|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčice 2013
12.10.2012 15:51:44   
Minnca
Živjo punce! user posted image

Na Fakulteti za šport se ponovno pričenja ena bolj pogrešanih vadb za nosečnice. Zaradi različnih vzrokov in zahtevnosti samega izvajanja so takšne vadbe kar poniknile v Ljubljani, ostale pa so samo "vadbe za nosečke na suhem".
Predstavljam vam nekakšne vrste aerobiko nizke intenzivnosti s tehnikami sproščanja, ob enem pa se do vsake pristopa individualno, izmeri se tudi razmik preme trebušne mišice, ki predstavlja mnogim nosečnicam težave po porodu. Strokovno svetovanje in prilagojene vaje za nosečnice s povečanim omenjenim razmikom.

VABILO:
Vljudno vabljene na vadbo vse od 4. meseca nosečnosti naprej.
Vadbo organiziramo skupaj s fizioterapevtko go. Andreo Backovič Juričan, ki je tudi odgovorna na obeh inštitucijah, da delo poteka strokovno.
Vadba v vodi bo potekala vsak petek od 15:30 do 16:30 ure, začnemo v petek dne 12.10.2012. Za vse dodatne informacije se obrnite go. Majo Virat na Plavalni zvezi Slovenije na

tel: 051/330-644 ali na

elektronski naslov: maja@plavalna-zveza.si

SPLETNA STRAN: http://www.plavalna-zveza.si/ (pod REKREACIJA>VADBA ZA NOSEČNICE)

Veliko nosečnic sploh ne ve za takšno ali podobne vadbe in bi bilo dobro, da jih s tem seznanjamo, saj se tako veliko lažje fizično pripravijo na sam porod in poporodno obdobje.

OPIS VADBE: Vadba v vodi za nosečnice je oblika aktivnosti, kjer nosečnica, potopljena v vodo do višine ramen, izvaja različne vaje upoštevajoč principe hidrodinamike.
Vadba je namenjena tako zdravim nosečnicam kot tistim z blažjimi zdravstvenimi težavami od četrtega meseca nosečnosti naprej.
Redna, varna in preventivna vadba omogoči lepše in predvsem lažje doživljanje nosečnosti in samega poroda.

Prilagam tudi linke, da si lahko preberete za kaj vse je vadba v vodi za nosečnice koristna:

- Od profesorice in predavateljice dr. Andree Backovič Juričan: http://vizita.si/clanek/ginekologija/vadba-v-vodi-za-nosecnice.html

- Od Vodnega mesta Atlantis: http://www.atlantis-vodnomesto.si/vsebina.php?idm=876

- Od Term Laško: http://www.thermana.si/hoteli/hotel-wellness-park-lasko/wellness/521-vadba-v-vodi-za-nosecnice-in-dojencke

Upam, da se vidimo, mi pa bomo poskrbeli, da se boste počutile udobno, kar se da uživale, sprostile in tako največ naredile zase in za svoj naraščaj! user posted image user posted image

Lep plavalni pozdrav
kader vodij vadbe v vodi za nosečnice

(odgovor članu lana83)
Neposredna povezava do sporočila: 551
14.10.2012 13:58:10   
anit6
Majčice jaz vas zapuščam. Žal se moja nosečnost ni končala tako kot sem si želela. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Minnca)
Neposredna povezava do sporočila: 552
14.10.2012 15:19:31   
minca_n
žal mi je anit6 user posted image user posted image

20.8.2008 sva dobila največje bogastvo: ob 14:58 Zoja 1400g, 39 cm in 15.23 Nia 1550g, 39,5cm

(odgovor članu anit6)
Neposredna povezava do sporočila: 553
14.10.2012 18:22:25   
čopka12

IZVIRNO SPOROČILO: anit6

Majčice jaz vas zapuščam. Žal se moja nosečnost ni končala tako kot sem si želela. user posted image user posted image user posted image user posted image

Zelo mi je žal user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu anit6)
Neposredna povezava do sporočila: 554
14.10.2012 18:47:53   
zvezdicax
Zelo mi je žal...objem user posted image user posted image

(odgovor članu čopka12)
Neposredna povezava do sporočila: 555
14.10.2012 18:55:22   
Samsam
anit6 zelo mi je žal zate. Vem kako je žalostna izguba, čeprav v tako zgodnjem obdobju, pa vendar je to naš otroček, ki nam že takoj pomeni ogromno user posted image . Drži se in javi se nam kaj. Vzami si čas zase, s partnerjem se posvetita drug drugemu, potem pa v nove boje. En velik objem user posted image in user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za srečo.

(odgovor članu zvezdicax)
Neposredna povezava do sporočila: 556
15.10.2012 8:18:18   
cebela2

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anit6)
Neposredna povezava do sporočila: 557
15.10.2012 8:33:14   
LeYaa
user posted image zelo mi je žal zate!

(odgovor članu minca_n)
Neposredna povezava do sporočila: 558
15.10.2012 9:25:00   
mala lizika
anit6 user posted image user posted image user posted image nimam besed, ker vem, da je zelo težko... bodi močna!!

(odgovor članu LeYaa)
Neposredna povezava do sporočila: 559
15.10.2012 9:26:08   
MalinaNina
Anit6 tudi moje iskreno sožalje user posted image

Kako ste ostale so-nosečke? Jaz počasi zaključujem 10. teden in komaj čakam nuhalno. Jaz se vsakič posebej tok veselim teh pregledov z UZ. Sem se danes zjutraj zvagala, pa sem na -1, kar pripisujem slabostim. No, pa v mojem primeru nič hudega, saj mam kar nekaj zaloge user posted image
Vreme je prav bedno, sam mislila, da bova z malim lahko kej vozičkala danes, pa bolj slabo kaže user posted image . Ne maram takih deževnih dnevov, k so mi dolgočasni :(
Lep pozdrav vsem, pa se tipkamo!!!

(odgovor članu LeYaa)
Neposredna povezava do sporočila: 560
15.10.2012 10:34:37   
*dotika*

Se že res dolgo nisem javila, a tokrat se moram, da izrazim podporo in pošljem en veeeeelik objem anit6 user posted image . Ker še presneto dobro vem, kako se počutiš, ti pravim samo to: prepusti se občutkom, počni, kar ti veleva srce. Bolečina bo pojenjala, a spomin bo ostal, a s tem se da živeti. Drži se!!!

Naj najin angelček Ajda, rojena v 23. tednu, čuva vse nas! (29.10.09;23:16-29.10.09;23:26)

(odgovor članu anit6)
Neposredna povezava do sporočila: 561
15.10.2012 10:50:35   
coeur
anit6 - zelo mi je žal. le pogumn naprej! user posted image

(odgovor članu *dotika*)
Neposredna povezava do sporočila: 562
15.10.2012 11:33:26   
Anonimen
anit6 žal mi je, vendra le ogumno naprej! Meni se je moj G danes nasmejal, ker sem zlo hitro po SS spet zanosila, češ a nisem mogla vsaj malček več počakat user posted image .

Jaz z drugega pregleda... Fižolek velik, malček večji kot po ZM, tko da jutr bo NS čist ok. Pa živahen je, prvi sploh ni bil niti tko viden, niti tko živahen user posted image . So pa moji izvidi za en d***... Voda zanič, tko je blo prvo nosečnost do konca, shujšala sem 4,5 kg in pa padla sem na cuker testu, tko da mam jutr še diabetika user posted image . Ima kera izkušnje z nosečniškim diabetesom?

Anonimna user posted image

(odgovor članu coeur)
  Neposredna povezava do sporočila: 563
15.10.2012 11:53:14   
Pišika
anit6, zelo žal mi je user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 564
15.10.2012 12:11:21   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

sem tudi sama že šla čez to...ni lahko, vendar enkrat pa spet posije sonček! user posted image

Anonimna user posted image

(odgovor članu anit6)
  Neposredna povezava do sporočila: 565
15.10.2012 13:30:34   
majčica_88
anit6 tudi od mene en user posted image Drži se, boš vidla, za vsakim dežjem posije sonček.

Pri meni se stanja spravlja na boljše, user posted image 11t in 4d, slabosti se počasi umirjajo, slabo mi je samo, če sm lačna, pa tudi ponoči mam tak čudn občutek v želodcu. Utrujenost pojenja, mam pa probleme ponoči, ker sm skozi na wc-ju, pa obračam se, nikakor ne najdem pravga položaja.
Hvala bogu, da sm se vsaj nočnega dela rešla, ta tedn povem še šefu za naprej, da ne delam več nočnih, pa upejmo, da bo normalno sprejel user posted image

Punce, ma še katera probleme s krči v spodnjem delu trebuha? Mene ful boli, če se premaknem, pa tudi trtica me ful matra, ko sedim. Noseče prjatlce so mi priporočile Magnesol za krče, v navodilih pa piše, da zdravila ne priporočajo v nosečnosti user posted image Veste kej, kako je s tem?

Lep dan vsem skupej, jst šibam v službo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 566
15.10.2012 13:52:06   
ROXY_
anit6 zelooo mi je žal za tako slabe novice user posted image user posted image user posted image
Drži se in pogumno naprej!!!user posted image user posted image

(odgovor članu majčica_88)
Neposredna povezava do sporočila: 567
15.10.2012 13:59:45   
čopka12
majčica_88 nič ne skrbi za magnesol, men ga je v prejšnji nosečnosti zdravnica priporočila, ko so me krči v nogah matral. In mi je magnesol pomagal.
Menda je pri teh farmacevtskih pripravkih tako, da na vse napišejo, da niso primerni za nosečnice, da se s tem zavarujejo, ker pri veliki večini res ne testirajo na nosečnicah. Ponavadi pa v lekarnah vedo povedat, če kaj res ni za nosečnice (če si v dvomu seveda).

A te lahko vprašam, kaj ti delaš, da imaš nočne?

Jaz v službi še nisem povedala, načrtujem enkrat ta teden. Mene utrujenost še vedno matra, da popoldne komi živim...

(odgovor članu majčica_88)
Neposredna povezava do sporočila: 568
15.10.2012 14:34:02   
anit6
HVALA VAM MAJČICE!!!!!!Ne bova se dala tako zlahka.

Vam pa želim čim manj slabosti in lepih nosečniških dni. user posted image

(odgovor članu čopka12)
Neposredna povezava do sporočila: 569
15.10.2012 16:12:42   
MojaV
Anit6, moje sožalje. Vzemi si čas in preboli, potem pa pogumno naprej.

(odgovor članu anit6)
Neposredna povezava do sporočila: 570
15.10.2012 18:24:58   
lana83
Anita6 sožalje! Drži se, vse bo ok!!! user posted image user posted image

Jaz sem pa prehljena, vsak dan bolj. Sem šla do zdravnika, imam vnetje,ampak minimalnu (ne za antibiotok), dobila en sirup za kašelj in kao veliko limon, medu, čaja...Ampak to že z mene ven gleda, pomaga pa ne! Ahhh ma katera kakšno idejo? naravno zdravilo?? Help user posted image

Upam,da z bebiko bo ok! Pregled mam šele cez slabe 3 tridne...

(odgovor članu MojaV)
Neposredna povezava do sporočila: 571
15.10.2012 20:14:02   
Samsam
lana83 jaz sem pila domač trpotčev sirup, ki mi je v cca. 2 dneh pozdravil grlo in omogočil da sem se lahko začela izkašljevat. No, zdaj je temperatura šla nazaj na 37C, tak da je fino. Zdaj se moram sam izkašljat za kar mi je zdravnica priporočala vdihavanje hlapov žajblja ali kamilic, Pušenjak pa na forumu priporoča obilno hibracijo, saj ta redči sluz in pomaga k hitrejšemu okrevanju user posted image . Jutri grem dat še kri, ker sem skoraj 100% slabokrvna (zaradi bruhanja in izgube 5kg + zdaj še ta prehlad). Kar se tiče vpliva na otročka je pa tak da so zmožni tudi hude prehlade odnesti brez posledic user posted image .
Drugače pa že komaj čakam naslednji teden ko imam NS pa bom spet videla najino dete user posted image pa da še moj dragi prvič vidi najino bitjece user posted image .

(odgovor članu lana83)
Neposredna povezava do sporočila: 572
15.10.2012 22:26:30   
rdeča pesa
Anita6 želim vama čimprejšnji user posted image  in zdravega otročka!!!

Jaz sem pretekli vikend zmanjšala dozo dabrostona iz 3 na dva/dan. Je bilo vse ok, dokler včeraj nisem zamudila z eno tableto dve uri in je bila že spet sveža kri! user posted image   Ni se za hecat. Danes se mi je umirilo.

Če sem čisto iskrena, bi jaz tole fazo negotovosti in veeeečnih slabosti kar preskočila. Najraje bi se znašla nekje v 17.tednu in bi bila v veselem pričakovanju brcik, z majhnim a že pravim trebuščkom...user posted image

(odgovor članu Samsam)
Neposredna povezava do sporočila: 573
16.10.2012 9:03:07   
Pupi Sanda
No, evo mene s prvega uradnega pregleda :) Moram povedati, da imam sedaj super ginekologinjo, da smo veliki 2,1 cm in srček veselo utripa :) Dobila sem slikico za spomin, pa tudi moj dragi je lahko gledal zraven, kako utripa malo srčece :) Noseča sem pa sedaj 8 tednov in pol. Rok pa imam 23.5.2012. :) jupiiiiii :) ful sem vesela :)

user posted image

Anonimna user posted image oz. Pupi Sanda :)

(odgovor članu rdeča pesa)
Neposredna povezava do sporočila: 574
16.10.2012 11:10:34   
Čebelčk
Nosečke, v katerem tednu ste imele prvi pregled?
Meni so rekli, da če je vse ok, da sploh pred 10. ne naročajo.
Jaz imam v 11. tednu.... po tem pa se javim ;)
Držite pesti!

Ob prebiranju forumov sem ugotovila, da so nam znižali porodniško.
To se je naredilo pa tako potiho, da je kar grdo. In totalno nepošteno!!!
Verjetno se strinjate z mano...

Predvsem pa se mi smilijo tisti, ki za malo zgrešijo cenzus da bi dobili pomoč od države (tisti 280 eur).
In po možnosti živijo v Ljubljani, ki je najbolj bedna občina.

Koliko pa kaj vaše občine prispevajo k prvorojencu?

(odgovor članu Pupi Sanda)
Neposredna povezava do sporočila: 575
Stran:   <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  21 22 [23] 24 25   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?