|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
7.12.2012 21:47:06   
Bijoux
Vesper, če boš kupovala modrček v Mullerju, jim prej oddaj še tisti kuponček, do katerega je Inigo poslala povezavo..dobiš celo knjižico bonov za popust v Mullerju in med drugim imajo tudi popust na modrčke za dojenje.
Za vsak slučaj pripopam še enkrat povezavo: http://www.mueller.de/fileadmin/mount/sl/meinbaby/download.pdf

Jaz tudi razmišljam o tem, kje bi kupila modrček in kakšno velikost. Zdaj nazadnje, ko sem morala kupiti večji modrček, sem povečala samo obseg hrbta, pa je tudi košarica večja. Tako da zdaj razmišljam, da bi mogoče spet samo eno številko večje za čez hrbet vzela, pa se tako ali tako košarica malo poveča. Znamo komplicirat, ni kaj user posted image

Sandra_sandra, pozdravček še od mene user posted image Mi pa po tvojem postu ni nič več jasno, kako naj bi se ti tedni šteli..v ponedeljek naj bi jaz namreč pričela s 35. tednom, pa imam rok šele 20. 1. ... torej je med nama po PDP 14 dni razlike, po trajanju nosečnosti pa samo 1 teden? Eh..še dobro, da so otročki že tako veliki, da tedni niso več bistvenega pomena user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2526
7.12.2012 22:50:34   
vesper
inigo točno ja, H&M sem čist pozabila. No, še grem tja pogledat jutri, pol se pa odločim in kupim, ker časa več ni dosti user posted image

bijoux hvala za povezavo user posted image user posted image

tedni nosečnosti men tud ni čist jasno ja, kako to šteješ sandra, ker jaz sem že zdaj v 36.tednu in v ponedeljek zakorakam že v 37.teden. Pa imam PDP isto kot ti user posted image Pa isto mi piše tudi v materinski. user posted image user posted image Ni mi jasno kako ti G računajo tedne vsak po svoje al kak.
Mah ja, sej tak kot si rekla bijoux, itak smo vse tu nekje in gremo lepo ena za drugo user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 2527
7.12.2012 23:05:38   
nitta
Hojla punce, jst sm pa danes naredila galamo na šihtu in šla tja in zahtevala izpolnjene papirje, da končno lahko nesem na CSD v ponedeljek, čeprav je že manj kot 60 dni do PDP (17 in 19.1), s porodniško začnem nekje 20.12 (kako ste vedele kdaj začnete s porodniško, jst mam dva datuma PDP in ne vem od katerega odštet). Torej izpolnjene papirje + to kar so mi na šihtu izpolnili + tiste strani iz materinske nesem na CSD. Potem pa dobim po pošti kdaj začnem s porodniško al kako? moram namreč vedet ker se mi 13.12. iztečejo dnevi dopusta in moram potem it tisto razliko iskat bolniško k zdravniku-in morm vedet kater datum začnem z porodniško. Uf al sm čist zmešana zarad teh papirjev....

Pa še nekaj punce, glede sterilizacije flašk in dudik, kaj ve uporabljate? vidla sm da imajo tisti sterilizator k ga na elektriko priklopiš in enega za v mikro, kater je boljši? tisti ki je za mikro mi deluje praktičen tut zato da bi isti podstavek uporabljala za pranje v pomivalcu-je potem sploh treba sterilizirat še?

Danes sva bila v Postojni na sestanku za EA in tudi po izkušnjah prijateljic bi se kar odločila za njo, škoda da je malo daleč Postojna, kako uro vožnje imam do tja, torej če mi doma odteče voda-si lahko upam it tako daleč v porodnišnico ali raje zavijem kam bližje? če so popadki potem vem da se tako ne mudi....

Je mogoče katera full žejna? jst spijem zadnje čase ogromno vode, se mi zdi da po 4dcl na dve uri zihr, en kozarec mi sploh ni dovol :(

kaj se je zgodilo pri nas včeraj? moja kužika je zbolela, danes sva jo vozila do veterinarja in je imela visoko vročino, nič ne je, ne pije in ne vedo kaj ji je :( me je tako strah kaj bo z njo, kar leži, niti vstane ne :( kako jih vzljubimo te naše male štirinožce...

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2528
7.12.2012 23:19:24   
vesper
nitta glede papirjev na CSD, jaz nisem rabila nič bolniške gor pisat, to menda oni sami zračunajo po tistem PDP, ki ga imaš napisanega v knjižici. Pol ti pa pošljejo odločbo ja.
Glede kužike pa user posted image user posted image joooj še predobro vem kako ti je. Nam je pred dvema mesecema umrl en kuža ( komaj smo se pobrali malo) in spet zbolel drugi kuža. Ampak ta sedaj hvala bogu okreva. V glavnem same skrbi... user posted image
Drugače pa, kako ne vejo kaj ji je? Naj ji vzamejo kri in nardijo neke preiskave. Naš je imel poleti tako visoko vročino, samo ležal je, nič jedel in bil čist adijo. Ampak naša veterinarka je takoj vedela kaj mu je. Imel je namreč angino. Dobil je infuzijo in antibiotike in je bil čez štiri dni kot nov user posted image
Visoka vročina ni dobra pri psu, je kr znak za rdeč alarm. Nočem te strašit, ampak jaz bi vstrajala pri veterinarju, ali pa iskala mnenje pri drugem ,če ta ne bi imel odgovora. Eni so pravi šalabajzerji se mi zdi no user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2529
7.12.2012 23:27:43   
nitta
Ma ja skrbi me itak, sm ji zdajle skupala govejo juhco brez soli in narezala suho kuhano govedino in je pojedla deset koščkov in celo potem se spravila k glodanju kostke, ker niti priboljška ne vzame. Sedaj smo dobili inekcijo in zjutraj ji moram dat zdravila proti vročini, jo je celo pretipala in rekla da nima nič vnetih bezgavk ali česa-da ni angina ali kaj podobnega. Jutri, če bo za procent slabše pa gremo nazaj do veterinarja, ji je danes hotela vzet urin pa kao ni hotla lulat, ja halo, kr tko se bo polulala tam ko ji boš rekel? ah hecni so. Jst mislim da je prehlad-sploh ker je mala trma čez dan ko kam gremo v pesjaku in firbec kot je, skos sedi zunaj na ploščicah da vidi kaj se dogaja okoli ne, pa smo ji dali blazino vn da bi vsaj tam gor stala, ker v pasjo uto ki je ogrevana in izolirana gre pa buča samo ko je res res mrzlo. No, saj v pesjaku je samo par urc čez dan, drugače kraljuje v garaži na toplem. So pa skrbi, kot za malega otročka ja. Mene malo skrbi da ni kaj narobe, sedaj je stara nekje 9 mesecev in bi se lahko že prvič gonila, pa smo jo pred dobrim mesecem sterilizirali-da ni zato povišanje T...

No, torej sm vse uredila glede papirjev, samo na CSD moram še oddati-pa mi oni dajo datum za porodniško al kako, mah jst bom osebnemu zdravniku rekla kar do tistega ta poznega datuma, saj se gre samo za dva dni, bolše da mam dva dni in porodniško in bolniško ;)

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2530
8.12.2012 8:49:21   
vesper
nitta itak, reči zdravniku in mu povej kako je na stvara, pa ti bo že on svetoval kako in kaj dalje.
Drugače pa kužika je še pa mladiček torej. Joooj to je treba še posebej pazit, mladički so bolj občutljivi. Jaz upam, da porihtate, pa le dajte jo na toplo raje, tudi če vas ni doma. Ko ima vročino je lahko usodno če bo jo še zunaj zablo.
Jaz držim pesti, da se čimprej pozdravi pikica user posted image user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2531
8.12.2012 8:54:31   
nikky887
heei!
jst mam kr navadne modrčke-mal večje kot zdej,pa bomo vidli,kk pa kaj bo...bom pol po potrebi dokupla...:D trebuh e pr men normaln,ene tri strije,pa veliiika razpoka tam k sm bla operirana zarad slepiča:( se je tisto kr raztegnlo in razširlo,tk da je kr boleče:( mažem se z eno kremo k sicer pomiri kožo,sm celi je pa lih ne:( sam bo že...upejmo da bo pol to šlo tut malo skupi...:)
drugač mam jst tut kr bajnico-tut malo majnšo,tisto k pride direkt na stojalu,mislim da mi bo fajn šlo...edin za pol kasnej nama bo po moje ful smotano kopat pikico,ker mava sam tuš kabino...pa se bo treba nekak znajdet...:D
drugač pr nas fuuul snega:) pa piha,premetava sneg sem pa tam,spluženo itak ni nič, moj je to izkoristu pa šeu mal z avtom se pelat-ko majhn otrok:)
hihi...jst bom pa to sneženo soboto raj izkoristla da moji pikici zložim vse cotke v previjalno in seveda prpravim torbo za v porodnišnco,k se nam pdp kr malo približuje:P
lep snežen pozdravček vsem

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2532
8.12.2012 9:02:01   
nikky887
aja...to sm pozabla...jst nism za csd nč kopirala...men je ginek sam eno potrdio dala s-1,k tam piše kdaj nastopim porodniško...sm mi na csd-ju niso nč rekli,da bo mogla še kaj dat zraven?
za oroške,pa za tisto na občino in za pakete-oz.denar(ja,drugač ni več paketov,odobrijo pa ti na podlagi dohodkov) pa itak lohk komi po rojstvu oddaš...no,lohk že prej,sm rabiš roj.list otroka...
pa pa še enkrat

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2533
8.12.2012 10:13:05   
Mala BB
Bijoux joooj, pa smo spet pri tem nesrečnem štetju tednov! Jaz tudi nič več ne razumem. Meni zdaj teče 36.t (torej sem v 37.t kot se reče), PDP imam pa 3.1., tako da mi ni jasno kako sva lahko tako skupaj. Imam zdej v pon pregled, v 36.t.... Ma veš kaj, sploh ni važno, meni je pomembno samo da gremo čez 37. pol mi je pa čisto vseeno kdaj se bo začelo dogajati.

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 2534
8.12.2012 10:14:54   
sandra_sandra
te tedne res zelo različno računajo..men tud po unem elevitovem gestacijskem kartončku pride da naj bi začela v ponedeljek s 37 tednom,ampak pol je še neka fora za teh 14 dni..je to kao da dejansko moraš odštet 14 dni in je to realni izračun..mah..bog si ga vedi! Važno da smo mi že tolk daleč da tud, če bi rodili nebi bilo nič narobe! Uglavnem jst bi rada že rodila!!!
za CSD pa ne rabiš kopirat mat.knjižice če maš potrdilo od ginekologa za PDP,če ne je pa ok če jim samo skopiraš mat.k.tam k piše kdaj naj bi bil rok!
sem se odločila ( z vašo pomočjo) da bom verjetno kr banjico kupila!
a flaške pa dudke pa oblekce za user posted image mormo met tud v uni torbi za porodnišnico?

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2535
8.12.2012 10:16:38   
sandra_sandra
aja, pa men je kr osebna zdravnica zravnica zračunala kdaj začnem porodniško! pol pa še gin. 28 dni pred pdp

(odgovor članu sandra_sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 2536
8.12.2012 11:27:47   
Bijoux
Hehe, res smo zmedene glede tega štetja tednov user posted image Jaz pravim, da mora počakati do 20. 12. (točno en mesec pred PDP), to naj bi bilo 36 tednov..potem ga pa z veseljem že pričakujemo. Je vsak dan težje s tem trebuhom kaj po stanovanju narediti, pa pospraviti.

sandra_sandra, si dobila mogoče Babybook pri g? Tam notri je seznam, kaj potrebuješ za otročka in kaj zase v porodnišnici. Pa Inigo je o tem že ogromno pisala, samo vem, da je pri 102 straneh foruma nemogoče najti pravo user posted image Pobrskaj malo tudi po internetu, obstaja ogromno teh seznamčkov. Pa nam so tudi v šoli za starše še enkrat našteli kaj vse potrebujemo.
No pa čisto na kratko napišem seznam, ki so ga nam v šoli za starše dali: 3 tetra plenice, 1 plenička za enkratno uporabo, 1 povijalna plenica (če ne boš imela bodija), 1 bombažne žabice, 2 bombažni majčki ali 2 bodija, 1 bombažna kapica, 1 komplet (jopica, žabice, kapica) - mi imamo kar pajacka namesto tega, 1 odejica in 1 copatki. Midva bova vzela še zimski kombinezon in šal, kapico, rokavičke.

(odgovor članu sandra_sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 2537
8.12.2012 15:55:22   
nusika2013
pozdravljene punce!

Jaz pa sem spet slabe volje, sem vas ze vceraj brala ampak nisem mela volje pisat. no vceraj sem spet imela UZ pri moji G in me je spet glede te glavice cist prestrasla. povedala mi je, da ocitno se je obrnila na rito zato, ker ji bolj pase zaradi glavice, ker ima zgoraj vec prostora. pa spet je nekaj komentirala, pa nekaj omenjala delo s pediatri po porodu itd. katastrofa v glavnem, tako da sem sla od nje spet cela user posted image user posted image in se nisem mogla pomiriti. no naj vam povem, da zaradi njene lege tud mine 98% caka CR, kar mi je vceraj povedala. sicer mi je za to vseeno, ampak teh komentarjev glede njene glavice pa ne morem vec. prav na kozlanje mi ze gre. vsakic pridem iz UZja objokana, kar vpliva tudi na njo. ta teden imam spet kontrolo v bolnici, pa cez 3 tedne spet pri moji G. zadnje tedne N so mi ze cisto unicili in imam obcutek, da v prihodnje ne bo nic drugace.
ful sem zalostna. se dobro, da imam tako dobre prijateljice in fanta, da me skoz poskusajo pomiriti. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 2538
8.12.2012 16:11:59   
nitta
nusiiiii en objem od naju dveh, boš videla, eni zdravniki res znajo tako komplicirat da je groza! tut moja biba se še ni obrnila, no, jst jo čutim povsod in na zadnjem UZ je bila še vedno na riti, pa mi niti ni omenila carskega ali pa kaj komplicirala, pa še majčkena je zelo in je samo rekla da mora mami več počivat in jest pa bo. Ah to je najslabše k potem se ginekologinja tam nekaj sama s seboj meni pa komentira ti pa niti sproti ne dojemaš kaj ti govori in potem ko prideš ven sploh nisi zihr ka je rekla oziroma kako je mislila in si celi zmešan in seveda nas skrbi za te male štručke in pomislimo na najslabše :( si razmišljala o drugem mnenju? jst bi verjetno plačala tistih par eurov in šla do druge zdravnice čim prej pa da slišim še drugo mnenje-sploh je pa bistvena razlika v odnosu če plačaš, na žalost. In tam potem vprašaj vse mogoče in naj gre tvoj s tabo pa skupaj vprašajta... Ne razumejo da je za nekatere to prvič, pa tudi če je že drugič, nosečnost in porod je nekaj tako specifičnega da nihče ne more bit v tej vlogi heroj in vse vedet in vse razumet, zdravnice pa imajo tam po 300 nosečk na enkrat in jim je itak rutina to...

držimo pesti za malo bučko in mami, en nasmehec!

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2539
8.12.2012 16:57:54   
vesper
hej punce

iiiii ,mi imamo pa prečudovito zimsko idilo. Res je lepo, kot v pravljici user posted image

nitta kako je kužika?

nusika pa saj to ni res, to tvojo G bi jaz prav vprašala, če ji je fajn, ko se izživlja nad tabo al kaj user posted image user posted image Veš kaj si samo želi, da ko bo tvoja pupa prišla na svet in bo itak vse ok z njo, v to sem 100% prepričana, pojdi do nje in ji povej, da naj svoje delo začne jemat bolj profesionalno in humano in naj neha pacientke strašit z nekimi negativnimi mnenji, ker če je ona tečna in nesrečna ali kaj je, to ne pomeni, da mora zamorit še vse okol sebe.
Probaj sedaj to odmislit, dobila si izvide AC in je vse ok, bila si na drugem mnenju in je bil ovse ok. Ne sekiraj se za njeno klobasanje in ji zdaj naslednjič povej, da ti ne boš poslušala njenega negativnega pristopa, ker te spravi v slabo voljo, te zamori in ti gre na živce. Povej ji, da ti veš in čustiš, da je s tvojo pupo vse ok in naj se gre znašat domov na moža, ne na tebe user posted image
Če boš pa mogla na CR res, boš pa pač šla. Pa kake bedarije kvasi, da se je obrnila zato ker nima doli glavica dovolj prostora itd...pa daj no. Mislim eh, škoda živcev no, sicer pa vem, da se sekiraš. Saj bi se jaz isto. Hudiča ej kaj nam lahko nardi ena avšasta babnca.

Mi je ravno kolegica včeraj razlagala (ta, ki je zdaj pred enim tednom rodila) je rekla, da je poslušala eno babico kaj je govorila pacientki na porodni mizi. Pa saj ne moreš verjet, kaj so to ene ženske primitivne ej. Prav živijo, da te spravijo v slabo voljo. Ženska se muči gor na porodni mizi, babica pa sedi tam mrtvo hladno, bere revijo in ji govori: Ja kaj je, kaj ste pa vi mislili, da bo to lahko. Jaaaa ko je šlo noter vam je verjetno pasalo in je bilo lahko, ven pa ne bo šlo tak lahko. Ja ja... Še pred tem, pa je ta ista babica spodaj v avli eni punci, ki je prišla v P zaradi nekih bolečin rekla: Kaj je zdaj kaj vas boli al kaj? In ker pač punca ni točno vedela kje jo boli in zakaj ji je rekla: Ja zjasnite se in ji zaprla vrata pred nosom in ji je rekla, razmislite če vas boli al kaj, pa pridite nazaj al pa idite domov.
Kaj je to normalno? A se to spodobi za eno babico, ki bi mogla bit tam, da ti svetuje in pomaga in lajša strah in bolečine. Neeee, ta je tam točno zato, da se lahko znaša nad nemočnimi nosečnicami, ki tam dobesedno skoraj umirajo od bolečin, ona pa se jim smeji v obraz in dobesedno izživlja nad njimi.
Za take ljudi nimam besed, se mi pa v bistvu smilijo, ker učitno so v svojem življenju zelo nezadovoljni user posted image user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2540
8.12.2012 17:44:44   
nusika2013
hvala punce za vzpodbudne besede. saj sama poskusam tud tak razmisljat. jaz mislim, da ce bi bilo kaj narobe bi tud AC kaj pokazala, oz kaj drugega na telesu, pa je vse ostalo baje v nulo.

nitta za drugo mnenje enostavno nimam vec zivcev. ker hodim od moje G, do bolnice (kjer je vsakic drug zdravnik), pa vsak po svoje vedno rece. problem je, ker je neka struktura v glavici (rece se ji ventrikel), ki obdaja mozgane in je napolnjena z vodo, nekoliko povecana. in zdaj jih to moti, ceprav sem pol vceraj eno kolegico klicala, katere mama dela v bolnici in je rekla, da je baje to ful pogosto, da se po porodu, vse uredi, pa se Pusenjak je napisal, da ni tolko pomembna ta povecana votlina, ampak ce ce vsi ostali deli normalno razvijajo, kar pri meni se. vsaj tak so rekli.

komaj cakam, da pride konec N in jo bom imela v rokah, ker ne prenesem vec te nevednosti in komentarjev. zadnji zdravnik v B mi je reko, da je glavica zrastla in da se to votlina ni povecala, kaj je zelo dobro. ostale mere pa so baje ok. sam ta 2mm v glavici jih motita in mene vsak dan ubijata :(

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2541
8.12.2012 18:04:08   
SonoLei
Zdravo, sonosečke!

Vas redno z zanimanjem prebiram in ugotavljam, kako zelo na istem smo vse.
Pred kratkim ste debatirale o papirologiji na CSD in me zanima ena stvar. Dan pred nastopom porodniške (meni je datum v materinsko knjižico vpisala sestra pri G) sem oddala vse papirje in pohvale CSD-ju, da sem naslednji dan že prejela odločbo. Ampak le za prve tri mesece, za porodniški dopust. Dobim potem še eno odločbo al kako? Tista me bolj zanima, glede na to, da bomo prejemale "le" 90 % nadomestilo ...

Glede ginekologov se strinjam, da bi bi včasih lahko kaj zadržali zase, sploh takole proti koncu. Meni je že dvakrat komentirala, da je otroček po merah za dva tedna premajhen in posledično prelahek in da bo najbrž to en živahen, malo manjši dojenček, ampak potrditi pa tega nikoli ne morejo. Ko vas berem in poslušam nasvete ostalih, se že pomirim, ampak vem, da bom po naslednjem UZ-ju spet čist zaskrbljena. Čeprav nekako čutim, da bo vse ok, sploh ker v familiji ni noben nadpovprečno velik, sama sem prišla na svet po roku s 2600 g in je bilo vse ok, tudi partner je bil ob rojstvu nekaj pod povprečjem. Jaz mislim, da ima to tudi malo veze no! Kaj menite ostale? Aja, v 20. tednu na morfologiji je pikolo do dneva ustrezal povprečnim meram, zaostajati je začel v 32. tednu, ko mi je spet delala UZ. Zdaj sem v 36. tednu.

Uživajte v zimski idili, letos nam pa ni treba kidat user posted image user posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 2542
8.12.2012 19:27:19   
Lethe
Živjo.

Malce bom vskočila v vašo temo...sicer čisto OT.
Nitta, ste že ugotovili kaj je s psičko, je že zdrava? Namreč, zadnje tedne razsaja kužni kašelj in vem za ogromno psov, ki so zboleli. Je kar precej nalezljivo, zdravijo tudi z antibiotiki, še najbolj rizično je pri mladičih. Če morda kaj koristi...

Lep pozdrav vsem in uživajte zadnje dni nosečnosti, pa srečno user posted image

(odgovor članu SonoLei)
Neposredna povezava do sporočila: 2543
8.12.2012 19:36:10   
vesper
nusika vse bo ok, boš videla user posted image user posted image Še malo, še malo pa boš svojo princesko že objela in bodo vse skrbi pozabljene user posted image

SonoLei meni je na CSD rekla, da dobim odločbo v dveh delih, prvo dobim za prve tri mesece in potem še drugo. Ne rabim pa hodit zaradi tega več tja nič izpolnjevat glede porodniške je to to.
Po moje, se ti ne rabiš prav nič sekirat zaradi teže otročka. Pa kaj če bo bolj lahek pikec, to ni nič takšnega. Plus tega itak teže ne morejo napovedat, tak da, jaz to nič kaj ne jemljem kaj preveč resno.
Glej na to s pozitivne strani, te čaka mogoče zarad tega lažji porod user posted image user posted image

Punce meni tak trebuh otrdeva da bom hin počasi user posted image nardim po bajti dva tri korake in že se morem ustavit. Prehodim 10 stopnic in umiram od zadihanja user posted image Pa zgaga me bo ubilaaaaaaaa user posted image user posted image user posted image Ne vem več, kaj si naj vtaknem v usta da bo nehalo user posted image user posted image

(odgovor članu SonoLei)
Neposredna povezava do sporočila: 2544
8.12.2012 22:03:43   
neonaia
en zasnežen pozdrav!

o, kok je blo dons fajn se prepustit zimskim radostim..hehe..sm se oblekla v kombinezon in se šla kepat, delat snežaka in angelčke user posted image sicer smo šli takoj na toplo, ko sm začutla mraz na riti, ampak ni nč premočil in je blo suuper! obožujem sneg, veretn zato k sm tut sama zimski otrok- sicer mal poznejši (začetek marca), ampak ko sm se rodila je blo baje snega čez kolena user posted image
komi čakam nasledno zimo k bomo naše januarčke (in decembrčke/februarčke) vlekl v sankah! user posted image

Muller: js pred nosečnostjo nism nosila modrca (redkokdaj športnega), pol pa k so zrasle, sm si kupla tega iz mullerja in sm zadovolna. ful je mehek, bombažn, ma za odpet in dojit, cena je super...tko da sm si zdej še enga kupla za pol, eno košarco večjega.pravjo da po porodu zrastejo še za dve košarci! user posted image ..bomo vidl.
sm pa tist kupon izpolnila in oddala prodajalki in mi je samo dala neke mini otroške mokre robčke!? user posted image pa sm jo vprašala..a ne dobim neke knjižice s kuponi?in mi je rekla da ne..to je to...zdej pa nevem.a vam so jih takoj dal, al pošljejo pol po pošti?k velik kupujem v mullerju in bi mi zlo prou pršli popusti user posted image

ja..vse bolj se približujemo dnevu D.mi smo danes točno 1 mesec do PDPja! user posted image
tut js ratam hitr zadihana, trebuh pogosto otrdeva, težek je, dol se spušča..
pa sej bomo zmogle punce! moj prav, da je že 8 mescov za nami, bomo pa ja še tega enga zdržale! user posted image

držte se pa božite bušije!

nočkouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2545
8.12.2012 22:58:02   
nitta
Punce hvala za skrb, naša kužika ni nič boljše, samo leži, niti vsane ne ko pridem k njej, sem pa jo danes nahecala da je goveja župca super za zdravje in je pojedla 3 manjše porcije juhce pa notr sm ji na drobno govedino narezala-juho sm skuhala brez vsega, samo zelenjava pa meso in voda. Tabletke je dobila proti vročini in inekcijo nekih antibiotikov, saj potem ko jo spravim pokonci potem hodi naokoli tako počasi brez volje, kot jaz kadar imam visoko vročino. Celo sm jo pretipala nikjer jo nič ne boli na moj dotik, kašlja ali pa da bi težje dihala tudi ne, lula normalno in kaka tudi, zjutraj sm sicer vidla da je čez noč malo bruhala-bol slina kot kaj drugega. Ne vem, skrbi me ker ni nič boljše, po resnici prav strah me je samo it do nje pogledat da jo ne bi našla še v slabšem stanju :( kako pa izgleda ta kašelj ki ga omenjate? ja nič, če ne bo jutri nič boljše gremo nazaj k zdravniku, no vsaj poslabšalo se ji ni....

danes sem sortirala cotke, velikosti 50 in 56 gredo v pranje, koliko je tega, ojej od kdaj se je toliko nabralo :)

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 2546
8.12.2012 23:22:46   
Lethe
Če nič ne kašlja, verjetno ni to, čeprav se lahko kaže tudi kot davljenje, hrkanje, pljuvanje sline...
Upam, da bo kmalu bolje. Vročino pa le preverjaj, če se ne zniža, kar lepo nazaj k veterinarju.

KUŽNI PASJI KAŠELJ:

pasji kašelj je zelo nalezljiva bolezen, ki se prenaša po zraku in prizadane dihalni sistem psa. ponavadi ga povzroči kombinacija bakterij in virusov. bolezen je dobila svoje ime zato, ker se naglo širi na področjih, kjer so psi nagneteni skupaj, na primer v začasnih zavetiščih ali pa na pasjih razstavah. najboljša zaščita je cepljenje. če je pes pogosto v družbi drugih psov, ga cepite dvakrat letno.

SIMPTOMI:
- glavni znak je suh grlni kašelj. morda se vam bo zdelo, da se je psu nekaj zataknilo v grlu ali da skuša bruhniti. kašelj lahko spremlja spahovanje in davljenje.
- dotikanje vratu v predelu grla bo sprožilo kašljanje. da se boste izognili pritisku na vrat, namesto ovratnice in običajne vrvice uporabite oprsnico.

VZROKI:
- psi se lahko okužijo povsod, kjer pridejo v stik z drugimi psi, vendar lahko zbolijo tudi, če so izpostavljeni enemu samemu okuženemu psu.
- večino primerov sproži bakterija, znana kot Bordetella bronchiseptica, ki napade in okuži telo potem, ko se je virus že razmnožil.
- krivci so lahko tudi drugi virusi, vključno s pasjo parainfluenco in druge bakterije.

KAJ LAHKO STORITE SAMI IN KAJ VETERINAR:
zdravljenje je simptomatično, kar pomeni, da je usmerjeno v lajšanje kašlja in preprečevanje sekundarnih bakterijskih okužb. v večini primerov kašelj spontano mine v dveh do treh tednih, toda lastniki lahko svojim psom omilijo težave s sredstvi, ki blažijo kašelj in ki jih je mogoče dobiti pri veterinarju.

ZELIŠČNA ZDRAVILA:
olajšanje lahko prinesejo redni odmerki zeliščnega blažilca kašlja, kot je rdeči brest. s 5ml brizgalko brez igle nežno nanesite sirup v usta.

VIR: knjiga Naravno zdrav pes, avtorice Dr.Carol Osborne

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2547
8.12.2012 23:52:29   
Bijoux
Neonaia, jaz sem, ko sem oddala kupon, dobila takoj knjižico bonov in en mali pokec robčkov. Čudno, da ti ni dala knjižice..in tudi ni fer, saj na kuponu piše, da dobiš knjižico popustov. Jaz bi se na tvojem mestu pritožila in zahtevala svojo knjižico popustov.
Ali pa ponovno izpolni kupon in pojdi v drugo poslovalnico Mullerja po knjižico popustov user posted image hihi

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 2548
9.12.2012 8:32:25   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

Punce hvala za skrb, naša kužika ni nič boljše, samo leži, niti vsane ne ko pridem k njej, sem pa jo danes nahecala da je goveja župca super za zdravje in je pojedla 3 manjše porcije juhce pa notr sm ji na drobno govedino narezala-juho sm skuhala brez vsega, samo zelenjava pa meso in voda. Tabletke je dobila proti vročini in inekcijo nekih antibiotikov, saj potem ko jo spravim pokonci potem hodi naokoli tako počasi brez volje, kot jaz kadar imam visoko vročino. Celo sm jo pretipala nikjer jo nič ne boli na moj dotik, kašlja ali pa da bi težje dihala tudi ne, lula normalno in kaka tudi, zjutraj sm sicer vidla da je čez noč malo bruhala-bol slina kot kaj drugega. Ne vem, skrbi me ker ni nič boljše, po resnici prav strah me je samo it do nje pogledat da jo ne bi našla še v slabšem stanju :( kako pa izgleda ta kašelj ki ga omenjate? ja nič, če ne bo jutri nič boljše gremo nazaj k zdravniku, no vsaj poslabšalo se ji ni....

danes sem sortirala cotke, velikosti 50 in 56 gredo v pranje, koliko je tega, ojej od kdaj se je toliko nabralo :)

nitta user posted image user posted image user posted image mi smo preboleli kužni kašelj in to 2x. Je res tako, da kužni kašelj izgleda tako, kot da hoče kuža kašljat in zgleda kot da bi se tak, po domače povedano davil. Lahko pljuva tudi slino. Ampa pri nas ni imel vročine, tako da ni vedno vročina povezana z tem kašljem. Smo ga pa pozdravili z antibiotiki in inhalacijami, katere je dobival vsak dan pri veterinarju po pol ure je to vdihaval. Ampak pri kužnem kašlju je zelo pomembno, da je kuža tudi na toplem.
Pa še nekaj, je tvoj kuža bil v stiku z drugimi kužki, da bi se lahko tega kašlja nalezel? Ker drugače je malo težko, da ima kužni kašelj. Naš se je recimo nalezel na razstavi psov.
Kaj pa je mogoče možna kakšna zastrupitev s strani koga? Ljudje znajo bit hudobni včasih in mogoče to ni izključeno. Če mu vročina ne pade, ti jaz res polagam na srce, da pojdi nazaj, ker visoka vročina pri psu dalja časa je lahko usodna. Nočem te strašit, ampak kuža je majhen in še je mladiček. Njegovo telo še ni tako odporno kot telo zdravega odraslega psa.
Koliko pa ima vročine? Si ji kaj merila zdaj doma? Držim pesti da se bo pozdravila user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2549
9.12.2012 9:02:10   
Sadrika
Hey punce,

kako lepo belo zimo imamo, kajne? Men je ful všečuser posted image
Povejte mi prosim tiste, ki ste že rodile glede strij. Sama jih do sedaj še nisem pridelala, no vsaj vidi se ne user posted image . Sem pa včeraj govorila s kolegico, ki je že rodila, da se itak v nosečnosti ne vidijo, da se potem, ko rodiš, ko trebuh "oplahne". A je res kaj na temu? Do sedaj kar sem brala o strijah, sem vsepovsod zasledila, da se vidi takoj precej rdeča lisa/črta in da se le-ta čez čas šele posvetli. Sicer. če jih že res imam oz. če jih še dobim, ne bo glih katastrofa, vseeno mi pa glih ni, ko sem tak pridna pri mazanju user posted image in ko sem že glih tolko zapravla za ta masla in olja.
Vsem novim članicam želim dobrodošlico user posted image Predvsem pa sem vesela za sandra_sandra, da se nam je pridružila, mislim, da imamo samo tebe med januarkami, ki pričakuje dvojčka
In vsem, ki imamo kakšne težave/ice ali s trebuščki, zgagami, hemeroidi, narobe obrnjenimi user posted image , s kužki, da se nam te stvari čimprej poštimajo, ostale, ki pa nimate težav, pa le nadaljujte tako naprej user posted image . Aja, pa na sneg se spravte!

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 9.12.2012 9:03:05 >

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  100 101 [102] 103 104   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......