**M**
|
Dobro jutro, naša noč je bila spet bolj tako tako, je prišla k nama že ob po 12 lepo zaspala nazaj in potem isto kot včeraj,jok in jok, pa naju odrivala stran in potem takoj plezala po atiju. So izgleda bile res spet sanje, je tudi moja mami rekla, da je slabo spala in grdo sanjala. Nevem izgleda drži še mlaj, ki je bil v nedeljo, nas vedno daje, pa polna luna tudi Pa izgleda se je še malo navadla, da gre k nama, nevem, jaz ne kompliciram, ker očitno rabi bližino in ji ne odrekam, saj jo bo minilo, če ne prej ko bomo posteljico pospravli bo ziher hotla noter spat Pa zdajle ma par dni ati fazo in moram rečt, da ponoči kar paše, ko se bolj okrog njega kobaca joj se to grdo bere ane, jah ni kaj, saj bom tudi jaz na vrsti pa bo on kraljeval Drugače tudi jaz hočem imet neki red, mi mami pravi, da včasih preveč, no nama se ne zdi. Ne pustim je pa jokat, če recimo noče bit v svoji posteljici, če pa tako čez dan ihtari to je pa drugo. No pa da babi malo potuhe in je, ona naj, je le babi in ima drugačno vlogo kot jaz, čeprav sem včasih pošteno jezna. bubu_bibi...tvojega tudi daje bošček, očitno je res nekaj v zraku. Imam pa tudi jaz takole slabo vest, če se kaj razjezim ampak si včasih enostavno nemoreš pomagat, ker si res utrujen, otrok pa čist naspidiran in poln energije sredi noči, zjutraj pa služba Mah ja saj nikoli neveš kdaj je pravi čas. Kar se pa tiče tega, kdo živi od države in kdo ne pa jaz mislim ( pa bi me marsikdo sedaj napadel), da od države se itak neda živet, tudi lažne samohranilke,... od tega ne bodo obogatele, za tistih par €, tukaj se gre predvsem za preživetje, no saj pri tistih, ki jih jaz poznam. In država bi se mogla vprašat zakaj to nekateri izkoriščajo, služb ni, otok pri 50 letih pa tudi nemoreš imet, živet je pa od nečesa treba. Da o višini otroškega dodatka ne govorim, jaz in oseba, ki spada med najbogatejše slovence sva dobili isto, nevem koliko ima zdaj po novem zakonu ampak tako je bilo še lani po starem. Tako, da to ni niti za paket plaenic kaj šele kaj drugega. In če gledamo koliko ima ona in koliko jaz z normalno plačo, če bi lahko temu tako rekla. Naj se raje ukvarjajo s tistimi, ki so 20 let kradli, in še kradejo, kje je ta denar in raznorazni tajkuni, ...pa da nebom nakladala, saj vsi vemo. Drugače pa daleč od tega, da ima moja vse kar si zamisli oziroma kar si še bo, ker itak nebo znala cenit, tako kot vsak otrok, dokler ne začne delat in vidi kaj vse zraven spada. Ni vse v denarju in v materialnih dobrinah, otroka je treba naučit drugih vrednot, bit z njim, se z njim igrat, ne pomaga mu 100 igrač, če si ne vzameš časa zanj,...Pa nevem kakšnih znamk ne kupujemo in dragih oblačil, nisem tako mislila, ker naprimer 40€ za kakšno majčko, ki jo vidiš na polici niti slučajno ne dam. Tko nekako zmerno in, da je v mejah normale, nimava vreče brez dna, daleč od tega. Ima pa preveč, saj se itak ne zaveda, tle je bolj moja napaka in se zdaj bolj kotroliram, sam kaj ko je vse tako lepo Se z mojim hecava, da imava lahko še 5 punčk hehe, no ni tko hudo malo za šalo. Pri nas je bilo tako, da tisti, od katerih bi lahko kaj dobila, so že dali naprej, nekateri šparajo, ker bodo imeli še otrok in to je meni čisto razumnljivo in niti nisem pričakovala, pa še dolžen se potem ne počutiš. Je pa veliko takih, ki bi vse uničli, ker itak niso oni kupli, da bi pa potem oni dali cunjice recimo in bi to krožilo, to pa ne. Pa igrače ravno tako, naše so kot nove, jih lahko dam nazaj v trgovino. Recimo sestra od mojega bi lahko dala ampak ni hotela, pa bi sedaj midva tudi njej, ker je ponovno noseča. Pa se lahko grdo sliši ampak raje dam nekomu, ki res rabi in bo vesel. Ampak na njegovi starni je itak sama foušija, kao kok midva imava. Ampak daleč od tega, samo nikoli ne jamrava, ker je to najina osebna stvar, oni pa skos, da te mine in sva se dostikrat počutila prav bedno, ko je tašča poudarjala, da pač nima, da bi nam recimo pomagala pri stanovanju. Pa halo, saj nobeden nič noče... Recimo še en primer kakšna svinjarija se danes dogaja. Par,ki se je tudi odločil za otroka, ona brez službe, on z zelo dobro. Doma so jima rekli, da jima bodo kupili hišo, ker pač imajo in jima dajo zdaj, pač dediščina. Vse ok, hiša ogledana, vse zmenjeno, dokler ni tašča ugotovila, da tamlada nebo plesala kakor bo ona žvižgala, sedela z njo cele dneve, drgnila bajto kadar bo ona hotela, ni prav pomivala po tleh, ker je metlo vlekla v drugo smer kot ona in raznorazne bedarije. Uglavnem od hiše ni bilo nič, ker tamlada ni bila to kar je ona pričakovala. Pri njenem v službi so celo nosečnost govirili, da jih čaka delo v tujini,3x so prestavli, na koncu je bilo treba it takrat ko je imela rok. Je rekel negrem, moja me rabi, to je moj prvi otrok...grozila mu je odpoved, no na koncu so se nekako zmenili, da je ostal doma s tem da koristi očetovki dopust kasneje. Ok sta rekla naj bo, kaj češ ali pa ostat brez dela. Vemo pa koliko pomeni, če je partner na začetku doma. Uglavnem je koristil očetovskega, ko je bil mali star okoli 2 meseca. Je bil tudi cel halo, vzeli so mu vse delo. Ima pa sp, ki ga je moral odpreti, prispevki so vsak mesec. Še dobro, da ima veliko znanja, da se je "znašel" sam... Tega se jaz bojim, ker če ened ostane brez službe, kar je danes možno itak iz danes naj jutri, ti še vedno ostane še ena plača. Itak pa vsak po svoje. Upam,da tole ni izpadlo kot kakšno pametovanje, ker je daleč od tega. Tako malo, da boste imele kaj brat pa, da obrnemo stran hehe Zdaj pa grem kaj koristnega narest, sem napisala čist preveč...
|