|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
26.10.2012 8:17:03   
multipraktik
no še tukaj malo pokomentiram...rakica, bova skupaj, mam 29.11. rok, čeprav si želim, da bi bla že frej, četudi nisem 100% pripravljena (opravki,gnezdenje,psiha)...ampak saj ne vem, a bom kdaj?

mam pa ene 2 čudni zadevi in sicer, že kak mesec opažam povečan beli tok...ne smrdi ampak je full gost...ok ja to je normalno...ampak se mi zgodi, da grem lulat, pa pogledam v školjko in vidim kr kose tega toka...al pa urin zgleda, kot da je z jogurtom zmešan...pa nobenih kremc pa jogurtov ne uporabljam. Dvomim da je vnetje, saj me nič ne matra srbečica...na netu pa nič ne najdem, je prov scarry, pa valda je čist bel, ni rjav, ni krvav, je bel ali rumen...odvisno...

JOOOJ ŠE CELI MESEC ali več...ne vem kako bom zdržala, do zdaj je bilo vse bp, polna energije, nič bolečin nobenih problemov....zadnjih 14 dni pa obup, hodim ko račka, ponoči se iz enega boka na drugega koooomaj obrnem,sramne kosti boljo za znort in vezi okoli trebuha...lulat hodim dosti več kot prej...prej je bilo, kot pred nosečnostjo,zdej pa pojem mandarinco pa šibam na wc...sem popolnoma asocialna, bi bila sam doma z možkom in nič več, grem pa danes še na nek rd...uf,upam da ne bova dolgo, aja pa full so začele noge otekat....kr neki...od hrane nič pametnega vase ne spravim, saj mi ni za kuhat...vedno bolj pa občudujem punce, ki imate že mulčke doma...ne predstavljm si zdaj še za eno tečko skrbeti, ki bi rabila še 1x več skrbi kot potrebujem sama..sam pravijo da enostavno imaš to energijo potem.

nič, neki me prehlad matra, se morem danes do lekarne spravit, pa mal še delat...pol grem pa še malo počivat, da bom zvečer sposobna kako urco ali 2 druženja...komaj čakam malega...šele zdaj me grabi tista feeejst želja, ko se reees veselim da ga stisnem in končno vidim!

lep dan-vikend vsem, čim več cartanja!

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1976
26.10.2012 9:30:57   
ninej
Pozdravljene souser posted image !Se vam po dolgmu cajtu oglašam,berem vas pa itak vsak dan.......mene me tud počasi že panika grabi zaradi pporoda,še dobre 3 tedne in smo na datumu.....glede jamranja se kar pridružujem vsem ostalim-od bolečin v križu pa v trebuhu,povečan izcedek mam tud jst,tko d po moje ni panike -je vse normalno.....glede jeseniške porodnišnice-tle pr nas jo zlo hvalijo in bi še sama šla tja rodit,če neb bli tolk oddaljeni pa glede na to da je zima pred vrati si neb upala reskirat,da slučajno ne ostanem kar na cesti kje bogu za hrbtom...je pa porodnišnica na nivoju(od osebja,do vodenja poroda in oskrbe),tko d če imate možnost pejte na Jesenice-evo malo reklame......jst sm se hočeš nočeš odločila za Šempeter pri Novi Gorici in kar bo pa bo.....nekje in na nek način bo treba to naše bitjece spravit na svet....čaja jst ne pijem,kar bo pa bo.....je pa strah pred porodom in bolečino vsak dan bl prisoten,tud če se človek še n vem kako psihično prpravlja pa sprošča itd.....vaše izkušnje???tud to me skrbi kako skrbeti za malo bitjece,ali ga bom znala previt,prijeti,podojiti.....uf,ja.....zgleda ker se je sonček skril je tud pozitiva pobegnila nekam pod odejo.....punce božajte bušije ...papa

(odgovor članu multipraktik)
Neposredna povezava do sporočila: 1977
26.10.2012 11:13:37   
miškicapiškica
Vse se bližamo dnevu D, vsak dan smo bližje. user posted image Jaz se po eni strani že ful veselim oziroma komaj čakam, po drugi se mi pa zdi, da bi rada še precej stvari uredila. user posted image Gnezdenje in čiščenje je na vrhuncu. No, jogi za zibko je še v čistilnici, ga dobim čez en teden, tako, da tok mora dete še počakat. user posted image user posted image Sem imela pa včeraj cele 4 popadke na 20 minut, ki so se umirili. Sem že računala kok sem sploh noseča (jaz temu namreč sploh ne uspem sledit) Maternica vadi , vadi. Kar naj user posted image user posted image .

Nisem vedela, da je Jeseniška bolnišnica tok priljubljen postala. user posted image Še celo na Primorskem. user posted image Sicer pa če smo me v redu, je tudi osebje povsod v redu, prijazno. So pa seveda razlike v izkušnjah in opremi.

Ninej, ne skrbi, odlična mama boš. Vse se bo razvilo naravno. V porodnišnici ti bodo vse pokazali, da boš videla, kako se neguje, nosi, oblači novorojenčka. Potem pa itak čez kak dan, dva pride na dom patronažna sestra, ki ti v miru vse pokaže, na domu. user posted image

Jaz imam malince iz Sanolaborja. Čaja ne sladkam, ga pijem brez vseh dodatkov. Meni se zdi okusen.

Ursika, še dobro, da si se šla pokazat, ker vnetje je pa res treba pozdravit preden se porod začne. user posted image

Zdaj po treba kakšno jakno al pa bundo poiskat, a ne punce? user posted image user posted image

(odgovor članu ninej)
Neposredna povezava do sporočila: 1978
26.10.2012 11:36:29   
44gatti
tinka986: Hojla! Dobrodošla!

mirjanajelenko: jst jamram mojmu ginekologu, da bo poba velik, on pa samo potipa trebuh in reče: "No ne bi blo prvič, da bi iz majhnega trebuha prišel vn velik otrok. He he." In s tem zaključi. Žal, ti jst ne morm pomagat z informacijami glede tega UZ. Kokr jst vem, nam jih ne pripada več. Mogoče samoplačniško, ali pa če ima tvoja gin kakšno drugo navado.

Komarka: če se ti da podelit z nami kakšen nasvet user posted image

Ursikaa83: ha ha hhhaa user posted image poznam tole moško jamranje!! Vsak teden po fuzbalu dobi tako poškodbo, da poslušat njega, bi mu mogli kar nogo odrezat!!! user posted image user posted image user posted image Sicer ga morm kar pohvalit, ker ko teče pogovor o mojih nosečniških hormonih, vsakemu pove, da sploh ni hudo, da je pričakoval huje. user posted image Ponos! user posted image

Multipraktik: jst mam tudi povečan izcedek, ki pa kokr sm brala, ni nč nenavadnega.

Ninej: ne se obremenjevat zdaj pred porodom. Še vsaka je otroka rodila in potem skrbela za njega user posted image Mislim, da se vsaki ženski zbudi tisti materniski čut, da lahko vse postori. Če pa slučajno te kaj muči, lahko še vedno pokličeš patronažno ali drugo tebi bljižje osebo. user posted image Dej dej! Ne se zdaj obremenjevat! Še vse bo ok! user posted image

Glede temperature pa... sm začela nosit jakne mojga. Mojih ne zapnem... user posted image Jutri gremo gume menjat, da ne bi slučajno morala v snegu vozit do porodnišnice!!!

< Sporočilo je popravil 44gatti -- 26.10.2012 11:46:48 >

(odgovor članu tinka986)
Neposredna povezava do sporočila: 1979
26.10.2012 11:55:18   
benji
Mi smo tudi že menjali gume,.. za vsak slučaj. Je čez vikend napovedan sneg do nižin, v ponedeljek pa polna luna...nevarna kombinacija user posted image

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1980
26.10.2012 12:39:59   
Špelička
Haha, mi smo tudi včeraj gume zamenjal, sva kr rekla, ja kva pa če bo treba čez vikend v porodnišnico user posted image .

Tudi jaz nosim od mojga jakno, sej ni druge, za zadnje tedne pa res ne bom kaj drugega kupovala. 44gatti mene tudi moj hvali naokoli, kako sem netipična nosečnica in nič ne jambram. Res da tudi nimam nobenih večjih potežkoč pa tudi po naravi nisem taka, da kar jambram za vsako stvar in sem bolj pozitivka.

Nič grem malo do kolegice na obisk, za sprehod ni danes, je čist premrzlo pa še rosi. Bomo kar zakuril ta vikend, čudežno mene še nič ne zebe, to bo zaradi user posted image .

(odgovor članu benji)
Neposredna povezava do sporočila: 1981
26.10.2012 12:52:37   
rakica82
Multioraktik mava na isti dan PDP, luna je pa en dan prejuser posted image . pripravljena pa verjemi da boš takoj ko bo šlo zares

jaz sem rekla da pred 25 ne grem nikamoruser posted image

tiste ki ste blizu pa pametno gume menjat ja, ta vikend bo zimauser posted image

ninej ne skrbi, vsaka mama instiktivno ve kaj pa kako. Še tatiji se čudežno znajdejo boš vidla.

mi pa že skor cel teden kurimo v dnevni krušno peč, je premrzklo sploh za tamalo, je stara hiša potrebna menjave oken pa se nam ful hitro shladi

ajaz sem pa danes končno oddala papirje na CSD, tk oda to mam odkljukano. Porodniška se mi pa začne drug teden, glih prvega novembra

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu Špelička)
Neposredna povezava do sporočila: 1982
26.10.2012 13:02:03   
mirjanajelenko

IZVIRNO SPOROČILO: 44gatti

mirjanajelenko: jst jamram mojmu ginekologu, da bo poba velik, on pa samo potipa trebuh in reče: "No ne bi blo prvič, da bi iz majhnega trebuha prišel vn velik otrok. He he." In s tem zaključi. Žal, ti jst ne morm pomagat z informacijami glede tega UZ. Kokr jst vem, nam jih ne pripada več. Mogoče samoplačniško, ali pa če ima tvoja gin kakšno drugo navado.

ja prečna lega je tvegana nosečnost zato sm opravičena UZ. sicer vsak ginekolog lahko dela uz če se mu zdi da so potrebni tk mi je povedla. sam nekateri delajo strogo 3 uz. js sm se zaradi mojga ginekologa ki je bil čudn prestavla ginekologinji v 30t in sm zadovoljna. kontrole sm mela na 14 dni prej pa na 6t

prvi sonček 25.11.2006 Hčerkica
[img]http://tickers.baby-gaga.com/p/dev319pr___.png[/img]

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1983
26.10.2012 13:07:58   
barbara19.11
oh ja v ponedeljek je lunxa user posted image
a je katera tukaj ki bo rodila v Brežicah??

(odgovor članu rakica82)
Neposredna povezava do sporočila: 1984
26.10.2012 13:31:43   
sončki3
Živjo punceuser posted image ,vas berem in vidim,da ste nekatere že blizu.Vam želim,da bi ta luna pomagala..tiste,ki imamo pa še 1 mesec do konca,pa naj nas spusti venuser posted image
Drugače pa se stanje pri meni ne spreminja,pa ne bom jamrala,ampak učasih si res mislim,kako je možno,da me vse toliko boli,ko pa je bilo prvič vse kul?Ja,tudi leta naredijo svoje,pa ne da sem stara,heheuser posted image
Vikend pravijo,da bo mrzel,zato vam želim veliko stiskanja in cartanja pa počivajte in dobro bodite..user posted image

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1985
26.10.2012 13:34:45   
miškicapiškica
Mi peč kurimo že ene tri tedne, samo ne vsak dan,pa po par ur na dan. Od včeraj pa grejemo celo površino zjutraj in zvečer.

Jaz pa do zdaj sploh še jakne nisem oblekla. Me ni nič zeblo zunaj. Sem hodila naokrog v jopici in velurjih. Še vse lahko zaprem, čeprav je trebuh ogromen. Tudi smučarsko bundo bom, sem 100%, tko da jo moram samo iz omare vzet. user posted image user posted image Sicer pa glavno, da nas ne zeb. Kupovat kaj zdajle bi bilo pa čist mimo. user posted image

Mene je moja G do nedavnega tudi na 6 tednov naročala, meni je bilo to v redu. Zdaj na zadnje (pri polnih 35. tednih) sem bila pri njej po skoraj 5. tednih. No, odslej bo pa bolj pogosto. Naslednji teden imam pregled po še ne dveh tednih. user posted image

Grem naprej pucat....

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1986
26.10.2012 13:53:54   
aajda
Jaz bom že drugič . Ne grem za noben denar drugamuser posted image , ful je bilo vreduuser posted image

(odgovor članu barbara19.11)
Neposredna povezava do sporočila: 1987
26.10.2012 14:13:52   
ursikaa83
vidim da imamo vse isti problem..zapreti jakno user posted image ..mi2 grema včeri ven pa reče moj,ka si nebi jakno zaprla ,a bi se rada prehladila?user posted image ,jst pa sam tisto...A SI NORCE DELAŠ?????user posted image ...PUNCE KA VAS TUDI TAK MEDENIČNE KOSTI BOLIJO?TAK KOT DA BI JIH NA SILO NARAZEN VLEKLIuser posted image ,pri men je bilo malo miru,zdaj pa že 2 dni spetuser posted image ,pa tko slabo spim ponoči...ob 4 zju3 gledam tv pa nič pametnega goruser posted image

(odgovor članu aajda)
Neposredna povezava do sporočila: 1988
26.10.2012 14:44:51   
benji
Jaz imam občutek kot da razpadam, tako me bolijo in kolki in križ in medenica user posted image . Upam da bo vsaj malemu kaj lažje ven prilezti na ta račun.

Glede jaken... jaz zaenkrat nosim kar pončo,..mi je čisto prav user posted image user posted image . Pa en prevelik flis še tudi uspem normalno zapeti user posted image Zdaj ko se misli ohladiti bom pa že nekako pregurala,..res brez veze kupovati jakno tik pred PDP. Raje dva puloverja spodaj pa bo,..
Sicer pa mi zmanjka samo kak centi, tako da če bo sila... user posted image user posted image

(odgovor članu ursikaa83)
Neposredna povezava do sporočila: 1989
26.10.2012 14:58:13   
ninej
ja,dans je pa res že prava zima.....no,zdej sm se še sfrizirala malo,tko d bo za ene 2 mesca mir....sej sm rekla frizerki,da bom čez kak mesc zadovoljna že ,če bom mela lase oprane......
jst tle doma nosm trenirke in jakne kar od mojga,za km vn na lepše je pa že problem....sam je res brezveze kupvat bundo al pa kej takega za ta 2 mesca,kr potem nam bodo vsaj upam,ta stare reči že skor prow,keer ne bomo mele teh ogromnih trebuščkov.....
tud mi smo že zakurili in mislim,da bo letos kar dolga zima,glede na to da je še prestopno leto una bit tud ful snega....upam,da ne lih ko bo treba it v porodnišnico......ja,ta vikend bo zlo pestro ker bo polna luna.....me prow zanima kira bo naslednja na vrsti.....upam,da bojo še malček počakali ti naši škratki....hehhe

(odgovor članu benji)
Neposredna povezava do sporočila: 1990
26.10.2012 15:37:53   
RozaRoza
Pozdravljene souser posted image

Danes sem bila ponovno na pregledu pri ginekologinji... Sem v 35 2/7 tednu. Meni ginekologinja čisto vsakič naredi UZ...
Danes se je mali še posebej lepo videl... user posted image Drugače imam PDP 30.11. samo mi je ginekologinja glede na
težo user posted image (cca 2.850 g) napovedala, da bom rodila kakšen teden prej... Koliko pač gre zaupati tem UZ meritvam...
Drugače pa sem naročena ponovno čez 14 dni...

Še malo, pa bo šlo zares... Ali katera prakticira masažo presredka oz. ima kakšne izkušnje s tem?

LP

(odgovor članu ninej)
Neposredna povezava do sporočila: 1991
26.10.2012 19:23:19   
barvar
Pozdravljene. Vad berem od zacetka in tudi na seznamu sem samo pisem nic... Sem zelela samo javit,da sem vceraj v 2,5urah rodila decka Bora. Porod je bil res brzinski in nepozaben. Ob priliki napisem kaj vec. Drzite se se mali saj boste kmalu vse cartale. Lp

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu RozaRoza)
Neposredna povezava do sporočila: 1992
26.10.2012 19:46:19   
44gatti
Čestitkeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!! user posted image user posted image user posted image
Brzine imamo radi user posted image

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 1993
26.10.2012 20:48:26   
miškicapiškica
Barvar, čestitke za sinčka! user posted image user posted image user posted image
Porod je bil pa res ekspresen. Tok hitro še nisem slišala, da bi katera rodila, uau. Krasno!
Meni se vedno začne s popadki na 20 minut za kako uro, potem se pa ta doba krajša. Tako da po 2,5 urah so popadki še čist blagi, ne pa da bi že držala štručko v naročju. Super za vaju oba, da sta se tako hitro spoznala. user posted image

Punce, ene ste pa res boge, ko vas vse tako boli user posted image , pa da se vam zdi, da boste šle kar narazen. Uf! Groza.user posted image user posted image Pri meni tega ni. Al pa ne čutim, tudi možno. V glavnem to samo pomeni, da se telo pripravlja na porod. Tudi nam, ki teh težav nimamo se telo pripravlja, edino, da nam je ta zoprnija prikrajšana.

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 1994
26.10.2012 23:23:38   
komarka
Živjo!

Bolj ko gre h koncu več si imamo za povedat... user posted image Fino.. Ne vem kok vam uspe vedet kaj ej katera napisal ain potem ji dogovorit..tko da js bom odgovorila bolj po temah...

skrb za dojenčka NIč naj ti ne bo čudno da se počutiš nesposobno in da ne znaš..saj verjetno res še nikoli nisi previjala novorojenčka... Ampak tudi skrbet ti ni treba, ker je res da ti v porodnišnici pokažejo, pa da potem pride patronažna...pa da potem to tako delaš po 7x na dan in si kmalu mojster... Pri takih opravilih kot je nega je ponavadi veliko korakov zato pomaga d aimaš dobro pripravljen prostor. kjer boš previjala, da je vse pri roki(robčki ali voda s krpico za umivanje, sveza plenička ali dve, kremica in po potrebi sveza oblačila) pri kopanju še brisača in olivno olje... Pa preden začneš odvijat otroka res pogeldaš da imaš vse, ekr potem ga ne moreš pol nagega nosit okorg, pustit na previjalni ap tudi ne...nO, vsaj ajz sme take sorte da sem do ačetka pol stvari pozabila user posted image potem je pa dragi nsoil za mnao oz me ze vnaprej vprašal...

Drugače pa ej res da se tudi prebudi materinski čut in s časom si vse bolj samozavesten..in kar ti ni janso-sprašuj!

Boleče kosti se spomnim iz prev nosečnosti... sklepi se rahljajo(zato ej tudi verjetnost za poškodbe večja v zadnjem mesecu in je treba pazit nase)... Telos e v nosečnosti in med porodom toliko spremen...to je res neverjetno

Plašči in zimske jakne tudi jaz sme zaplenila eno mozu, čeprav bom poskušala najt kakšno ne predrago tudi zase, ker bom dojenčka potem nsoila v slingu in je fino da čez njega zapneš... no to je ena rešitev, če ne bom pa ste z dekco okorg hodila

Hvala za mnenje gelde jesenic...upam da se res spraviva na obisk, da se sama prepričam če mi ej sprejemljivo se do tja vozit...d abomm iemla rpedstavo ko s ebo treab odločit za odhod...

nasveti aj se mi ljubi delit, smao moram povedat, da so vsi bolj v smislu kako naredit porod čimbolj naraven, s čim manj posegi...tko da da lahkod eluje tudi nastrojeno proti zdravnoikom oz osebju oz ustaljenim nalinom... Če katreo bolj podorbno zanima pa je priporočljivo branje Ina may gaskin- MOdrost rojevanja ali pa Wagner: moj porodni načrt...

Bom naštela tiste bolj splošne, pa še kaj vprašajte če katero zanima... (v naslednjem postu ker sem ze dolga user posted image

(odgovor članu multipraktik)
Neposredna povezava do sporočila: 1995
26.10.2012 23:24:28   
DeVilla

IZVIRNO SPOROČILO: DeVilla

user posted image  NOVEMBRČKI PRIHAJAJO!!! user posted image

mamica, RD otroka, spol, teža, velikost, (PDP)

Pauline, 16.09.2012, Hana user posted image , 1400 g, 42 cm, (PDP 27.11.)

mumy11, 20.10.2012, user posted image , 2930 g, 49 cm, (PDP 2.11.)

barvar, 25.10.2012, Bor user posted image , (PDP 12.11. )

Ena in ena je šest... :)

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1996
26.10.2012 23:29:12   
DeVilla

user posted image

nick, starost, zaporedna user posted image , število user posted image doma, kraj BIVANJA, spol user posted image user posted image

23.10.
HelenaLena, 28, 1user posted image , 0user posted image , user posted image

28.10.
Hijacinta, 36, 3 user posted image , 2 user posted image

31.10.
fizolck, 25, 1 user posted image , 0 user posted image , Kranj

1.11.

2.11.
gregorina, 35, 5 user posted image , 2 user posted image , Izola
biba14, ?, 2user posted image , 1user posted image
nosečka.špela, 21, 1user posted image , 0user posted image , Šk. Loka, user posted image

3.11.
pandka, 35, 2 user posted image , 1 user posted image
Anonimen, ?, ?user posted image , ?user posted image
benji, ?, 1user posted image , 0user posted image , user posted image

4.11.

5.11.
aloevera, 25, 1user posted image , 0 user posted image
piki_ca
, 29, 2 user posted image , 1 user posted image
caryn, ?, 2 user posted image , 1 user posted image
jančka1, ?, 1user posted image , 0user posted image
Vivaldi, 28, 1 user posted image , 0 user posted image , okolica Lj

6.11.
abubabu, 27, 2user posted image , 1 user posted image
nincek5, 30, 2user posted image , 1 user posted image
DCgirl_, 25, 1user posted image , 0 user posted image
olimia, 32, 4user posted image , 2 user posted image , Nm
ValyMa, 38, 2user posted image , 1 user posted image
Yndyra, ?, 1user posted image , 0user posted image , user posted image

7.11.
AnjaZib, 20, 1 user posted image , 0 user posted image
ElenaElena, 28, 1user posted image , 0user posted image

8.11.
vitezzvezda25, 27, 1 user posted image , 0 user posted image
xoxox, 27, 3 user posted image , 0 user posted image
MC09, 34, 2user posted image , 1 user posted image , user posted image
metuljcica22, 25, 1user posted image  (dvojčki!), 0user posted image
DanaBanana, 28, 1user posted image , 0user posted image , user posted image
Majeli*, 26, 1user posted image , 0user posted image , user posted image
tadejab, ?, 1user posted image , 0user posted image , Dolenjska, user posted image

9.11.
koprčanka, 24, 1 user posted image , 0 user posted image , Po
44gatti, 30, 1user posted image , 0 user posted image , Lj, user posted image
Sunday,?, 2 user posted image , 1 user posted image
Špelička, 28, 1user posted image , 0user posted image , Vrhnika, user posted image

10.11.
komarka, 33, 3 user posted image , 2 user posted image
sontschica, 27, ?, 1user posted image , 0user posted image
študentka55, 27, 1 user posted image , 0 user posted image

11.11.
mirjanajelenko, 30, 2user posted image , 1user posted image
Piška28, 29, 1user posted image , 0user posted image
mici1982, 29, 1user posted image , 0user posted image , Celje, user posted image

12.11.
Zoja Miša, 35, 2 user posted image , 1 user posted image , Trzin, user posted image
gloria77, 35, 1 user posted image , 0 user posted image , Šempeter

13.11.
miška26,27, 1 user posted image , 0 user posted image , Kr

14.11.
adrenalinka, 27, 1user posted image , 0user posted image , Vrhnika, user posted image

15.11.
zewa, 24, 1 user posted image , 0 user posted image , user posted image
carobella, 22, 2 user posted image , 1 user posted image
suziflo, 29, 2user posted image , 1user posted image , MB 
srečkica2012, ?, 2user posted image , 1user posted image , okolica Murske Sobote, user posted image
mirjanajelenko, 31, 2user posted image , ?user posted image , user posted image

16.11.
Jazzee, ?, 1user posted image , 0user posted image

17.11.

18.11.
Austeja, ?, ?user posted image , ? user posted image
novemberain, 29, 1user posted image , 0user posted image
Anonimen, ?, 1user posted image , 0user posted image

19.11.
thanchyka, 32, 1 user posted image , 0 user posted image
barbara19.11, ?, 1user posted image , 0user posted image , okolica Krškega, user posted image

20.11.
dottie, 26, 1user posted image , 0 user posted image
sanysany, 28, 1user posted image , 0user posted image

21.11.
žirafkaa, 26, 1 user posted image , 0 user posted image , Ljubljana, user posted image
ursikaa83, 28, 1user posted image , 0user posted image , user posted image
gabrijela1, ?, 3user posted image , 2user posted image , user posted image

22.11.
zasi, 28, 4user posted image , 1 user posted image
mistina, 29, 2user posted image , 1 user posted image , user posted image
maylower, 33, 3user posted image , 2user posted image

23.11.
Bučkis, 35, 2user posted image , 1user posted image
DeVilla, 38, 4user posted image , 3user posted image , Šk. Loka, user posted image
aajda, 34, 2user posted image , 1user posted image , okolica Krškega, user posted image

24.11.
Čebel’ca, 30, 2user posted image , 1 user posted image
Ninočka, ?, 2user posted image , 1user posted image
miškicapiškica, ?, 1user posted image , 0user posted image , user posted image

25.11.
namla, 30, 1user posted image , 0user posted image , Kranj, user posted image

26.11.
lejla346, 27, 1user posted image , 0user posted image

27.11.
sisi77, 35, 3user posted image , 1 user posted image
zabica81, , 2user posted image , 1 user posted image
sleepyhead, 35, 2user posted image , 1 user posted image
krogec, 37, 3user posted image , 2 user posted image
miš988, ?, 2user posted image , 0user posted image
kitty1, ?, 1user posted image , 0user posted image

28.11.
spranka, 24, 1user posted image , 0 user posted image , Kranj
Rolfa, 31, 1user posted image , 0user posted image , LJ
me83, ?, 1user posted image , 0user posted image
jave, ?, 2user posted image , 1user posted image , user posted image
sončki3, 33, 3user posted image , 1user posted image

29.11.
multipraktik, 28, 1user posted image , 0 user posted image , user posted image
rakica82, 30, 2user posted image , 1 user posted image , Pirniče,user posted image
Izabelina, 26, 2user posted image , 1 user posted image , Šk. Loka, user posted image

30.11.
RozaRoza, 32, 1user posted image , 0user posted image , MB, user posted image

6.12.
aisha1, ?, 5 user posted image , 4 user posted image , user posted image

7.12.

lorella224, 30, 1user posted image , 0 user posted image

[/quote]

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1997
26.10.2012 23:32:35   
DeVilla
tinka986 - dobrodošla! Prosim povej vsaj PDP, da te lahko dodam na seznam user posted image

barvar - Čestitam za pobiča!!!

Evo, jaz danes začenjam s porodniško!!! Sem skoraj pozabila! user posted image

(odgovor članu DeVilla)
Neposredna povezava do sporočila: 1998
26.10.2012 23:56:18   
komarka
Torej nekaj nasvetov:

Najbolj spolešn in uporoaben je najbrž ta, da se zavedaš različnih faz poroda..in tista prva , pripravljalna se lahko začne dneve ali tedne rped dejanskim porodm...da tisti rpvi blagi popadki niso zares lazni, ker se matrenica pripravlja in počasi odpira matrenični vrat, je pa lazni alarm če greš takrat v porodnišnico.

Da se je v tej fazi (ko se stopnjuje in čutimo da se dogaja) dobro spočit in najest user posted image da ostane dovolj moči za aktivno fazo ki bo sledi

Potem je en tak splošen, da se s partnerjem pogovrajata o tem kakos i predtavljata porod, da si povesta strahove pa tudi želje.... Ker ima partenr pomebno vlogo ob ženski, da se ta počuti bolj varno in posledično lazje in hitreje rojeva... poleg tega pa on komunicira z osebjem ko je zenska ze "globoko v porodu".

NUjno je predelovat strahove, dobro ej poznat kako reagiraš v bolečini...

Ok bolj konkrteni: KOt rečeno se nanašajo narazne situacije,v katreih tardicionalno v prodonišnici ponudijo/predlagajo nek poseg...obstajajo ša tudi altrenative...

Gibanje in menjavanje položajev ves čas do iztisa otroka: od hoje, zibanja stoje (da se otrok bolje nametsi v porodni kanal), sedenja na žogi, naslanjanja na žogo ali akk drug primerno velk predmet zato da "trebuh visi naprej" in se tudi otrok lazje namesti v anteriorno lego (namesto da je preveč v hrbtenici), naslanjanje na partnerja,, na vseh štirih

Dihanje o predihavanju popadkov se veliko govori in vačsih imajo potem zenske oblutek kot dd amorajo izvajta neko psoebno dihanje in potem začenjo psoledično rpeplitko dihat kar pa ni vredu... torej le globoko dihat s trebušno prepono(d ase ramena ne vzdignejo) in to ej to... e ti to paše, te sprošča ti poamga...drugače se stem ne obrmenjuj

fiksen CTG kot i ag namestijo seveda ne moreš več hodit po hodnikih ali po sobi...lahko ap stojiš ob postelji in s eziblješ v bokih ali se nalsanjaš na aprtenrja...

sredstca za lajšanje bolečin morajo bit stvar izbire, ker ima vskao tudi svoje psoledice oz mozne stranske učinke, ki jih je fajn vanprej mal raziskat ins e potem odločit akj je sprejemljivo in kaj ne za posameznika,

poleg tega pa je dobro vedet, da ko je vse skupaj zelo intenzivno tak priblizno os 7 centi dalje pa do potiskanje je relativno kratka pot in ne bo trajalo tako dolgo kot odpiranje do tu.... in da tik preden se zenska dokončno odpre in se začne potiskanje...da se lahko počuti čsito na dnu, črnogledo,..različna čustva čahko pridejo na dan..ampak to je normalno in predvsme prehodno...

dajanje glukoze za "okrepitev" ko porod že dolgo traja in je zenska dejansko ze malo izčrpana radi ponudijo da dajo malo glukoze v zilo..ampka to ni tako učinkovito kot je slišat..sploh je bolj če je porod dolg met s sbao kake polnozrnate pikote ali ploščice(laa frutabela) za jest..čeprav v večini rpimerov ne odvolijo hrane zal..

imet s sabo cd z glasbo da se ustvrai bolj sproščeno, prijetno vzdupšje za porodnico in s elazje sposti in porod napreduje

šibki popadki žesnkam v tem primeru ponaadi dajo uemtne popadke... a pred tem lahko preizkusite še: gibanje (posebej lezanje na hrbtu zavira popadke), ali razmislit če je kaka psihična blokada, če se je kje pojavil kak strah ali kako drugo čustvo, ki ga je treba spravit ven preden se porod odvije do konca. Čustva so tu zelo močan faktor, se sploh ne zavedamo... tu ej dragoceno da se s partenrjem povezeta, tudi telesna blizina zensi zelo pomaga...Če se porod zaustavlja je to z nekim razlogom, pogosto s eto zgodi ob prihodu v porodnišnico, ker s ezenska ne počuti več tako verne...

eden od zelo altrenatuvnih predlogov pa je tudi stimuliranje prsnih bradavic (ja, priznam men je tud nenavdno pomislit d ami moz ali si sama masiram bradavice, smoa sem iz rpve roke izvedela kako je eni to pomagalo)

Za večji občutek varnosti je tudi priporočljivo obiskat porodnišnico vnaprej, da se vsja malo seznaniš sprostorom...

Potem da skušaš izrazit svoje zelje in nagibe (v tem kontekstu ej tudi porodni načrt)..ženska čuti željo potrebo po nečem in to je običajno tisti instinkt ki pomga rojevat...

masaza oz pritisk na kriz...

smeh!!! če te oartener alis e sama lahko spravip v smeh to neverjetno vpliva na napredovanje poroda... tudi sicre petje oz spuščanje nizkih glasov pomaga sproščat mišice medeničnega dna in se poros hitreje lazje napreduje...

potem so je še pereče vprašanje kako se izognit epiziotomiji(rezanju presredka)... (to ej preobširna debata)

prediranje plodovnih ovojev..zagovorniki anravnega poroda se zelijo temu izognit.., naredijo pa to zato, da bi pospešili popadke..kar jih običajno res...če le ne neradijo tega prehitro, ko se ortrok še ni dovolj spustil...

Ja in seveda NAČIN KAKO KOMUNICIAMO Z OSEBJEM... dobro ej bit jasen, odločen in seveda prijazen!! ker vedno se je lezje dogovort kot ap nekja izsislit... je pa včasih treba bit vztrajen, da kako prosšnjo, zeljo izraziš večkrat...

Gotovo je bilo še kaj ali pa še veliko... Zanimivo pa mi je bilo, da nam je vdoiteljica dala za nalogo razmislit: na katreo vprašanje si moram odgovorit, da bom alhko rodila? torej akj me najbolj grize ali ovira...

Še ena: da je včasih treba prepričevat osebje,da bi res rad dobil novorejnčka na kožo golega, ne ze oblečenega! stik koza na kozo je pomebna za to, da dobi otrok koristne bakterije z materinega telesa za svoj obrambni sistem...

no, tako upam da je aktera zvedela kaj koristnega...

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 1999
27.10.2012 8:26:50   
44gatti
Komarka, ful hvala za tole obnovo. user posted image

Potem je en tak splošen, da se s partnerjem pogovrajata o tem kakos i predtavljata porod, da si povesta strahove pa tudi želje.... Ker ima partenr pomebno vlogo ob ženski, da se ta počuti bolj varno in posledično lazje in hitreje rojeva... poleg tega pa on komunicira z osebjem ko je zenska ze "globoko v porodu".
Med drugimi stvari, misim, da je res pomembno! Če partner dobro ve, kaj si želiš in česa ne, da lahko "normalno" komunicira z osebjem, ko bomo me v fazi histerijeuser posted image

masaza oz pritisk na kriz...
Jst sm si kupla uno žogico za masažo, ampak se bojim, da si bo prej moj komolce izpahnu, preden bom jst rodila user posted image

smeh!!! če te oartener alis e sama lahko spravip v smeh to neverjetno vpliva na napredovanje poroda... tudi sicre petje oz spuščanje nizkih glasov pomaga sproščat mišice medeničnega dna in se poros hitreje lazje napreduje...
V to sploh ne dvomim! Vse raziskave kažejo na to, kako smeh sprošča in daje hkrati moč.

na katreo vprašanje si moram odgovorit, da bom alhko rodila? torej akj me najbolj grize ali ovira...
To bo treba narest malo samoanalize...

Še ena: da je včasih treba prepričevat osebje,da bi res rad dobil novorejnčka na kožo golega, ne ze oblečenega! stik koza na kozo je pomebna za to, da dobi otrok koristne bakterije z materinega telesa za svoj obrambni sistem...
Sm bla prepričana, da ti ga itak dajo... dobro vedet!

imet s sabo cd z glasbo da se ustvrai bolj sproščeno, prijetno vzdupšje za porodnico in s elazje sposti in porod napreduje
Metallica!!! user posted image user posted image

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 2000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  78 79 [80] 81 82   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?