ronja
|
A spet al kaj? Da nisi mogoče spet noseča, ko se je začelo s takim sranjem. Hehe, kot bi lubi rekel: s tem se še zezat ne smeš . Naju dostikrat kaj hecajo, pa lubi pravi,da sploh ni smešno . Ej, veš da sem zadnjič računala, da sem zadnjih 6 let VES ČAS, čisto vsak dan ali noseča ali doječa ali oboje!!! Nič čudnega, da se mi sistem mal sesuva... (če prišteješ še 3 male otroke, pa dr. moram skončat, pa preselit se moramo...) No, bo pa zato čez kaki 2 leti vse urejeno, hehe . Sicer je res: zadnje čase me tudi alergije ful dajejo (trave pač), tak da sem samo vesela, kadar dežuje ... Noseča pa mislim (upam ), da nisem - oz. ne vem, kako bi lahko bila - niti m. še nimam, pa itak uporabljava kondome, pa zadnje čase sva tok zmatrana, pa jaz cela bolana, da precej prakticirava celo najbolj učinkovito metodo (abstinenca:D). No, upam, da bo kmalu boljše, vsaj s tem mojim zdravjem, ker mam počasi poln kufer. Še fotr - moj fotr, ki takih stvari glih ne vidi - mi je včeraj rekel, da zgleadm izcuzana. Danes pa Lejlina bivša vzg., da se vidi, da me je tamal čist pojedel... Ok, s kilami res nimam problemov, sem lepo nazaj na svoji teži - 55 kil, ampak jaz bi tut zdravje rada nazaj . Sicer kar se postavce tiče sem kar mal jezna: ok, stegna pa rit mam spet svoja stara, ampak trebuh pa ni več tak, kot je bil . Pa je prvih dvakrat kar lepo šel skup. Ne morem rečt, da mam ful špeha, ampak koža mi pa še ni čist prav tam... Sicer vsi pravijo, da nimam več trebuha, samo jaz pa vem, da sem mela včasih tole mal lepše, trebušček je bil vedno moja močna točka . Ok, no, saj zdaj itak nisem več tok stara, da bi se ga spodoblo kazat , ampak me mal moti zaradi mene. Ne glih ful, samo bi pa vseeno rada še tole nazaj. Upam, da bo na morju boljše (plavanje vsak dan...) trnjulčica, vem, da ta prvi flek ni pokazadelj okužbe, vendar če ne bi bilo nič, potem bi lahko mislila, da se sploh ni uspel dobro prisesat in bi bila čist srečna:). Zdaj moram pa čakat, pa gledat, kaj bo ratalo iz njega. Zaenkrat je flek še vedno, mal manjši, otekline ni več, srbi tudi skoraj ne več. Počasi temni in je majhen, zaenkrat. S tem definitivno še ne mislim k zdravniku letat, bom pa vprašala ko bova s Svitom tam, da mi ne bo treba še 1x hodit, če bi slučajno bilo treba to komu kazat. Kar se ab tiče, nosečkam in doječim mamam rajši ne dajejo Sumameda, če obstajajo druge variante (in tu obstaja) in bi verjetno dobivala spet un Lendacin al kaj je že, v žilo. No, saj bom vprašala, ko bom tam. Se mi bojo pa režali, spet klop kimica, kaj naj narediš? nehaj jo tehtat:). Resno! Otroci niso številke, oni rastejo po svoje, eni v skokih, eni enakomerno, zelo redkokateri prav po tistih krivuljah. Nehaj se živcirat in nehaj jo tehtat. Saj pove, ko hoče jest, takrat ji daj, ne glede na to, a je jedla že pred 1 uro ali ne in to je to. Zdaj verjetno malo manj napreduje zato, ker dodajaš gosto hrano, ki jo nasiti, da ne poje več mleka, vendar pa zaradi nezrelosti črevesja še ne more kaj dosti od te hrane izkoristit in zato ne dobiva več toliko - ker je sita, energije pa od tega ne dobi. Se bo počasi izboljšalo, ko bo črevo vedno več goste hrane uspelo prebavit in vskrat hranil. kaj vi bi kopale vaše malčke, če bi imeli malo vročine okrog 37.3? Mi sva ga vsak dan kopala, danes pa me je tašča oznanila kot najbolj "nepremišljeno mati" na svetu. Ja, bi ga, v tej vročini ziher - zunaj vroče, njemu vroče. Saj pri vročičnih krčih nekateri celo svetujejo hlajenje v mlačni vodi! Sicer pa sva vse kopala, edino v takem primeru bi bolj pazila, da ni prepiha, pa mogoče mu daš kapico gor po kopanju, da ne faše kakega vnetja ušes, če je že bolj na psu z imunostjo. Sicer pa - otrok je vroč, pa bolan, pa se spoti - sigurno se mu paše splahnit in sigurno hitreje ozdravi tako. Tudi pri visoki vročini (brez krčev) svetujejo hlajenje v mlačni vodi, baje boljše kot nalivanje s sirupom (itak da ga daš, če je visoka vročina, samo včasih ne prime dosti baje - mojima vedno je). Seveda bolanega otroka mal hitreje skopaš, da se ne zmatra, ampak vsekakor če je še zunaj vroče, da ga kdaj skopaš. Pa 37,3 tudi ni taka huda temperatura. Sicer pa lahko poveš tašči, da so tudi včasih nekateri to počeli, drugi pa ne;).