|
RE: Tortarce, na pomoč z idejami 26.11.2012 9:28:37
|
|
|
|
Paštetka
|
tutan, evo recept za kremo: (sestavine so za eno plast velike torte.) sadni del: 2,5 dl hulala smetane, 25 dag mascarpone sira, 1/4 kremfiksa breskov kompot (biskvit sem navlažila s sokom od kompota, noter pa narezala breskvice), nutelin del: 2,5 dl hulala smetane, 25 dag mascarpone sira, 3/4 kremfiksa, nutelo (jaz sem kar po občutku, da sem dobila željeno barvo :)). sem pa dala več kremfiksa, ker je nutela sladka in drugače topi potem kremo. Tu sem pa biskvit polila z razredčenim kompotovim sokom. sem pa včeraj delala rulado in sem po tem receptu naredila še Kokosovo kremo: torej hulala smetana, maskarpone sir, BELA LINOLADA, kokosova moka. Rulado sem prelila s čokolado in po vrhu potrosila še kokos...v glavnem božanski okus, precej podoben tistemu kokosovemu kinder pingvinu. Še biskvit: 150 g moke, 120 g. cukra, 6 jajc. Za to količino dobiš eno plast. jaz sem jih naredila 4 oz. sem maso 2 po dve plasti skupaj naredila. V čokoladni dela sem dala potem samo kakav. Biskvit je kompakten (več kakšne so rulade, vendar vseeno prav mehak). Najprej penasto zmešaša rumenjake in pol sladkorja. Extra zmiksaš beljake in drugo polovico cukra. K rumenjakom dodaš moko, in potem 1/2 snega. To narahlo premešaš, potem pa narahlo vmešaš z lopatko še preostali sneg. Če imaš kakav potem kakav zmešaš z moko. Edino, vlivaš maso na peki papir, poravnaj z lopatko maso in sicer od sredine proti robovom, da se ti v sredini ne dvigne. Pečeš na 195 cca 15 minut. Meni je tako super delati torto, ker se bisvtiti zelo hitro ohladijo in so črte ravne . Pa biskvit se speče v 15 minutah.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 26.11.2012 9:31:09 >
|
|
|