|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
6.8.2012 13:40:28   
87mala
Pozdravljene punce,

Tudi jaz bi se vam rada pridružila, sej berem vas od začetka, vendar sem hotela počakati do prvega pregleda, ki sem ga imela danes.

Sem iz okolice Postojne, stara 25 let, doma imam fantka starega dve leti, PDP imam pa 28.03.2013.
Po mojih izračunih bi mogla bit danes noseča 10 tednov, pa mi je po merah ginekolog napisal 6 tednov.
Ali ima še katera podobno izkušnjo? Meni sta namreč dva testa pokazala nosečnost, še preden sem dejansko zanosila??!!!???

Čestitke vsem ki pričakujete in čimmanj slabosti.

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 251
6.8.2012 16:40:19   
Mili*
Dobrodošla user posted image .
Kdaj si pa delala test? Se spomniš datuma?

(odgovor članu 87mala)
Neposredna povezava do sporočila: 252
   Marčevke 2013
6.8.2012 19:16:58   
baby30
Naj se vam še jaz javim. PDP imam 30. 3. 2013, po mojem izračunu, glede na to, da mam M na 31-33 dni in ne na 28, pa je 29. 3. Prvi pregled imam 24. 8. in upam, da bo vse OK, saj sem včeraj in danes rahlo krvavela. Danes počivam skoraj cel dan (kar mi ni v navadi) in je boljše. Kaj bo jutri?
Sicer me je tudi malo tiščalo v trebuhu, ampak sploh ne vem, koliko je to "malo", saj je moj prag bolečin zaradi neznosnih bolečin endometrioze (zdaj žarišča uspešno odstranjena) visok. Da me močno boli, rečem šele takrat, ko ne pomagajo niti injekcije več.

Slabosti nimam, imam pa vrtoglavico in sem ves čas utrujena.

Živel marec 2013 :)

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 253
6.8.2012 21:34:49   
anch23
Pozdravljene!
Tudi jaz sem ena izmed vas. Rok imam 10.3.2013, kar je nekaj dni po mojem rojstnem dnevu. Sicer vse pričakujem v strahu, saj sem pred letom dni imela SS v 13t.
Sedaj sem v 10t in pol, prvi pregled je za menoj. Otročiček pridno raste, srček bije. V maternici je še sicer en manjši hematom. Mislite da je to zlo narobe? Ob pregledu sem dobila še tablete Dabrostron.
Naslednji pregled imam 23.8., ter NS 28.8.
Doma še ne vedo, povedala bova nekje po NS.
Slabo mi ni bilo nič, sem pa bila neverjetno utrujena in imela sem napade lakote, take da se mi je kr bledlo. user posted image
Zdaj me občasno še kaj špika v trebuščku, drugače pa se trebušček že napenja.

Drugače pa želim vsem lepo nosečnost in upam da bo vse ok! =D

(odgovor članu baby30)
Neposredna povezava do sporočila: 254
6.8.2012 22:25:34   
87mala
Mili test sem nardila 30 junij CB in mi je pokazal 1-2 tedna nosečnosti- se pravi v resnici 3-4 (po navodilih). Zadnjo M sem pa imela 25 maja. Me je dns na pregledu kar šokiralo in sem takoj pomislila da pa je mogoče odmrl ali pa zaostaja v rasti. Pa je reku ginekolog da ne, srček pa lepo bije...
Vas je pa super brat, ker ima vsaka svojo izkušnjo in svojo zgodbo :-)
Pridružujem pa se tudi tistim, ki vas mučijo slabosti, sicer bruham ne, ma kadar je želodec prazen mi je grozno slabo- potem se posilim s hrano in je boljše. Mogoče še kateri pomaga ta metoda....

(odgovor članu anch23)
Neposredna povezava do sporočila: 255
6.8.2012 23:15:53   
Ateya
87mala, tudi meni je ponavadi slabo če sem lačna, in ko nekaj pojem je bolje. Sicer pa pazim da res malo pojem, ker se bojim da bojo kg preveč hitro prišli :) pri meni nič novega, še vedno čakam na prvi pregled.

(odgovor članu 87mala)
Neposredna povezava do sporočila: 256
7.8.2012 7:08:08   
damjana25
user posted image Pozdravljene marčevke! Jaz se vam na novo pridružujem.Po svojem izračunu sem nekje v 10 tednu nosečnosti,s predvidenim rokom okrog 7 marca. Prvi pregled imam komaj 22.8. Tega komaj čakam,da vidi,če je vse OK. To je moja druga nosečnost in mislim,da bom v tej pokasirala vse tisto kar v prvi nisem.

(odgovor članu Ateya)
Neposredna povezava do sporočila: 257
7.8.2012 7:56:45   
Sweet November
ojla,jutri je dan za pregled in videla bom kako napredujem.
Damjana25,naj se ti pridružim,ker je pri meni popolnoma enako,vse kar prej ni bilo,bo zdaj.
Drugače pa deklata kako ste?
lpuser posted image

(odgovor članu damjana25)
Neposredna povezava do sporočila: 258
7.8.2012 8:08:57   
fluf
87mala... men neki ne štima... moja zadnja m je bla 24.5., pa mam PDP 28.2. :/ 

(odgovor članu damjana25)
Neposredna povezava do sporočila: 259
7.8.2012 8:23:26   
87mala
Fluf meni tudi nič ni jasno. Meni je napisal PDP 02.03. po pregledu pa preložil na 28.03. Pa M sem mela res redne, vedno na 21 dni, ampak user posted image je premajhen za 11 tednov. Sej v prvi user posted image so mi tudi za 14 dni preložili, da imam verjetno pozno ovulacijo... Ampak da ti pa za cel mesec prestavi, vmes pa brez M..... Zelo čudno.
Pomirja me edino da srček bije, tako da naj bi bilo zaenkrat vse ok.
Fluf kaj tebi je rok tudi spremenil? Je user posted image večji?
Sej meni gredo kg tudi kr gor, ker morem skozi jesti da mi ni slabo, jem pa lih tako po malem. V prviuser posted image je bilo isto, zaradi slabosti sem dosti pojedla in na koncu pridelala +17 user posted image

(odgovor članu fluf)
Neposredna povezava do sporočila: 260
7.8.2012 9:00:41   
Mili*
87mala, to je res malo čudno. Tudi jaz sem imela zadnjo menstruacijo 24. maja, ampak je ovulacija zamujala en teden (vem, ker sem delala ovulacijske teste), zato je tudi plod za en teden manjši. Saj možno bi bilo, da imaš kasnejšo ovulacijo, ampak je čudno to, da ti je test pokazal pozitivno že 30. junija. Lahko pa, da je jajčece potrebovalo dalj časa za vgnezditev. Kaj pa pravi ginekolog na to, da je test že prej pokazal pozitivno?

Vse ostale nosečke pa dobrodošle...vedno več nas je user posted image

(odgovor članu 87mala)
Neposredna povezava do sporočila: 261
7.8.2012 9:51:03   
tralalala
jujjjj zaj pa še čisto malo ...jutri mam prvi pregledek ......nestrpna čisto na fulll že ceu tedenuser posted image ....upam da bo use vredu user posted image
več pa vem povem jutriuser posted image

(odgovor članu Mili*)
Neposredna povezava do sporočila: 262
7.8.2012 10:42:40   
lili82
Evo, pa se vam lahko še uradno pridružim tudi jaz user posted image

Danes sem opravila s prvim pregledom, PDP je 16. 3, stara sem 29, iz okolice MB, doma imam že skoraj 4 letnega velikana.

Nosečnost je sicer dokaj podobna prvi, ravno tako me kar fino mučijo slabosti (predvsem zvečer) in pa utrujenost, drugače pa HB ni nekih posebnosti.

Uživajte v nosečnosti in se slišimo kaj user posted image

(odgovor članu tralalala)
Neposredna povezava do sporočila: 263
7.8.2012 10:48:45   
Michelle12
Oi :)

Srečo jutri na pregledih!

Ko sem šla prej na wc, sem opazla rjav madež na hlačkah. Suh. In zdaj sem si dala vložek in je še malo..ampak res sam pikica. Malo me je strah ne. Sej vem, sem jih imela od začetka, samo se je nehalo. Zdej je blo ene dva tedna ali celo več, brez tega. Po eni strani bi šla gor, pa ne morem, ki ni mojega, po drugi strani pa bi pustila vse skupaj, ki itak..
Joj, ne vem kaj bom, bomo videli. Moj si bo jutri verjetno vzel fraj..upam. In če bo še, bom šla kar lepo gor. Še ki je moj G za "urgentne" primere oz za vse tiste katerih G na ta dan nima ambulante.
Ima pa jutri moja Michelle RD in nočem, da mi to pokvari veselje! Joj.........

Včeraj je kolegica rodila, točno 4 tedne prezgodaj, ma je vse ok. Ji kar zavidam...jaz bi, da je že marec, da rodim tudi jaz ;))

Slabosti...še vedno trajajo. In tudi meni pomaga, da nekaj pojem. Za neki časa, ppol je pa spet isto :(

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu tralalala)
Neposredna povezava do sporočila: 264
7.8.2012 11:27:04   
Beba78
Pozdravčki še od mene!

Se bolj slabo oglašam, ker prav zares nimam nič novega za povedat user posted image . Me veseli za vse nove nosečke - ČESTITKE. Hkrati pa upam, da bo čim manj slabih novic zaradi krvavitev. Držite se!

Mene predvsem matra tiščanje v želodcu ob vnosu kakršnekoli hrani, ni važno v kolikšni količini...precej zoprno. Pa dosti imam vrtoglavic. Nekaj dni nazaj sem imela pritisk 100/60 user posted image ...bolj malo, a ne??

Michelle12, jaz sem drugega tudi rodila 4 tedne prezgodaj (hb, vse OK)...vendar, če mi ne bi pediatrinja povedala, sploh ne bi vedela, da sem upravičena do podaljšane porodniške in sicer za toliko dni, kolikor jih je manjkalo, da bi nosečnost trajala 260dni (moja je trajala 256 dni in so mi porodniško podaljšali za 4 dni)...sem potem klicala na CSD in so mi izdali novo odločbo (mogoče, zgolj v vednost za kolegico, saj lahko pa da so njihove socialne delavke bolj natančne user posted image  ).

Neposredna povezava do sporočila: 265
7.8.2012 12:15:44   
baby30
Če reče ginekolog, naj počivam, kaj to pomeni? Je mišljeno samo ležanje? Bi z likanjem, kuhanjem poslabšala situacijo rahlih krvavitev?

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 266
7.8.2012 12:21:04   
87mala
Michelle12 upam da bo use uredu, sej če je rjavkast izcedek baje ni nč narobe, bolj bi blo kritično če bi bila rdeča kri. No držim pesti da bo use ok.
Beba78 hvala za informacijo, to je fajn vedt ker na CSDju pri nas raje kaj zamolčijo kot povejo. Meni so pri prvem rekli da nisem upravičena do otroškega dodatka, ker ga še sama prejemam kot študentka. Ko pa sem izgubila status in nesla vlogo za otroka, mi je pa ena druga rekla zakaj nisem že lani uveljavljala? Sm bla jezna ku hudič- so me ogoljufali za eno leto otroškega dodatka- cca 600 eurov user posted image

Nekje sem čula da lahko tudi partner uveljavlja nego na domu zate, če si po carskem rezu. A to mogoče katera ve?

Mili a je možno da jajčece rabi dlje časa za vgnezditev? Jst si res drugače neznam predstavljat. Ko sem G rekla da sem nardila 30. dva testa se mi zdi da me je kar preslišal. Sej mogoče pa bo user posted image malo nadoknadil svojo rast, pa mi bo še kej prestavil PDP.

Srečno vsem ki imate ta teden preglede....

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 267
7.8.2012 13:05:45   
Michelle12
Beba78 hvala :) Ji bom povedala! Ne verjamem, da so ti delavke kej dosti boljše....če si jaz vsega ne bi na netu prebrala, ne bi pol stvari vedela. Itak jih plačujemo za čikanje in kavice. In ko jim po pol ure prideš zatežit v tisto sobo za malico ali kaj je, te grdo gledajo, ker si jih zmotil....pa ni čas za malico. Bo boljše,...zdaj hodi mož, jaz nimam živcev.

Počivanje..tako je. V N za Michelle sem začela v 5 tednu krvavet, sveža kri, kar dosti je je bilo. In sem takrat ful brala dr Pušenjaka, forume, čalnke...vse kar sem našla. Štos je v tem, da, ko ti ležiš, krvi/izcedka ni, ker ležiš..če pa stojiš pa hitreje teče, normalno.... Tako, da..če ima za prit do splava bo prišlo ali boš ležala in samo na wc hodila ali boš tudi normalno skuhala, kej malega pospravila, šla tudi na kakšen kratek sprehod itd. To ne vpliva. Je pa res, da ne smeš pretiravat, dvigat težke stvari, premikat težke stvari itd.
Bo pa vse ok, mora bit, tako, da ne se sekirat :)

Pri meni se izcedek nadaljuje, bomo videli kaj bo. Upam, da bo res vse ok....

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu 87mala)
Neposredna povezava do sporočila: 268
7.8.2012 18:16:00   
lalyka
Jaz sem tudi imela rjav izcedek dobra dva tedna nazaj - v soboto in šla na urgenco, kjer so me preplašili,da nič ne bo, da naj kmalu pričakujem močnejšo krvavitev, ker ploda ni videti (bila v 5. tednu - 4t6d); potem se je pri 5t2d že videla pikica, ker mi je še moj ginekolog naredil UZ in me je naročil čez en teden. Čeprav je tut rekel naj se pripravim na oboje. In najprej ko sem prišla v torek prejšnji teden tja me je vprašal če so slabosti - sem rekla, da ja. in je rekel, da je to dober znak. pogledal na UZ, in videl se je 6mm velik plod in srček. Malo bolj mirujem, kot so mi rekli in jemljem Dabrostan. Ampak je vse ok zaenkrat. Pač po stopnicah grem počasi oz. se izgobam stvarem kjer napenjam spodnji del... sprehodi, kuhanje , ipd pa normalno... edino dvigujem ne kakih težjih stvari... pač samo lažje :)

Vse bo še vredu!! :) Držim pesti !

Neposredna povezava do sporočila: 269
7.8.2012 21:05:19   
sonček85
če katero zanima ,prodajam ugodno cotke za fantka .Naš je bil rojen aprila .

pišite zs

hvala in lp

http://www.mojalbum.com/matejaaleks/prodajamo

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu 87mala)
Neposredna povezava do sporočila: 270
7.8.2012 21:08:40   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: 87mala

Michelle12 upam da bo use uredu, sej če je rjavkast izcedek baje ni nč narobe, bolj bi blo kritično če bi bila rdeča kri. No držim pesti da bo use ok.
Beba78 hvala za informacijo, to je fajn vedt ker na CSDju pri nas raje kaj zamolčijo kot povejo. Meni so pri prvem rekli da nisem upravičena do otroškega dodatka, ker ga še sama prejemam kot študentka. Ko pa sem izgubila status in nesla vlogo za otroka, mi je pa ena druga rekla zakaj nisem že lani uveljavljala? Sm bla jezna ku hudič- so me ogoljufali za eno leto otroškega dodatka- cca 600 eurov user posted image

Nekje sem čula da lahko tudi partner uveljavlja nego na domu zate, če si po carskem rezu. A to mogoče katera ve?

Mili a je možno da jajčece rabi dlje časa za vgnezditev? Jst si res drugače neznam predstavljat. Ko sem G rekla da sem nardila 30. dva testa se mi zdi da me je kar preslišal. Sej mogoče pa bo user posted image malo nadoknadil svojo rast, pa mi bo še kej prestavil PDP.

Srečno vsem ki imate ta teden preglede....

ja lahko je kasnejša vgnezditev.
Jaz imam rok 22.10 pri ns pa sem videla da bi moralai meti po zadnji M rok 26.9-Se pravi naša mala pikica se je 3 tedne odločala ali bo ali ne bo in sedaj smo že v 7 mesecu .Bodite močne in srečno do mARCA ko boste vse cartale .

(odgovor članu 87mala)
  Neposredna povezava do sporočila: 271
7.8.2012 21:23:39   
tuintam
Pozdravljene :)

Se tudi sama javljam z bolj natančnimi podatki ... Danes sem imela prvi pregled. Sem v 10. tednu, PDP je 14. 3. 2013. Sicer smo pa veliki skoraj 24 mm. Srček bije itd. :)
Sem pa danes nekaj ur po pregledu opazila temno rjav izcedek, tako na hlačkah kot tudi na WC-papirju. Je možno, da zaradi vaginalnega UZ?

Sicer sem pa malo slabe volje ... ravno ko me je zapustila slabost, se je pojavil prehlad. Tako da sem kar švoh :( Ma bomo tudi to preživeli ;)
Upam, da ste ve v redu in vas več ne mučijo težave ipd.

Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 272
7.8.2012 21:29:09   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: tuintam

Pozdravljene :)

Se tudi sama javljam z bolj natančnimi podatki ... Danes sem imela prvi pregled. Sem v 10. tednu, PDP je 14. 3. 2013. Sicer smo pa veliki skoraj 24 mm. Srček bije itd. :)
Sem pa danes nekaj ur po pregledu opazila temno rjav izcedek, tako na hlačkah kot tudi na WC-papirju. Je možno, da zaradi vaginalnega UZ?

Sicer sem pa malo slabe volje ... ravno ko me je zapustila slabost, se je pojavil prehlad. Tako da sem kar švoh :( Ma bomo tudi to preživeli ;)
Upam, da ste ve v redu in vas več ne mučijo težave ipd.

Lp

ja možno je zaradi pregleda ,samo vbodi vseeno pozorna ,če bi bil krvavkast,smrdeč in če bi trajal več kot 1 dan .potem takoj pokliči in na pregled

(odgovor članu tuintam)
  Neposredna povezava do sporočila: 273
7.8.2012 21:43:19   
tuintam
Mislim, da je krvavkast :(. Hvala za nasvet. Če bo še jutri kaj, bom poklicala v ambulanto.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 274
8.8.2012 17:12:50   
baby30
Pozdravljene,

prihajam iz urgentnega pregleda, saj danes več ni šlo le za rahle krvavitve, ampak mlako krvi z bolečinami, podobnimi krčem pri menstruaciji. Žal sem spontno splavila. Vso srečo vsem želim! Bodite pozitivne!

(odgovor članu tuintam)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?