megiTT
|
Hej punce Kar malo zatišja je tu, pa sem se odločila, da ga malo razbijem Torej, že trije meseci so naokrog, ha Pa da grem kar po vrsti: 3. posvetovalnica: Mali je bil cepljen. Ni bilo videt, da mu kaj fali. Še pojokcal ni, ko ga je pičila. Sicer ima že en 14 dni drisko (no, ne vsak dan....pa vendar toliko, da me moti). In ko sem o tem pojamrala P je rekla, da to ni nič takega. Dojenje in BioGaia pa bo. No, stvar je taka, da je imel na začetku le smrdeče blato po kislem, kakšen dan - zelo redko - je bilo blato zeleno. Zadnji teden pa ima tako tekoče, lepljivo blato, ki včasih smrdi po kislem, včasih pa ne...kaka pa pribl. 2x na dan. Tko da ne vem ali je vedno driska ali ne. Dala pa mi je tudi napotke, kako ravnati, če bi mali dobil vročino zaradi cepljenja. ah, še podatki seveda: zredil se je 950g in 2,5 cm zrasel. Obseg glavice je 42 cm. Je kar velikan. Pozna se prejšnji mesec, ko se je zredil 2 kg tko da ga je kar nekaj v vozičku. Športni del vozička: tudi jaz sem že razmišljala, kdaj ga dati v športni voziček, pa sem na Ringaraji - strokovnjaki odgovarjajo prebrala, da takrat, ko ima premalo prostora v košari. Meni se zdi, da nekaj prostora še ima, tako da bom še malo počakala. Dojenje: 1 mesec nazaj sem začela dojiti izmenično, ker se mi je zdelo, da preveč poliva. To polivanje se je sicer ustavilo vendar se mi zdi, da sedaj - po enem mesecu spet veliko poliva. Po dojenju podereva kupček pa vseeno še meče ven. Sklepam, da še vedno preveč poje, zato ga, takoj ko se začne zvijati, dvignem pokonci in podiram kupček. Če ne jamra, mu ne dam več. Par dni nazaj se mi je prvič zgodilo, da sem imela zjutraj mokro majico in čisto trdo in bolečo dojko. Ker ni kazalo, da se bo mali zbudil in jedel, sem si jo spumpala...in napumpala 160 ml Bravo jst! Ker pa si drugače ne črpam več, vse shranjujem v zmrzovalniku, da bo nekaj zalogice, če bo kdaj potrebno. Spanje: nekako poskušamo ujeti ritem dnevnega spanja. Nočno spanje pri nas zgleda takole: ob pribl. 20h ga previjem in preoblečem v pižamico. Ker ga ne kopam vsak dan, ga namažem z oljem Bedtime od Johnson & Johnsona, da ma feeling, da se bliža čas spanja. (drugače se mi zdi, da olje nima nekega učinka, da bi zaradi vonja sivke otrok kaj bolje/več spal) nato ga podojim, malo še pockrljam, da se mi hrana malo poleže in ko vidim prvi znak, da se mu spi (včasih tega znaka ne čakam in ga kar odložim) ga nesem v posteljico. Ga odložim, pokrijem, dam dudo in vklopim babysitter. Pustim mu še nočno lučko in grem. Ponavadi vrže dudo ven in posesa prstek. No, uglavnem, sam zaspi. Ponoči se zbudi ene 3x - včasih ker je lačen, včasih ker ima kakšne krče. Spanje čez dan: Ko vidim prvi znak spanja ga nesem v posteljico, vklopim babysitter in ga pustim tam. Ponavadi sam zaspi. Če pa je preveč buden in noče spati, to kar jasno pove To spanje pa sicer poteka od 10 min do 1,5h. Kakor kdaj. Izpadanje las: A ima še ktera to težavo? Zadnje 14 dni opažam, da mi fulll izpadajo lasje. Imam jih povsod . Mašim odtok, ko si jih operem. Saj vem, da ne, ampak mam feeling, da če bo to še dosti časa trajalo bom res malček plešasta Uh, koliko sem se razpisala. Mejte se!
|