|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2013
10.10.2012 13:39:58   
mala lizika
Da se malo javim še jaz ;) Zaenkrat sem še z vami in upam, da tako tudi ostane ;) Sem v 10 tednu in 3 dni. Ravno sem šla iskat še no škatlo Dabrostona, ker mi ga v petek zmanjka in še vedno ni čisto vredu. Je veliko boljše, ni krvavitev več vsak dan, vendar se pojavi recimo na dva dni in potem sem spet cela panična, čeprav bi se lahko že navadla, ker traja to že od 20.septembra. Tako, da je tudi mene strah kako bo, ko bom čisto prenehala z Dabrostenom user posted image user posted image user posted image
Drugače sem se pa naročila na NUHALNO V DRAVLJE glih zaradi Pušenjaka, samo vidim, da je ker par ginekologov in da moreš pri naročanju verjetno omenit katerega bi rad, al kako to gre, če mogoče katera ve?? Naročena sem 22.10. popoldne, dopoldne imam pa pregled pri svojem ginekologu. Upam, da bo vse vredu, ker sem že cela prestrašena!
Slabosti pri meni niso bile nikoli nekak izrazite, da bi morala bruhat. Mi je pa še kar slabo proti večeru. Trebuh pa se mi že kar pozna, sploh proti večeru sem napihnjena ko slon ;) Tako, da zaenkrat še kar skrivam z širokim puloverjem (še dobro, da je jesen) user posted image user posted image Bo treba res počasi it iskat kakšne nosečniške hlače. Nosečke, uživajte, pazte na svoje žabice!! Lp

(odgovor članu anit6)
Neposredna povezava do sporočila: 526
10.10.2012 13:49:53   
mala lizika
Folno kislino jaz jemljem od kar vem, da sem noseča in sicer najprej sem ELEVIT pa sem po njem imela vsako jutro drisko al pa sem vsaj misnla, da je elevit kriv. Potem sem kupla TIFOL in ga zdaj jem že menda 14 dni in je vredu, samo me moti, ker nima vitaminov, jaz pa tako nerada oz se moram zavestno prisilit, da jem sadje&zelenjavo, samo sem ker pridna ratala, ker vem, da je to dobro zaradi otroka. Mi je pa ostala še ena tablica elevita in jo bom porabla, ko bom nehala tifol jemat. Potem pa pomoje ne bom več, ker nisem glih pristaš tablet.
Drugače pa zdaj tudi davkart dnevno pijem MAGNESOL zaradi magnezi8ja in rahlih bolečin vsako dopoldne v spodnjem delu trebuha. In bom tudi te nehala jemat, ko jih zmanjka.

(odgovor članu mala lizika)
Neposredna povezava do sporočila: 527
10.10.2012 14:18:24   
Anonimen
mala lizika - Pušenjak dela ob torkih popoldne in 1x mesečno ob sobotah. Je treba kr rečt ja zanj, zato sem jest tud kr zgodaj klicala, da sem ga za ziher dobila, ker mi je bil v prvo prov super simaptičen in prijeten in predvsem realen. Drgač pa dela tam še dr. Reš-eva in je baje tud ful fajna, se fejst posveti, tko da bo fajn kokrkol....

Folna je priporočljiva že pred zanositvijo, če je pač v načrtu in do 3. meseca, pol pa nima več haska pravi Puško in jaz še tole do konca pojem in zaključim....

Dobra stran slabosti - nase navlekla stare kavbojke user posted image

Še slab teden do NS.... Kooomeeejjj čaaakaaammmm....

Anonimna user posted image

(odgovor članu mala lizika)
  Neposredna povezava do sporočila: 528
10.10.2012 14:43:50   
MalinaNina
Juheeeeeeeeeej s pregleda!!!! No, tok kot me je blo strah, tok sm zdej bolj veselauser posted image user posted image user posted image user posted image . Kar nekaj novih podatkov mam za seznam. Najprej imam spremenjen PDP in sicer nov PDP 16.5., NS 30.10.
Imam pa 9.11. tudi cerklažo, kjer mi bodo naredili šiv na materničnem vratu, da ne bi prehitro popustil, tako kot v 1. nosečnosti. Takrat bom ene 3 dni v bolnici, potem pa imam, da zdržim. G mi je tudi dejal, da mi je priporočljivo čim bolj počivat, kar pa ob 1 letniku ni ravno izvedljivo user posted image . No, pa bomo že ane :) Ajaaaa... pa srček sm slišala user posted image user posted image user posted image user posted image Pa novo slikco maaaaam :) Sm pa ob koncu 9. tedna. Tudi jaz jem Tifol in pijem 1x na dan Magnesol. Bom pa tudi jaz Tifol jedla le 1 tromesečje, saj je naprej đabe :)
Evo, tok zaenkraaat. Vesela sm pa ko radio user posted image
Lep deževen dan še naprej!!!
Ajaaaa... še to. <tud men je rekla sestra, da naj pridem na odvem krvi tešče, saj sedaj vse pregledajo za sladkorno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 529
10.10.2012 15:43:30   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: babyboooom

...halo?? hrbtenica ni bila popolnoma deformirana, ker punca ni jedla tabletk s folno kislino! poglej svojo hrbtenico, ki je čist kul, pol pejd pa svojo mami vprašat, če jo je jedla! user posted image

Nevednost, nevredna odgovora.

user posted image

(odgovor članu babyboooom)
  Neposredna povezava do sporočila: 530
10.10.2012 17:15:24   
Anonimen
Hej, hej.
Se vam z veseljem pridružuje še ena srečka nosečka. PDP - 14.05.2013. Najin prvi user posted image .
Jutri imam ponoven pregled, ker pred 14imi dnevi še ni bilo vidit user posted image .
Vse mi je ok, razen slabosti, ampak jo tudi takoj ukrotim ko se faaajn najem. Drugače pa počutje super.
Upam, da bo do konca tako.
Zaenkrat o nosečnosti ve samo ena moja prijateljica ter seveda midva. Doma in v službi bodo mogli še majčkeno počakati. user posted image
Mislim, da bo pa povsod samo veselje. user posted image

dolenjka

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 531
10.10.2012 17:56:41   
MojaV
Ojla, čestitke vsem novim nosečkam.
Jaz se še vedno borim z občasnimi slabostmi in utrujenostjo. Tolažim se s tem, da je to znak, da je vse ok. Natanko čez en teden imam prvi pregled in že komaj čakam, da vidim našo malo bibo! Malo sem brala, kako je kaj z dvigovanjem, doma imamo namreč eno 11-kilogramsko punco, pa načeloma naj ne bi bilo nevarno, če ne pretiravaš. Mi je kar odleglo.
Veliko razmišljam o tem, kako bo sprejela dojenčka. Upam, da ga bo vesela in da ne bo preveč ljubosumja. Ne znam si predstavljati, kako bo sprejela dejstvo, da bom (vsaj) tri noči prespala v porodnišnici. No ja, saj imamo še nekaj mesecev, da jo pripravimo na prihod. Sodeč po tem, kako rada pomaga mamici, mislim, da ji bo vloga pomočnice in starejše sestrice pisana na kožo. Me pa vseeno malo skrbi, priznam.
Ena je spraševala, ali si že mažemo trebuhe. Jaz sem si ga ravno ta teden začela. Uporabljam kar 100% karitejevo maslo. V prvi nosečnosti se mi je dobro obneslo, saj sem jo odnesla brez strij, razen na dojkah, ker so se mi tako neverjetno povečale. Sem si pa vsak dan vsaj enkrat namazala trebuh, rit, boke in (občasno, ne vedno) dojke. Upam, da bom tudi zdaj tako pridna.
Trebuh imam zjutraj še čisto raven, proti večeru sem pa ko balonček. Da o napenjanju ne govorim...
Lepo se imejte in čuvajte svoje male bibe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 532
10.10.2012 18:39:53   
Natalija28
Meni je G reko, da naj jemljem folno do 12. tedna.

Junija pričakujemo sestrico najinega Matija.

(odgovor članu anit6)
Neposredna povezava do sporočila: 533
10.10.2012 19:07:03   
Lorna4
o ste se mal razpisale..super user posted image

jaz berem skos, za pisanje mi pa ponavadi zmanjka casa, tudi na seznam nisem pozabila...danes/jutri ga popravim user posted image

sem danes začela s šolo, tko da nam res ni dolgčas, tamala itak zahteva svoje, tko da smo res zaposleni 100 na uro.

Drugače sem ok, folno jaz jem elevit, bom jedla še nekaj časa, kak mesec mogoče, potem pa dovolj. Je pa res, včasih tud ni blo vseh teh tablet, pa smo še kar vsi ok user posted image

Se me pa loteva en prehlad, mam čist zabasan nos, malo čutim da me grlo matra, bomo vidl, upam da ne bo nič hujšega.

Aha ena je pisala glede dvigovanja, ja jaz je sicer po nepotrebnem res ne dvigujem, ampak se pa velikokrat temu ne morem izognit, pa čeprav bo bejba stara že 3 leta, tko da dvigujem dobrih 15 kg, ampak včasih pač drugače res ne gre....

Aha pa še glede stanja v službi...no jaz delam v lokalu, vsak dan 8, 5 ure, kjer pač ne sedimo-sploh nič. Sem konec smene sesuta, ampak pač nekak gre, sem navajena. Sem pa delala v šanku že med prvo nosečnostjo, in glede na takrat, tudi sedaj računam da bom delala nekje do konca januarja, potem pa ne gre več :)

(odgovor članu Natalija28)
Neposredna povezava do sporočila: 534
10.10.2012 19:19:21   
nanita
Še jaz se javljam po dolgem času.

Najprej glede folne kisline. V prvi nosečnosti sem začela jemati elevit, ki pa mi ni nikakor sedel, sem potem poskusila s tifol pa so bile slabosti še bolj neznosne, na koncu sem jemala femibion 1 in nadaljevala z femibion 2 do konca nosečnosti. Zakaj sem jih jemala? Počutje so mi izboljšale, dobiš zadostno količino folne kisline, kasneje pa vse vitamine in omega 3:D Kar je za razvoj otroka najbolj pomembno. V tej nosečnosti jih bom jemala do konca:D

Kar se tiče počutja. Dejansko se nobena ne moti ko reče da nobena nosečnost ni ista. Jaz imam v tej nosečnosti že v 10 tednu trebuh za 5 mesecev:( Slabosti nikakor ne prenehajo. Napihnjenost, prebavne motnje, zaspanost...vse to me spremlja...moja prva nosečnost je bila pravo nasprotje zdajšnje.

Vsem tistim nosečkam, ki se srečujete s krvavitvami polagam na srce, da se čim manj sekirajo (stres je še slabiš v takšnem primeru) in naj počivajo, da bo user posted image zdrav in živahen.

(odgovor članu Lorna4)
Neposredna povezava do sporočila: 535
10.10.2012 21:23:51   
babyboooom
btw: Malo si "nevedna", kajti "nevredna" ne pomeni nič.

In še vedno trdim, da bi bilo enako tudi, če bi punca jedla folno.

in pod to se podpišem user posted image ...

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: babyboooom

...halo?? hrbtenica ni bila popolnoma deformirana, ker punca ni jedla tabletk s folno kislino! poglej svojo hrbtenico, ki je čist kul, pol pejd pa svojo mami vprašat, če jo je jedla! user posted image

Nevednost, nevredna odgovora.

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 536
11.10.2012 8:47:14   
kakadoo
Js bi se tud pofočkala user posted image PDP imam 07.05., stara sem 28 let, to je moja 3. nosečnost in moj 3. otrok. NS imam 26.10.
Drugače slabosti so na višku.. utrujenost še bolj.. Ko ste ravno pri folni - jaz jo ne jemljem. Nisem je jemala ne v prvi in ne v drugi nosečnosti, ker mi je bilo potem še bolj slabo. Pa mam doma dva lepa in hvala bogu - zdrava otročka. Sama mislim, da nosečnice dobimo dovolj vitaminov iz hrane (vsaj tiste ki se kolikor tok normalno prehranjujemo) in da je za jemanje folne v igri samo farmacja in pa zaslužek z njo. Ljudje - sploh pa novodobne mamice slepo verjamemo, da bo otrok zaradi tega kaj bolj zdrav oz. bo z njim kaj narobe če mamica ne bo jemala folne. Solatke punce solatke, to bo bolj pomagalo kot kakršna koli tabletka user posted image

(odgovor članu babyboooom)
Neposredna povezava do sporočila: 537
11.10.2012 11:12:24   
Annabela
Živijo, da se se jaz malo javim. Kot sem že kak teden nazaj rekla, sem morala prejšno sredo na diabetološko in...sem pristala na 6 merjenjih cukra na dan user posted image Me niso dali na nobeno testiranje oz. pitje glukoze in tudi ko so mi merli sem imela 4,4. Problem je biu, ker sem dan pred vzemom krvi v ginekološki ambulanti bruhala in mi je pokazalo 7,8 sladkorja na tešče user posted image Tako, da sedaj res pazim kaj jem, nobenih sladkarij in so cukri perfektni. Ne vem, če ima to kaj veze s tem, ampak hvala bogu so mi tudi slabosti skoraj izginile. Sedaj upam in čakam, da mi izgine še ta grozna napihnjenost. Jem pa tifol, imam še 4 tablete potem sem pa rekla, da bom vzela Elevit, zaradi vitaminov.
NS imam pa 29 oktobra v Novem mestu, pri Kostanjškovi. Je bila že katera kdaj tam, mogoče kake izkušnje?
Bodite fajn user posted image

(odgovor članu kakadoo)
Neposredna povezava do sporočila: 538
11.10.2012 15:26:26   
nksrv
Ojla, vidim da sem sprožila "folno vojno" user posted image
Vedno so tiste ki jim folna kislina ustreza in druge ki jim ne. Meni G ni nikoli priporočala jemanja katerekoli folne. Tudi v prvi nosečnosti sem pojedla samo eno škatlico. Pa je sine zaenkrat zdrav in živahen fantič. Moje mnenje je, da lahko vse potrebno pridobim s prehrano. (mogoče tudi zato ker imam svojo njivo na kateri je letos zraslo precej zelenjave za katero vem, da je polna folne kisline) Tega mnenja nočem nobeni vsiljevat, prav tako pa ne želim da mi druge govorijo kaj moram, ker tako ali tako ne bo učinka. Moje mnenje ostaja - zelenjava in sadje mi naredita več dobrega kot pa ena tableta. user posted image

Slabosti so se od mene poslovile user posted image , še vedno pa sočustvujem z vsemi ki jih še vedno prestajate - držim pesti, da bodo čimprej minile user posted image

Annabela smo glavo pokonci, pa z veliko pozitivnih misli naprej. Naša telesa zmorejo ogromno, tako da moraš samo verjeti vase user posted image user posted image user posted image user posted image pa še par pikapolonic za boljšo voljo.

Prej ste omenjale stanje v službi. Jaz delam na recepciji, pa je potrebno večinoma stati (lahko sedimo če ni ljudi) Sedaj je sicer mrtva sezona tako da se da. Je blo pa že v prvi nosečnosti enako, pa se je kar dalo preživet. Edino pol na koncu tisti osmi mesec mi je bilo pa že težko. Sem rit malo večkrat naslonila na stol, pa tudi ni bil noben hud. So bli že takrat veseli zame, prav tako kot sedaj.. user posted image user posted image

Lep dan vsem! user posted image

(odgovor članu Annabela)
Neposredna povezava do sporočila: 539
11.10.2012 15:35:04   
papriq
ojla, vidim da vas je že kar nekaj, ki pričakujete majauser posted image , moj prvi otroček bi naj privekal na svet 10.5.2013, zaenkrat o tem ne ve še nihče razen jaz in (sokrivec) oz. bodoči očka...malo me je panika to povedat v službi, ker vem da jim bo to pošteno zmešalo vse skupaj, ampak se ne sekiram...čakamo na nuhalno do 29.10. po tem datumu pa bomo veselo razlagali vsem širnem svetu...imam pa vse simptome povezane z nosečnostjo slabost čez cel dan, tečnoba, občutljive prsi, nespečnost...ufff, najbolj od vsega pa mi je grozno, ko si umivam zobe, saj se mi zadnje čase vedno dogaja, da ko izpiram zobe, da mi dvigne in bruham..drugače pa neuser posted image

(odgovor članu nksrv)
Neposredna povezava do sporočila: 540
11.10.2012 15:47:42   
papriq
IZVIRNO SPOROČILO: Lorna4

user posted image

PDP, nick, starost, število user posted image , število user posted image , naslednji pregled, kraj/porodnišnica, spol user posted image

1.5
ROXY_, , 2 user posted image , 1 user posted image , NS: 17.10.
anonimna user posted image , ,3 user posted image , 2 user posted image , 17.9,
Dejčka912, , 1user posted image , 0user posted image , 24.10., NS: 17.10.
zvezdicax, 26, 3user posted image , 1user posted image , 6.11., NS: 17.10., PO
orhideja1000, 30, 1user posted image , 0user posted image , 24.10
5.5
maid, , 2user posted image , 1user posted image , 2.10.
aksi,26, 1user posted image , 0user posted image , 15.10, NS:22.10.
7.5
coeur, 33, 2user posted image , 1user posted image , 28.9.
nksrv, 25, 2user posted image , 1user posted image , 14.11., JE
9.5
anonimna S, 31, 5user posted image , 2user posted image ,
anonimnauser posted image , , 3user posted image , 1user posted image , 15.10, NS:16.10.
papriq, 30, 1user posted image , 0user posted image , 15.11., Ns:29.10.
Annabela, 26, 1user posted image , 0user posted image , 8.11., NM
Bissy88, 24, 2user posted image , 0user posted image , NS: 26.10.
čopka12, , 3user posted image , 1user posted image

15.5

18.5
minca_n, 25, 2user posted image , 2user posted image , 16.10

LeYaa, 24, 1user posted image , 0user posted image , CE
anonimna user posted image , , 2user posted image , 1user posted image , 27.9., LJ
spellly, 26, 1user posted image , 0user posted image , 9.10.
MalinaNina, 28, 2user posted image , 1user posted image , 10.10.

petrussa, , 2user posted image , 1user posted image
cebela2, 32, 2user posted image , 1user posted image , 9.10

28.5
MojaV, , 2user posted image , 1user posted image , 17.10.
vzgojiteljica82, 2user posted image , 0user posted image

SKUPAJ NAS JE: 51

Nosečke z dvojčki:

PRIČAKUJEMO:

user posted image :
user posted image :
user posted image :

< Sporočilo je popravil papriq -- 11.10.2012 15:58:21 >

(odgovor članu Lorna4)
Neposredna povezava do sporočila: 541
11.10.2012 16:47:01   
Lorna4

user posted image

PDP, nick, starost, število user posted image , število user posted image , naslednji pregled, kraj/porodnišnica, spol user posted image

1.5
ROXY_, , 2 user posted image , 1 user posted image , NS: 17.10.
anonimna user posted image , ,3 user posted image , 2 user posted image , 17.9,
Dejčka912, , 1user posted image , 0user posted image , 24.10., NS: 17.10.
zvezdicax, 26, 3user posted image , 1user posted image , 6.11., NS: 17.10., PO
natsaha19, , 1user posted image , 0user posted image , 25.10., NS:23.10.
orhideja1000, 30, 1user posted image , 0user posted image , 24.10
7.5
nksrv, 25, 2user posted image , 1user posted image , 14.11., JE
kakadoo, 28, 3user posted image , 3user posted image , 2user posted image , NS:26.10.
9.5
anonimna S, 31, 5user posted image , 2user posted image ,
anonimnauser posted image , , 3user posted image , 1user posted image , 15.10, NS:16.10.
majčica_88, , 1user posted image , 0user posted image , 6.11., NS:24.10.
papriq, 30, 1user posted image , 0user posted image , 15.11., NS:29.10.
Annabela, 26, 1user posted image , 0user posted image , 8.11., NM
Bissy88, 24, 2user posted image , 0user posted image , NS: 26.10.
čopka12, , 3user posted image , 1user posted image

MalinaNina, 28, 2user posted image , 1user posted image , NS:30.10.
18.5
minca_n, 25, 2user posted image , 2user posted image , 16.10

Pišika, , 1user posted image , 0user posted image , 29.10., MS
LeYaa, 24, 1user posted image , 0user posted image , CE
anonimna user posted image , , 2user posted image , 1user posted image , 27.9., LJ
spellly, 26, 1user posted image , 0user posted image , 9.10.

petrussa, , 2user posted image , 1user posted image
cebela2, 32, 2user posted image , 1user posted image , 23.10

28.5
MojaV, , 2user posted image , 1user posted image , 17.10.
vzgojiteljica82, 2user posted image , 0user posted image

SKUPAJ NAS JE: 57

Nosečke z dvojčki:

PRIČAKUJEMO:

user posted image :
user posted image :
user posted image :

(odgovor članu Lorna4)
Neposredna povezava do sporočila: 542
11.10.2012 16:48:07   
Lorna4
Evo, sem popravila seznamček tko da je ok, če katera še kaj nima ok, naj pa napiše in še enkrat prosim podatke za seznamček KREPKO označite, drugače mam jaz celo vojno tuki pri iskanju podatkov. user posted image user posted image

(odgovor članu Lorna4)
Neposredna povezava do sporočila: 543
11.10.2012 17:41:00   
zvezdicax
Živjo..nekaj me zanima...a ima katera angel sound in ga uporablja ali ga bo? Zanima me, ker v ponedeljek ga dobim od kolegice.
A utripe moraš štet?

(odgovor članu Lorna4)
Neposredna povezava do sporočila: 544
   [Brisano sporočilo]
12.10.2012 7:31:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zvezdicax)
  Neposredna povezava do sporočila: 545
12.10.2012 10:08:14   
Pišika
Pozdravljne!

Glede folne kisline... Začela sem jo jesti, ko sva se z mojim pred par meseci odločila za bebiko in jo od takrat jem redno. Saj kak dan pozabim, ampak se trudim, da je takšnih dni čim manj. Sploh sedaj, ko nama je uspelo res skrbim, da jo vzamem vsak dan. In jemala jo bom do 12 tedna oz do takrat, ko bom porabila zadnjo tabletko iz škatlice. To je bila čisto moja odločitev in ni mi žal teh nekaj evrov, ki sem jih zapravila, če sedaj vem, da je manjša verjetnost, da bo z mojo bebiko kaj narobe. Sicer se tudi sama zdravo prehranjujem. Vsak dan kuham svežo hrano, vsak dan je na krožniku večkrat sadje in zelenjava, pa kljub temu jem folno.

Jaz sem v službi mogla povedat za nosečnost, saj sem v bolniški. Sicer sem si na začetku najprej izmislila eno vnetje, ko pa sem videla, da ne bom doma samo 1 teden, ampak sedaj do konca meseca, pa sem povedala. Sices pa so že itak večinoma sumili. Doma ve samo moja mama, ostalim pa bova povedala v začetku novembra, ko bom dopolnila 12 tednov. Sploh zaradi krvavitev, ki sem jih imela, ne želim še vsem povedati.

Se pa tudi jaz čedalje več igram z idejo, da bi si nabavila angel sound... Ampak zadeve še ne poznam, bi bila zato zelo hvaležna, če bi mi lahko katera napisala kakšne izkušnje s to napravico...

Pozdravček!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 546
12.10.2012 10:33:00   
papriq
jaz sem s folno začela šele po štirinajstih dneh ko sem zvedla za nosečnost..v bistvu je bilo pri meni kar zanimivo, saj so se teden dni pred predvideno menstruacijo (ki je potem ni bilo), začeli problemi...neznosne bolečine v trebuhu na desni strani, tako da sem kr malo težko hodla že, in sem posumla na jajčnik in šla h ginekologinji, sestra me je prvo poslala k osebnem zdravniku (lahko bi bil slepič), ta pa nazaj h ginekologinji z napotnico, da sem noseča in s sumom na izvenmaternično, ginekologinja me je pregledala (ginekološko+ultrazvok+urin+kri) in je blo vse ok, rekla mi je da 100% nisem noseča (ko sem zapustila ordinacijo sem se počutla kot en hipohonder, in še vedno me je vse bolelo), tako, da sem potem pač misla ok mi pač zaostaja menza, bo že prišla...potem pa mi je blo malo čudno ker so me nenormalno bolele bradavičke, tud slabosti so se mi pojavljale že kar prvi teden zaostanka, non stop napihnjenost in sem pač odšla po test (naredila sva ga skupaj z mojim in je bil pozitiven), potem pa še dva (za ziher) in isti rezultat, tako da od takrat jem folno, vendar pa zadnje čase opažam, da se mi slabosti pojavljajo zaradi folne, dvakrat se mi je zgodilo da nisem vzela tablete in sem se super počutla, nič slabo, drugače pa večinoma slabost čez cel dan, tako da imam namen jest to folno do konca tromesečja potem pa ne več.

(odgovor članu Pišika)
Neposredna povezava do sporočila: 547
12.10.2012 10:56:29   
coeur
čeprav tudi jaz ne maram tablet (kdo pa jih?), folno redno jem. začela sem že pred načrtovano nosečnostjo. res je, da je naše mame in babice niso jemale in res je, da je z nami vse ok (hb). nihče pa ne pomisli, kakšna je bila takrat smrtnost novorojenčkov in majhnih otrok nasplošno (sem poklicno nekoliko v tem 'fohu'). že res, da farmacevtski lobiji delajo svoje, kljub temu pa je dokazano, da s samim vnosom hrane (pa naj bo še tako raznovrstna in zdrava) na začetku nosečnosti ne prejmemo dovolj folne.
prvo nosečnost sem preživela in rodila v tujini (v zelo razviti državi), prav tako tudi to. na vsakem pregledu do sedaj (od babice, ginekologinje, strokovnjakinje za uz) so me najprej vprašali, če uživam folno. očitno celotna stroka tudi ne more imeti spranih možgan od takšnih in drugačnih lobijev.
pa ne me narobe razumet - spoštujem vsako odločitev!
papriq - sem pa drugače tudi jaz opazila, da mi je po njej slabo, tako da komaj čakam, da bo konec 'kritičnega obdobja', da jo neham jemat. sem pa ravno včeraj zamenjala na fidivid mami (prej sem imela tifol) - bomo videli, mogoče bo bolje!
lep začetek vikenda vsem!

(odgovor članu papriq)
Neposredna povezava do sporočila: 548
12.10.2012 11:01:46   
Samsam
evo pa sem zbolela user posted image . krasno user posted image . Kašljam, zabit nos, piskanje v pljučih, do včeraj me je še grlo strašno bolelo pa čist sem zanič. Spet bojo šle kile dol user posted image . Pijem pa domač trpotčev sirup, čaj z medom in limono pa sestra je rekla da lahk en lekadol na dan vzamem. Jst upam da ne bo otročku to kaj škodilo user posted image .

(odgovor članu papriq)
Neposredna povezava do sporočila: 549
12.10.2012 15:31:56   
lana83
ojla, upam da mi rata danes objaviti...že včeraj sem napisala en dolg post, pa evo ga ni hotl nardit prenosa na forum user posted image

Vidim da nas je že zelo veliko! Dobrodošle vse nove nosečke!

Pri meni rahla slabost, še to občasna, le če se preveč najem ali pa če res dolgo ne jem! Edino kar me ubija je utrujenost! Grozna utrujenost! Sedaj smo pojedli kosilo in z mano ni nič več! doma me čaka gora perila za likati,da o drugih gospodinjskih delih ne govorim user posted image saj moj zelo pomaga, samo kaj je zame ali pa kaj je za njega pospravljena...to sta dva različna pojma user posted image hehe
Sam sam tudi jaz sem prehlajena, smrkam, vse me boli,...sem si kar 4 dni vzela počitka! Danes sem imela opravke v zvezi z podjetjem in skuhala kosilo, sedaj sem pa kor cunja! Upam da bo kmalu mimo ta utrujenost!!

Drugače še vedno jem Dabrotson 2x1tbl na dan, izcedka ni, se pa tudi jaz kar malo bojim ko ga neham jesti! Do kdaj ga boste jedle? Meni ni G nič rekla, ker je bila nadomestna, moje ni! Imam pa vnetje in mi je dala vaginalne svečke Gyno-Daktarin! Imam samo zelenkasto bel izcedek, brez srbečice... Je rekla da če ne pomaga naj grem kupit Caneste tbl. In grem danes v lekarno in piše na njih da niso lih najboljše za nosečnice! Ali ima katera s tem izkušnje??

Nuhalno imam v postojni 7.11 user posted image Naslednji pregled pa 2.11 pri svoji G (upam da že pride nazaj). Drugače me je še vedno strah če bo vse ok! Ko sem imela junija ss sem si skoz govorila da po prvem pregledu če vidim da je vse ok, ne bom več skrbela! Ampak se mi zdi da se strahu še nisem znebila! Je manjši...ne gledam vedno na wc papir, ne tuhtam ob vsakem špikanju,...

Kako ste pa kaj s kg? Jaz sem začela z mnogo preveč kg,ampak sem se danes stehtala, in imam 3kg manj. Bruhala nisem niti enkrat, res se moram paziti ker mi je slabo in se mi totalo spahuje če se nažrem tako da zvečer res malo jem. mogoče je to to??? Kolikor sem zasledila ni neke panike glede na moje zdajšnje kg user posted image Imam veliko zaloge heheuser posted image
Edimo modrček me že tišči! Bom morala po večjega user posted image

Lep vikend!!!

(odgovor članu Samsam)
Neposredna povezava do sporočila: 550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  20 21 [22] 23 24   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?