Čebelčk
|
Pišika se strinjam. Ampak a nismo opazili kje država naša in kapitalisti najbolj varčujejo? Najdražje so otroške cunje, pa nosečniške, pa pripomočki, plenice, vložki... Država pa manjša porodniško in ukinja dodatke. Da ne omenjam, če rodiš v Ljubljani (oz maš stalno prebivališče) ti občina ne da NIČ!! Sramota! Potem pa jamrajo, zakaj ni natalitete... Še dobro da obstajamo take (in taki) ki imamo otroke ZARES radi! Avstrija se splača ;) je res dostikrat boljša in cenejša ponudba. Jaz bom šla tudi gor :) Je pa res, da nosečnica rabi samo hlače, vse ostalo lahko kupimo na drugih oddelkih, sam mal večje :)) Punce, jaz sem včasih zmedena. Če prav razumem se tedni štejejo tako, da si prvi teden po M v prvem tednu.. Torej če imam na pregledu 11 t 3/7 (gestacijska starost) je to že 12. teden? Čeprav so tedni amenoreje 10 5/7 ? Kdaj točno pa je konec prvega trimesečja in vstopimo v 4. mesec? Jaz naj bi zdaj bila po tem izračunu gestacijska starost danes 12 3/7 - torej 13 teden? Meni je zanimivo k sta mi že dve rekli, ko sem jima povedala za nosečnost - saj sva videli. Jaz nevem, res ne, kaj vidijo :D hahah Sicer pa če katero zanima, pozanimala sem se pri različnih virih (zdravniki, ginek, frizer, laiki) in pravijo, da se med nosečnostjo lahko barvaš. Da pa so priporočljive barve brez amoniaka in peroksida. V DMju imajo kar tri vrste takšnih barv na voljo. Je pa res, da ponavadi slabše primerjo... No bomo videli :) Glede velikosti pa je potrebno razlikovati ali to pomeni velikost celega ploda ali samo od glave do trtice, ker so to različni podatki ;) Zvezdicax menim da cena ne igra vpliva pri kvaliteti. Gre za to, da te kreme vsebujejo olje, da je koža bolj prožna in pri raztegovanju ne popoka. Torej jaz imam od Alverde olje za masažo :) ko porabim bom šla pa lepo na olivno ali sezamovo olje :) Je pa tudi od kože odvisno... nekatere se ne bodo mazale in ne bo nič, ker imajo naravno bolj elastično kožo... No vsekakor pa škodi ne. Sicer pa tudi po ayurvedi je dobro se masirati z oljem po telesu... pa še posvetiš se sebi :) Joga med nosečnostjo je pa top - čeprav je zelo napačno ko zdravniki predlagajo vadbo ko zanosiš. Daleč od tega, saj joga ni le neko dihanje in malo ležanja z mahanjem rok. Seveda je odvisno kam greš na katero vadbo. Ampak prava vadba položajev (ki temelji na položajih) ni priporočljivo začeti z nosečnostjo. Saj velikokrat vemo, da z napačnimi stvarmi sebi lahko bolj škodimo kot koristimo, a nihče ne pomisli, da je tudi pri izbiri učitelja ZELO zelo pomembno in odvisno naše počutje. Veliko bolje pa je joga kot kaj drugega, ker joga ima res celovit pristop na telo, duha, počutje. Sploh pa po porodu - edina stvar, ki res pomaga pri bolečinah v hrbtu. Je tako kot fizioterapija, le da ni usmerjena le na en del telesa (preverjeno). Osebno svetujem, da je že tako zelo pomembno imeti kvalitetnega učitelja (torej čigar izobraževanje je potekalo s tujimi strokovnjaki več let), v nosečnosti pa sploh. TIsti, ki imajo nosečko na hot jogi, očitno (s strokovnega vidika) nimajo veliko znanja o položajih joge in o človeškem telesu. In ta, ki poučuje jogo, bi lahko vedela, kot je napisala anonimna, da morajo mišice delati same ne pa neki životci. To je le pesek v oči - skrije bistvo, ki pa se z leti težje in težje popravi. Kot bi stvar pometli pod predpražnik. Jaz že komaj čakam jogo z bebico :)
|