lepapepa
|
Ojla punce! jaz sem v 38. tednu (37 3/7) in sem do sedaj imela z nuhalno vred 11 pregledov, od tega 7 ultrazvoke (v 6t+UZ, 9t+UZ, 13t+UZ, nuhalna UZ, 17.t, 20.t+UZ, 25.t, 28.t+UZ, 32.t+UZ, 35.t, 37.t) Prve preglede itak delajo UZ, da preverijo, če plodek živi, potem je nuhalna, ki tudi temelji na ultrazvočnem pregledu, potem je morfologija v 20. tednu, v 28. tednu mi je meril materični vrat, potem v 32. mere ploda) Ginekolog me vedno vaginalno pregleda. Na zadnjem pregledu (včeraj) je zaključil, da nosečnost normalno poteka in nič ne kaže, da bi se porod začenjal kaj prej. Čez en teden imam naslednji pregled, kjer bomo prvič naredili CTG. Mali ful premika trebuh in se ne namerava umirit - izgleda, da bo kar divje narave :) Jaz se drugače ful v redu počutim, ljudje mi skoraj ne verjamejo, da imam čez ca.15 dni že rok, včasih me vščipne globoko v nožnici pa še to ne prav vsak dan ali pa samo enkrat na dan, na vročini vidno otekam v prste na stopalih in rokah, izcedek iz vagine je bolj pogost in vodenkast. Nekako imam občutek, da bo mali zamujal in da bom rodila po PDP, čeprav kar upam, da me preseneti :) Rojevanja se že veselim - prebiram knjigo Modrost rojevanja in verjamem, da bo enkratna izkušnja. Strije nimam še nobene, a napenjanja še ni konec, tako da...držim pesti :) Kar ne morem verjet, da se koža zdaj tako velikega trebuha še kdaj povrne v normalno stanje... kako je bilo pri vas, ki ste že rodile? Ste po porodu telovadile ali se je tudi na predelu trebuha uredilo staro stanje brez posebne vadbe? Drgače pa sem se iz 52,5 kg zredila na 67 kg (166cm), na splošno se mi kile ne poznajo na telesu, tudi v obraz se nisem nič zredila. Imam pa take sorte trebuh, ki štrli naprej in se nisem širila v pas in hrbet. Vsak teden sem za 1 cm širša v trebuh (ta trenutek 104 cm). Aja, ali ste opazile pri sebi, da ste v času nosečnosti bolj umirjene? Jaz sem postala tudi bolj tolerantna recimo do partnerja - za stvari, ki so me prej motile, se sedaj prav nič preveč ne zmenim oziroma me ne motijo toliko. Upam, da ostane tako tudi po porodu, ker tako fajn funkcionirava sedaj :) Drugorodke povejte kako vašo izkušnjo, kaj prinesejo hormoni po porodu? OK, punce, fajn nosite in donosite, vas budno spremljam! LP
|