LuLu
|
Končala z 50 min. telovadbe. Danes pa res nimam več časa, grem jutri na morje. Treba pakirati. Bi na začetku nekaj napisala, kar so mi drugi svetovali in bili enotni v tem. To so ljudje, starejši, ki se z tekom ukvarjajo 10, pa do 40 let. Njihove nasvete resno jemljem. Prvi nasvet je bil: - Ni važno, koliko se preteče, ampak, da je redno (3 -4 x/teden) - Tekanje je težek in najcenejši šport. Potrebuje se samo dobre tenis copate za tek. To je priporočljivo. V športnih trgovinah vam bodo znali svetovati in vi se morate v tem čevlju počutiti super udobno. Naj vam ne bo težko dati malo več denarja za njih. To bo edini strošek in je vredno. Zaradi poškodb in užitka pri teku. - Za tek imate različne teniske, za različne podlage, različna blaženja na podplatih. Bodite pozorne pri vseh teh stvareh. - Ostala oprema je nepomembna. Samo teniske so bistvene. Vsa ta fensi-šmensi oprema, da boste "lepe, moderne in tehnično opremljene" je nepomembna. Če vam denarnica to dopušča, izvolite. - Pijte veliko vode in se pred in po teku OBVEZNO razgibajte. Sama sem se prvi teden počutila nelagodno, ker sem se sama sebi zdela, da izgledam zelo debela, šlampasta tekačica. Imejte v mislih, da če bi lepo izgledale, nam to kot prvo niti ne bi bilo potrebno, kot drugo pa, da ljudje, ki jih srečujemo na takih poteh en dr*** briga, kako ve izgledate, kako znamko imate oblečeno, ali imate celulit,... nasploh starejši ljudje me/nas gledajo z občudovanjem in me/nas vedno lepo pozdravijo. Če sem le še pri sapi, ji nazaj pozdravim ali kako drugače pomigam z glavo Ok, to so nasveti od ljudi, ki so mi pomagali, iz interneta, iz trgovin. Katerakoli ima kaj za dodati, naj kar napiše, prosim. Malo, da skrajšam pot do uspeha takim začetnicam, kot sem jaz. Pa da ne zapravljajo časa na raziskavah, pa bodo potem junija 2013 rekle, da nimajo časa za priprave. Lahko že danes komot začnete... oz. pri prvem nakazilu nekega dohodka
|