečt božične piškote, ampak ne vem če bom imela kaj energije za to. Itak jih pa ne bom jedla, mogoče kakega za pokušino, pol pa ni tak užitek delat user posted image Kar se tiče počutja na splošno, sem vredu, nobenih nosečniških težavic zaenkrat...upam da tako ostane. Buši pa raste...itak user posted image

Katniss, tebi pa čestitke za izpit. Vidim da sta vsak dve "inozemki" tu...super. Prejšnjo nosečnost smo v moji skupini imeli tudi eno...se je preselila v Kolumbijo in še vedno tam živi user posted image

Zej se moram pa lotit sortiranja fotografij...sem jih končno dala razvit...že več kot eno leto jih nisem in tega je ogromnooo...moram bit bolj pridna naslednjič pri razvijanju fotk user posted image

Lep dan vsem!

< Sporočilo je popravil nadinne -- 18.12.2012 8:50:00 >

(odgovor članu doberdan)
Neposredna povezava do sporočila: 3026
18.12.2012 9:03:46   
pisanica
Jutro!

Hvala za vaše izkušnje glede vozičkov. Do sedaj sem nekako dobila občutek, da so precej pomembna kolesa in sicer, da niso premajhna, da so 4 kolesa (zaradi stabilnosti), čeprav so mi 3kolesniki ful všeč. Sicer pa kar se stabilnosti in "ubogljivosti" vozička tiče, verjetno vidiš šele, ko ga imaš nekaj časa v praksi. Sama ne bi rada preveč težkega in fajn je, da se hitro/enostavno zloži. Pa všeč bi mi blo, da je vse 3 v enem oziroma da se lupinca lahko nastavi tudi na voziček. Ma sem zahtevna. user posted image Včasih pa potem že dobim občutek, da preveč kompliciram in da se bom že navadila na to, kar bom imela. user posted image Ampak, ker je vse to v prvo, dobiš milijon različnih informacij in si potem čist zmeden. user posted image

missMac dobrodošla. Držim pesti, da se bo vse dobro izšlo. Le pogumno!

Dobrodošle tudi vse ostale nove!

Midva sva se o imenih pogovarjala samo malo na začetku. Nekaj predlogov za punčko imava, za fantka pa sploh še ne veva in res ne vem kaj bova izbrala, če bo fantek. To bo še zanimivo. user posted image

(odgovor članu doberdan)
Neposredna povezava do sporočila: 3027
18.12.2012 9:07:47   
ROXY_
JUTRO user posted image ...
Sva s tamalim škratom danes doma, je tako kašljal ponoči da nismo skoraj nič spali user posted image , vročine sicer nima, pa bi rada da se pocajta pred prazniki....
Čestitke vsem za lepe rezultate na pregledih...user posted image user posted image in dobrodošle vse nove...se samo meni zdi, da je blo poletje noro plodno in bodo aprila porodnišnice pokale po šivih user posted image ..??!!

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 3028
18.12.2012 9:12:02   
ROXY_
grrr, tale RR včasih tako šteka user posted image user posted image

aha, pa vidim da je le objavil user posted image

< Sporočilo je popravil ROXY_ -- 18.12.2012 9:13:39 >

(odgovor članu pisanica)
Neposredna povezava do sporočila: 3029
18.12.2012 9:40:16   
katniss
Dobro jutro sonosecke!user posted image

Ste pa bile pridne, napisale veliko pa se nove smo dobili! user posted image
Jaz sem vceraj imela 'smilim se sama sebi' dan. Spala sem zanic, dlesni so me zacele jeziti in posledicno me bolijo zdravi sobje. Ze zdravim s propolisom, sem imela podobne tezave pred nosecnostjo pa niso nic mogli narditi (ali pa vsaj tak je rekla) in sem na koncu sama vse pozdravila. Ni prijetno, ker ponavadi itak najbolj boli ponoci.
Pa se polozaj za spanje mi je zadnje case tezko najt. Sem probala blazino zatlacit pod trebuh pa so me zacele trebusne misice bolet. Ocitno je brez se najboljse. Sem pa imela cela dva dni obcutek, da me nekaj neprijetno zateguje v spodnjem delu trebuha.. danes pa imam ze zjutraj opazno vecji trebuh.user posted image

No danes se bom lotila ciscenja hladilnika. V nedeljo greva pa se midva na pocitnice... user posted image Vmes bo tudi lenarjenje v toplicah, ki se ga ze res veselim, da si bom malo kosti pregrelauser posted image . Morem pa zato zdaj bolj pridna bit.. Danes je na vrsti kuhinja, jutri verjetno kopalnica, cetrtek dnevna soba... itd. user posted image

Lep dan vam zelim! user posted image

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 3030
18.12.2012 9:56:43   
NiNiBo
pisanica Jaz sem imela podobne zelje, kot ti in na sreco je nas vozicek tak. Je zelo lahek, kolesa ima velika, sem pa kupila potem se nastavek, da lahko das gor lupinico, vendar pa potem tega nisem uporabljala. Jaz nimam rada, da je otrok tako utesnjen v lupinici, sem ga imela raje v kosari je bilo veliko bolj na komot za njega. Tako, da je bila lupinica res samo za avto, pa kam za prenest npr. zdravnik na zacetku, potem pa se to ne.

Tudi pr nas en totalno zaspan dan, bo treba najprej en kofi naredit. Katniss ce bos kaj kupovala za ta malega imajo v Prenatalu ze popuste. Sem v Haagu nasla en velik Prenatal in so imeli znizane oblekice, ter tudi otroske sobice. Sej to potem tko pride, sem sla kupit pecico za v kuhunjo, ki nama je manjkala se v kuhinji, evoti koncala pa v baby trgovini. user posted image Samo v druge je prav drugace se predvsem, ker bo se enkrat fant, pa nimam kaj kupovat, ker ze vse imamo, kar se tice oblekic. Ce pa rodim se doma, evoti pa se kompletka iz porodnisnice ne bom rabilauser posted image user posted image .

Vsem skupaj pa en lep dan!

(odgovor članu pisanica)
Neposredna povezava do sporočila: 3031
18.12.2012 11:29:13   
top10
Pozdravljene user posted image

Dobrodošle vse nove!

Včeraj sem imela MO, vse mere ok. Še tretjič je potrdila, da bo user posted image , ga je tak pokazal, da sva se z mojim sam smejala... Zdaj so se vse želje uresničile, sam to še želiva, da bo vse ok, pa da bo malček zdrav! Tega me je pa najbolj strah, že ko je srce merila, pa gledala koliko je žilic, me je kr stiskalo... Na koncu je pa rekla, da kar zdaj vidi, da je ok. Tehta pa cca. 350g. Zdaj bova šla še samoplačniško na 3D UZ tam okol 26 tedna. Aja, pa posteljica se je premaknila višje user posted image user posted image

klavdyk včeraj je blo pa res glupo, da te ni vzela na MO, sej nisi bla ti nič kriva... Upam, da si danes vredi poštimala! Aja, ko je meni delala MO ni bila več slabe volje, je bila full prijazna.

sladkarije
, jaz se morem full brzdat glede sladkega, bi non stop jedla čokolado, sam me bo počasi razneslo če bom tak nadaljevala. Sma pa včeraj s tamalim pekla navadne kekse na mašin pa ponarejene ržene hlebčke. Je užival 100 na uro, zato tudi včeraj nisem imela časa poročati kako sem zrihtala MO.

spanje, zaenkrat spim še vredi, 1x moram na WC, to ponavadi takrat, ko se malček zbudi, pa ga je treba jt pokrit. Spim pa na boku, najraje pa na trebuhu.

Nič, šibam delat, lepo se imejte!

< Sporočilo je popravil top10 -- 18.12.2012 11:33:41 >

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3032
18.12.2012 11:35:57   
anomis24
Dobro jutro souser posted image
nadinne ja zgleda da res jauser posted image  možno da se srečava tud pa ne vevauser posted image  aja a ti boš v kranju rodila? kako pa to?

ja drugače je pa dan bolj za dolgčas preganjat,komej čakam vikend da potratno potico spečem in drevešček postavim,da vsaj malo decemberskega čara,glede na to da je dž ves sneg pobral..

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 3033
18.12.2012 12:12:50   
nadinne
anomis24, tu med aprilčicami ste 3 z Jesenic...sej si tud ti a ne? Ma jaz imam slabe izkušnje z ginekologijo na Jesenicah...zato sem tudi zamenjala g. in šla k Petkovi (to je bila res dobra odločitev)...in nimam nobenega interesa tam rodit. Sem že v prvo šla v Kranj in sem super zadovoljna...bom šla tudi sedaj...pa itak imam glede kilometrine do Jesenic ali Kranja enako. Pa še jaz sama sem se rodila v Kranju user posted image
UUU...potratna potica...njami. No jst bom pa letos učila svojo taščo peke potice...še kar ne morem verjeti, da jaz koga učim potice user posted image Pa sem sama spekla komaj 3 v življenju. Bo pa lešnikova. Ta mi je res top!

Katniss...upam da se ti "zobobol" hitro pozdravi. Pa uživaj na počitnicah.

Roxy, upam da je mali črlj bolje in da se hitro pocajta! Pikepoke!

pisanica, kakšen je dober voziček je odvisno od želja...ti poslušaj svoje srce in bo že. Glede lupinice na vozičku...jaz sem jo pomoje 3x uporabila in to od avta do ZD, ker male nisem mogla nesti...itak pa sploh ni dobro imeti otroka v lupinici več kot 1 uro, tako da lupinica je za v avto. Imaš pa prav...to kar boš imela, to boš uporabljala in se navadila user posted image

Nič, grem avto mal očedit...se je en kupec najavil, pa da ga ne bo kap, ko mi mala z blatnimi čevlji po avtu taca user posted image

(odgovor članu anomis24)
Neposredna povezava do sporočila: 3034
18.12.2012 12:23:36   
NiNiBo
Evoti namesto, da bi pripravljala predavanja sem si ogledala tale fimcek. Pripenjam link do njega, ce katero zanima user posted image

http://www.youtube.com/watch?v=fTZ4iH-DcIs&feature=share

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 3035
18.12.2012 13:58:21   
izalina
Ojla,

da se še jaz malo javim. Včeraj sem imela frej dan, je imela hčerka en pregled na dermatološki. Smo se šli potem še v Atlantis kopat. Sicer jaz sem bolj ko ne položavala pa za pol urce sem šla potem v vodo (pa sem se takoj potem preoblekla v suhe kopalke). Smo super izkoristili frej dan, sva si kar oba vzela prosto.

Jaz še drugi teden delam....24.,27. in 28. 27 imam še zjutraj pregled, na cukr test bom šla pa potem 31., ker prej ne morem bit nič frej....to pa itak potrebujem celo dopoldne.

Imena izbrana. Za fantka še od prej, za punčko imava pa nek kompromis oz. oba nimava nobenega pametnega predloga in je bilo to edino ime, ki je obema ok.

Počutje - slabo....čez vikend sem večinoma počivala....včeraj tudi na ležalniku. DAnes je v službi kolikor toliko ok, bom videla kaj bo ko pridem domov oz. kaj bo popoldne.

(odgovor članu NiNiBo)
Neposredna povezava do sporočila: 3036
18.12.2012 15:18:01   
klavdyk
grrrrrrrrrr-cel post sem mela napisan, pa mi ga ni dalo na rr stranuser posted image user posted image . bom torej pol poročala, zdaj grem na kavouser posted image

GREGOR 05.03.2007
GAŠPER 11.04.2009
JAKOB 18.04.2013

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 3037
18.12.2012 15:47:43   
klavdyk
evo jovo na novouser posted image
sem mela cel roman napisan..zdaj pa spet še enkrat.grrrrruser posted image

MO- evo tudi moj uz je za mano. sem bila danes "nagrajena" ker mi MO včeraj ni delala in sem imela srečo, da je danes bila moja gin. na oddelku in so jo sestre poklicale dol v ambulanto in mi je ona naredila MOuser posted image . torej naš user posted image je živahen, zgleda vse ok-pač kar je pogledala, se mi zdi, da še bolj ker nisem bila na NS no rekla je, da zdaj zgleda vse normalno brez nepravilnosti. user posted image je težek 450g, za spol sem tudi vprašala-itak babja radovendostuser posted image , no pa od mojga tudi...smao sva rekla, da obdrživa skrivnost za sebe, ostali bodo zvedeli ob rojstvu. user posted image kolikor sem opazila, sem verjetno imela zadnja MO-le glejte, da me ne pustite konc aprila samo 2v1user posted image

vozek-js mam enga rabljenega nagledanega, sm čakam, da si moj premisliuser posted image . mogoče pa le-vozek je ful poceni pa všeč mi je..ne vem kaj mojmu ne pašeuser posted image

Top10-jah včeraj je bilo res glupo. sem šla ful jezna domov-se mi ni videlo, al. pač jezlo me je, ker pol sem klicala za naročanje, pa mi je še una ko naročuje rekla, da niso fer naredile. user posted image . sej sem ji rekla, da ni ona kaj kriva, ker ona me je itak čisto po pravilih dala na seznam za MO, ampak če one pol zamuštrajo spodaj, pa ni ona kriva..je pa res tk kot si ti rekla, da ona pol vse posluša, če je kaj narobeuser posted image . žalostno. ne vem, če sem ti že včeraj rekla, ampak nad Gin včeraj sem bila zelo razočarana-kar se tiče pregleda-po tem ko je ugotovila, da sem za MO, mi je namenila smao eno besedo. kar sama je začela pisati v karton, kao: gibi+,...pa me sploh ni vprašala ali plod čutimuser posted image . potem ko je nehala, mi je kao namignila, da naj grem na stol, dala gor rokavice, me pogledala, dala rokavice dol in se spet vsedla na stol. sm vprašala sem jo če je izcedek normalen. odgovor samo jauser posted image . sem bila tk šokirana, da nisem upala nič več vprašat (kao za ščitnico, za srbečico,...) ne vem, vedno mi je bila ful fajna, samo včeraj je bilo pa...pa sej ne rečem, itak je bila jezna, samo js nisem bila kaj kriva, in tudi če nisem njen pacient,....eh brezveze..zamerla se mi je vglavnemuser posted image . tebi pa čestitke za user posted image user posted image user posted image ...si pa kr prestavljam tvojga, ko je videl, kaj je vmesuser posted image user posted image . tk je bil moj pri prvem na NS, ko je Gregor dal noge narazen in se je že na NS videlo, da je pobuser posted image user posted image

tako, roman ponovno napisan..sicer vem, da sem prej več napisala ampak zdaj me tamaladva že gnjavita in več ne gre napisatuser posted image

uživajte

LP
Klavdy

GREGOR 05.03.2007
GAŠPER 11.04.2009
JAKOB 18.04.2013

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 3038
18.12.2012 20:07:52   
ursika1
živjo aprličice :) kako ste kaj? danes smo imeli pregled v 25. tednu in naš user posted image je tak veselo brcal, srček super, težki pa smo že 617g. najbolj me je pa šokiral ginekolog, ko mi je rekel: smo rekli da bo user posted image . in jas njemu kakuser posted image , če mi je zadnič rekel da je ziher user posted image . moj je bil tak vesel, da bi bila user posted image nato pa je ginekolog se 20min dobesedno zafrkaval kaj ma naš user posted image med nogami, ker jih je ful skup držal....no po dolgih minutah drezanja pa je rekel da bo res user posted image . ampak mi je tak vseeno samo da bo zdravo.

za cuker test sem napotnico dobila že v 13. tednu pa se do zdaj še nisem uspela zguncat na pregled ker vedno zvečer ali prepozno jem ali pa pijem čez noč. rekel mi je da grem še enkrat na test za toksoplazmozo do 30. tedna pa še nisem dobila kaj. naslednji pregled pa imam točno na 30. teden in na datum 22.1.2013 ko ima moj dragi rojstni dan.

ene ste pisale za voziček. jas sem vzela lux4kida, mi ga je z nemčije pripeljal znanec, ki jih tudi prodaja preko interneta pa ima zelo veliko modelov ampak takšin, ki jih tukaj pri nam lux4kidove trgovine nimajo. vzorčekov pa je miljon skoraj. sem pa zelo zadovoljna, je lep enostaven praktičen, ma lepa vlka napihljiva kolesa, ročaj iz celega, enostaven za zlagat težek pa 8kg. pa na ogrodje lahko daš ali lupinico ali jajčko ali športni del. za celi komplet (jajčka, košara, športni del, nakupovalna košara, torba za stvari, dežnikec, stojalo za flaško, prevleka za deš, napihljiva kolesa in seveda ogrodje) sem plačala 320e! zelo poceni za celoten komplet, material pa je tudi tak fajn pralni. cene teh vozičkov pa se gibljejo od 250-500e, odvisno kaki model si zberete. in res za takšno ceno dobiš res veliko stvari in kvaliteta ni slaba! poglejte si na spletni strani www.vozicki.net ker ima še polno drugih stvari :)

nameravam pa si kupit angel sounds...ma katera ga mogoče že doma ali pa izkušnje??

lep pozdravček urška

(odgovor članu klavdyk)
Neposredna povezava do sporočila: 3039
18.12.2012 21:04:55   
KarinM
Leeeeeeep pozdrav aprilcice.
Tudi jaz se vam pridruzujem na foromu. Pdp imam 5.4. :-))
L

(odgovor članu ursika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3040
19.12.2012 7:59:52   
top10
Jutro!

Za vse vas ena user posted image !

klavdyk čestitke za uspešno opravljeno MO, te čist razumem da te je moja ginekologinja razočarala... Pa naj te nič ne skrbi, da ostaneš sama konec aprila, ker pri meni je pokazalo, da je malček malo pod mejami, bolj majhen, sam je rekla da je ok. Pa sem v ponedeljek bila točno v 21 t. Sem šla primerjat mere s prejšnjo nosečnostjo, pa je manjši, MO se je pa opravljala v istem tednu, dva dni več je bil star... Sem zakomplicirala. user posted image Bomo videli kako bo naprej, malo me skrbi, ker sem prvega 3 t. prehitro rodila, sam na srečo je blo vse o.k..

voziček jaz ga imam še od tavečjega Bugaboo Cameleon, pa mi je super, nabavila sem zraven še zimska kolesa, tak da gre po makedamu brez problemov. Mogoče kupim samo drugo barvo, ker ta rdeča, ki jo imamo sedaj je že čisto zbledela od sonca... Tudi drugih stvari ne bom kupovala, ker imam še vse, pa še sestra je lani rodila fantka, mi bo pa še ona kaj dala, čeprav sem js vse njej...

Komaj čakam, da mine ta teden, ker potem sem 14 dni fraj user posted image sam morem še plan narest kaj bomo počeli oz. šli, da ne bomo skoz doma. Naj mi katera pove, kdaj ste postavile otroka na smuči, midva sva že lani poskušala, letos bi pa bolj resno, mogoče v kak tečaj, sam ne vem a je še prehitro, zdaj je star dve leti in pol.

Danes napovedujejo sonček, jeee, sam žalostno je to, ko pridem domov ni ne duha ne sluha o kakem soncu... user posted image

Lepo se imejte!!!

(odgovor članu KarinM)
Neposredna povezava do sporočila: 3041
19.12.2012 9:00:21   
ROXY_
Jutro, oz. dober dan user posted image , sva z našim pobom že od 6.30 pokonc user posted image , ga še imam doma, čeprav je kašelj boljše..

Se pa kaže sonček, jupiii, samo da ni tiste moreče megle..danes me čaka še en del omar za prebekslat, stare in premajhne cote stran, da bo več prostora..včeri sem našla in presortirala posteljnino za otroško posteljco, cel kup dekic in brisačk...kakšno veselje je spet zlagat stvari  v pričakovanju novega člana user posted image user posted image user posted image

top10 naš je začel smučat pri 3letih, sva ga vpisala v  šolo smučanja na Rogli, je tak užival čeprav je bil eden najmlajših v skupini.
Potem je šel naslednje leto v nadaljevalni tečaj, zdej pa raztura , smuča boljše kot js user posted image user posted image . drsat je začel lani,tud cel navdušen kokr ati-hokejist user posted image .pozimi nam aktivnosti res ne zmanjka..

aja pa glede mer pri MO, se ne sekiraj, veš, js sem tud prečekirala in primerjala z našim, sva imela pregled tudi v 21.tednu pa je tale bebica  manjša in lažja, skoraj 100g je razlike...vsak otroček je malo drugačen...

tak, zdej pa delo kliče, se še pol javimuser posted image

(odgovor članu top10)
Neposredna povezava do sporočila: 3042
19.12.2012 9:18:55   
anomis24
lepo sončno jutro

nadinne ja tud jaz sem iz jesenic ja. zanimivo,nisem uspela vse od začetka prebrat in zato nisem vedela,da nas je tolk,pa vse pri dr.petkovi. ja men je dr.petkova res zakon,sem zelooo zadovoljna z njouser posted image res si vzame čas. jaz pa mislim da bom kar na jesenicah rodila,čeprov majo baje na izbiro samo epiduralno ali naravno..

glede vozka,bom pa tudi jaz rabljenega dobila in sicer od atija,tako da bo tukaj meni prišparanouser posted image

(odgovor članu nadinne)
Neposredna povezava do sporočila: 3043
19.12.2012 10:36:00   
naja17
anomis24 - sej tule ne vem, če je za zasledit, na FBju se bl vidi - se nam pridružiš?

Jaz imam G v SBJ in tud rodila bom gor. Kakih pripomočkov tko ne rabim, bom kr naravno, pa fajn izkušnjo imam v SBJ, važno je sodelovanje z babicami user posted image , G tud če ga ni user posted image .

(odgovor članu anomis24)
Neposredna povezava do sporočila: 3044
19.12.2012 11:15:52   
NiNiBo
top10 Nas je star 2 leti in 3 mesece in ga bova letos prvic dala na smucke. Ne bova ga dala v kaksen tecaj, ker je pa le se vseeno premajhen. Imam v mislih, da ga dava na smucke, pa bomo sli malo na poligon ki ga obicajno najdes na smuciscih za otroke. Bova pa potem videla kako bo, kaksno bo navdusenje itd. in se bomo prilagajali, ce mu ne bo, bomo pa spet drugo leti poskusili.

UZ in velikost otroka UZ ni vedno povsem natancen, ker so meritve npr. teze vedno izracunane po formulah. Tako, da lahko npr. proti koncu nosecnosti pride do napak, tudi do 0.5 kg. Tako, da se sploh ni potrebno obremenjevati prevec, ker je razlika lahko tudi posledica napake v merjenju. user posted image

Jaz sem imela pa danes pregled pri babici, sva poslusali srcka pa skupaj tipali nasega navihancka v trebuscku user posted image . Pregled cez en mesec, takrat bo tudi odloceno ali lahko rodim doma. Bo dala sedaj moj primer na skupno posvetovanje, tako da na naslednjem pregledu izvem kako je bilo odloceno.

En lep dan vam zelim, pri nas je megla in prav zamorjen dan.

(odgovor članu ROXY_)
Neposredna povezava do sporočila: 3045
19.12.2012 14:21:54   
anomis24
naja17 ja z veseljem se vam pridružim,kako pa? se tudi jaz nagibam k naravnem porodu ampak bi pa za vsak slučaj vsaj protibolečinsko če res nebi več mogla zdržat,jih pa tukaj ni na razpolago.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3046
19.12.2012 14:37:31   
doberdan

nick, starost, kraj, število user posted image

1.4.
Ejla, 2user posted image
*lala*, 23, Logatec, 1user posted image
copi_87
Olivija*
sara0
_Cicika_, 1user posted image
micy1

2.4.
barbara_s, 1user posted image
Pulha, 25, Primorska
cvekica, 24, Bela krajina
ursika1

3.4.
kuverta, 31, Ljubljana
Tajka, 2user posted image
ursika

4.4.
struckaa
doberdan, Ljubljana, 1user posted image

5.4.
Mincaa, 1user posted image
1bebika, 32, 1user posted image
Pikicastonoga, 32, 1user posted image
katniss, 26
drugič nosečka, 1user posted image
simi5, 1user posted image
missMac, 1user posted image
KarinM

6.4.
anonimna 2011, 27, 1user posted image
Rozica983, Ljubljana

7.4.
anomis24, Jesenice

8.4.
*mavrica*
nadinne, 29, Gorenjska, 1user posted image
Soncnica12, Domžale
anonimnauser posted image , 36, 2user posted image

9.4.
trixxy, Ljubljana
lepjedan, 27, Ljubljana
Suzy139, Celje

10.4.
aprilčica1, 20

11.4.
Nejkec, 2user posted image
izalina, 26, 1user posted image

12.4.
rožica5
skorpijonka3
grašek, 41, 2user posted image

14.4.
mateja5354, Cerknica
felicia, 31, Ljubljana, 2user posted image

15.4.
bilabong
*ninchy, 1user posted image
Pkica, 27, Domžale, 1user posted image
san, Ljubljana, 5user posted image
Sanjah, 26, Ptuj

16.4.
SrčicaSonček, 27, Maribor
jesenika, 26, Notranjska

17.4.
tijati, 1user posted image
Bellika
sonce79, 1user posted image
oska, 31, Domžale, 1user posted image

18.4.
Cherish, 28
lizikaa, 26, Maribor
saby85, 27
Tami.K

19.4.
Dijana_86
sarcy21, 27, Ljubljana, 2user posted image

20.4.
minka tonka, 27, Dolenjska, 1user posted image
Sisy, 33, Ljubljana, 2user posted image
*Lila, 25, Primorska
orsina, 2user posted image
pisanica

23.4.
erikka, Štajerska
anonimna3, 33, Primorska, 2user posted image

24.4.
summer11, 31, 1user posted image
Neli81, Celje, 1user posted image

26.4.
PrincipesaD
soncek78, Primorska, 1user posted image

27.4.
ROXY_, 32, Celje, 1user posted image
naja17, Gorenjska, 1user posted image

28.4.
klavdyk, Koroška, 2user posted image
natalija.m

29.4.
Februarka08, 2user posted image
top10, 1user posted image

30.4.
nanita, 24, 1user posted image
chatarinchy, 23, Gorenjska

Marec 2013
Mamaja, 35, Ljubljana
NiNiBo, Nizozemska, 1user posted image

Naslednji pregledi – pregled (P), morfologija (MO)

20.12.
aprilčica1, P
24.12.
anonimnauser posted image , P
cvekica, 4D
27.12.
cvekica, P
izalina, P
31.12.
micy1

2.1.
trixxy,P
3.1.
anomis24, P
nadinne, P
Mamaja, P
4.1.
tijati, P
6.1.
Suzy139, P
7.1.
izalina, 3D
PikicaStonoga, P
9.1.
katniss, P
Sanjah, P
11.1.
Neli81, P
Tajka, P
15.1.
saby85
17.1.
klavdyk, P
18.1.
ROXY, P
22.1.
ursika1, P

Skupaj nas je: 80

Z nami so pot začele:
anonimna Urša
moja sončka
allstarka
katrin***
ircomp
Nataša31
jolic
Tippi

(odgovor članu doberdan)
Neposredna povezava do sporočila: 3047
19.12.2012 14:45:04   
doberdan
NiNiBo, hvala za filmček, zgleda zelo zanimiv. A ti si tudi v prvo rodila doma?
Aja, pa glede mer oz. teže po UZ se absolutno strinjam. Prijateljici so se orng ušteli!

Smučanje: meni se zdi 2 leti še premalo, tako da se bomo drugo leto učili. Pa zdaj jaz itak spet ne bom smučala, tako da itak ne bomo nikamor hodili. Čez par let, ko bosta otroka večja, pa mislim, da se bomo super imeli. Zimsko veselje!

Zdaj pa gremo na sonček, danes je zunaj pravi užitek.

(odgovor članu doberdan)
Neposredna povezava do sporočila: 3048
19.12.2012 15:32:28   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: anomis24

naja17 ja z veseljem se vam pridružim,kako pa? se tudi jaz nagibam k naravnem porodu ampak bi pa za vsak slučaj vsaj protibolečinsko če res nebi več mogla zdržat,jih pa tukaj ni na razpolago.

Ker smo skrite, mi morš na zs poslat ime in priimek, da te poiščem na FBju (ali keri drugi pač), pol te potrdim za prjatlco oz. ti mene in pol šele te lahko dodam v skupino, tko da akcija ;)

(odgovor članu anomis24)
Neposredna povezava do sporočila: 3049
19.12.2012 18:46:47   
katniss
Dober vecer aprilcice user posted image

Jaz sem dan zacela pooocaasi. Tak nekje do dvanajstih sem se spravila iz pizame pol pa predpocitnisko ocistila kopalnico, wc in kuhinjo. Potem sem se pa v mesto spokala. Sem nabavila se eno lepo jopico pri H&M, da me v Sloveniji ne bo zeblo. Dan je bil cisto siv in zalosten, upam da bo jutri kaj bolje. Se mi zdi, da ko se tu jutro nardi z meglo, se potem ta megla povsod razleze in je zelo neprijetno.
Ko sem prisla domov, me je macka razveselila z bruhanjem.. Menda je drugic v letu in pol bruhala pa se to ravno zdaj, ko greva. Grrr.. Na sreco zgleda, da se je mogla znebit samo kepe dlak, kar se se nikoli prej ni zgodilo, zdaj pa ze veselo papca dalje in uganja norcije. (Ravnokar sem ji morala povedat, da palacinke v kuhinji res niso za njo...user posted image Je ze imela namen skocit na pult in si jih poblizu ogledat, jaz pa dobim alergijo ce macka po kuhinji skace..).

Zobobol se tudi umirja! Morem potrkat.. uporabljam propolis, enkrat na dan si usta sperem z ustno vodo (sicer baje da ni najbolj priporocljiva, ampak mislim, da bo dojencek na slabsem, ce bom jaz cel cas sitna) pa seveda pridno scetkanje in nitkanje. Te dlesni so res boleca zadeva. user posted image

Tippi: Me veseli, da si se nam oglasila. Za novo leto ti pa zelim predvsem veliko pozitivnih misli in veliko lepega. Bom konec decembra mislila nate, na tvojega M in tvoje najdrazje.user posted image

missMac: Joj, take novicke pa mislim, da si nobena ne zeli prejeti. Drzim pesti, da bo tvoja pikica uspesno prestala vse, skupaj z mamico seveda. user posted image

NiNiBo: Sem videla za Prenatal ja.. Nisem bila ravno navdusena nad njihovo ponudbo nosecniskih zadev, ceprav se mi zdi, da je to taka stalna 'tema' pri vseh noseckah za vecino trgovin.user posted image Za dojencka bova pa v januarju kupovala. Ti iz izkusenj povem, da se cene na razprodajah po novem letu se dodatno spustijo. Tu se grejo potem tisto zaresne razprodaje, ne tak ko v Sloveniji, ko pridejo do 50% pa konec. Tu najdes stvari potem do 70% ali 80% znizane pa ne samo z napako, ampak cisto normalne.
Ponudba baby stvari pa je povsod velika, vsaj meni se tak zdi (v Sloveniji se nisem bila odkar sem noseca hehe). Imam pa Prenatal zaenkrat skorajda za vogalom, tako da se bom po novem letu ziher kaj tja vozla hihi.
V Groningen ste sli? Jaz sem tja hodla na tecaj nizozemscine. Lusno mesto, meni so zelo vsec tiste majhne trgovinice, ko res take fine stvari noter najdes.
Si ze imela posvet s kraamzorg? Mi ga imamo v januarju.
Kako se bosta pripravljala na porod? Midva sva sicer razmisljala o Samen Bevallen, pa je na koncu moz rekel, da je bolje, da grem na jogo, ostalo pa bomo ze. Sem se kr strinjala, ker nase babice res veliko povedo in imamo konec januarja tudi eno skupno predavanje o porodu in kasneje se dodatne posvete.

Dobrodosle vse na novo! Kak se bote v Sloveniji guzvale hehe! Jaz sem ravno vceraj dobila klic od gospe, ki vodi jogo za nosecnice. Me je vprasala, ce bi se zelela prestaviti v sredino skupino, da je baje ponedeljkova polna. Ocitno bo tukaj pomlad tudi dojenckastauser posted image .

Kar se zimskih zadev tice, jaz sem si kupila plascek, ki je sicer v osnovi nosecniski in se zapira samo cez prsni del, spodaj je pa bolj na siroko narejen. Ga bom se lahko nosila tudi naslednje zime, tudi ce ne bom noseca. Glede nosecniskih stvari pa sem do zdaj kupila: dvojne hlace (vec ne mislim), dve majci (po moje, da si bom se kaksno omislila), dva modrca (to bo skor ziher treba kaj vecjega..), ena jopica in plascek. Ostalo pa bom obicanje stvari porabila.

Vozicki: Midva sva vzela Mutsy Evo model. Eden izmed razlogov je bil ta, da je bil na razprodaji oziroma sva zraven dobila se avto stolcek in dnevni pocivalnik (ki ga sicer verjetno ne bi kupovala). Meni je bilo vazno, da ima stiri kolesa, ker mi trikolesniki nekako ne sedejo pa se tak nestabilno mi delujejo. Pa velika kolesa.
Kolikor sma ga uspela preizkusit, je super. Jaz ga z eno roko sestavim, za razstavit sicer rabis dve roki ampak je tudi zelo enostavno. Ni najlazji pa tudi ne najmanjsi, ampak je sportni del kar precej velik in se ga da fino poleci in ga lahko tudi v nekaksno zibko nardis. Se mi zdi dokaj uporabno, predvsem, ko preides iz kosare v sportni del. Kak se bo pa v praksi obnesel pa ne vem. user posted image
Zeliva si pa tudi kengurujcka oziroma ruto oziroma nekaj, v cemer bova dojencka nosila. Ima katera kaksne izkusnje s tem?
Rada bi nekaj, kar bi bilo primerno tudi mogoce za malo vecjega otroka, ne samo za novorojencke... Pa da ne obremeni hrbta, ker moram to tudi paziti.

Lep vecer vam zelim, jaz cakam moza, ki prihaja z vlakom in danes imajo danes tezave.

(odgovor članu naja17)
Neposredna povezava do sporočila: 3050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  120 121 [122] 123 124   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?