|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: avgustovke 2012
20.6.2012 12:22:13   
Maeve
Tapeta po mojem se ti ni treba nič sekirat glede cukra. Meni je moj diabetolog rekel, da po navadi sladkor v prvem in drugem tromesečju ob dieti ne predstavlja problema, v tretjem tromesečju pa zaradi hormonov (ki tvorijo ne vem kaj že ... ) zelo rad nagaja. Tako da ni čudno, da imaš enkrat cuker ob istih obrokih v redu, drugič pa ne. Še malo, pa bo mimo user posted image
Midva sva danes zrihtala priznanje očetovstva in to čisto tako mimogrede, ker sem šla jaz spremenit priimek, pa je bila gospa na matičnem tako prijazna, da me je spomnila, da lahko še to uredimo user posted image Jaz sem itak vsa zmedena ... Res, da ne omenim niti, tega kako pozabljiva sem. Groooza user posted image

Pozdravček!

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1851
21.6.2012 17:14:35   
.bina.
Superca da je vse v redu...zdaj pa rihtanje sobice in nato še enkrat operem cotke potem pa samo še čakanje...
Ta mesec in točno 21 dni bo minilo kot keks... :))

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1852
22.6.2012 15:41:55   
Doria
Pozdrav vsem,

že dolgo se nisem oglasila, se pa oglašam zaradi nove varčevalne zakonodaje in novih obrazcev, obrazložitev in pogledov, ki sem jih bila deležna na CSD ob oddaji vlog.
Tale vloga je nova dodatek k vlogi za uveljavite pravice do pomoči ob rojstvu otroka http://www.mddsz.gov.si/si/uveljavljanje_pravic/obrazci_za_uveljavitev_pravic_iz_zavarovanja_za_starsevsko_varstvo/
in nobena od vas ni nič omenila, morda ne veste, da ni nujno, da se dobo tistih 280 € namesto paketa. Če presežeš znesek naveden na vlogi, ga ne dobiš. Na csdju je bila tako prijazna in mi je rekla, da moramo strani ministrstva pa same preverjat.

Lp

(odgovor članu .bina.)
Neposredna povezava do sporočila: 1853
   [Brisano sporočilo]
26.6.2012 6:07:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Doria)
  Neposredna povezava do sporočila: 1854
26.6.2012 10:51:18   
Maeve
Poletje2012 držim pesti, da bo ostalo vse v najlepšem redu.
Kar se pa trebuha tiče gredo meni nekateri že malo na živce s svojimi komentarji, češ da me je samo trebuh, ampak se trudim, da me ne ganejo preveč. Se samo nasmejim in pošalim pa gremo naprej user posted image Pa sama sebi se tudi smejim, ker sem okorna pri vstajanju iz postelje user posted image
Midva si bova omislila za začetek košek, ki sem ga imela tudi jaz. Se morava še oglasit pri mojih starših, da ga naloživa. Tudi mene zanima kako je s posteljnino. Se niti ne spomnim več kako velik je, ko si majhen (spomnim se, ko je bil tudi moj brat noter) se ti vse stvari tako ali tako zdijo veliko večje kot so v resnici. Bomo videli, če bo pasala noter odeja od ikee. Drugače je pa s posteljnino tako - BC ima precej drago, Pikapolonica je nekoliko cenejša, v Ikei pa je daleč najugodnejše. Se pa ne spomnim točno, katere dimenzije imajo v Ikei. Aja pa za tetra pleničke sem opazila, da so Ikeine na otip precej prijetnejše od tistih, ki sem jih kupila v DM-u. Mi je prav žal, da jih nisem več kupila.
Se pa prav sekiram, ker sem oprala oblekice za dojenčka in se je pajacek iz flisa, ki ga je prinesel moj dragi tko zmuckal ... No ja, topel bo pa še zmeraj user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1855
26.6.2012 11:22:59   
Moretta
Dober dan user posted image !

Poletje2012: Držimo pesti... Vse bo ok.

Jaz bom vlogo na CSD oddala konec tedna. 30.6. zaključujem z bolniško. Kot sem že omenjala, imam težavo z enim delodajalcem, ki mi noče dati dopust. Zaposlena sem pa za določen čas in ga bom izgubila. Ginekolog pa mi ni hotel napisati poročilo za ZZZS in naj bi 2.7. šla v službo. Res je, da se počutim bolje kot prvih 5 mesecev, toda nisem prav za v službo. Občasno mi se tako močno zavrti v glavi in se mi zdi, da bom padla skupaj (zaradi hemoglobina). Takrat morem se hitro v vodoravni položaj. user posted image
Če morem iti, bom seveda šla, ne vem koliko bom pa zdržala...

Dobra novica: ginekolog mi je dovolil kopanje v morju in prejšnji vikend sem uživala v morski vodi. Tako lep občutek... user posted image

Naša mala user posted image pa se je lepo obrnila z glavo navzdol in upam, da tako ostane. Prejšnji teden (30. teden) je tehtala 1700 g. Včeraj zvečer se ji je kolcalo, pa sem povabila mojo starejšo gospodično naj položi roko na trebuh, da začuti in ona: "Mama, pojdi hitro spit malo vode! Veš, da jo moti!" user posted image

Še vedno se ukvarjamo z imeni za pikico, kajti atiju ni NIČ NIČ, nobeno ime, všeč... user posted image Uf! Kako ste pa ve z imeni? Ste se odločile?

Zibka oz. košara: Jaz imam posteljico. Če uspem skočiti v Ikeo (beri: če me mož pelje, ker se ne upam sama z avtom), si bom kupila košaro za v posteljico.

Zdaj pa v trgovino!

Pri nas je vreme čudovito in, ker je včeraj zvečer deževalo, ni tako vroče. Mogoče bomo tudi danes popoldan šli malo čofotat. user posted image

Lepo se imejte!

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 1856
28.6.2012 13:30:03   
.bina.
pozdravček...

no pa sem vstopila v 34 teden user posted image
malo še...čisto malo...
naša punca pa namesto, da se začne umirjat in pripravljat na odhod iz začasnega v stalno prebivališče, je še bolj aktivna in nemirna... ponoči sploh ne morem spati zaradi njenega izbočenega komolčka ali nogice pa tudi koleno včasih pokuka...
zdaj se že zelo teško obračam v postelji, kaj šele ko hočem vstat...to tako zaboli v medenici da je groza...
drugače vse nakupljeno in le še čakamo akrobatko da se odloči priti poledati na to stran mojega trebuha :))

pazi te se sončka in uživajte s svojimi trebuščki user posted image user posted image

(odgovor članu Moretta)
Neposredna povezava do sporočila: 1857
28.6.2012 15:59:59   
skarabej_79
Oj,

jaz bom pa jutri že v 36. teden šla, res beži čas, noro...

je pa tudi moj fantek kar aktiven, meni se zdi da vedno bolj brca, samo ne morem pa določit točno kaj je. no lahko malo sklepam glede na lego, ali rokica ali nogica, samo da bi za 100% vedla, pa ne. dobra si, da točno veš za kateri del gre :)

drugače se pa kar ok počutim, edino vročino malo težje prenašam, pa noge mi zatekajo. zanimivo, desna skoraj nič, leva pa kar. ne vem zakaj taka razlika...

uživajte kje na hladu, če se le da!

(odgovor članu .bina.)
Neposredna povezava do sporočila: 1858
28.6.2012 16:19:43   
tapeta
Pozdravljene!

Se spet malo javljam. Sem bila kakšen teden bolj kot ne odklopljena od interneta. Je pasalo malo pavze od vseh raznoraznih novic.

Papirji: Midva sva v prejšnem tednu urejala očetovstvo, ker je ravno moj imel dopust in sva hitro šla to uredit. Sem pa potem prevzela še vse pole in mi je ena prijazna gospa vse označla in napisala zraven do kdaj je treba kaj oddat. Vlogo za porodniško sem želela že ta teden oddat, pa mi na šihtu še vedno niso obrazca izpolnili. Že več kot teden dni čarajo nekaj. user posted image No, kar se tiče pomoči ob rojstvu otroka je pa tako, da se sedaj po rojstvu odda, da se dohodek nato deli na vse družinske člane (tudi na novega). Ker zdaj je določen cenzus. Vlogo za očetovskega pa tudi očka odda takoj ko se otrok rodi, ker je težko vnaprej določat datume. Delodajalca je pa potrebno mislim da prej obvestit, kdaj predvidoma bo nastopil dopust.

Kar se mojega cukra tiče, se je spet malo pomiril. user posted image Ta teden mu ni do skakanja. Mi pa dieta že kar preseda, ker jem dokaj enolično in ne upam preveč eksperimentirat, da ne bo sladkor spet skakal. Bi pa z veseljem nekaj konkretnega pojedla. Naslednji teden imam diabetologa in bomo vidli kako kaj kaže. aja, pa vsaj 3kg sem že shujšala odkar sem na dieti. user posted image G mi je rekla naj se ne obremenjujem preveč, da je to normalno, da gre nekaj dol. Da otrok se pa lepo normalno razvija. user posted image

Dobila sem tudi izvide za peto bolezen in nimam protiteles in tudi okužbe ni bilo sveže. Je pa rekla G, da bi bilo potrebno ponovno testiranje po treh tednih, da se vidi da ni sprememb ampak da mi ne more dat napotnice, ker jih ne smejo izdajat več. user posted image Torej sem dejansko na istem kot prej. user posted image V skrbeh in tokrat ne morem kaj dosti. Res sem razočarana, da so me zdaj tako v negotovosti pustili. user posted image

Glede imena še nisva prišla skupaj. U bistvu nama kar nobeno ime ne sede preveč. user posted image

(odgovor članu .bina.)
Neposredna povezava do sporočila: 1859
28.6.2012 22:23:00   
.bina.
user posted image
vem le zato ker je prijateljica diplomirana babica...jaz sem pa srednja medicinska sestra, tako da malo izkušenj že moram imeti iz prakse :D

(odgovor članu skarabej_79)
Neposredna povezava do sporočila: 1860
29.6.2012 8:20:53   
seed
.bina. ... sva na istem, tudi jaz sem MS, trenutno končala 2.letnik faxa :) torej gre skoraj za dipl. MS pa še zmeraj nisem ugotovit s čim me ta malček tipa... včasih rečm ''evo jo, nogica!'' in u isti sekunci se oglasi še močnejša brca n drugem koncu... al ma več parov nogic in rokic (na UZ jih ni blo videt:D) in mu to uspeva al... :D hehe... ma naj brcajo, skacejo... jaz sem sama sebi čudna, ko ležim in mi vleče trebuh na vse strani se pritožujem, ka mi deluje da ga bo razneslo, pol pa ko je ene pol urce pri miru (če trenira za rekordno mirovanje) zaženem pa celo paniko, in delam počepe, žokam v trebuh da vidim če je ok... po moje se mu že zdej zdim malo čez les :D

drugače pa mene vsi ti papirji še čakajo... no sej ubistvu itak nimam kaj urejat, razen očetovstva, ostalo je več ali manj po porodu... mi lahko sam kera pove kaj morš met od papirjev oz. dokumentov zraven, ko gre očka priznat otroka?

LP in iskoristite maximalno še teh zadnjih nekaj tednov

(odgovor članu .bina.)
Neposredna povezava do sporočila: 1861
29.6.2012 8:42:26   
tapeta

IZVIRNO SPOROČILO: seed

drugače pa mene vsi ti papirji še čakajo... no sej ubistvu itak nimam kaj urejat, razen očetovstva, ostalo je več ali manj po porodu... mi lahko sam kera pove kaj morš met od papirjev oz. dokumentov zraven, ko gre očka priznat otroka?

LP in iskoristite maximalno še teh zadnjih nekaj tednov

Midva sva rabila samo svoje osebne dokumente. Tam se potem naredi zapisnik o priznanju očetovstva. Morata biti pa oba osebno prisotna.

(odgovor članu seed)
Neposredna povezava do sporočila: 1862
29.6.2012 21:12:51   
*mommy to be*
no punce, ki niste pri avgustovkah na FB naj vas obvestim, da je otvoritev rojstev avgustovčkov uradna in da ima naša članica peška čudovitega sina Vida, rojenega danes ob 13.21, težkega 2890 g in dolgega 52 cm, PDP pa je imela 1.8. Tudi pri nas se začenja... :)user posted image

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1863
30.6.2012 8:06:52   
tapeta
Čestitke peški!! user posted image

(odgovor članu *mommy to be*)
Neposredna povezava do sporočila: 1864
30.6.2012 11:31:46   
Moretta
Cestitke Peski za Vida!!! user posted image
user posted image user posted image

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1865
30.6.2012 17:18:10   
.bina.
čestitke za Vida :))user posted image user posted image

(odgovor članu Moretta)
Neposredna povezava do sporočila: 1866
1.7.2012 9:45:42   
Maeve
Čestitke tudi od mene! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu .bina.)
Neposredna povezava do sporočila: 1867
1.7.2012 21:44:01   
moč81
ČESTITKE!!! Pa čim več prespanih noči in pokakanih pleničk!!! ;-) user posted image

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 1868
2.7.2012 21:42:34   
Toopsy
iiii bravo!!!

(odgovor članu moč81)
Neposredna povezava do sporočila: 1869
5.7.2012 18:27:42   
gorenka
Pozdravljene punce! še ena user posted image ki se javlja z zamudo, pašem pa v tale del saj imam PDP 30.8.. Do sedaj sem vas več ali manj samo na hitro prebrala, enostavno pač nisem veliko za računalnikom. Zdaj ko vidim da pa ste že otvorile naš mesec (Bravo mamici za Vida!!!user posted image user posted image user posted image ) je pa že čas da se vam pridružim da malo počvekamo. Bi prosila tudi če me katera pošlje povabilo za FB.
Drugače je pa to moja 3 user posted image in 2 user posted image , za spol nisva vprašala, imena pa tudi še nimava zbranega (bo zgleda vse bolj last minute varianta user posted image ). Doma imam že eno nadebudnico ki bo oktobra dopolnila 3 leta in ne bi o tem da smo ravno prave starosti za zganjati prave user posted image

(odgovor članu Toopsy)
Neposredna povezava do sporočila: 1870
6.7.2012 9:31:06   
seed
falila :)

< Sporočilo je popravil seed -- 6.7.2012 9:37:19 >

(odgovor članu gorenka)
Neposredna povezava do sporočila: 1871
6.7.2012 10:12:28   
Kora80
Pozdravljene souser posted image

že dolgo vas berem in sem bila danes prav vesela, ko sem videla. da se spet nekaj dogaja na tej temi. Odločila sem se, da se vam pridružimuser posted image . Rok imam 16.8., tole je moja druga nosečnost. Doma imamo enega nagajivega fantiča starega 3 leta. zdaj pa naj bi pričakovali punčiko.

Čestitke peški za Vida. user posted image Zdaj pa uživancija in cartanje.

Zadnje dni se ukvarjam z izbiro P (Kranj ali LJ)???, kupujem čaj iz malinovih listov, razmišljam o masaži presredka in o nakupu Dianatal gela.

Dajte mi prosim povedat kako naj se pridružim vaši FB skupini.
En lep sončen dan (ne prevroč).

(odgovor članu Maeve)
Neposredna povezava do sporočila: 1872
6.7.2012 11:11:21   
špica84
Kora na zs daj svoje podatke,pa te dodam :)

Jaz osebno diantal gela neb kupovala,se mi zdi preveč dnarja

(odgovor članu Kora80)
Neposredna povezava do sporočila: 1873
6.7.2012 11:24:33   
.bina.
Ravno sem user posted image razmišljala...da je samo še 36 dni do roka :))

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1874
6.7.2012 12:29:43   
sonček85
ojla punce.Še malo pa boste vse cartale;))

Sicer sama nisem na tej temi ,sem na okt.12, a vseeno vam pišem ,saj imam čisto cotk ko sem bila prvič nosečka s fantkom.Sedaj bomo imeli punčko in bom vse kar je za fantke oddala in prodala.Imam veliko bodijev za poletje,pajackov ,..... -no da ne bom dolgotvezila ,če katero zanima mi lahko piše na mare.mateja@gmail.com in ji pošljem slike.

hvala in lp VSEM sONČEK 85

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu tapeta)
Neposredna povezava do sporočila: 1875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  73 74 [75] 76 77   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?