|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
31.7.2012 13:06:17   
kale
Spanje- naš se je iz zaspanca prelevil v prvega opazovalca, ki čez dan več skoraj nič ne spi, bolj drema, tako da res težko poleg njega in naše žabe še kaj postorim user posted image . Ponoči še zaenkrat lepo spi, dojiva se na 3-4 ure, ampak tud njegov nočni spanec ni ravno dolg-od nekje 22.-7. oz.8 .ure zjutraj.
Kako pa kaj vaši user posted image  spijo čez dan in ponoči?

Sem ravno malo prej razmišljala, kako čas beži. Naslednji teden imamo že 2. posvetovalnico user posted image . Se mi zdi, da gre pri 2. otroku še vse hitrteje ...

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 26
3.8.2012 10:48:32   
Orescek
Pozdravljene mamice,

čas gre neverjetno hitro (se strinjam kale). Mi sicer imamo 2 posvetovalnico šele konec avgusta, pa vendar ne morem verjet, da je že avgust. Lansko leto ob tem času sem odštevala do dopusta, zdaj sploh nimam časa pomislit nanj user posted image .
Pri nas se ''težave'' kar vrstijo. Dobila je močno alergijo, ki se je čez ves teden samo stopnjevala. Prav tako se ji je vnela očka. user posted image Včasih se sprašujem kaj delam narobe, ampak dobro da mi moj vsake tolko reče, da je to dojenček in pač ''težave'' spadajo zraven.
Dobili sva dve kremici in pa dietni list zame, ker se dojiva. Poleg črtanih mlečnih izdelkov že od prej, imava sedaj zajeten seznam česar vse ne smeva. Tako, da se sprašujem,kaj sploh še lahko? Res mi ni težko, za njo smo se odpovedali tudi razvadam, ampak sprašujem se, kaj vse še bo?user posted image (Malo se moram potožit.)
Ma še katera težave z alergijami?

LPuser posted image

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 27
4.8.2012 11:50:19   
pika001
No, po dolgem času - lepo pozdravljene junijke...

Je moj možek doma, pa se vam oglašam. Uspelo mi vas je za nazaj vse prebrati. Veseli me, da vaši (pa tudi naš) user posted image napredujejo in rastejo. Seveda, kot pri nas je tudi pri vas vsak dan bolje in lepše. user posted image
Naš junak se že lepo smeje in poskuša odgovarjati ko se pogovarjam z njim in tako je tudi lažje ko mi je začel vračati malo ljubezni. user posted image
Ja, s flaškami sem kar ostala na Aventovih, ker mi TT nikakor ni hotel prijeti. Na začetku nekaj malo je poskušal, potem pa začel pljuvati ven in neutolažljivo jokati (podobno kot ko ga poskušam dati na prsa).
Naš ima čez dan cca 10, 11 obrokov po 60, 90 ali maximalno 120ml. Ko vas berem, vidim da vaši jejo večje obroke ampak na 3 ure (naš na 1-2 uri), moram ga pa pohvaliti, da smo zato nagrajeni ponoči in spi od cca 21.30-22.00 pa tja do 6.00-7.00 brez jest. Kar se zgodi je, da se zbudi 1-2x na noč in tarna. Vzamem ga ven in mu ponudim jest, pa sedaj že 3 noči noče jesti. Potem kar naenkrat zaspi in rata čisto mehk.
Kar se črpanja tiče, še vedno črpamo, ne morem se primerjati z vami, ki imate količino, ampak se je stanje malo popravilo. Zjutraj načrpam okrog 80 ml, čeprav mi ga z veliko truda uspe za zajtrk podojiti (vsaj en obrok v 24 urah). Ostalo pa črpam na cca 2 ure in načrpam 50-60ml. Skupaj imam za več kot pol obrokov. Seveda dajem pri vsakem obroku najprej moje, potem dodatek če je potrebno. Ko zmanjka (zelo redko) pa dobi samo dodatek. Sem pa optimist in mislim, da se mi količina kar lepo veča.
Pa tiste, ki se matrate s črpanjem - meni fuuulll pomaga električna črpalka!!! Sem jo kupila 2 dni nazaj v BC in je res fenomenalno. Ko črpam pa poleg berem knjigo, se lepo sprostim in se nič ne matram z mojimi utrujenimi rokicami user posted image . Bom rekla zase - mislim, da ena ta boljših investicij kar sem jih zadnje čase naredila. Pa posledica da ne utrudim rok je da lahko popolnoma izčrpam, tudi če 1 uro, saj se ne matram jaz...
Počasi (16.8.) pa se odpravljamo tudi na morje, komaj čakam da grem iz hiše in upam, da nam bo lepo uspel dopust. Naj naš Tinček ne bo preveč tečko, pa bo.
Tudi vam želim lepe in mirne dopuste, no, tudi normalne dneve, ne samo dopuste... user posted image

Se bom naslednjič probala javit kaj prej, do takrat pa uživajte!

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 28
4.8.2012 14:48:43   
megiTT
Pozdravljene po dolgem času!

Vidim, da naši otročički pridno rastejo in se razvijajo. Pri našem fantku skoraj vsak dan opazim kaj novega. Zadnje 3 tedne se je začel smehljati in ta nasmeh mi odtehta marsikatero neprespano uro.

Naš malček spi tako: zaspi pribl. med 22- 00 in spi ponavadi do 4h. Po podoju zaspi do cca. 7h in nato še po enem podoju spi do cca 10h. Čez dan spi na rokah...ma kaj spi - dremucka in ko bi ga želela odložiti v posteljico ali ležalnik se zbudi. user posted image
Zelo bi mi ustrezalo, če bi za kakšno urico upihnil čez dan... in to takrat, ko smo doma, saj mi to, da spi v vozičku nič ne pomaga.

Mleko/dojenje: meni se je dojenje končno nekako ustalilo. Pomagalo mi je to, da sem ga res pogosto pristavljala, tudi če se je hotel samo crkljati. Sicer pijem tudi čaj za dojenje ampak mislim, da od tega, razen to, da je pač tekočina, ni nekega učinka. V zadnjih 3 tednih sem dodala le 3x dodatek (60 ml) in to zvečer, ko mi je malo zmanjkalo. Ponavadi mi mleka zmanjka proti večeru, kadar sem čez dan bolj aktivna. Zelo mi sede tudi, da je pribl. na 3h, da se mi dojke res dobro napolnijo.

Dopust: najbrž bomo šli septembra na več podaljšanih vikendov - na morje, v Bohinj, itd.

Vročina/vreme: nam je mali že malček zbolel. In sicer mu teče iz noska in kašlja. Pediatrinja pravi, da je sicer vse čisto in da se bo samo ustavilo. Ta prehlad pa se bojim, da bo kar trajal. Ker ko se napenja in joka med krči se vs prepoti, takrat sicer pazimo, da ga ne bi kak prepih ali pa kak mrzel zrak (klima) dobil, pa nam očitno včasih ne uspe. Sicer se mi zdi, da je malo boljše, ni pa super.

Vidim, da tudi zelo opazuje okolico. Ful mu paša poza, ko je na ramenih in gleda za moj hrbet. Takra je pravi mali izvidnik. Vse ga zanima in tudi v ležalniku mu hitro postane dolgčas.
V sredo imamo že drugo posvetovalnico. Me prav zanima koliko je zrasel. Zdi se mi pravi gigant in debelušček hkrati user posted image

Lepo se imejte in čim bolj v senci preživite to vročino. (Komaj čakam, da se bo malo ohladilo, da mi ne bo treba čakati 20h, da bi lahko šla z vozičkom naokrog)

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 29
4.8.2012 22:06:08   
repacica
Pozdravljene,
vidim, da smo že v večini nagrajene s smeški :). Tudi naš škratek se že pridno smehlja in opazuje okolico, tudi najraje preko ramen. Spi pa še kar pridno, moram priznati. Ponoči od devetih pa do kakih 2 ali 3, pa potem do 6-7. če pa ga kaj šraufa, pa se zbudi ob 1, pa potem na 3 ure. Tudi čez dan še spi, po vsakem obroku je kako uro buden, potem pa postane siten in ga dam v posteljico ter zaspi. Vendar se mi zdi, da je spanja vsaki dan manj. Kaka še vedno ne redno, sem zdaj poskusila z novalacom in upam, da se uredi tudi to. Nam je na 2. posvetovalnici rekla, da je to kar pogost problem in da je normalno, da nekaj dni ne kakajo. Za kako dolgo se boste odpravili na dopust in kako daleč? hotel ali app?

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 30
5.8.2012 11:40:07   
Orescek
Pozdravljene mamice,

vidim, da smo se kar ujele v nek ritem in dosti lažje najdemo čas za forum. Naša je ravno zadremala, zadnjih nekaj dni, spi kot za stavo. Ponoči zaspi med 9 in 10 pa spi do 4 - 5. Potem malo pojeva, pa se ob 6 zbudiva, ker naju šraufa (ja to je dejansko časovno pogojeno), potem zaspiva okrog sedmih in kak bog da. Naprimer danes sva skupaj spali do 10.:) Seveda sva prespali jutranji sprehod, ampak mi je spanje prav pasalo.

Sicer se mi zdi nekoliko majhna za to(ali pa res nimam občutka za čas pri dojenčku), bi skoz rada bila v položaju podiranja kupčka, da ima lepo razgled, pa glavico že ful dviguje pa drži, sploh ko jo damo pasti kravice. Dosti se premetava iz hrbta na bok in obratno. Zaenkrat, na trebuh še ni šla, se mi pa zdi, da tu pa tam poskuša.
Smeji se ogromno, je pravi mali smehec, jaz pa njihov lovilec. Njeni nasmehi odtehtajo vse.

Želim vam lep preostanek nedelje in dosti user posted image .

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 31
5.8.2012 22:33:10   
pika001
Ojla,

Orescek, tvoja pa je res pravi akrobat... naš se, ko ga dam past kravice na ravno podlago jezi, ker tako še ne more popolnoma dvigniti glavico. Jo pa res lepo drži v položaju ko ga imam na rami, tudi obrača jo in radovedno opazujer ta svet user posted image . Je tako lep!!! Bi prav rada videla še kakšnega toliko starega, da bi malo primerjala v živo in se jima nasmejala. Obrača se še ne na bok, edino iz boka pa se mi vedno ponoči obrne na hrbet, čeprav ga dobro podložim. In glavico tudi lepo obrača levo in desno, pa ima tam kjer se glava stika podlage cel krog pleške user posted image
. Me malo na nonotovo frizurco spominja user posted image ...
No, sedaj grem pa spat, se tipkamo. mejte se lepo.

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 32
6.8.2012 8:17:08   
noelina
Pozdravljene!
Tudi jaz se oglašam po dolgem času. Danes imamo drugo posvetovalnico,pa me zanima,ali boste dale svoje user posted image cepit proti rotavirusu? Jaz sem se odločila,da ne. To s hrano pa je pri nas večni problem...najprej je imel Novalac proti kolikom,ki ga je polival. Šli smo na Novalac proti polivanju,ki je gostejši,težja hrana. Po njem je imel napet trebušček,težko kakal,zdaj pa sem na svojo roko prešaltala na navadni Aptamil,ki je spet redkejši. Ga ne poliva in ga poje več,ter je dalj časa sit.Danes vprašam pediatrinjo,če smemo prešaltat na Aptamil proti kolikam,ker ga šraufa ful,čez celi dan. Redno ob vsakem obroku mu dajem tudi kapljice Coli prev,pa verjetno samo blažijo. Pa čajeke pije,plus vetrovne kapljice,pa je vse skupaj en drek,po domače povedano. Danes je prvonoč prespal brez prebujanja,poje pa še vedno malo in večkrat. Baje bi naj otrok moral jesti na tri ure in okoli 120ml. Pri nas pa je tako,da poje največkrat 60ml na 1,5ure. Tudi on se že obrne na bok,glavico mu še komaj kaj podpiram,je zelo nabit,močan. Izrezan ati. Moje ima samo očke zaenkrat. Je pa tak kot kaka pipika grahasta,temno rjave laske ima z blontnimi prameni,hehe...Se že zbuja,aja prebedi skoraj celi dan,se smeji,poskuša že gruliti,se pogovarja v svojem jeziku. Sploh jaz se ne smem pojavit s svojo faco blizu,je že nasmejan do ušes. Zlati je,in srčno upam,da bodo krči kmalu popustili. Danes je star 2 meseca in 5dni.
Pocartajte svojeuser posted image in vse dobro vsem.

(odgovor članu pika001)
Neposredna povezava do sporočila: 33
11.8.2012 11:56:50   
Rina2
Pozdravljene mamice!

Malo sem pokukala na forum pa vidimi, da se vas je kar nekaj že oglasilo. In vidim, da nas prav vse osrečujejo naši Smeheci. Tudi naša je taki Smehec. Še najbolj zgodaj zgodaj zjutraj. Bi se kr smejala in pogovarjala. Seveda šele takrat ko poporda in pokaka user posted image . Ritem držimo, spimo lepo od 21 do 3 zjutraj, ko se nahranimo in previjemo, ker skoraj vedno kakamo. in potem okrog sedmih spet. Po tem pa odvisno, včasih spimo do desetih, včasih pa gremo na sprehod in še malo zaspi v vozičku.

Sem pa opazila, da se pokaka vsakič, ko jo dam v gugalnik oz. počivalnik. Kot kaže ji pol sedeči položaj paše. In vedno je to 1x dopoldne in 1X popoldne. Ko opazim, da se začne malo zvijati, kot da jo hočejo zgrabiti krčeki, jo odložim v počivalnik in čez par minut opravi potrebo in jo neha zvijati. Zato sem se odločila, da bomo poizkušali s treniranjem na "kahlo" takoj, ko bo lahko sedela. Bomo videli, če bo šlo ali ne.

Bili smo na krajšem dopustu in sicer v Bohinju, ker je morje padlo v vodo. Bilo je super, gorski zrak ji je izredno pasal, da ne govorim o tem, kako ji je bilo vse zanimivo: plaža, jezero, drevesa... vse nekaj novega, smo jo kar dosti nosili, da je lahko gledala. Prvi večer je malo težko zaspala, se mi zdi, da je sanjala vse to. In to je bilo tudi vse od "težav" ki smo jih imeli na dopustu. Pa še to pravzaprav ni bila neka težava. Drugače pa nas nič ni vrglo iz našega ritma in prav vesela sem, da smo šli. Sedaj pa nas čaka še nekaj dni dopusta na Hrvaškem.

Mamice lepo bodite in uživajte smehece user posted image .
Pa ena user posted image za vse!

Junij 2012, Marec 2014, .... Maj 2016?

Dum spiro, spero!

(odgovor članu noelina)
Neposredna povezava do sporočila: 34
11.8.2012 18:45:26   
škratka 007
Pozdravček vsem mamicam in njihovim sončkom.

Evo da se še jaz pofočkam na tem forumu.

Nam se je 25.6. pridružil Lucian, težek 3730kg in velik 55cm.
Naš mali je prava mala lenobica in ne želi sesat pri mami, tako da imam tudi jaz ceremonije z flaškami (najprej Aventove, sedaj pa TT - proti kolikam), črpalko, sterilizatorjem...ma vse za našega malega. Je pa Lucian pravi požeruh in poje od 120 do 160ml, nekaj mojega in ostalo dodatek. Najprej smo uporabljali Aptamil sedaj pa smo prešaltali na Novalac in se mi zdi, da ga manj dajejo krči.
Odkar se hranimo po flaški tudi bol poliva, ni pa spet tako hudo, mogoče 2x na dan, da mu uspe polit, mi je pa včeraj prvič bruhal, tako lepo v loku, sem samo neumno gledala user posted image

Spimo pa kar lepo od 20.30 - 4:00 nato se najemo in potegnemo še do 6:30 - 7:00, se najemo, mamica se uštima in gremo na sprehod, dokler še ne pripeka sonce user posted image

Tudi z krči nam ni prizaneseno, poskusila sem že Avstrijske - Lefaxin, Koroške vetrovne kapljice, Krček - obalne lekarne in sedaj smo na BioGai, pa imam občutek, da je vse skupaj metanje denarja. No Koroške vetrovne kapljice, ga za kratek čas potolažijo to je pa tudi vse.

Vidim, da ste nekatere korajžne in se že na dopust odpravljate user posted image user posted image user posted image . No jaz si še ne upam, planiramo pa dopust nekje v drugi polovici septembra, ko bo Lucian star že skoraj 3 mesece. Naj bi šli nekam v severno Dalmacijo, naj dlje do Zadra. Sprva sva razmišljala o apartmaju, sedaj pa sva se premislila in bomo šli v hotel.

No to bi bilo za enkrat vse z moje strani. Uživajte in veliko cartanja ter nasmeškov z vašimi sončki.

(odgovor članu Rina2)
Neposredna povezava do sporočila: 35
12.8.2012 17:28:40   
kale

user posted image

datum rojstva
nick mamice, PDP, ime otroka, teža, dolžina

1.5.2012
user posted image jupi ja (PDP 27.6.) TADEJ 1570 g 41 cm

6.5.2012
user posted image titi29 (PDP 5.6.) JULIAN 2880 g 49 cm

16.5.2012
user posted image nives28 (PDP 5.6.) TAJA 2420 g 44 cm

25.5.2012
user posted image genovefa (PDP 3.6.) LOVRO 3070 g 50 cm

28.5. 2012
user posted image KajaNagaja (PDP 8.6.) ZOJA 3470 g 52 cm

31.5.2012
user posted image kepca (PDP 7.6.) TOMI 3800 g 50 cm

1.6.2012
user posted image noelina (PDP 12.6.) JULIAN 3340 g 50 cm
user posted image topsecret (PDP 10.6.) LUKA 4200 g 54 cm
user posted image Lanaa (PDP 7.6.) BRINA 3900 g 50 cm
user posted image ursaosh (PDP24.6.) MIA 2509 g 47 cm
user posted image ilanaaa (PDP 1.6.) ? 3900 g 53 cm

2.6.2012
user posted image mmt (PDP 2.6.) BOR 3800 g 54 cm
user posted image reparica (PDP) MIHA

4.6.2012
user posted image baby12 (PDP 1.6.) MARTIN 3900 g 55 cm
user posted image akin (PDP 3.6.) LIAM 4180 g 53 cm
user posted image mina88 (PDP 29.5.) AJŠA 4020 g 55 cm

6.6.2012
user posted image ninocka26 (PDP 20.6.) NEJC 3290 g 50 cm
user posted image monika23 (PDP 28.5.) MATIC 3440 g 51 cm
user posted image majk1 (PDP 26.6.) LEON 2630 g 48 cm
user posted image megiTT (PDP 16.6.) MATIJA 3315 g 49 cm
user posted image mkranjec (PDP 4.6.) SARA 3490 g 51 cm

7.6.2012
user posted image Morgan (PDP 15.6.) TIN 2560 g 48 cm

9.6.2012
user posted image Pecorella (PDP 21.6.) LENI 2790 g 49 cm
user posted image Ninch7 (PDP 13.6.) LUKA 3650 g 52 cm

10.6.2012
user posted image sandra28 (PDP ?) KAJA 4130g 56cm

13.6.2012
user posted image hinavkica (PDP 16.6.) VITALI 3770 g 52 cm

14.6.2012
user posted image kale (PDP 21.6.) FILIP 3900 g 52 cm

16.6.2012
user posted image pikalonca (PDP 23.6.) NIKA 3230 g 50 cm
user posted image pika 001 (PDP 5.6.) TINE 4770 g 56 cm
user posted image Daisy (PDP 4.6.) MIHA 3800 g 56 cm

17.6.2012
user posted image nimanorwen (PDP 19.6.) NINA 4390 g 54 cm

18.6.2012
user posted image tinxi (PDP 12.6.) NIK 3520 g 53 cm
user posted image janchee (PDP 28.6.) JAN 3440 g 50 cm

20.6.2012
user posted image LeJo (PDP 20.6.) ŽIVA 3440 g 50 cm
user posted image Orescek (PDP 16.6.) DUNJA 3120 g 49 cm

21.6.2012
user posted image malina86 (PDP 27.6.) JAN

23.6.2012
user posted image Ploha (PDP 6.6.) POLONA 4149 g 55 cm
user posted image gromska (PDP 19.6.) MAJ 3930g 54 cm
user posted image buba1982 (PDP 19.6.) ROK 4150g 54 cm

24.6.2012

user posted image LiliMia (PDP 17.6.) ANA 4200 g 52 cm

25.6.2012
user posted image Afrodita (PDP 28.6.) NIJO 3850 g 51 cm
user posted image Taany (PDP 29.6.) JAN 4060 g 54 cm
user posted image škratka 007 (PDP) LUCIAN 3730g   55 cm

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 36
14.8.2012 20:23:15   
megiTT
Pozdravljene punce po dolgem času.

Danes je sine imel drugo posvetovalnico. Padale so stave, koliko je v 1,5 mesecu pridobil.... vsi smo stave izgubili. Sine je namreč pridobil 2150 g in 5,5 cm. Ok pri višini smo še nekako zadeli (60 cm), teža nas je pa vse osupnila. Predvidevali smo, da bo imel cca 5700g, no... prišel je na 6430g. user posted image in ja....samo z mojim mlekom (dojim na cca 3h).

In ja.... težek je ko ... komaj ga še nesem. Pediatrinjo sem vprašala glede kengurujčka in drugih nosilk. Pa je rekla:˝Glej, do 3 meseca priporočam, da se takih stvari ne uporablja, da se še malo prišpara njegovo hrbtenico, čez en mesec bo pa itak že toliko težak, da te bo hrbet bolel.˝ user posted image user posted image

Pravkar se pritožuje.

Več naslednjič :)

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 37
14.8.2012 22:10:01   
pikalonca
Uau megiTT user posted image . Tale vaš dečko pa je tapravi jedec in tvoje mleko vrhunske kvalitete user posted image .
Mi imamo posvetovalnico v četrtek in me tudi prav zanima kako je z našo sončico, ki je tudi en buhtelček.
Sem pa takooo vesela, da vam na znam opisat. Namreč že dober teden smo brez flaške. Ja skoraj si upam trditi, da smo osvojile zizo. Zame je to večja zmaga kot porod user posted image .Ker tisto pumpanje in vsa procedura s flaškami... In sedaj se dojiva na nekje dve uri. Čez dan tudi še kar veliko spi. No odvisno od dneva, toda sigurno dopoldne 2-3 urce in popoldne isto.Zvečer zaspi okoli 21.30 in spi do 1-ih, potem nekje do 3, pa potem do 6, a potem do nekje 8 je še bolj tisto crkljanje v postelji. Jaz mogoče še malce zraven podremam, tavečja zraven gledata risanke in ko nas zagrabi lakota, dvignemo svoje riti iz postelje. No kmalu bo tukaj šola in takrat bo spet čist drug ritem. Me je kar malce groza kako bodo izgledala naša jutra...ampak bomo že nekako.

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem.

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 38
16.8.2012 14:11:37   
kale
megiTT- vi pa res konkretno pridobivate na teži user posted image .

Tud mi smo pridni in smo imeli pri slabih 2 mescih  60 cm in dobrih 6 kg, tako da smo se zredili za skoraj 2200g. Pa zlo sem vesela, ker več praktično nimamo krčev; bolj gre za napenjanje preden prdnemo ali se pa pokakamo. Res ne vem al je to za nami al pa pomagajo bio gaia kapljice in striktno hranjenje na 2,5-3 ure. Prej sva se namreč tud pogosteje pa ga je pol samo bolj zvijalo.

pikalonca - super, da je dojenje zlaufalo, kot mora user posted image !

(odgovor članu pikalonca)
Neposredna povezava do sporočila: 39
16.8.2012 19:57:26   
KajaNagaja
Huh...vi pa pridno pridobivate na teži :) meni se moja Zoja zdi ful velika pa ima pri 2 mesecih in pol 60 cm in 6 kg :) Drugače pa je dojenje zlaufalo, tako da sem zelo vesela. Krčev tudi ni več, je občutljiva na mleko (alergija), tako da sem izločila vse mlečne izdelke iz svoje prehrane. A ma katera podobne izkušnje? Ponoči je pridna, spi po 6-7 ur v kosu, zadnjih 10 dni celo v svoji sobi user posted image ...Podnevi se pa veliiiiiiko smeje, zelo naglas, opazuje, čeblja...vglavnem...dogaja se ji na polno :D

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 40
16.8.2012 21:21:52   
noelina
kale,kako si dosegla,da Filipa hraniš skoraj na tri ure??? Pri našem Julianu sem dosegla samo enkrat na 2,5 ure. Ponavadi je na uro in pol,poje pa 90ml,ali pa celo samo 60ml. Vmes mu dajem čaj,pa ni zadovoljen. Pomaga le za kakšne pol ure.

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
17.8.2012 12:27:16   
ursaosh
ojla user posted image
uf teli naši pikci pa res (pre)hitro rastejo user posted image naša pupa je pri dveh mesecih podvojila porodno težo in zrasla za 10cm!
noelina tudi jaz jo hranim na vsake 3 ure ze od samega zacetka. res, da sem ji prvi mesec dodajala svoje mleko, ker se nikakor ni uspela najesti samo z dojenjem. ampak sedaj je vse steklo in jo dojim na 3 ure. zvecer ji dam svoje mleko po flaski, ker se mi zdi, da nima vec energije za dojenje in poje od 110 do 130 in spi vsaj 6ur v kosu, ponavadi se dlje. tako, da imamo na srečo kar mirne noče. proti jutru je bolj živahno, ker jo začne napenjat pa godrnja in stoka.
tudi čež dan pridno pančka - ene 2x zadrema za kakšnih 20 minut, ima pa še en doooolg 3 ali pa celo 4urni spanec. je pa sicer pravi dobrovoljček, kadar ni tečkasta user posted image

noelina pa še to, mi smo našo dali cepiti proti rota virusu, saj je v izraelu to obvezno cepljenje, prav tako tudi cepljenje proti vnetju srednjega ušesa. sem ugotavljala, da je verjetno zato obvezno, ker so mamice na porodniški samo 3 mesece!!! potem pa nazaj v službo in user posted image v vrtec!!!

lepo se crkljajteuser posted image

(odgovor članu noelina)
Neposredna povezava do sporočila: 42
17.8.2012 12:59:49   
kale
kajanagaja- za punčko so to zlo lepe mere, celo malce nadpovprečne, tako da vama gre super !

noelina- čimbolj sem ga zamotla, tud mogoče malce več po rokah nosila in ni bilo večjih težav. Posledično je postal tudi veliko bolj zadovoljen, ker ga je manj zvijalo. V bistvu velikokrat pehitro mislimo, da je otrok lačen, ko zajoče in pol ga prehitro in preveč nahranimo, posledično ga bolj zvija, ker mora trebušček bolj delat-skratka začaran krog.Poskusi ga na večje razmake hranit, pa bo tud več pojedel. Mislim, da če se ti lepo redi to ne bi smelo bit problem...

(odgovor članu ursaosh)
Neposredna povezava do sporočila: 43
17.8.2012 15:16:01   
megiTT
Hej punce!

Mene pa zanima, kako vam uspe, da vaši otročki spijo toliko časa v enem kosu. Sine spi (kao) 2x na dan po par minut.
No, da obrazložim: Najprej je tečen, ker je utrujen, potem ga umirim in mi zaspi na rokah. Ko ga odložim v posteljico (v spalnici, rahlo zatemnjena) sicer spi cca 10 - če imam srečo tudi 15 min in to je to. Res je, da ga zbudi kakšen krč in to je to.
Najprej ga poskušam zamotit v posteljici, malo mu pojem, govorim hkrati ima dudo, ampak zaspi pa ne več.

Rahlo je potem tečen in pospava po rokah po 5 -10 min in ko ga spet hočem odložit v posteljico se zbudi.
Tega, da bi spal 1h dopoldne in popoldne nam sploh ne uspe doseči.

Kako se s tem ukvarjate ve?

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 44
17.8.2012 22:58:55   
ninocka26
MegiTT pri nas zvečer pridno zaspi, imamo pa tak problem, kot ga imaš ti pri popoldanskem spancu. Pri nas deluje, da se uleževa na zakonsko pojstelji in da z njim zaspim tudi jaz, za kakšno urico. Če je vmes kakšen krč, ga hitro umirim in zaspi takoj nazaj, po eni uri pa zaspi tako globoko, da ga ne zbudi nič več. Upam, da kaj pomaga.

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 45
18.8.2012 20:09:25   
mkranjec
hello vsem skupaj!!

končno se tudi jaz malo oglašam po dolgem času.Vidim, da se naši sončki smejijo in pridno nabirajo kilce! user posted image

Jaz sem ostala brez mleka in tako je Sara že kak mesec na adaptiranem. Paše ji samo Aptamil in še to A.R.Smo se že navadli na stekleničke in termoske s toplo vodo. Je na 3-4 urce 180 ml, če pa podnevi prespi obrok, ga mora zvečer obvezno nadoknaditi, kljub večerji.
Tako ima sedaj naša pri 2mesecih in pol 5 kg in 60 cm.

Kar se krčev tiče - naša jih nima več od kar sva nehala dajat 3D kapljice.

Mi smo našo tudi cepili proti rotavirusu. Definitivno bolje preprečiti, kot pa gledati svojega kako se muči in takrat res ne moreš nič več za to narediti.

Noelina - Hranjenje 1 obroka pri nama lahko traja tudi pol ure ker mora vmes podreti kupček in si malo spočiti.Zavrača stekleničko, pa ji čez nekaj minut spet poskusim dat na usta in spet malo posesa, na koncu pa le poje do konca.

megiTT - pri nama je dva dni zelo živa in čez dan nič ne spi, ponoči pa se enkrat zbudi in bi samo mal gledala okoli. Kot da je prvič doma user posted image . Pol si pa vzame en dan dopusta in spi. Pediatrinja je rekla, da je zelo temperamentna in da taki otroci manj spijo. V teh živih dneh jo zadnje dni poskušava malo utruditi in se mi zdi, da pomaga. navijava ji otroške pesmice, igramo se z balonom, tako da ful brca in krili z rokami, ali pa poskušava ploskat z rokami, da naju posnema. Zna pa bit zelo naporno, sploh po nepresani noči..Sva pa tud zgubila bitko z njo in jo enostavno peljala malo v avtu naokoli, da je zaspala.Tudi jutranji sprehodi pomagajo.

ninocka26 - helllooo! sem šla kar po vrsti :) kako ste, kako se rihtate? čas hitro mineva, jaz sem še kar na morju. Sicer je vroče, vendar mi je uspelo vsaj enkrat it v vodo. Noro dobr, ko si lahko nekaj časa privoščiš samo zase, če je to v vodi je pač v vodi. Sem kar malo dalj odplavala od obale, da ne bi slišala"ljubavi, djete plače" ali kaj podobnega :) V jesen pridem mal gor, pa te povabim na kavico!greste tudi vi kam?

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 46
19.8.2012 23:22:35   
škratek21612
pozdravljene junijke! pridružujem se vašem forumu! naš fantek se je rodil 21.6. user posted image
zadnje tedne je zvečer pred spanjem tudi naš fantek zelo siten in joka da ga komaj nahranim.. pravijo da dojenčki ne znajo sami zaspati in se tega morjo naučiti in da bolj kot so zmatrani, težje zaspijo, če so pa kronično neprespani jim je pa še težje. tistim ki imate težave z uspavanjem in krči in jokom, bi rada povedala da imam doma ležalnik, ki ima na nastavitvah rahlo tresenje, vendar sem baterije prvič vstavila prvič pred parimi dnevi in malemu res paše. takoj ga pomiri in zelo kmalu zaspi. učinek je zelo podoben vožnji z avtomobilom, ublaži tudi krče in pomaga da se pokakajo. vibro bom zdaj uporabljala za primere, ko nimaš več kaj storit, otrok pa še kar joka. npr danes je pred spanjem spet neutolažljivo jokal, zato sva ga dala v ležalnik in ga vklopila je bil takoj mir in je v parih minutah zaspal. pokrila sem ga s plenico in robove malo zatlačila pod njegov hrbet, ker v polspanju občasno zakrili z rokami in se tako zbudja. pustila sva ga 15 minit da se je malo spočil in umiril, nato pa izklopila. čez kratek čas se je zbudil in sva ga budnega prenesla v posteljo kjer je mirno ležal, zato sva izkoristila možnost da se proba v svoji postelji naučit zaspati sam. in mu uspelo :) mislim da s to vibro ni za pretiravat ampak včasih pa prav pride..
drugače pa naš ponoči še ne spi veliko v kosu, največ 4 ure, potem pa proti jutri vedno manjši razmaki. čez dan pa kakor kakšen dan, in se mi zdi da vedno manj..

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 47
20.8.2012 15:43:23   
mkranjec
otroci in starši smo si zelo različni, vsak po svoje.

Ampak ko že misliš, da si pogruntal recept, se takoj kaj spremeni user posted image

ste svoje melčke že kaj kopale v morju ali bazenu? Morda katera ve pri kolikih tednih/mesecih je priporočljivo?

(odgovor članu škratek21612)
Neposredna povezava do sporočila: 48
23.8.2012 14:16:44   
škratka 007
Hojla mamice!

Naš mali je pa prejšnji četrtek prvič prespal noč, zaspal je ob 21:00 in se zbudila ob 6:30, pravi luksuz zame, ki sem po dolgem času spala 7 ur skupaj user posted image user posted image user posted image . No to je ponovil tudi v nedeljo, ponedeljek in torek, danes pa se je že zbudil ob 4:00 za papat in je potem zaspal do 7:20, kar je tudi OK, ma upam da bomo ostali pri varijanti 21:00 - 6:30 user posted image user posted image user posted image
Nasplošno pa je kar priden glede spanja, zjutraj na sprehodi spi 30 - 60 min, potem ima opoldanski spanec 2 - 3 ure, včasih zaspi še popoldan za kakih 50 min in zvečer zaspi sam v soji sobi. Imamo pa mi ločeno dnevno in večerno spanje, čez dan spi v dnevni sobi ob hrupu, zvečer pa v svoji sobi, kjer je bolj mir.

Krčki tudi pri nas pojenjajo, no mogoče pa vseeno BioGaia deluje, tako da bom počasi začela dajat 3D kapljice, ker si jih do sdaj nisem upala, pa tudi pediatrinja je rekla, da lahko začnem v četrtem mesecu, ko bodo krčki mimo.

Se pa strinjam z mkranjec, otroci so si različni in ko pogruntaš kakšno stvar ali pa ga pohvalič se v naslednjem trenutku vse spremeni in jovo na novo user posted image je pa zato toliko bolj pestro

(odgovor članu mkranjec)
Neposredna povezava do sporočila: 49
24.8.2012 11:23:35   
mmt1
Pozdravljene, mamice in sončki!
Glede na to, koliko smo prej previsele na forumu, se zdaj vidi, da imamo kaj drugega za počet!user posted image user posted image

Mali Bor je na 2. sistematskem pregledu tehtal že 6150 in meril 64 cm. Oblačiva že večinoma št 68. Je zdravo in zadovoljno dete. Ponoči se sicer še 2x dojiva, a potem hitro zaspi... Razvija se super: nasmehi, obračanje na bok, prijemanje stvari, opazovanje - včeraj je prvič par minut pasel kraviceuser posted image .
Bili smo že na prvem dopustu, 4 dni v termah, septembra pa gremo še za en teden v Italijo. Glede na to, da se brez težav dojiva, je vse čisto enostavno. Malo me sicer skrbi, kako bomo, ko bo prerastel košaro vozička - tam namreč najraje spi preko dneva, košara pa postaja že polna. Pa za te počitnice že še bo... A ima katera kako idejo glede marel?

Razen tega pa uživamo, res. Zdaj sem v situaciji, ko bi se lažje odločila za četrtega, kot sem se za tretjega otroka. Verjetno pomagajo izkušnje, pa starejša sta že samostojna, mi že pomagata in imamo takorekoč edinčka, ki ga cela družina obožuje in crkljauser posted image !
Lepe poletne dni še naprej, crkljajte svoje sončke in uživajte!

(odgovor članu škratka 007)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?