mateyka
|
hej, ronja, tukaj bi pa ti odšla direkt domov - ročno izdelana darila pa to. ma jaz bi starše poslala v tri materne (kako pa misliš da je tako pametovanje s strani otroka sploh lahko zraslo do te mere??). mulcu pa rekla, da ne dobi nič to leto. in če bo naslednje leto tud tok "pameten", tudi naslednje leto ne. in drugič, če vaju še kdaj pošlje domov, pojdita domov (če ga starši ne ustavijo in usmerijo, da se opraviči). staršem pa na vratih še recita, da dokler bo on šefe tam, pač ne prideta več na obisk, ker pač nista zaželena od "šefeta" (njiju kot straša pa zgleda ne moti, da vama to govori - torej..). če se mu take dopušča, so pač posledice. ne moreta zdaj bit vidva zlorabljena, ker starša npr. rečeta "ah, saj ni mislil tako". sej, če se pa "šefe" kdaj kasneje opraviči in vaju direktno povabi (brez zahtev po darilu ali denarju seveda), da pa bosta z veseljem prišla. samo prvo mora "šefe" SAM to rečt in se OPRAVIČIT, da vaju je vrgel ven zarad tega ker mu nista dala denarja/darila (karkoli je bil razlog, da vaju je poslal domov). če bi se to meni zgodilo; tudi starši bi za mene morali aktivno kaj narest v taki situaciji, da bi mene še tam videli. ne vem no, ta permisivnost zadnje čase (pri vzgoji) je šla čist v ridiculous vode, res.. v glavnem, jaz bi mu povedala, da sem razmislila o tem kaj se je zgodilo, da je to zame nesprejemljivo vedenje in da sem se odločila, da za tako nehvaležnost, manipuliranje in ukazovanje, to leto ne podarim nič. IN še - dokler se tako vedenje ne premeni, ne dajem daril več. tudi naslednje leto ne, če bo isto. če zaradi tega nisi vabljena na zabavo, prav. te pa ne bo. zaradi tega ne bo konec sveta. s starši bi se pa resno pogovorila. mislim, wth? mene bi blo sram kot starša; koji materialista tale mali, res.. samo po moje jabolko ne pade daleč od drevesa, tako da ne bodi presenečena, če ne bo kakega večjega efekta (od tega pogovora s starši).
|