|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
11.9.2012 21:32:56   
ninocka26
Tudi pri nas je tako, s tem, da je to med 5 in 6 uro zjutraj. Se pa zna zgoditi tudi ob 2h pa potem do 4h jamra, potem se pa zbudi za dojenje. Ponavadi ga dam tam ob ene 6h kar v taveliko pojsteljo, da vsaj še malo zadremamo. V glavnem vsak večer me je strah kako bomo spali. Najhuje mi je pa zjutraj, ko bi jaz še tako spala on se pa zraven mene veselo smeji in čeblja. Se pa tako lepo nasmeje, da se kar hitro zbudim in ga pocrkljam. Sva imela pa dve noči nazaj kar pestro, se je hotel dojiti na 2 uri (se mi je bradavica na eni strani tako vnela, da je sesal kri in jo posledično tudi izbruhal) in nisva nič spala. Sem zjutraj samo spokala njega in psa in se odpeljala k mami. Mami je nato uspavala in pazila malega, brat je pa poskrbel za psa. Jaz sem pa samo padla in zaspala kot ubita. Je bil pa potem lepši dan.

(odgovor članu škratek21612)
Neposredna povezava do sporočila: 76
12.9.2012 8:54:57   
megiTT
Pozdravljene!

Tudi pri nas imamo take 'težave'. Sine se zbudi ob cca 6.30 in se do cca 8h zjutraj napenja in godrnja...to traja že kakšna 2 meseca. Včasih ga pustim in vmes kaj zaspi, včasih ga vzamem vn, malo podojim pa poskušam še malo zaspati z njim v moji postelji.
Kake 14 dni nazaj pa je odkril svojo rokico in palec. user posted image Sicer mu vedno ko ga vidim glodati rokico, dam dudo, vendar jo potisne vn in palec nazaj notr. No, ponavadi gre kar cela rokica user posted image . Občutek imam, da mu mogoče se pripravljajo kakšni zobki, ker rokico tako intenzivno grizlja, palec sesa ponavadi kadar ima za zaspati. Ne vem, a dude noče ker mu ni prava ali je palec pač tanar taboljši user posted image Kadar dudo zagrabi, jo kar nekaj časa komot sesa.

Zanima me, a vaši otročki 'držijo urnik'? S tem mislim, a jejo in spijo približno ob istih urah vsak dan? Pri nas se mali zjutraj zbuja različno - med 6.30 včasih pa do 10.00. Po tem ga dojim in od tu naprej na 3h približno. Spanja pa še vedno nismo dali v nek okvir....no ja, bomo že ujeli ritem tudi tega.

Jutri imamo že 3 posvetovalnico in s tem cepljenje...mali ima pa ene 14 dni drisko.... no, bo že pediatrinja povedala kako in kaj.

Lepo se imejte!

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 77
12.9.2012 11:53:35   
ursaosh
Mi imamo kar ustaljen ritem spanja in hranjena. Predvsem zvečer mora jesti ob osmih in nato spat. Lahko traja tudi eno uro, da zaspi. Ampak važno je, da ob osmih je in potem uspavanje. Ponavadi zaspi med dojenjem, tako da ko jo dam v posteljico, jo samo še malo pobožam in spančka.
Če nas slučajno zvečer ni doma, je katastrofa. Ob osmih zaspi oz. zadrema in ko pridemo domov, ni šans da bo spala naprej. Bo budna in jokala. Potem gre pa cela noč narobe. Ponavadi se potem zbuja vsako uro.
Kakšen imate pa izkušnje z oblačenjem po kopanju? Naša v vodi uživa, ko pa se je treba oblečt se pa tako dere, da je vsa rdeča. Očitno je začela z uveljavljanjem svoje volje :) sicer pogosto tudi čez dan protestira, ko ji zamenjam bodi. ampak čez dan jo uspem zamotiti in pomiriti. Zvečer pa ne gre. Očitno po dolgem dnevu nič več ne pomaga.

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 78
12.9.2012 14:08:04   
škratek21612
evo soseda mi je svetovala da je mogoče malemu vroče in zato godrnja, zato je danes spal brez nogavičk in začuda se je lepo zbudil ob 7h brez nočnega godrnjanjauser posted image . seveda je lahko to samo naključje, bomo videli danes če bo spet ok. povejte, kako vi oblačite otroka za spat, jaz sem ga očitno preveč, tudi zdravnica mi je rekla da ne rabi več nogavičk. bogi revež moj, pa je že bil brez nogavičk, ampak me je še isto uro napadla ena teta ki je mimo prišla in vidla dojenčka brez nogavičk, kao kaj se ga grem da je on prišel iz 38 stopnijuser posted image ... skratka, kako je z vašim oblačenjem??? upam da se bo zdaj spanje pomirilo..

drugače gremo pri nas ponavadi ob 19h v banjico, kjer ful uživa, potem pa tudi rata siten, sicer se preoblači še vredu, pol ko pa jeva pa kar tuli vmes ko spusti joško, oči ima že zaprte pa kr dalje :) prej je blo huje, ko sva se hranila v temi, zdaj pa imava prižgano luč, pa po dojenju ko jeva še flaško zraven gledava palčka smuka in je bolj miren...

(odgovor članu ursaosh)
Neposredna povezava do sporočila: 79
14.9.2012 22:58:00   
malina86
Hojla!

Sem se odločila, da se končno tudi jaz oglasim spet na forumu. Tole materinstvo mi pobere veliko več časa, kot sem si predstavljala, zato ga za računalnik vedno zmanjka. Mi smo z našim fantičem do sedaj imeli nekaj težav, sedaj pa smo se mi in on navadili na novo življenje in sedaj je dosti lažje. Tako kot verjetno vse čutite je tudi zame materinstvo nekaj zelo posebnega. Otrok je prinesel novo srečo v najino zvezo in kljub obveznostim sva s fantom srečnejša kot kdajkoli. user posted image
Naj nakratko povem kako je bilo pri nas... Prve tri tedne nam cele noči ni spal. Podnevi je spal in jedel na dve uri, ko pa se je stemnilo je postal buden in je pogosto jokal do jutra. Tako sva ga cele noči nosila po rokah in upala, da bo kmalu bolje. No po treh mučnih in neprespanih tednih pa se je spremenilo in mali je začel bolje spat ponoči in je bil bolj buden čez dan. Potem so se začeli krčki in bolj kot ne sem ga cele dneve samo dojila, tolažila in nosila v naročju, da mi je s trebuščkom ležal na roki. Ko je bil star kak dober mesec, sem malega začela dajat spat na trebušček in ne več na bok in to mu je precej pomagalo, da je hitreje zaspal in spal več časa. Od takrat vedno spi na trebuščku. Proti krčkom sem mu dajala vetrovne kaplice lekobeba, ki so ga takoj pomirile, vendar ne za dolgo in krčkov niso odpravile. Zadnji mesec mu dajem še sap simplex in moram rečt, da mu zelo pomaga. Sedaj mali joka le še ko je lačen in zaspan, vetrovne kaplice pa uporabljam le še za pomiritev joka. Ena kapljica na dudo in mali takoj utihne user posted image Tudi pri uspavanju so mi te kapljice v veliko pomoč. So sladke in ga zato takoj pomirijo.
Pri dveh mesecih je Jan začel lepo spati ponoči. Od kakih 9h pa do 5h, tako da se ponoči dojiva le še enkrat. Še vedno se kdaj zgodi, da ga kaj matra in se zbudi že okoli dveh in takrat ga poskušam uspavati z dudo ali pa ga dam k sebi v posteljo in oba zaspiva naprej. Dostikrat se zgodi, da po dojenju ob 5h zjutraj noče več zaspati in takrat ga tudi vzamem k sebi, se "ovijem" okoli njega in potem kmalu oba zaspiva. To so tako lepi trenutki, ko ga imam ob sebi. user posted image Sem rabila nekaj časa, da sem spoznala otroka, da vem, kdaj je zaspan, kdaj ga matrajo krčki in kdaj je lačen. Predvsem kdaj je lačen ne morem več zgrešiti, saj po parih minutah jamranja pade v neutolažljiv jok in ga samo joška lahko potolaži. user posted image
Z dojenjem sem prvi mesec imela nekaj težav. Bila sem precej utrujena, ker Jan ni spal ponoči in zato tudi mleka ni bilo vedno dovolj. Zato sem mu zvečer ali ponoči dodajala po 60 ml. Kasneje ko je začel bolje spati ponoči, pa sem si ponoči izčrpavala preostanek mleka in mu ga dodajala zvečer, ko sem ga imela manj. Na pregledu mi je zdravnica rekla, da ne potrebuje dodatka, saj se lepo redi. In res, po pregledu mu dodatka nisem več dala in tudi zahteval ga ni več, saj s tem, ko sem dodatek ukinila se je tudi meni "proizvodnja" mleka povečala oziroma ustalila. Pripomoglo je tudi to, da sem začela redno skrbeti za prehrano in pitje vode, saj sem ugotovila, da mi mleko močno niha, če sem dolje časa lačna ali ne pijem dovolj. Sedaj z mlekom nimam več težav, dojim pa z nastavkom, ker mi tako lepše in več popije in se ne igra z bradavico.
Joj, toliko enih reči je še, ki bi vam jih rada povedala na dolgo in široko, ampak bom predolga, zato samo na kratko povem še par stvari:
pralne plenice: od 4 modelov, ki sem jih sprobala, se mi najbolje obnesejo Gro Via. Zaenkrat jih imam le 12 in jih imam za cca 3 dni, vmes in ponoči pa uporabljam bambo plenice za enkratno uporabo. Moram reč, da ni nekaj bistveno več dela s tem, le len ne smeš bit. Jaz sem zadovoljna z njimi in sem z njihovo uporabo že prihranila toliko denarja kolikor sem zanje zapravila, perem jih pa itak skupaj z ostalimi belimi stvarmi.
kengurujček: pri nas se obnese bolje kot voziček. V kengurujčku je vedno miren in skoraj vedno zaspi, v vozičku pa je dostikrat nemiren in sploh noče spati.
oblačenje: tudi jaz se marsikdaj sprašujem, ali ga preveč ali premalo oblečem in tudi mnenja se zelo razlikujejo. Jaz sem ga bolj kot ne celo poletje imela v kratkem bodiju, žabice in dolge rokavčke pa sem mu oblekla zvečer po kopanju. Dvojni rokav sem mu do sedaj oblekla le dvakrat, ko so bile ohladitve.
krst: tiste ki nameravate krstiti otroka v kratkem - zanima me, kaj mu boste oblekle? Kje se da dobit kakšne lepe kompletke, ki bi bili primerni za krst?
Ah, bom kar zaključila in ne bom nadaljevala z ostalimi temami, ker bom sicer do jutra za računalnikom. user posted image
Lep pozdrav vsem in upam, da vas bom kmalu spet kaj brala.

Neposredna povezava do sporočila: 80
17.9.2012 12:23:58   
megiTT
Hej punce

Kar malo zatišja je tu, pa sem se odločila, da ga malo razbijem user posted image

Torej, že trije meseci so naokrog, ha user posted image

Pa da grem kar po vrsti:

3. posvetovalnica: Mali je bil cepljen. Ni bilo videt, da mu kaj fali. Še pojokcal ni, ko ga je pičila. Sicer ima že en 14 dni drisko (no, ne vsak dan....pa vendar toliko, da me moti). In ko sem o tem pojamrala P je rekla, da to ni nič takega. Dojenje in BioGaia pa bo.
No, stvar je taka, da je imel na začetku le smrdeče blato po kislem, kakšen dan - zelo redko - je bilo blato zeleno. Zadnji teden pa ima tako tekoče, lepljivo blato, ki včasih smrdi po kislem, včasih pa ne...kaka pa pribl. 2x na dan. Tko da ne vem ali je vedno driska ali ne.
Dala pa mi je tudi napotke, kako ravnati, če bi mali dobil vročino zaradi cepljenja.

ah, še podatki seveda: zredil se je 950g in 2,5 cm zrasel. Obseg glavice je 42 cm. Je kar velikan. Pozna se prejšnji mesec, ko se je zredil 2 kg tko da ga je kar nekaj v vozičku.

Športni del vozička: tudi jaz sem že razmišljala, kdaj ga dati v športni voziček, pa sem na Ringaraji - strokovnjaki odgovarjajo prebrala, da takrat, ko ima premalo prostora v košari. Meni se zdi, da nekaj prostora še ima, tako da bom še malo počakala.

Dojenje: 1 mesec nazaj sem začela dojiti izmenično, ker se mi je zdelo, da preveč poliva. To polivanje se je sicer ustavilo vendar se mi zdi, da sedaj - po enem mesecu spet veliko poliva. Po dojenju podereva kupček pa vseeno še meče ven. Sklepam, da še vedno preveč poje, zato ga, takoj ko se začne zvijati, dvignem pokonci in podiram kupček. Če ne jamra, mu ne dam več.
Par dni nazaj se mi je prvič zgodilo, da sem imela zjutraj mokro majico in čisto trdo in bolečo dojko. Ker ni kazalo, da se bo mali zbudil in jedel, sem si jo spumpala...in napumpala 160 ml user posted image Bravo jst! user posted image
Ker pa si drugače ne črpam več, vse shranjujem v zmrzovalniku, da bo nekaj zalogice, če bo kdaj potrebno.

Spanje: nekako poskušamo ujeti ritem dnevnega spanja. Nočno spanje pri nas zgleda takole: ob pribl. 20h ga previjem in preoblečem v pižamico. Ker ga ne kopam vsak dan, ga namažem z oljem Bedtime od Johnson & Johnsona, da ma feeling, da se bliža čas spanja. (drugače se mi zdi, da olje nima nekega učinka, da bi zaradi vonja sivke otrok kaj bolje/več spal) nato ga podojim, malo še pockrljam, da se mi hrana malo poleže in ko vidim prvi znak, da se mu spi (včasih tega znaka ne čakam in ga kar odložim) ga nesem v posteljico. Ga odložim, pokrijem, dam dudo in vklopim babysitter. Pustim mu še nočno lučko in grem.
Ponavadi vrže dudo ven in posesa prstek. No, uglavnem, sam zaspi. Ponoči se zbudi ene 3x - včasih ker je lačen, včasih ker ima kakšne krče.
Spanje čez dan: Ko vidim prvi znak spanja ga nesem v posteljico, vklopim babysitter in ga pustim tam. Ponavadi sam zaspi. Če pa je preveč buden in noče spati, to kar jasno pove user posted image To spanje pa sicer poteka od 10 min do 1,5h. Kakor kdaj.

Izpadanje las:
A ima še ktera to težavo? Zadnje 14 dni opažam, da mi fulll izpadajo lasje. Imam jih povsod user posted image . Mašim odtok, ko si jih operem. Saj vem, da ne, ampak mam feeling, da če bo to še dosti časa trajalo bom res malček plešasta user posted image

Uh, koliko sem se razpisala. user posted image

Mejte se!

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 81
19.9.2012 23:03:47   
genovefa
Evo, se še jaz javimuser posted image

Glede izpadanja las, mene je frizer že pred porodom na to opozoril ampak, ker mi po porodu niso izpadali (celo super fajn so bili), sem mislila da bo vse ok. Glej ga zlomka, zadnjih 14 dni izpadajo na velikouser posted image , obup! Ti hormoni nam delajo štalo! Upam, da se bodo hitro nazaj poravnali in da bo vse vsaj približno normalnouser posted image

Naš mali je bil tudi že cepljen in je zelo dobro prenesel. Pika sploh opazil ni, v naslednjih dneh je imel sicer nekaj driski podobnega in to je to. Pred cepljenjem me je bilo strah, sem si kar oddahnila, da ni začutil mojega strahu in, da je bilo vse o.k.

Drugače pa Lovro že od začetka zelo poliva pa sem se kar nekako sprijaznila s tem. Pediater je razložil, da so ledvica ozko grlo in vrnejo kar je preveč. Da dokler se redi, je vse uredu. Aja, dojim na polno.

Upam, da ste vse fajn in da uživate s svojimi sončkiuser posted image

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 82
20.9.2012 9:04:59   
ursaosh
ojla user posted image

tudi meni izpdajo lasje v enormnem obsegu!! ampak bajes so to še lasje, ki bi morali izpast med nosečnostjo pa zaradi hormonov niso. js se sicer ne spomnim, da bi mi v času user posted image lasje kaj manj izpadali. mogoče le nisem bila pozorna.

drugače pa smo trenutno prehlajeni in je precej bogica. nikakor ji ne morem popolnoma sčistiti noska. uporabljam fiziološko in aspirator pa je nosek še kar poln. ali ji naj fiziološko kar brizgnem, da bo priteklo skozi drugo nosnico? bojim se, da se ne bi razvilo iz prehlada kaj hujšega. sploh ker ji sluz včasih polzi tudi po grlu user posted image

lepo bodite in se čuvajte user posted image

(odgovor članu genovefa)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   [Brisano sporočilo]
20.9.2012 10:53:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ursaosh)
  Neposredna povezava do sporočila: 84
20.9.2012 12:47:21   
genovefa
Ojla, spet jazuser posted image , imam dve vprašanji:
1. Jaz si ta aspirator na sesalec predstavljam kot zelo močno in glasno zadevo, ki lahko otroka prestraši, se motim in pretiravam?user posted image

2. Ali ima še katera ponoči težave z bolečinami v medenici, križu, po nogi?user posted image Spim s povštrom med nogami pa se vseeno proti jutru že komaj premikam, čez dan ko se razgibam pa bolečine skoraj izginejo. Veste za kakšno dobro masažo na območju Lj?

Aja pa še to, se vam tudi zdi, da so vam čevlji še zmeraj pretesni, včasih imam občutek da mi je noga zrasla med nosečnostjo, je to možnouser posted image
Pravijo, da je vsaka stvar za nekaj dobra in misel na nakup novih čevljev mi je kar všečuser posted image

Bodite v cvetjuuser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   [Brisano sporočilo]
20.9.2012 13:05:01   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu genovefa)
  Neposredna povezava do sporočila: 86
20.9.2012 13:34:32   
pikalonca
Tudi pri nas se borimo s zamašenim noskom. Sta tavečja že prinesla virozo v hišo user posted image . Bi v torek morale dobiti prvo pikico, a smo prestavili za 14 dni. meni je pediatrinja svetovala nekje 10x dnevno spiranje noska. Otroček naj bo v napol sedečem položaju. Ker otroku ni dobro ulivat fiziološke v ležečem stanju, ker mu potem vse steče v notranje kanalčke in posledično lahko pride tudi do hudega vnetja ušesk. Druagače pa tudi jaz uporabljam aspirator  na sesalec. Zakon zadeva! mala je potem vidno pomirjena in je že dojela, da ji to pomaga. Drugače sem pa nekje prebrala, da lahko otroški Operil razredčimo s fiziološko in damu otroku max 3x na dan po eno kapljico v vsako nosnico. Jaz to naši dam zvečer in enkrat ponoči, ker drugače nič ne spimo oz. se zbujamo vsako uro.
Kar pa se tiče odpadanja las...Jaz sem obupana. Že prej sem se borila z redkimi lasmi. So mi hormoni že prej mal nagajali in mi je  na vrhu glave odpadlo že veliko las ( dermatologinja je rekla, da sumi na delno moško plešavost). Toda sedaj je pa katastrofa. Moji lasje so povsod. In priznam, da mi je že prav nedrodno, ko me začne kdo gledat v glavo oz. lasišče, ker se že vidno opazi pomankanje las. Samo upam, da se to kmalu ustavi, ker drugače ne vem kako in kaj bom naredila user posted image .
Bodite lepo in uživajte še v tem prijetnem sončku.

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

Neposredna povezava do sporočila: 87
22.9.2012 12:54:15   
Mjavmjav
Mamiceeee!
Upam, da ne boste hude, če vam takole vdrem v temo.
Mogoče bo katero zanimala vadba za mamice z dojenčki. Sicer mi je znano, da mamice po porodu najprej poskrbimo za dojenčka, šele potem pomislimo nase. Ampak bi se morale malček posvetiti tudi samim sebi in spremembam, ki so se zgodile na našem telesu. S tem ne mislim samo na pridobljene kilogramčke, temveč na razrahljane sklepe, raztegnjene mišice, popuščeno trebušno steno, zakrčene druge mišične sklope itd.
Nekaterim pa je morda ljubše, da telovadijo kar z dojenčkom v naročju oz. v nosilki, za to pa obstaja ples z dojenčki... torej ples z najljubšim plesnim partnerjem :) Večinoma v latinskih ritmih... merengue, salsa, bachata.. :) Lušno je no. Dojenčki ob tem uživajo, saj jim je ritem prirojen, glasba in gibanje pa jih pomirjata.
Po katerikoli vadbi pa male žabice spijo kot dojenčki (dobesedno) ;))
Če katero zanima več, naj mi piše na ZS ali kar sem.
Pozdravčkiiii!

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 88
24.9.2012 14:48:41   
tinxi
Zdravo punce!

Da se še jaz malo oglasim po dolgem času... Naš Nik je sedaj dopolnil 3 mesece, prvo cepljenje je tudi za nami. Ob piku je malo začivkal, imel pa je še 3 dni otrdlino in rdeč flekec, sicer pa nobenih drugih reakcij. Odločila sva se tudi za cepljenje proti Rotavirusu, ki pa tudi ni povzročil nobene reakcije. Sicer je pa mali popolnoma zdrav, edino mene nekaj v grlu praska user posted image

Spanje: midva se že od samega začetka trudiva vzpostaviti en ritem spanja (in hranjenja) pa ne gre to kar tako. Do včeraj smo hodili spat med 21-22h, in je navadno spal do nekje med 2-3h, sva se podojila, nato pa je še zaspal za 2 do 3 urce. Včeraj pa smo vse skupaj prestavili eno uro prej, spat je šel že ob 20h, malo pred 2h sva se podojila, ob pol 5h sva vajo ponovila, ob 7h sva pa vstala. Bomo videli kako bo danes user posted image Sicer pa tekom dneva vedno več spi. Prva dva meseca je bil buden cel dan, ponoči je spal v kosu cca 5 ur in se potem zbujal na 2 uri, ker je bil lačen. Zdaj pa rabi 3-4 počitke tekom dneva, kar meni po pravici povedano prav odgovarja, ker lahko v miru kaj naredim user posted image
Nika je ponoči ves čas napenjalo in se je zato tudi zbujal in to tudi do čiste budnosti in sva potem kar nekaj časa porabila, da je zaspal nazaj. Sedaj mu dajem pred zadnjim obrokom kapljice proti krčem (kar od Lekarn Ljubljana) in pa Sab simplex in čas spanja se je podaljšal za 1,5-2 uri. Sicer me včasih dobesedno vrže iz postle, ko se na vso moč zadere, da me skoraj kap zadane, ampak ko pridem do posteljice spi. Očitno nekaj sanja. Enako je z godrnjanjem, ki pa se je ob jemanju teh dvojih kapljic, zmanjšalo.
Pred tednom dni sva se tudi midva odločila, da ga posteljico prestaviva v njegovo sobico - vsi spimo bolje! No predvsem jaz, prej sem se zbudila že, ko se je samo obrnil ali bolj naglas zadihal.

Dojenje: dojim na eno joško po obrok, da bi mela ogromno mleka ne morem reči, vendar ga imam očitno še dovolj. Se pa res to razlikuje od dneva do dneva, včasih malo več, včasih malo manj. Sem pa ga zadnja dva večera podojila najprej na eno, nato se je pa še malo posladkal na drugo - tako za finish. Ko ponoči prvič dojim, pa začnem s tisto, na kateri se je zvečer samo malo posladkal. Tako se mi zdi, da je manj šans, da bom imela kar na enkrat manj mleka.

Oblačenje: Ali ima še katera te dni probleme se odločiti kako user posted image obleči? Jaz sem že po naravi zmrznjen človek, zato sem ga do sedaj oblačila enako kot sebe, sedaj me je pa vedno bolj strah, da ga bo zeblo? Premišljujem, če bi ga oblekla v pajac iz velurja ali je za to še nekoliko prekmalu. kako jih oblačite ve?

Vozičkanje: Če ni sončka, se prav težko spravim ven, vendar mi pa potem tako paše, ko raztegnem malo svoje nožice user posted image Sicer pa hoče Nik skos gledati naokrog in tako košara več ne pride v poštev. Tudi nasplošno je najbolj zadovoljen, ko je dvignjen in gleda naokrog. Če bi bilo po njegovo, bi že kar sedel!user posted image

Vadba z dojenčki: Ali se je je katera že udeležila oz. se ima namen? Midva greva v sredo na prvo uro, bomo videli kako bo. Pozimi bi ga pa rada peljala na plavalni tečaj za dojenčke, če mu bo všeč. Bomo videli.

Izpadanje las: Po pravici povedano sem prav vesela, ko vidim, da se to ne dogaja samo meni user posted image v nosečnosti sem imela res goste in svetleče lase, zdaj pa... Ja vsakič znova se vprašam, če mi jih bo sploh še kaj ostalo na glavi?! Mogoče je to pogojeno tudi s tem, da je jesen, meni so v tem času velikokrat nekoliko bolj izpadali, ampak tole zdaj je pa... Šokantno!

Pa sem se tudi jaz razpisala user posted image Ampak toliko stvari se dogaja, da je težko stisnit v kratek post user posted image

Uživajte!

.:. It's funny how easily you make me smile .:.

(odgovor članu Mjavmjav)
Neposredna povezava do sporočila: 89
24.9.2012 14:52:34   
tinxi
IZVIRNO SPOROČILO: ursaosh

Mi imamo kar ustaljen ritem spanja in hranjena. Predvsem zvečer mora jesti ob osmih in nato spat. Lahko traja tudi eno uro, da zaspi. Ampak važno je, da ob osmih je in potem uspavanje. Ponavadi zaspi med dojenjem, tako da ko jo dam v posteljico, jo samo še malo pobožam in spančka.
Če nas slučajno zvečer ni doma, je katastrofa. Ob osmih zaspi oz. zadrema in ko pridemo domov, ni šans da bo spala naprej. Bo budna in jokala. Potem gre pa cela noč narobe. Ponavadi se potem zbuja vsako uro.
Kakšen imate pa izkušnje z oblačenjem po kopanju? Naša v vodi uživa, ko pa se je treba oblečt se pa tako dere, da je vsa rdeča. Očitno je začela z uveljavljanjem svoje volje :) sicer pogosto tudi čez dan protestira, ko ji zamenjam bodi. ampak čez dan jo uspem zamotiti in pomiriti. Zvečer pa ne gre. Očitno po dolgem dnevu nič več ne pomaga.

Pri nas je enako - če zamudimo uro za spanje je joj! Enako je z oblačenjem, mali če je treba izvede ornk protest user posted image

.:. It's funny how easily you make me smile .:.

(odgovor članu ursaosh)
Neposredna povezava do sporočila: 90
24.9.2012 21:30:15   
škratek21612
spanje: pri nas smo zdaj začeli z rutinami in urnikom. naš tom je star 3 mesece in 3 dni in do zdaj smo delali po občutku, edino večerno rutino pred spanjem ob 7-7.30h imamo že dlje časa in naučili smo se zaspati tudi sami. ponoči sva spala že do 6 ur, zadnji mesec pa samo še po 3 ure prvi del noči, potem pa zelo gosta zbujanja iz raznoraznih razlogov. res si želim mirnega nočnega spanca, zato raziskujem in nabiram vse mogoče informacije pri mamicah ki jim dojenčki lepo spijo in na internetu po člankih, forumih... pa tudi danes na drugem pregledu pri pediatru sem se posvetovala glede tega. skratka moji cilji so da otrok je čez dan 5x (na tri ure) in enkrat ponoči (mene je do zdaj skrbelo da je lačen in je bil na joški vsakič ko je zajamral, pediatrinja pravi da sigurno ne rabi več kot enkrat ponoči pa tudi porodno težo je že podvojil tako da se lepo redi..) glede spanja pa da spi enkrat na dan v svoji posteljici vedno ob isti uri, ostali počitki po občutku, pa največji cilj seveda da ponoči mirno spi (razen eno hranjenje zaenkrat) :) brala sem en članek z vsemogočimi smernicami in nasveti, ki se jih zdaj skušam držat in v enem do dveh tednih bi se moralo to urediti. če katero zanima članek je v odgovoru na tem forumu: http://www.ringaraja.net/forum/m_3072747/printable.htm
zdaj bom sicer en čas še manj spala, ampak če mi bo uspelo naju čakajo lepi nočni počitki in več energije čez dan. od tega je zdaj 3 dni in moram rečt da mi je trenutno ponoči lažje vstajat ravno zato ker imam cilj in vem zakaj vstajam. .... ampak pot je še dolga in ni nujno da prav mojemu doječku uspe! user posted image

vadba, plavanje: vadbo bom izvajala doma po navodilih pediatra, plavanje pa tudi komaj čakam, ne bova pa hodila na te organizirane skupinske vadbe, sicer sem se nekaj zanimala za to ampak sem slišala iz prve roke da je dost brezveze bolj igranje pa da morjo tud starši vsak posebej nekaj peti pa da je lahko samo en staš zraven... raje bi kakšen bolj konkreten tečaj, da se uči plavat ali pa še bolje da se nauči v vodi preživeti - navdih sem dobila v tem filmčku: http://www.youtube.com/watch?v=v0mUPr68x2U igrali se bomo pa raje z mamico in očkom ali pa z drugimi prijateljicami z dojenčki :) če katera kaj ve kje to učijo v sloveniji, se priporočam!

igranje: kako se kaj igrajo vaši malčki, naš zelo uživa v igralni enoti, smeje se igračkam, jih tolče in se zgovarja z njimi, najbolj zabavna sta pa itak oči pa mami ki se spakujeta k dva debilčka da se mali smeje. a se vaši že smejejo na glas?? naš se še ne, edino ponoči se je v spanju dvakrat glasno zasmejal :)

(odgovor članu tinxi)
Neposredna povezava do sporočila: 91
24.9.2012 22:25:50   
ninocka26
Pri nas je nočno spanje točno tako, kot je opisala Tinxi. Zaspimo tam do 9h, spimo do cca. 3h, potem se pa zbudimo med 6 in 7h in moramo vstati.

Mi smo tudi že dobili prvo pikico, ima pa sedaj revež drisko (smo šli tudi nazaj na pregled, pa nismo nič pametnega zvedli).

Oblačenje pa tudi mene skrbi. Mi imamo sploh problem, ker sedaj odkriva rokice in jih tlači v usta. Če mu oblečem jaknico potem rokic ne dobi zraven in je tak jok, da je groza. Sedaj se oblačimo v plasteh (spodaj kratke rokave, čez puloverček in čez še jopica, pa seveda topla dekica). Zaenkrat še vedno vztrajam pri košari, tako, da je potem še pokrit s prevleko za košaro. On bi pa itak že rad bil v športnem delu voziča, pa sedel bi tudi non stop. Samo je mami tečna pa ne pusti.

Telovadba sem pa tudi jaz že razmišljala. Prijateljica je bila v Atlantisu na tečaju za dojenčke pa je izredno pohvalila. Njena dva sta se tam naučila plavati in sta plavala samo z rokavčki (nista potrebovala obroča). Všeč mi je pa tudi zamisel o vadbi plešemo z dojenčki (naš namreč v tem izredno uživa).

Smeje se pa naš že tudi naglas (včasih vmes kriči, se pa zna tudi že zasmejati).

Neposredna povezava do sporočila: 92
25.9.2012 9:05:26   
megiTT
Hej!

skratek21612: Hvala za link! Tud mi imamo take težave. Jst že hodim okrog ko zombi, mali je zjutraj ves spočit in razigran.
Tud jst sm ugotovila, da ne rabi vsakič hranjenja ampak mogoče le malo cinganja - da gredo krčki mimo in dudico.
Zbuja se na 3 ure: ob cca 20h ga dam spat in potem ustajamo ob 24.00 ob 3.00 ob 6.00 .... ko se zbudi točno vem, da je šlo 3h mimo - točen ko ura user posted image

Telovaba: pri nas vrtec in zdravstveni dom organizirata vadbo za dojenčke in mamice na porodniškem dopustu. Je 1x na teden in so vse mamice do sedaj bile full zadovoljne. Vadbo vodita med. sestra in babica tako da so informacije iz prve roke.

Neposredna povezava do sporočila: 93
25.9.2012 10:58:36   
kale
Tudi mi se borimo z zabasanim noskom in pogostim vstajanjem ponoči. Težave z noskom urejamo s fiziološko in aspiratorjem od Diafit-a na baterije, ki je zakon!

Glede spanja pa sem tud jaz že čist brez idej user posted image . Čez dan spi po vsakem obroko ca. pol ure, a samo, če ima dudo v ustih. Ko mu ven pade je konec, zato mu jo večkrat ˝podložim˝, da mu ne more, kar se mi pa ne zdi najboljša rešitev, kaj naj, če pa drugač ne spi (oz. bolje rečeno drema) in je potem precej nerazpoložen. Ponoči pa ga zadnje dni tud nekaj matra, saj se zbuja  večkrat na noč (tudi do 4-5x) in potem le s težavo in spet le z dudo user posted image  zaspi nazaj. Kar nekaj se premetava in krili z rokami ter prdi, tako da smatram, da ga malce prebava muči oz. se mu ureja, saj ne kaka več po vsakem obroku, ampak le 1x na dan ali dva. Res ne vem, kaj naj še poskusim, saj s taprvim user posted image  nismo imeli težav in je pri 2 mescih in pol v glavnem prespal cele noči v eno po 10-12 ur.

Je pa drugače naš fantič tak dobrovoljček, ki te zbudi z nasmehom do ušes, tako da ti res ni nič težko postorit zanj. Tud sicer je precej neproblematičen in nezahteven (vsaj čez dan user posted image ), joka skoraj nič, lepo se hrani in redi - pri 3 mescih imava 6600 g in smo 63,5 cm veliki. Prstke na rokah že dober mesec tlači v usta, zadnja dva tedna tud igračke, ki jih že lepo prime. Vedno bolj tud kaže željo, da bi se rad prevalil na trebuh in obratno. Tud kravice lepo pase, tako da se res nimam kaj dost za pritoževat user posted image . To ponoči pa se bo tud že nekako uredilo user posted image . Je pa vsak nasvet dobrodošel...

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 94
25.9.2012 11:16:05   
ursaosh
ojla

tukaj je link http://med.over.net/forum5/read.php?94,4476929 še enega članka o spanju dojenčka. je zelo dolg, vendar vreden branja! meni osebno nektarei pogledi članek, ki ga omenja škratek21612, niso blizu. predvsem trditvi, da nereden urnik otrok kaže na to, da starši ne znajo postaviti meja in da so možno vzroki za dolgotrajno uspavanje (30minut+) uživajanje staršev v druženju z otrokom, nadomestitev časa, ko se čez dan niso dovolj ukvarjali z njim, izmikanje partnerju ... kr neki user posted image mogoče velja to, ko ima otrok 5 let in ne nekaj mesecev.
meni se zdi, da tega članka ne moreš vzeti za sveto, predvsem ne pri tako majhnih otrocih. mi je pa absolutno jasno, da naj bi se otrok sčasoma uspaval sam. sama bom verjetno ubrala način učenja samostojnega uspavanja tako, da jo bom položila budno v posteljico in ji prigovarjala, da je potrebno spat, da sva z očijem v bližini, da sva z njo.... in odšla bom iz sobe. ko bo začela jokat, bom počakala minuto, dve in odšla v sobo ter ponovila vse od začetka. pri tem bom vztrajala, dokler ne bo sama zaspala. sem nekje brala, da so mamice ubrale tako pot in da je prvo noč trajalo dve uri, nato pa vsak dan manj. verjetno ta način ne deluje pri vseh, ampak je za moje pojme precej smiseln. bomo pa vidli, kako in če bo pri naši šjori sploh deloval user posted image mogoče bom mela pa to srečo, da se bo nekega dne odločila in bo sama zaspala user posted image že zdaj včasih sama zaspi ob poslušanju glasbene skrinjice, predvsem pa zaspi med večernim dojenjem. in da jo bom zbudila, kot omenja tisti članek, mi ne pade na kraj pameti, ker potem bo pa uspavanje res trajalo še eno uro user posted image

toliko z moje strani :) je pa res, da se otroci razlikujejo in da pri enem deluje ena stvari, pri drugem pa čisto ena tretja.

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 95
25.9.2012 12:04:41   
pikalonca
Pozdravljene.
Jaz bi pa imela vprašanje za vse tiste, ki je to za vas drugi ali tretji otrok. Namreč zanima me, če so vam pri otroških že izdali novo odločbo za novega družinskega člana. Jaz sem vlogo oddala že v juniju, a še vedno dobivam otroške samo za dva. In tudi o izplačilu za veliko družino ni ne sluha ne duha. Pa sem si rekla, da malce povprašam, če so samo nas izpustili user posted image .

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu ursaosh)
Neposredna povezava do sporočila: 96
25.9.2012 19:02:08   
megiTT
ursaosh: morda ti pride moja metoda kaj prav: V eni knjigi sem prebrala, da je treba dojenčka dajat spat brez neke velike ceremonije. To pomeni, da se ni treba od njega neki ful poslavljat in mu prigovarjat naj spi, ker takrat se otroci počutijo, da nekaj pa ni ok. No, pisalo je, da ko opazimo prve znake zaspanosti (zehanje, mežikanje ali mečkanje učk, lezenje učk skupaj,...) je treba otročka nest v posteljico ga odložit (takrat še ne spi), ga pokrit (al pa tud ne, če je dosti toplo), mu dati dudo (ali pač ne če je ne uporablja), poljubčkat/pobožat, mu rečt lepo spi in it iz sobe.
(no, jst še babysitter pržgem). Otročkom paše, da so starši odločni in samozavestni ker vedo, da je vse ok in pod kontrolo user posted image

Meni deluje. Mali sicer takoj še ne zaspi. Zaslišim, kako pljune dudo iz ust in si vtakne palec user posted image ampak potem sam zaspi. Vedno ga dam spat v posteljico, kjer spi tudi ponoči. Zvečer mu pustim še nočno lučko prižgano in jo ugasnem ko grem tudi jst spat.

Ko se zbudi ne joče, ker ve kje je in ve, da ni panike.

Zgodi se mi pa tudi, da mi včasih zaspi med dojenjem. Takrat ga nesem v posteljico in ko se zbudi kar fino zajoka, ker mu ni jasno, saj ko je zaspal je bil v mojem naročju.

Upam, da sem en tolko jasno napisala user posted image Poskušaj tudi ti.

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 97
26.9.2012 11:43:37   
ursaosh
megiTT: ja sej tako sem mislila :) nisem imela v mislih neke ceremonije pred spanjem. pač tisto minuto, da zaželiš lahko noč, lupčka in čao :) kaj pa storiš v primeru, da začne tvoj škratek jokat, še preden zaspi? ga pustiš, da neha sam? ali imaš tako srečo, da sploh ne začne jokat? ;) kaj pa če se zbudi ponoči? zaspi sam nazaj?

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 98
26.9.2012 15:20:56   
SKORPY
pozdravljene naj se vam pridružim in vas nekaj vprašam zanima me ali že katera uvaja gh in če kako, naj vam povem zakaj me to zanima imam sina rodil se je z 51 cm in 3730 g je normalno tja do 5 obrokov po 170ml po obroku še vedno joče zanima me kaj naj storim sedaj sma težka 8kg in velika okoli 66cm v posvetovalnici sva bila malo kregana ker je na adaptiranem mleku in naj bi se zredila preveč trenutno je v treh tednih pridobil 0,5kg vendar pa se bojim da če mu povečam obrok se bo redil še bolj kaj storiti PROSIM SVETUJTE!!!user posted image

(odgovor članu ursaosh)
Neposredna povezava do sporočila: 99
26.9.2012 18:06:09   
majoli
SKORPY zelo dobro vem o čem govoriš in kako se počutiš. Moj prvorojenec se je rodil s 3885, dolg 53 - pa to po moje niti ni pomembno. Takoj je bilo jasno, da bo velik jedec. Dojenje se nama ni ravno izšlo in smo pristali na AM. Do 6. meseca sem še dojila, vendar je večinoma pil Novalac. Vedno sem pazila, da je dobil toliko kot je pisalo na škatli in vedno mu je bilo premalo. Ene so jokale, ker jim dojenčki niso hoteli jesti, jaz pa, ker sem imela slabo vest, da moj otrok toliko poje. Na pregledih je pediatrinja vedno namigovala, da bo treba malo paziti, da se ne zredi preveč... Ja kako boš to pazil pri dojenčku!? Jaz sem hranjenje ponavadi speljala tako, da je dobil stekleničko, potem pa še dojko, da se je umiril. Je pa res, da ni ne vem kako dolgo jokal in se ga je dalo hitro zamotiti. Jaz bi ti predlagala, da mu daš toliko kot priporočajo na škatli in ga mogoče probaš zamotit z malo nesladkanega čaja, vode, dojenjem... Ne pa se sekirat, ker rad je in ker ima kao preveč kg. Moj prvorojenec je do pribl. 3. leta starosti izredno rad in vse jedel. Vedno je bil med bolj debelušnimi. Danes je suh kot glista in vedno bolj izbirčen. Star bo 5.
Po novem priporočajo uvajanje goste hrane po dopolnjenem 4. mesecu. Pred štirimi leti je bil trend uvajanja po 6. m. Jaz ne bi začela uvajati goste hrane pred dopolnjenim četrtim mesecem. Sploh pa ne zaradi tega, da bo otrok bolj sit, ker GH ne zagotavlja sitosti - pri nas je ni.
Mogoče je najbolje, da za nasvet vprašaš svojo patronažno, ki naj bi nas itak obiskala pred uvajanjem GH. Ali pa naj ti konkretne nasvete da pediatrinja...
Ne obremenjuj se, glavno da je dete zdravo in zadovoljno.

(odgovor članu SKORPY)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?