|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
22.7.2012 20:40:42   
kokosh
vijolica, jaz sem pri nasem sprobala, kar je napisala ena punca na FB - obred pred spanjem, potem pa dati na trebuscka in trepljat po ritki. Jaz ga sprva se bozam po glavici, da je ne dviguje. Pa zraven fajn globoko in počasi diham. Pri nas deluje (no, 2x v 3 poskusih je ;) ) Sicer pa vse sorte počnemo - včasih ga položim na najino posteljico in privijem k sebi ter počasi diham ...

Tisti članek je bil povzetek, kako na naša pričakovanja do otrok glede samostojnega spanja celo noč vpliva civilizacijska norma (na zahodu čimprej sami zaspat v svoji sobici, v nerazvitih deželah je otrok dobesedno še vedno del mame - vedno z njo). Ne bo ti kaj prida pomagal pri iskanju novih poti, kako uspavati otročka.

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 3051
22.7.2012 21:21:11   
miami10
Hej...jst po 100letih...morm priznat, da vas kar pogrešam...ampak sem več na FB, kjer preberem samo določene teme...čez dan mi mala ne dovoli pogoste uporabe računalnika...
na kratko...imamo 2 zoba in mislim da je 3 na poti...ima 2 obroka GH, dop malica je sadje in kosilo zelenjavno-mesni obrok, seveda velikokrat samo zelenjavni, zvečer pa mlečna kašica 1/2 obroka + dojenje...še vedno se dojimo 1x ponoči...
...sicer kar lepo spi, edino ko je na trebuhu in bi se zbudi začne protestirat-tudi jokat, ker se ne zna obrnit it trebuha na hrbet...je pa že osvojila puzanje v rikverc in čakamo da bo dala v prvo user posted image
S prehranjevanjem res nimamo problemov (je požerušček), imamo pa velike probleme s kakanjem-stalno zaprta, redno na Lacteconu, ki so nam svetovali naj ne dajemo redno, pa je potem spet zaprta-sledi drženje, bobki, klobasa...ah...edino dans ko je tečka srečka, zaradi zobka je pa driska...ajajaj, kdo bi nas razumel :)
Sprejela je vožno v vozičku-HB, morala pa sem ji odstranit strehico-očitno je klavstrofobična :)

Malo na kratko...se bom potrudila da vas bom spremljala pogosteje...

Neposredna povezava do sporočila: 3052
23.7.2012 7:03:37   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Moški... ah po pravici so ravno prav oz zdravo egoistični. Oni vseeno ne črtajo vse. Si pustijo ostati oni. In seveda vidijo stvari iz drugega kota in nam kdaj pa kdaj povedo, da bo mladič preživel dve urci z njimi al z babi...

user posted image Bo držalo.

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Upam, da te par dobrih noči ne odvrne od namere, da narediš kaj zase.

Obljubim.user posted image Jeseni se bom vpisala na tečaj, ki si ga želim obiskovati že nekaj časa, a je bil do sedaj na stranskem tiru, malo zaradi pomanjaknja časa, malo tudi zaradi cene. A le enkrat se živi ...

Čeprav upam, da bo tudi s spanjem ostalo tako kot zadnjih nekaj dni, ker si noro želim prebrati kakšno dobro knjigo, a sem do sedaj zvečer na smrt zaspana padla v posteljo. Zadnje dni pa imam več energije in če bo tako ostalo, si bom lahko privoščila tudi malo spoščujočega branja pred spanjem.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 23.7.2012 7:06:13 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 3053
23.7.2012 8:37:03   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

vijolica, jaz sem pri nasem sprobala, kar je napisala ena punca na FB - obred pred spanjem, potem pa dati na trebuscka in trepljat po ritki. Jaz ga sprva se bozam po glavici, da je ne dviguje. Pa zraven fajn globoko in počasi diham. Pri nas deluje (no, 2x v 3 poskusih je ;) ) Sicer pa vse sorte počnemo - včasih ga položim na najino posteljico in privijem k sebi ter počasi diham ...

Jaz če dam mojega na trebuščka takoj se obrne in začne igrati.user posted image Bom pa vseeno probala in tudi to z dihanjem. Hvala.

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 23.7.2012 11:46:55 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 3054
23.7.2012 9:07:10   
ronja
današnji dan je žalosten ...

Res je. Sem ugotovila, da se mojemu predragemu bratu tako zelo mudi, da bom morala klavir prodat, ker ga mi seveda nimamo kam dat... Sem prav žalostnauser posted image .

No, imam pa dobre novice, ne vem, če sem tu že sporočila: v petek so dali Lejli gips dol in še Svit je dobil izvide in NIMA burelije oz. protiteles, tako da mu ni več treba na infekcijsko in je uradno zdravuser posted image .

Mu pa zdaj zobek raste (spodnja 1ka) in se skoz zbuja ponoči. pa še z lubijem sva delala nekaj za njegovo službo in zjutraj me je mali zbudil, potem sem začela razmišljat o klavirju in nisem več mogla zaspat...

vijolica, se strinjam glede user posted image . Jaz sem jo dobila pred 14 dnevi, ko se je mali še izključno dojil!!! IN tudi ponoči, pa še celo prav pogosto se doji tudi ponoči... ampak mojega cikla to nič ne moti! Mi je bilo prav mimo: halo, ti, moje telo, a se ti res zdi, da sem pripravljena na še enega dojenčka??? Mislim - glih ono bi lahko najboljše vedelo, da to ne bi bilo najbolj pametno:D. Hvalabogu, da sva bila pridna s kondomi:) Samo je pa smotano. Sem upala, da bom mela vsaj 9 mesecev mir...

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

Neposredna povezava do sporočila: 3055
23.7.2012 9:13:11   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

današnji dan je žalosten ...

Res je. Sem ugotovila, da se mojemu predragemu bratu tako zelo mudi, da bom morala klavir prodat, ker ga mi seveda nimamo kam dat... Sem prav žalostnauser posted image .

No, imam pa dobre novice, ne vem, če sem tu že sporočila: v petek so dali Lejli gips dol in še Svit je dobil izvide in NIMA burelije oz. protiteles, tako da mu ni več treba na infekcijsko in je uradno zdravuser posted image .

Mu pa zdaj zobek raste (spodnja 1ka) in se skoz zbuja ponoči. pa še z lubijem sva delala nekaj za njegovo službo in zjutraj me je mali zbudil, potem sem začela razmišljat o klavirju in nisem več mogla zaspat...

vijolica, se strinjam glede user posted image . Jaz sem jo dobila pred 14 dnevi, ko se je mali še izključno dojil!!! IN tudi ponoči, pa še celo prav pogosto se doji tudi ponoči... ampak mojega cikla to nič ne moti! Mi je bilo prav mimo: halo, ti, moje telo, a se ti res zdi, da sem pripravljena na še enega dojenčka??? Mislim - glih ono bi lahko najboljše vedelo, da to ne bi bilo najbolj pametno:D. Hvalabogu, da sva bila pridna s kondomi:) Samo je pa smotano. Sem upala, da bom mela vsaj 9 mesecev mir...

Oo super za gips.. se bo lahko lepo preoblačila user posted image In za Svitauser posted image

Moj se tudi ponoči kar pogosto zbujauser posted image

Moj mali neki hropi ko diha-vsake tolko časa in sem se odločila da gremo danes k zdravniku da ga posluša. ob 13h gremo in upam, da bo vse ok.

Glede user posted image ---blekkk..no comment..je nisem pogrešala...

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3056
23.7.2012 11:33:04   
beti 1
Ronja: super za zdravje tvojih user posted image . user posted image user posted image user posted image  Glede klavirja in user posted image  te pa čisto razumem. Jaz še polno dojim, sicer naša ponoči spi in ne zizla kaj dosti, ampak čakam že tretjo user posted image .
Aja DZS diskont je na Letališki, čist na novo odprt, skoraj pri obvoznici, je velika tabla, tko da težko zgrešiš.

Vijolica: mogoče misliš članek od LLL, ki sem ga objavila. Ga najdeš na njihovi strani pod članki, je pa res bolj tako, kot je napisala Kokosh pregled tega kaj in kako se uspava in ne neka natančna navodila. Ta najdeš v knjigi brez joka v spanje od E. Pantley, jo priporočajo tudi v članku, pa še nekaj drugih. Če je tvoj kaj podoben mojemu starejšemu, ga bo pomirila res mehka odeja.

Pinia: jaz mam tudi že 2. user posted image , ki sprejme samo v nulo spasirano hrano. Pri drugem sem že praktično obupala nad svojimi kuharskimi sposobnostmi, preden se mi je posvetilo, da je stopnja spasiranosti oz. homogenosti kašice bistvena razlika med mojo in kuhano. Ko sem začela striktno uporabljat palični mešalnik (razen za kropir), je dete čudežno začelo jest tudi "mojo kuhinjo". Ta zdaj je pa ista. SAmo da še zelenjave ne mara same, mora bit s sadjem zmešana. Leseno tlačilko za krompir pri nas uporabljamo od nekdaj, jo dobiš pri suhorobarjih.

Lily: se pridružujem Ronji in Trnuljčici, če hočeš pomagati drugim moraš narediti tudi kaj zase.

Mi: smo preselili k staršem večji del robe, ki jo sedaj nujno ne rabimo. Naša user posted image  poje približno polovico obroka (kosilo) po žlički, ostalo se še polno doji. ne prenese bučk. Se je naučila sedeti brez opore, tudi v vozičku se ne prekucne, samo še kdaj pa kdaj se vrže nazaj. Še vedno dela sklece in se jezi, ker gre po malem nazaj, naprej ji pa ne uspe, razen če se vrže, kar ji pa ni všeč. Obračanje hrbet/trebuh ji je pa čisto mimo, oziroma brez veze, se sploh noče. Je zadovoljna, da se zna obrnit na bok, ker že vsaj zadnji mesec zaspi samo leže na boku. Pozi na hrbtu oziroma trebuhu jo preveč asociirata na igranje in tako ne zaspi. Aja, zdaj ne zbuja več pozornosti s pokašljevanjem, ampak s smrkanjem. Tako zaviha nos in potegne zrak vase, da sem od začetka mislila, da je prehlajena, ampak nisem nič več spravila ven kot sicer, pa se mi je posvetilo, da je to zdaj nova fora.

uživajte s svojimi user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3057
23.7.2012 13:12:20   
kimica86
Ejla.. Da vas malo pozdravim iz zelooooo vetrovnega Paga..

Zelo smo žalostni, da smo od celega poletja ulovili lih tako blesavo vreme user posted image user posted image Ne moremo se kopat, ker preveč zebe in piha.. Še dobro, da je user posted image vzel pc s sabo, ker, če ne ne vem kaj bi počela tukaj.. Upam, da se vreme do jutri popravi, ker, če ne gremo v sredo zjutraj domov.. Spim in jem lahko tudi doma.. Res sem razočarana, ko sem mislila, da bomo uživali v kopanju in ni nič od tega user posted image user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3058
23.7.2012 14:57:41   
ronja
beti, hvala za info gled DZS, te bom verjetno še kdaj vprašala, ker bom pozabila v 1 letu:D. Kako pa vaša selitev? A pozna katera koga, ki bi kupil zelo dobro ohranjen klavir za spodobno ceno (ne bi ga rada na vrat na nos prodajala pod ceno...)?

Kimica, se strinjam glede vremena - sicer še nismo na "pravem" morju, smo pa tu, pri vas:) Ampak sem mislila, kako bom odpeljala male malo sprobat morje za eno generalko, pa smo sicer šli gležnje not namočit, ampak to je bilo pa tudi vse... Ker piha ko noro in je mraz. Upam, da bo avgust lep...

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3059
23.7.2012 15:46:53   
beti 1
Ronja: dobiš tud na netu info če vpišeš DZS diskont. Glede selitve mamo zdej pravo bombo povsod v še našem stanovanju in pri obojih starih starših, ker nam je prodajalec zavlekel z datumom izročitve in poskušamo nenujne stvari "odložit" pri babicah in dedkih, da bo za zadnji del selitve ostalo res čimmanj. Mamo tud kar daleč za vozit zadeve.

Vreme: vam prav nič ne zavidam. Mi smo bli pred 8 leti ob istem času na morju blizu Zadra in smo se od 13 dni samo 3 dni lahko kopali. Kimica, če niste preveč na S Paga se vam splača it pogledat mesto Zadar, v starem delu bistveno manj piha, ker so hiše tko tesno skupaj, na pomolu sicer bolj piha, ampak je pa tolko bolj zanimivo poslušat morske orgle, kadar je morje bolj razburkano. Al pa če riskirate kakšno kuno in greste na kopanje v kak bazen v hotelu?
Mi zadnjih par let hodimo na morje konec junija do prve polovice julija in mamo skoz super vroče vreme, potem se pa skisa. Ampak avgusta se pa spet popravi. Vsaj takrat, ko je naša vzgojiteljica na morju, čeprav letos pa ne bodo šli.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3060
23.7.2012 15:50:10   
ronja
Hvala za odgovor:) Kar se našega zdravja tiče, pa se ne bi preveč hvalila... Svit je nekaj bogi: ima vročino, pa še zobek mu raste in še oči ga je zadnjič po nesreči opekel s ponvijo za palačinke (ja, tako je, če si prijazen oči, pa hočeš met vse 3 otroke, pa jim še večerjo naredit, da se bo mami spočila;)) - po nogici - kr fejst, in zdaj ga skoz neki zaboli, pa že tako se ne počuti najboljše... Jaz mam pa drisko. Lubi na terenu za 3 dni... jupijaja...user posted image Ampak zaenkrat kar gre:).

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3061
23.7.2012 16:01:56   
beti 1
Ufff, to pa ni fajn. Hitro se pozdravte/a!!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3062
23.7.2012 16:17:18   
tanika1
Ronja hitro se pozdravte!
Jaz vas komaj uspem kdaj prebrat, da bi kaj pisala mi pa ne znese.
Tud moj mali ma že 3. dan vročino, pa ni videti nič bolan, no danes čez dan je brez. Sem pa včeraj popoldne opazila da ma otećeno zgornjo dlesen in mu lezeta ven obe zgornji enki, spodnji pa že ma dober mesec.
Za jest je pa priden fantek, zdej poje 2 obroka, ampak se še vseeno hoče še dojit po obroku, ga pa pač še dojim tudi takrat. Najbolj me je blo strah uvajanja goste hrane, ker sem mela pri pravem take probleme, ampak zaenkrat sem prav navdušena, ker tako lepo je.

Moram pa še pohvalit večjega, je že 3 tedne brez plenice podnevi in ponoči, sem res vesela, ker prej sploh ni hotel lulat v kahlico, ampak je vedno prosil plenico, potem je pa kar naenkrat uspelo.
Uživajte tiste ki ste doma in tiste, ki ste na dopustih. Mi letos ne gremo na morje, ker nam ob zidavi hiše ne znese, gremo pa naslednji teden na krajši oddih v celjsko kočo, pa pri mojih smo bli 1 teden.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3063
23.7.2012 17:00:54   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Kimica, se strinjam glede vremena - sicer še nismo na "pravem" morju, smo pa tu, pri vas:) Ampak sem mislila, kako bom odpeljala male malo sprobat morje za eno generalko, pa smo sicer šli gležnje not namočit, ampak to je bilo pa tudi vse... Ker piha ko noro in je mraz. Upam, da bo avgust lep...

Ja, verjamem.. Mi javlja mama kašno vreme imajo oni in je baje res kislo user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Vreme: vam prav nič ne zavidam. Mi smo bli pred 8 leti ob istem času na morju blizu Zadra in smo se od 13 dni samo 3 dni lahko kopali. Kimica, če niste preveč na S Paga se vam splača it pogledat mesto Zadar, v starem delu bistveno manj piha, ker so hiše tko tesno skupaj, na pomolu sicer bolj piha, ampak je pa tolko bolj zanimivo poslušat morske orgle, kadar je morje bolj razburkano. Al pa če riskirate kakšno kuno in greste na kopanje v kak bazen v hotelu?
Mi zadnjih par let hodimo na morje konec junija do prve polovice julija in mamo skoz super vroče vreme, potem se pa skisa. Ampak avgusta se pa spet popravi. Vsaj takrat, ko je naša vzgojiteljica na morju, čeprav letos pa ne bodo šli.

Ja, ma mi pa hodimo že 8 let na Pag ob istem času (no, 2 leti nazaj nismo bili, lani pa smo šli na začetku avgusta, drugače pa hodimo vedno okrog 20. julija) in je bilo vedno prekrasno vreme.. Smo pa na S Paga (Zubovići), tako, da do Zadra pa res ne gremo user posted image
V bazen ne gremo, ker se bojim za tamalo, da kaj ne faše pa še jaz ne smem v bazen user posted image

Aja.. Punce, kaj mislite ali lahko dam tamali flaširano vodo za mleko (da je ne prekuham)?? Ker se mi zdi butasto, da že obdelano vodo prekuhavam..

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3064
23.7.2012 17:18:45   
SkrbniAta
Kimica86, mi smo uporabljali ustekleničeno vodo na dopustu pri slabih šestih mesecih starosti dojenčka in je nismo prekuhavali.

A je katera že dala rdečo peso dojenčku? Kako jo je najbolje pripraviti?

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 3065
23.7.2012 17:52:46   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Vijolica: mogoče misliš članek od LLL, ki sem ga objavila. Ga najdeš na njihovi strani pod članki, je pa res bolj tako, kot je napisala Kokosh pregled tega kaj in kako se uspava in ne neka natančna navodila. Ta najdeš v knjigi brez joka v spanje od E. Pantley, jo priporočajo tudi v članku, pa še nekaj drugih. Če je tvoj kaj podoben mojemu starejšemu, ga bo pomirila res mehka odeja.

Mehka odeja- si ga z njo pokrila? ali mu dala zraven da se je stiskal?

Imam en problemček....moj mali noče jesti sadja-oz. fulll malo ga poje in potem se začne jeziti. ko mu pa dam banano v roke jo pa jeuser posted image Pretlačene pa noče. AMpak ko mu dam banano on kar odgrizne kos banane in me je strah da se mu bo zaletelo.Isto je bilo ko sem mu zadnič grozdje dala-pol ga je odgriznil. Pa sem mu ga ven vzela ker me je bilo strah. Kaj mu lahko še zjutraj ponudim da bo imel obrok? saj jebi rada da se spet začne dojiti pri meni??sem probala tudi da sem mešala z mojim mlekom pa je isto?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3066
23.7.2012 18:50:14   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Mehka odeja- si ga z njo pokrila? ali mu dala zraven da se je stiskal?

Naša hoče tudi odejico, jo drži v rokah, se valja, na koncu objame in z njo zaspi. Od svakinje hčerka, ves čas vlači s sabo eno tetra bombažno plenico in z njo spi.

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2
Imam en problemček....moj mali noče jesti sadja-oz. fulll malo ga poje in potem se začne jeziti. ko mu pa dam banano v roke jo pa je Pretlačene pa noče. AMpak ko mu dam banano on kar odgrizne kos banane in me je strah da se mu bo zaletelo.Isto je bilo ko sem mu zadnič grozdje dala-pol ga je odgriznil. Pa sem mu ga ven vzela ker me je bilo strah. Kaj mu lahko še zjutraj ponudim da bo imel obrok? saj jebi rada da se spet začne dojiti pri meni??sem probala tudi da sem mešala z mojim mlekom pa je isto?

Naša mala je podobna. Večja je hotela sadne kašice skoraj do dveh let, mlajša je vse pretlačeno sadje dokončno črtala s seznama do 11 mesecev. Tudi jaz sem se bala in se za nekatere stvari še vedno bojim, da se ji bo zaletelo.

Pusti mu, da sam odgrizne, a postavi prst, tako da ne bo odgriznil prevelikega koščka. Mislim, da banana mi tako nevarna. Nekateri otroci hočejo prej sami sodelovati. Nekateri celo priporočajo, da se hrano da na majhne koščke in jo otrok sam daje v usta. Pri nas so se za bolj nevarna izkazala jabolka, ki so se ji dejansko nekajkrat zaletela in zdaj sama odgriznem košček jabolka, ga s sekalci dam še na manjše koščke in nato njej v usta. Vem, da ni najbolj higienično, a tako ga z veseljem poje, naribanega pa le z jezikom poriva ven iz ust. O sosedovi deklici, ki je zgolj s čeljustmi brez zob postrgala in pojedla celo jabolko, pa se že pisala.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 23.7.2012 18:51:16 >

Neposredna povezava do sporočila: 3067
23.7.2012 20:05:51   
beti 1
Vijolica: moj bi se še zdaj cel not zavije, tako da leži na njej, je pokrit, pa še spredaj ma kupček, da se k njemu stiska.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 3068
24.7.2012 9:12:57   
ronja
beti in trnjulčica, a mi lahko nekaj pomagata?
Svit ima opečeno nogico. Takrat smo mu sicer dali takoj pod vodo, samo ne za dovolj časa, zgleda, ker ima kar fejst opeklino. Jaz nisem videla, lubi je bil prepričan, da ga ni fejst in sem mu potem hotela hladit z obkladkom, ampak ni pustil, ni jokal in sva mislila, da ni toliko. Potem se mu je naredil pa mehur, takoj počil in zdaj ima to odprto. Mu seveda namažem z mazilom za rane in povijem, vendar se še vedno ni pocelilo oz. se je zdaj naredila gor tista mrenica (predvidevam, ad strjen gnoj) in ko mu dam flajšter dol, pa premakne nogico, mrena kje poči in zakrvavi... Zdaj če je to gnoj, bi bilo verjetno dobro to reč stran spravit. PO drugi strani pa ne vem, če je dobro, da mu po rani šarim... A mora zato k zdravniku? Naša p. namreč ne dela, da bi jo vprašala, pa itak smo pri dediju... Ali lahko naredim še kaj? Razkuževat z alkoholom verjetno ne smem po rani (seveda pa prej umijem in posušim, predno zavijem nazaj), tudi za bivacin ne vem, če ga smem uporabit pri tako malih... A je še kaj, kar lahko?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3069
24.7.2012 11:26:25   
Roberta69
Ojla, jaz se pa najbrž že od poroda nisem nič oglasila...

Mi ni jasno, kako drugim, ki imate tudi 3 rata :) Jaz imam res čas samo zvečer tiste 2 urici in takrat za predelat toliko materiala in opravil, da itak ne zbašem vsega noter... Vem, je pa tako, da ko padeš noter, te kar zanima (sej moram mal začet brat, ker za našo najmljašo pa res nič več ne vem, kdaj je kaj (kao po regelcih), ampak ker sem že izkušena mama user posted image , izgleda kar gre user posted image .

Naša punčka je ekstra spalni model. Nekje okrog enega meseca (ko je dobila nek ritem), spi v kosu od devte, desete zvečer, pa do zjutraj user posted image (ne bi verjela, da je možno, če ne bi bila moja :)). Zdaj se veselo takoj obrne na s hrbta na trebuh (tako tudi 99 % spi), začela se je nekako premikat, z dvigovanjem rite, vrti se krogu... Ta nastarejši jo oboćžuje, ful animira (se mu iz dna srca smeji - ful lepo za videt in slišat), ta mlajši jo ima pa tudi rad in ji deli lupčke, objemček (je tak ekstra crkljiv tip), ampak sta oba še vseeno malo premajhna za neko varno simbiozo. Z GH sem mislila začet pri pol leta, ampak je tako hlastala in spremljala vsak naš gib, ko smo jedli, da tele dni že mal probava. Ji pa kar dajem različno sadje in zelenjavo in nič ne kompliciram, da mora biti kaj ločeno, pa toliko dni, itd. Poje pa že kar recimo celo pretlačeno nektarino. Doji se še vedno parkrat na dan, ponoči pa itak ne, ker spi (se pa zato ta srednji namesto nje user posted image in smo na istem :)). Velika je nabrž okrog 68 in težka okrog 7 kg (rodila se je pa s 3500 in 50 cm), tko da čist lepo raste.

Imam pa že od junija vse tri doma in je kar izčpljujoče :)... imamo pa najbrž tako kot vsi dobre in slabe dneve.

Vas probam še kaj prebrat.

Drugače že od sredine junija uživamo na morju, HB imamo skoraj skos lepo vreme (tudi te dni, je ok, samo pri morju ful piha), edino kadar sem sama plavanje bolj odpade, ker imam dva neplavalca, saj včasih nam rat, ko tamala spi, ampak bolj na hitro. Zdravi smo vsi, edino ta starejši je imel do pred kratkim na roki gips.

Dva čmrljčka in ena čebelica - brneče kot v panju :)))

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3070
24.7.2012 11:26:33   
beti 1
Ronja: vsekakor priporočam obisk pri zdavniku, ali pa vsaj v lekarni oziroma kakšni specializirani trgovini. Zdaj dobiš take posebne mrežice prepojene s kremo, ki zelo pospešijo celjenje takih ran, preprečujejo vnetja, je manj bolečin pri previjanju,... Načeloma jih dobiš pri zdravniku, kjer ti ga tudi previjajo. Lahko pa probaš tudi v lekarni, mogoče ti bodo kaj od tega dale. Po opisu ti pa nobena ne bo znala povedat, ali je zagnojeno, ali je to samo običjen sekret pri celjenju.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3071
24.7.2012 11:51:19   
ronja
Hvala, zlata si! Bomo šli k zdravniku, upam, da nam že danes rata prit pravi čas v lj.

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 3072
24.7.2012 12:50:45   
tanika1
Moj mali ma pa očitno šesto bolezen, je danes povsod poln izpuščajev.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 3073
24.7.2012 14:01:51   
Mistica

IZVIRNO SPOROČILO: SkrbniAta

Kimica86, mi smo uporabljali ustekleničeno vodo na dopustu pri slabih šestih mesecih starosti dojenčka in je nismo prekuhavali.

A je katera že dala rdečo peso dojenčku? Kako jo je najbolje pripraviti?

SkrbniAta - jaz sem naši že pripravila rdečo peso. Sem jo olupila, narezala na kolobarje in skuhala do mehkega na sopari, potem pa pretlačila s paličnim in vmešala v krompir.

Jaz danes prvič nisem pretlačila piščančjega mesa s paličnim, ampak ga precej skuhala in pretlačila zgolj s tlačilko in vilicami, pa se ji je kar nekajkrat zataklnilo. Bo treba še veliko vaje.

Kimica86 - nekatere patronažne itak svetujejo, da se po tem, ko začneš z uvajanjem goste hrane, tudi sicer ne prekuhava vode (niti tiste iz pipe). Ne vem, kako delate ostale mamice, moje mnenje je, da se mora pač vsak sam odločit. Mi jo še in jo še bomo prekuhavali. Sem tudi tisto iz plastenke že prekuhavala v prvih mesecih.

tanika, roberta - pozdravljene po dolgem času! Lepo vas je brati!

Nam spet poganjajo zobki oz. je tretji že malo zunaj, četrti pa viden user posted image Upam, da čim prej prideta ven in jo nehata matrat.

Pozdrav vsem.

(odgovor članu SkrbniAta)
Neposredna povezava do sporočila: 3074
24.7.2012 14:15:34   
Mistica
tanika in ronja, upam, da se vaši malčki čim prej pozdravijo! user posted image

(odgovor članu tanika1)
Neposredna povezava do sporočila: 3075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  121 122 [123] 124 125   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
9 lastnosti mamic, rojenih v januarju
Katere lastnosti so skupne mamicam, ki so rojene v januarju?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......