|
RE: VRTEC, JASLI v razmislek 19.10.2012 10:58:46
|
|
|
|
ronja
|
Meni tudi ni bilo nič jasno, pa vseeno pozdravljam obe, Lulu in tebe. V ponedeljek malo 13.00 boste doma? oprosti, zdelo se mi je tako logično, da sem kar bleknila:D. Nima veze, bomo doma . če bi spet zabluzila (ne bom), pa imaš backup . Meni se zdi, da so ljudje na splošno čisto fajn. Včasih se pričkamo okoli traparij, ampak to dela življenje zanimivo:). Boljše kot da se ne bi strinjali glede življenjsko pomembnih reči. Nesporazume se da rešit, psiho egoizem pa težje... zato je čisto ok, če so nam mnenja drugih pomembna (enih bolj, drugih manj) in super je, če se ljudje spodbujajo, pa na kateremkoli nivoju (v živo, virtualno, malo mešano na žaru...) Se bi pa dalo po moje te reči zrihtat: pri mamicah na porodniški recimo veš, da bojo 1 leto na p., pri nezaposlenih tudi veš, da še nekaj časa ne mislijo iskat službe, brezposelni seveda ne morejo vedet, kdaj se jim bo nasmehnila sreča, ker je to lahko jutri ali čez 2 leti... Ampak velikokrat pa vemo za nekaj časa vnaprej. In če bi vsi ti otroci dali mesto, bi bilo v vrtcih veliko več prostora in verjetno ne bi bil tak problem, če bi se potem Franček vrnil, bi še vedno bil prostor tudi za Bora. Če sistem laufa, potem gre. Vem, ker sem točno to spraševala tiste, ki imajo tak sistem - meni se je zdel genialen, nisem pa vedela, če to v praski res špila. In sem vprašala. Fora je v tem, da se vrtci toliko razbremenijo, da potem ni vse do zadnjega kotička polno in je nekaj prostora za čase, ko se kaj prekriva. Lahko bi uvedli različno plačilo: če veš, da bo otrok toliko in toliko časa doma, potem plačaš toliko, odvisno za koliko časa izpišeš (podobno kot v banki vezava denarja), če nimaš pojma, potem mogoče minimalno manj. Mogoče bi se ljudje tako hitreje odločili in povedali, da 2 meseca ne bo, pa bi v primeru, da ravno prvi mesec dobijo službo, tisti mesec poštukali z babicami itd... En mesec ali dva se navadno da poštukat (vsi, ki nimamo jesenskih otrok, smo to morali), celo leto se pa ne da...
|