NiNiBo
|
doberdan V prvo sem rodila v Ljubljanski porodnisnici, ampak to ni to kar jaz mislim, da bi moral biti porod. Tokrat se je ravno tako izslo, da smo se preselili na Nizozemsko, tu je pa itak vse drugace. Tako, da imam moznost naravnega poroda v prvi vrsti, na odlocitev ali bom lahko rodila doma (zaradi zapletov pri prvem porodu) pa moram pocakati do naslednjega pregleda pri babici, ki bo vodila moj porod. smucanje Tudi pri nas ne bo ne vem kaj od bordanja, jaz imam trebuscek, Neo je se zelo majhen, ampak smo se odlocili za par dni snega, ker ga pac na Nizozemskem ni. Jaz tu tudi pogresam hribe ob katerih sem gor zrastla, tako da je padla Svica letos. Pa tudi zato, ker greva se obiska stare kolege s katerimi sva delala kar nekaj let v Svici, pa se mojo sestricno, ki zivi tam. katniss Kraamzorg pisarno sem poklicala in so rekli, da me bodo kontaktirali enkrat januarja in prisli na obisk. Sem pa bila danes z Neom tudi pri druzinskem zdravniku in vpisala sem ga tudi v consultatiebureau, tako da bomo potem tam sli tudi z drugim navihanckom. Consultatiebureau tam naredis redne preglede, kako se otrok razvija itd. torej tisto kar imas pri nas pri pediatru na vsakih nekaj mesecev. Mi je pa hisni zdravnik rekel, da niso tako pogosti kot v Sloveniji. Ni mi jasno kako je vedel, ampak kot opozorilo, da ne bom presenecena. Imajo pa tu vec cepljenj, kot v Sloveniji. V nasprotju s Slovenijo niso obvezna in se sam odlocis da ali ne. V Sloveniji kot vem dobis kazen ce ne cepis otroka. Midva greva v februarju na dvo dnevno delavnico o porodu, je dve soboti cez cel dan. Sem pa tako kot ti mislila potem januarja, ko pridem nazaj iti na jogo, ker tukaj je ocitno skoraj "must" oz. jih veliko hodi. Nosecniske stvari sem pa jaz kupila od http://mamalicious.nl pa so mi super fino za nosit. Prenatal je pa cisto odvisno za ta malega sem jaz vedno kupovala na razprodajah, ker je bilo res ceneje npr. kaksen Name it, dobis lahko res ugodno. Je pa fino, da je veliko Prenatal, ker imas potem tudi veliko izbire. Drugace se pa totalno strinjam, izibre je tu vec kot dovolj. Glede rute inp. sem jaz v SlO kupila sleepy wrap in sem ga veliko uporabljala predvsem na zacetku, da sem imela Nea pri sebi. Sem imela se popravke za doktorat pisat, sem malega dala v sleepya in sva pisala, se je zelo obneslo. Nisem pa uporabljala kengorujcka, ne vem meni ni potegnil. Se predvsem mi pa ni vsec, ce se v njih poseda otroka, ki sam se sedeti ne more. Neo ima pa vnetje uses , sicer nismo na antibiotikih ampak se vidi, da ni pravi. Mozicek je tudi cist smrkav, pa ni hotel ostati doma , ampak sel delat. Tako, da bom danes bolj kot ne streznica. Grem pa sedaj malo likat..uzivajte!!
|