Sadrika
|
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica80 IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika OOoooo Renata, ful objemčkov zate Vse mislimo nate in bodi brez skrbi, zdaj si tako v dobrih rokah in vaju bodo že poštimali. Sem ti pa kar malo fauš, ko boš lahko že cartala čez par dni. No, meni pa tale koledarček izračuna lih tko kot sem si že sama in moja G, sem v 36.tednu (35 tednov 1dan)in danes sem spila 1.skodelo malinovega čaja, bom pa pila 3 skodele/dan in bom koprivinega skenslala, si ne upam lih vse povprek pit A katera ve, kdaj se začnejo CTG-ji, al je to bolj od G odvisno? Pa kako pregledujejo maternični vrat? Pa še eno vprašanje: naslednji teden bi morala začet s porodniško, jaz pa še vedno čakam na papirje od plač od bivšega delodajalca, čeprav mu gnjavim vsak dan, pa hodim tja, pa ne dosežem nič. Zdaj me pa že panika daje, da ne bom brez pravice ostaa, ker bo kao prepozno, skratka zanima me, kdaj je zadnji rok za oddajo papirjev? Jaz sem vprašala na CSD Ptuj in lahko oddaš kdaj tebi paše seveda do PDP s tem, da tudi kot mi je razložila, če imaš vpisan PDP npr 11.1. kot imam jaz, je priporočila, da oddam papirje do 8.12, da bo lahko vse uredila pravi čas. Mialim, da pravice do denarja ne izgubiš, si pa v minusu zato, ker ti kasnje naredijo odločbo in penezi pridejo kasenje. S tem, da mi je ginekolog rekel, da jaz lahko rečem na CSD da imam PDP glede na ultrazvok npr 19.1. in začnem kasneje s porodniško. Da to je kao moja volja, kdaj bom nastopila. Potem pač kasneje zaključiš. So pa na Ptuji prijazni in ti vse po telefoni pomagajo, tako da komot jih pokličeš in rečeš za go. Nado Čeh- starševski prejemki in ti bo vse razložila. Jaz tudi po telefoni dosti urejam, ker imam tam stalno, v LJ pa začasno... Upam, da sn ke pomgala. Sicer pa koliko jaz vem, ti je delodajalec obvezan dat plačilo listo v nekem roku, drugače je v prekršku :) če nista v dobrih odnosih mu pošlji mejl in reči, da boš jutri kontakritala delovno inšpekcijo in jih seznanila s tem, da nisi dobila papirjev. :) sicer ima računovodkinja par minut dela s tem, da ti pripravi kar skupen obrazec iz programa plač. Mogoče če veš katera je, jo pokliči, da ti ona pomaga in da potrdit direktorju... Ali je plačilna lista obvezna? Vsakemu delavcu mora biti pri izplačilu plače vročen pisni obračun (plačilna lista), ki vsebuje zlasti naslednje podatke: osnovno plačo delavca, dodatke po posameznih vrstah, ki izhajajo iz kolektivne pogodbe oziroma iz pogodbe o zaposlitvi, plačo iz naslova uspešnosti (stimulativni del), nadomestilo plače po posameznih vrstah bruto plačo znesek prispevkov za socialno varnost, neto plačo, akontacijo dohodnine od osebnega prejemka, neto izplačilo plače. Ob obračunu plače lahko delodajalec ne istem obračunskem listu obračuna tudi druge osebne prejemke, povračila stroškov v zvezi z delom in odtegljaje od plače (neto izplačilo). Mah ja, sej..... v bistvu bi si loh sama prepisala, saj imam vse plačilke (gre se v bistvu samo za 4 plače, ampak povprečje bi mi pa vseeno zvišale) in bi mi oni samo podpisali in požigosali in me flancajo iz dneva v dan, da sm že čist paf. Pri meni se tudi zakomplicira ta stvar, da te papirje urejajo stečajni upravitelji - beri odvetniki (ker je šel moj bivši delodajalec v stečaj) in da imajo toliko dela, da se ne vidijo ven. In zame ureja (že 14 dni) neka pripravnica in že tako težko pridem do nje (ker če pa na koga drugega naletim, mi pa ta ne more nič pomagat) in ko mi le uspe, je arogantna do amena. Sorry, sem se zdaj tu izpovedala, in si olajšala dušo, ampak sem res besna.
|