|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
29.11.2012 8:44:06   
Inigo
inigo- a ti bi pa kr na moj PDP rodila al kaj? Ma, jaz upam, da bom čimprej rodila, ker mene že tak vse boli in stiska da bom kr znorela

vesper ja! lahk tekmujeva katera bo prejuser posted image user posted image user posted image

sadrika - dj ne se hecat! nadaljuj s temi rituali, sj tk pa res ne more bit... revica user posted image če mene vprašaš, bi raj nehala maline pit, kot koprive... v tvojem primeru. če že misliš, da ni kul križat.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2351
29.11.2012 8:44:52   
vijolica80

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica80

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

spanje- tudi jaz spim zelo slabo. Skozi se nekaj premetavam in križ me boli za znoret. Pa trebuh in potem še mali brca kot nor, tak da sem že čist živčna ponoči od vsega. Včasih se mi zdi, da mi bo trebuh kr razneslo user posted image

Jaz si sploh dostikrat ne upam, kaj dosti napisat zraven ko se pogovarjate, ker v 95% spim kot polh celo noč, še lulat grem 0-1 x. Če bi kdo prišel v bajto, bi me lahko s pojslo vred odnesel ven user posted image . Me pa zato zjutraj boli križ, ker spim v enih in istih pozah in ker imam diastaze že za 5 prstov in spredaj in nimam opore user posted image . Tako, da komaj čakam, kako se bo to po porodu saniralo!

lep dan punce,
v Lj taka megla, da bi jo lahko s škarjami rezaluser posted image

jst si tut kr ne upam napisat, da zadnje dni sploh ne grem ponoč lulat. no, dans sm šla 1x. pa še to ob 5h, ob 6:30 pa vstajamo. sam enkrat lulat nism šla že... ammm... se ne spomnem! user posted image sploh pa me preseneča, da pa prejšnje dni sploh nism šla! to je že skor noro user posted image

Ja, morem rečt, da sem zelo vesela, da mi je vsaj ta nosečniška tegoba prišparana (nespanje, prekomerno lulanje). In upam,da bo tako do konca, da bom šla na porodno spočita in vesela ihn brez strahu!user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2352
29.11.2012 9:09:15   
denya

IZVIRNO SPOROČILO: denya

Pozzz,še jaz se vam pridruzujem...Pdp imam 12,01.2013,mi neznajo točno povedat,ker nevem datuma ZMuser posted image ,tako predvidevajo po UZ in NS....imam pa en problemček,v 32 tednu sem imela pregled pri G i mi je rekla da je otročiček majhen,da je na spodnji lestvici rasti in naj bi imel komaj 1600 g.Čeprav je do zdaj use lepo šlo,mi je Uz pokazal da je razvoj otroka pokazal kot za 30 t nosečnosti,čeprav naj bi bila 32t in me malo skrbi,naslednji pregled imam šele 6.12.....

(odgovor članu denya)
Neposredna povezava do sporočila: 2353
29.11.2012 9:17:55   
Mala BB
Sadrika nekaj me zanima. Ta malinov čaj, dosti ste že napisale, to gre za mehčanje MV? Kje se ga pa dobi v Celju? Kar v lekarni? A ni bilo rečeno, da se ga začne piti šele v 36. tednu?

UZ - naša tudi načeloma ne dela vaginalnega UZ. Sem ji pa 1x malo bolj zatežila, da mi vse dol teži in da so BH krči malo preveč na pogosto in ga je takoj naredila, da vidi kako je.

Spanje - sem se nekako že kar navadila na premetavanje in nespalno pauzo nekje od 3. do 5.

Uživajte!!!!

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2354
29.11.2012 9:24:20   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Sadrika nekaj me zanima. Ta malinov čaj, dosti ste že napisale, to gre za mehčanje MV? Kje se ga pa dobi v Celju? Kar v lekarni? A ni bilo rečeno, da se ga začne piti šele v 36. tednu?

UZ - naša tudi načeloma ne dela vaginalnega UZ. Sem ji pa 1x malo bolj zatežila, da mi vse dol teži in da so BH krči malo preveč na pogosto in ga je takoj naredila, da vidi kako je.

Spanje - sem se nekako že kar navadila na premetavanje in nespalno pauzo nekje od 3. do 5.

Uživajte!!!!

v naši lekarni ga nimajo. majo ga pa v sanolaborju.

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2355
29.11.2012 9:25:49   
vijolica80

Pozzz,še jaz se vam pridruzujem...Pdp imam 12,01.2013,mi neznajo točno povedat,ker nevem datuma ZMuser posted image ,tako predvidevajo po UZ in NS....imam pa en problemček,v 32 tednu sem imela pregled pri G i mi je rekla da je otročiček majhen,da je na spodnji lestvici rasti in naj bi imel komaj 1600 g.Čeprav je do zdaj use lepo šlo,mi je Uz pokazal da je razvoj otroka pokazal kot za 30 t nosečnosti,čeprav naj bi bila 32t in me malo skrbi,naslednji pregled imam šele 6.12.....

Pozdravljena,
iz tvojega napisanega sklepam, da se težje orientirajo glede na ZM. Predvidevam, da si imela kasneje ovulacijo. Meni je tudi težko določil, ker sem imela cikle na 30-36 dni. Če bi bilo kaj hudo narobe, bi ti že povedali in poslali kam naprej, vsaj moje mnenje je tako. So pa tudi odstopanja v + in sicer moja kolegica, ki je oktobra rodila, je pri 32 T imela deklico velikosti 34 T. :) Tako, da zdaj razumem, kaj je moj ginekolog misli, ko mi reče vedno 2 T plus, minus tudi za rodit user posted image

(odgovor članu denya)
Neposredna povezava do sporočila: 2356
29.11.2012 9:33:30   
denya

Pozdravljena,
iz tvojega napisanega sklepam, da se težje orientirajo glede na ZM. Predvidevam, da si imela kasneje ovulacijo. Meni je tudi težko določil, ker sem imela cikle na 30-36 dni. Če bi bilo kaj hudo narobe, bi ti že povedali in poslali kam naprej, vsaj moje mnenje je tako. So pa tudi odstopanja v + in sicer moja kolegica, ki je oktobra rodila, je pri 32 T imela deklico velikosti 34 T. :) Tako, da zdaj razumem, kaj je moj ginekolog misli, ko mi reče vedno 2 T plus, minus tudi za rodit user posted image

Hvala za odg....jaz tudi upam da ni nic narobe in da je samo to :)...in da pohitijo se teli zadnji tedni cakanja user posted image

(odgovor članu vijolica80)
Neposredna povezava do sporočila: 2357
29.11.2012 9:35:33   
Inigo

Pozdravljena,

moja G mi je pa ravn zadnč rekla, da si vedno 5 tednov v luftu. 3 tedne v minus (37T) al pa 2 tedva v plus (42T). to še tolerirajo...

skratka, jst bi rada rodila 6.1. kar je 2 tedna prej in to mi je idealno user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vijolica80)
Neposredna povezava do sporočila: 2358
29.11.2012 9:42:33   
nusika2013

Pozdravljena,

moja G mi je pa ravn zadnč rekla, da si vedno 5 tednov v luftu. 3 tedne v minus (37T) al pa 2 tedva v plus (42T). to še tolerirajo...

skratka, jst bi rada rodila 6.1. kar je 2 tedna prej in to mi je idealno user posted image user posted image user posted image

hehe inigo. jaz pa tam nekje okoli 15.1. kar je tud dva tedna pred mojim rokom :) bomo vidli, ce se nama uresnicijio zelje:) kaj se tice rasti smo ze ful pisale, da odstopanja za 2 T sploh niso nic nenormalnega. sicer pa...glede na to, da nas ima vsaj polovica tukaj neka odstopanja, kako lahko potem sploh recejo, tak more bit otrok v x tednu? to je cisto relativno in odvisno tudi od genske zasnove starsev.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2359
29.11.2012 9:49:41   
Bijoux
Hehe Inigo, moj pa skoz pravi, da bi rad, da se rodi 7. 1. user posted image

Tole z ovulacijo in zanašanjem na datum zadnje menstruacije je pa tako ali tako samo pri redkih pravilno. Jaz bi morala biti po datumu m noseča en teden manj, pa sem imela tako neredne menstruacije in posledično tudi ovulacije, da je g že čisto na začetku glede na velikost takrat še zarodka določil, da sem noseča en teden več. In velikokrat mi je tudi že povedal, da je PDP samo datum, po katerem se lahko orientirajo, če bo slučajno mali predolgo užival v mojem trebuščku. Sicer pa je rekel, naj se zavedam, da je možnost, da bom na ta datum rodila, zelo majhna.

Denya, ne sekiraj se..če te niso poslali nikamor naprej na preiskave, potem ni tako alarmantna zadeva. Nekateri se rodijo manjši, nekateri večji. Imaš pa še čisto malo do pregleda, tako da boš kmalu videla, kako tvoje dete napreduje. user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2360
29.11.2012 9:52:28   
denya
Pomojem use upamo da bomo prej dobile naše štručkeuser posted image ....Z prvim sem isto upala,pa smo šli celih 7 dni čez rok in še z umetnimi popadki sem rojevala od 8.30 zjutro do 7.25 zvečer user posted image ....meni bi blo idealno rodit med božičnimi prazniki user posted image .....

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2361
29.11.2012 9:56:12   
Inigo

Pomojem use upamo da bomo prej dobile naše štručkeuser posted image ....Z prvim sem isto upala,pa smo šli celih 7 dni čez rok in še z umetnimi popadki sem rojevala od 8.30 zjutro do 7.25 zvečer user posted image ....meni bi blo idealno rodit med božičnimi prazniki user posted image .....

jst pa sam, da neb blo med prazniki user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu denya)
Neposredna povezava do sporočila: 2362
29.11.2012 9:56:36   
denya
Bijoux....Hvala....upam da mi se kasen Uz naredi :)...da vidimo....

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 2363
29.11.2012 11:15:31   
Sadrika

[sadrika - dj ne se hecat! nadaljuj s temi rituali, sj tk pa res ne more bit... revica user posted image če mene vprašaš, bi raj nehala maline pit, kot koprive... v tvojem primeru. če že misliš, da ni kul križat.

ja, zdej mi je jasno, da brez kopriv ne morm bit user posted image  ampak malinam se tud ne bom odrekla, bom pač pila oba, se bom še pozanimala, če lahko pijem oba pa sporočim. In če ne, bom valjda maline ukinla. Upam, da tole res mine čimprej po porodu, ker ni fajn user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2364
29.11.2012 11:18:24   
Sadrika

Ja, malinov čaj (čaj iz malinovih listov) naj bi mehčal MV in posledično skrajšal in olajšal porod. Kupila sem ga v Biotopicu, mislim, da bi se ga dalo dobiti še kje, ampak sem najprej šla tja, ker mi je bilo bliže. In ja, začela sem ga piti kar takoj, ko sem vstopila v 36.tedenuser posted image

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2365
29.11.2012 11:22:52   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

Ja, malinov čaj (čaj iz malinovih listov) naj bi mehčal MV in posledično skrajšal in olajšal porod. Kupila sem ga v Biotopicu, mislim, da bi se ga dalo dobiti še kje, ampak sem najprej šla tja, ker mi je bilo bliže. In ja, začela sem ga piti kar takoj, ko sem vstopila v 36.tedenuser posted image

sj men je G tut rekla, da naj se ga pije v zadnjem mesecu. tko, da 36T je kul user posted image

biotopic je v city centru, a ne?

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2366
29.11.2012 11:42:05   
Sadrika
Inigo - Ja, Biotopic je v City-ju, mislim, da je še tudi  mestu na Glavnem trgu, vsaj par mesecev nazaj je še bil.

In končno mi je ratal dobit papirje za CSD user posted image user posted image user posted image user posted image  jupiiiiiii, sm ful vesela. Tak, da bom lohk z mirno vestjo šla na porodniško v pon. Jeeeee. Pol pa začnem na polno uživat december, upam, da mi bo roka še v pomoč, da bom loh kej ustvarjala, pa pekla, drgč bom pa sobico "premetavala". Zdaj imam že vse nared, tud oprano in polikano, in ker nimam več kaj počet prestavljam stvari in je vsak dan kako drugače postavljeno. Sej zdej mi še postavitev počasi zmanjkuje, bom že se še kaj spomnlauser posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2367
29.11.2012 13:35:18   
HotCat

Malinov čaj se da dobiti tudi v Sanolaborju, jaz sem ga dobila pri njih v Merkator centru na Hudinji. aha potem ga začnemo piti ko dopolnemu 35 tednov in gremo v 36?

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2368
29.11.2012 13:42:26   
Mala BB
Hot Cat jaz sem ga danes kupila in mi je rekla v lekarni, da lahko že začnem (od 34.tedna dalje), 2 x dnevno. No, za začetek bom samo 1x.

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 2369
29.11.2012 13:43:36   
Aylica
Moje sonosecke lp.lepo vas je brati kako se veselite in pripravljate za strucke..tudi jaz se veselim in k0maj cakam januar.veliko stvari sem ze nakupila..vendar zal sama vse..imam namrec probleme s partnerjem,ki se je 200% spremenil odkar n0sim strucko v sebi.ful mi je tesko,,brez opore sem,,brez centa dodanega k cunjcam,use sama,,ampak grem naprej in upam na najb0lse,ceprav zaman.bom ze.vam vsem zelim polno veselja in radi se imejte

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2370
29.11.2012 13:55:40   
Aylica
Pa se to,ce katera zeli z man0 pogovor bi bila ful vesela,sms,prek tel.al pa za drink v lj..pa ne da bi katero obremenjevala z mojimi problemi,temvec za p0govor o nas in nasih struckah..to bi mi velik pomenilo

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2371
29.11.2012 14:07:03   
Bijoux
Aylica...si me kar presenetila s temle postom..user posted image Žal mi je, da si v takšni situaciji in verjamem, da ti ni lahko..user posted image V tem primeru res pomaga samo pogovor in nekdo, ki ti je pripravljen stati ob strani in upam, da imaš oporo vsaj v svoji družini.
Vseeno pa imaš vsaj enega sončka, ki se ga lahko veseliš user posted image ..zdaj je težje, ko ga še ne vidiš in ne moreš prijeti, ampak verjemi, potem ko ga enkrat imaš, si močnejša že samo zaradi tega majhnega bitjeca.

Lahko mi pišeš v ZS, ali glede štručke (čeprav bom tudi sama šele prvič mamica) ali tudi samo zaradi tega, ker se je lažje spovedati nekomu, ki ga (še) ne poznaš.
Do takrat pa veliiiiiiko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Aylica)
Neposredna povezava do sporočila: 2372
29.11.2012 14:48:59   
vesper
hej punce,

sadrika - meni je prvič pregledala MV v 31 tednu. To nardi vaginalno in ti ga z roko potipa. Nič ne boli, takoj je konec.

Danes sem dobila tudi rezultate za bris za streptokok in je negativen user posted image user posted image
Je pa pri meni stvar sledeča punce. Danes mi je seveda spet pregledala MV in smo že v alarmnem območju user posted image Skratka, MV je že zelo zmehčan in zelo se je skrajšal v teh 3 tednih. Zdaj pa mi je rekla, da ji moram obljubit da bom še dva tedna doma res počivala, ker drugače me je hotela poslat na oddelek. Predpisat mi je hotela tudi tablete za razvoj pljuč za otročka, ampak glede na to, da sem v 35 tednu in so pljučka že dokaj razvita, mi je rekla naj raje zelo počivam, da še en teden ali dva ostane user posted image pri meni in potem imam 13.12 spet pregled in bom verjetno ostala kr noter. Dobila sem pa še utrogestan, da se vse skupaj malo pomiri, vendar me je opozorila, da poroda to ne ustavi. Tako da punce moje drage, mislim, da bomo mi decembra že prikukali na svet. Zdaj še more samo počakat vsaj en teden, čeprav imam občutek, da se mu zelooooo mudi ven user posted image

Sem pa ji tudi povedala, da mi je včeraj otrdeval trebuh in da me je skozi cel dan tako črvičlo v trebuhu, kot pred M. Pa tudi driska user posted image tako da je rekla, da so lahko to čist znaki za priprave na porod user posted image Pa danes me isto tako črviči, tako da ne vem....kr malo me je strah, še nimam vse pripravljeno user posted image user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 2373
29.11.2012 15:14:38   
Aylica
Bijux hvala ti za odg..bom ze kako.ceprav je tesko ful...to sem tu napisala zato ker nimam nikogar za cvek,pa sem upala na kako n0secko...moj zs nekaj steka nemorem zs posiljat al pa ne znam,ne vem...

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 2374
29.11.2012 15:15:40   
Sadrika
IZVIRNO SPOROČILO: Aylica

Moje sonosecke lp.lepo vas je brati kako se veselite in pripravljate za strucke..tudi jaz se veselim in k0maj cakam januar.veliko stvari sem ze nakupila..vendar zal sama vse..imam namrec probleme s partnerjem,ki se je 200% spremenil odkar n0sim strucko v sebi.ful mi je tesko,,brez opore sem,,brez centa dodanega k cunjcam,use sama,,ampak grem naprej in upam na najb0lse,ceprav zaman.bom ze.vam vsem zelim polno veselja in radi se imejte

Oooo Aylicia, ful sočustvujem s tabo user posted image  hkrati pa bi te rada potolažila s tem, da boš dobila res eno štručko, ki te bo imela najrajši na svetu. Pa si mu kaj omenila? Mislim, sta se kaj pogovarjali okoli tega? Včasih imajo moški radi, da jim rečemo, da ga potrebujemo in da se počutijo, da nam pomagajo. Lahko pa samo, da ga je strah, da ne bo zmogel, no teh ali pa, je lahko še na tisoče. Odkrit pogovor pa res najbolj zaleže. Z veseljem bi šla s tabo na kavo, če bi bili kaj bliže, lahko pa seveda pišeš na ZS.
Pri nama s partnerjem se je tudi vse spremenilo, s tem, da z moje strani. Nekako sem se zaprla pred njim in mi je to šele pred kratkim omenil, sicer še vedela ne bi. Za malega sem tudi vse sama nabavila, brez posveta mojega. Skupaj sva šla samo po pohištvo v Ikeo v začetku septembra in mi očita, da nima nobene besede pri opremljanju in ga skrbi kako bo potem, ko bomo 3 in bom morda hotela tudi vse sama. Nad tem sem se res zamislila in mislim, da ima prav. Res sem vse sama, ampak res nenamerno. Zdaj sem mu obljubila, da se bo to spremenilo. 

(odgovor članu Aylica)
Neposredna povezava do sporočila: 2375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  93 94 [95] 96 97   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......