|
RE: VRTEC, JASLI v razmislek 17.10.2012 14:26:40
|
|
|
|
pelin
|
Zopet ena provokacija za dvig zanimanja na forumu..tema, ki vedno razburka forum ....tema, kjer brezposelni vztrajno kokodakajo, da se lahko aktivno išče služba le tako, da otroka vtakneš v vrtec....brez veze skratka...osebno imam s temi brezposelnimi " aktivnimi" iskalci službe ponavadi podobne izkušnje.. njihovo "aktivno "iskanje traja tudi po več let....in to večinoma 9 ur na dan...jaz sem svoje mišljenje o pomembnosti vrtca za otroke nezaposlenih staršev, precej spremenila...ker gledam iz vidika otroka, sem sama pri sebi začela zagovarjati pomembnost vpisa otrok brezposelnih staršev v vrtec...če starš cel dan previsi doma, na računalniku ali pa v kafiču, ali pa pri stotih kolegicah in točno ob udarcu na gong, ko odbije devet ur prišiba v vrtec po sončka....takrat otrok nujno rabi vrtec...NUJNO!...tak otrok bi izredno trpel doma ob takem staršu...ob takem staršu, ki mu kljub brezdelju kar 9 ur ni dolgčas za otrokom...takem staršu, ki prav zbudi zjutraj otroka, da ga pripelje v vrtec, da se ga čim prej reši....takim otrokom je vrtec nujen...nujen za duševno in velikokrat na žalost tudi fizično zdravje.... Ursonok....če ti ni odveč, ali lahko napišeš, kje v tujini se nahajaš...nekako mi namreč vse skupaj smrdi, ko praviš, da spadate v vrtcu v 7 plačilni razred....v tujini imajo te zadeve precej drugače poštimane in ni z razredi tako kot pri nas...sori...nekako mislim, da si namerno vrgla kost, ki ni nikoli čisto obrana ali pa si lepo pri nas, v naših vrtcih in ti je kdo kakšno krepko povedal, če slučajno spadaš v tisto kategorijo staršev, ki jih opisujem zgoraj... Strinjam se s tistimi, da je zadeva v vrtcu res zgrešeno organizirana že pri samem vpisu in toliko v vednost...sama še vedno delam pod občino, kjer največ točk dobi otrok, kjer so starši brezposelni...tako da to ni iz trte zvito... Nekoliko v tolažbo oz. ...človek bi se včasih kar razjokal....vrtci še vedno niso prazni in imamo še vedno čakalno vrsto...vendar je res to kar pravi nekdo, da so nekateri starši , ki so imeli prej vrtec zastonj,vendar so varstvo "nujno" rabili ob novih odločbah in potrebnemu minimalnemu plačilu ( tu se govori o denarju pod 20 evrov) otroka enostavno izpisali....Ja pri denarju se pa vse neha ne...tudi tako nujno varstvo kar naenkrat ni več nujno....
< Sporočilo je popravil pelin -- 17.10.2012 14:27:19 >
|
|
|