pomežik
|
Dobro jutro! Sem se lotila že zvečer odgovarjat, pa sem med pisanjem posta zaspala. Je še mož v tujini tko da pridem zvečer prav fuč. Komaj čakam jutri, da se naselim h mami al pa h tašči (ne vem še, katera bo pripravila boljšo ponudbo hotela 5 zvezdic - hec :) v bistvu čakam odločitve vseh ostalih "tamladih" vikendašov, da vidim, kje bo manjša gužva, ker mam dost hrupa čez teden :)) Močno držim pesti za vse vas, ki imate težave s krvavitvami in premajhnim plodkom in vam želim, da se dobro izteče! Glede nosečniških oblačil: meni so šle kile pri prvi nosečnosti tako počasi dol, da imam v omari komplet kolekcije od št. 38 pa tja do 52 :) sicer imam pa tudi dosti nosečniških srajčk in tega, nekaj oblekc imava pa še s sestrično skupaj v bazi, tako da ni problema. Sem pa res že začela nositi take bolj komot gate in se počutim prav zabavno, ker sem navzven orng zrihtana poslovna ženska, spodaj imam oblečene pa razvlečene bombažne gate :):):) Pikapoka35:Pritisk na pregledu je vedno višji, kot takrat ko si ga meriš doma. Mislim, da ni s tvojo mašino čisto nič narobe. Pritisk med nosečnostjo je sicer zelo nevarna stvar, ampak če se paziš, bo v redu. Moja ginekologinja vedno upošteva vse, tudi najhujše možnosti in ker je bila še moja prva nosečnost, me je naredila popolnoma panično in sem bila res kot kokoš brez glave. Zaradi predpisanega počitka sem imela veliko časa, da sem na netu prebrala VSE najslabše variante ki se zgodijo, če imaš visok pritisk v nosečnosti in verjemi, da se mi je proti koncu že mešalo. Zato naredi si uslugo in ne beri teh zadev. Jaz sem bila od 20. tedna naprej vsak teden na UZ, kjer so malega merili, če raste (zaradi pritiska naj ne bi dobival dovolj hrane). In so mi vsak teden po trije ginekologi govoril, da ima zastoj rasti, da mu primanjkuje hrane... in so se potem v 35. tednu, ko ni bilo več napredka, odločili sprožit porod (končalo se je s CR). Skratka - fantič se je pri 35 tednu rodil s 52cm in 3400 g! Pa takšen zastoj rasti! Saj je bilo potem vsem žal. Če bi se še enkrat odločala, bi seveda ravnotako podpisala za zgodnji porod, ker je bolje malo paniko nardit, pa da je potem vse v redu. Ampak moja poanta je, da so me čisto napsihirali in da jim tega med to nosečnostjo ne bom dovolila. Naj opravljajo take preiskave kot hočejo, se bom trudila, da me ne bo tako sesulo kot prvič. Pomembno je, da veliko piješ ter da ješ čimmanj slanega ter mastnega. 1-2x boš šla za par dni v bolnico, kjer ti bojo konstantno merili beljakovine v urinu, ampak to bova pač vzeli kot dopust :) veliko se gibaj, predvsem hodi in čimveč počivaj na levem boku (ah, res bi lahko že doktorirala iz nosečnosti z pritiskom :)) Verjemi, da bo vse v redu in živi umirjeno...Saj veš, vse bo v redu! :) Lepo se imejte!
|