|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2012
3.6.2012 12:38:41   
Soncek17
Uta, super, da nosečnost poteka brez težav.......naj bo tako do konca še teh nekaj tednov :)

da te lahko katera na fb doda v skupino, moraš biti njena prijateljica.......če želiš, torej pošlji na ZS svoje podatke, da te dodam kot prijateljico in potem te dodam tudi v skupino......drugače pa menda da se ne da......

(odgovor članu Uta_)
Neposredna povezava do sporočila: 2876
5.6.2012 7:25:38   
pnataska
še malo še malo... tamala me vseskozi sprašuje: mami, koliko dni še? Tudi sama komaj čakam :)

Ali se je katera kaj spraševala ali bi dala slikati trebušček ali novorojenčka? Dve moji prijateljici sta se šli poslikat k fotografinji in slikice so me čisto prevzele. že dva meseca me spodbujata in sedaj sem se odločila da grem tudi jaz, najprej trebušček, potem pa še štručko :) Komaj čakam, saj ta punca res obvlada. Tukaj si malce poglejte njene slikice, super je: http://www.facebook.com/mali.cudez.narave. Točno sedaj pa poteka nagradna igra za slikanje in še eno nagrado. Morda pa katera od nas kaj zadane :)

(odgovor članu Soncek17)
Neposredna povezava do sporočila: 2877
5.6.2012 8:32:54   
*bobika*

IZVIRNO SPOROČILO: dena

Zivjo Julijke...no dejte mi napisat za ker vozicek ste se odlocle? midva sva se za Jaguar Z4user posted image ...upam da sva se prav odlocla,ne morem pa vedet dokler ga ne sprobam,a ne? lp

midva sva zdaj vzela Jane trider matrix light .. sem bila že prvič zelo zadovoljna z Jane, upam da me tudi ta model ne razočara..

(odgovor članu dena)
Neposredna povezava do sporočila: 2878
5.6.2012 8:39:51   
mala06
Živijo souser posted image !

Tako zakorakala sem v 37. teden in še malo pa bomo uradno donošeni user posted image . Včeraj mi je celo uspelo oprat del oblekic, ta boljše delo (beri likanje) me pa še čaka. Drugače se pa še vedno dobro počutim, edino proti večeru sem pa že res utrujena in trebuh mi otrdeva. Mali pa je full živahen in včasih me prav močno brcne pod rebra. Pa danes sem uradnozačela porodniški dopust user posted image user posted image

Uživajte v zadnjem mesecu!

(odgovor članu *bobika*)
Neposredna povezava do sporočila: 2879
5.6.2012 11:11:42   
lepapepa
Živjo!

Jaz sem pa vkorakala v 35. teden, okrog trebuha merim točno 100 cm. Mali ful giba, včasih me boleče špikne globoko v vagini, otrdevanja trebuha skoraj ni, ponoči me primejo krči v meče, opazila sem tudi malo otekanja nog in rok, redim se konstantno, vendar se drugod na telesu razen na trebuhu ne opazi.
Prejšnji teden sem bila na morju, sedaj pa so začele zadnje priprave na d-day.
Voziček za novorojenčka sem kupila iz druge roke, imam pa nagledanega naslednjega - za po 6. mesecu. Micralite Toro, če katera pozna... http://kakadu.si/micralite-otroski-vozicki/640-toro-vozicek-z-deznim-pregrinjalom-5030846030010.html
Se ga fajn zloži, je lahek, za vse terene...

Lep pozdrav vsem!

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 2880
5.6.2012 11:17:36   
amyZ
Jaz sem danes imela pregled v 32t2d.

Mali je po merah normalne velikosti, nekje za 32-33teden, edino teža je skoraj 2kg. In me je poslal na cukr test, ko sem ga vprašala, če je tamal lahko po atiju, da je ta imel 4,5kg ob rojstvu. In tako sem opravila še cuker test, izvide dobim zdajle ob 12h. Ni bilo nič hujšega, v bistvu sploh ni bilo nagravžno, niti ko sem pila, niti potem, tako da fajn. Dobila sem tablete za železo, ker imam hemoglobina samo 105, in zdaj jih moram jemati na tešče, fajn s kakšnim pomarančnim sokom ali limonado, ne smem pa v dveh urah po tistem nič mlečnega, torej odpadejo moji mlečni zajtrki. Sicer pa kilaža je +10kg, pritisk je pa tudi ok.
Mali je v glavični vstavi, na levi strani ima naslonjeno telo, pod desnimi rebri pa nogice in zato so te tako na udaru user posted image .

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 2881
5.6.2012 11:38:09   
sandra85
mala06 a imaš mogoče ti doma že enega nedobudneža? namreč v 1. nosečnosti smo imele na forumu RR pod avgustovke eno malo 06 z isto profil sliko, pa nevem, če si ista :)))

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2882
5.6.2012 12:59:03   
mala06

IZVIRNO SPOROČILO: sandra85

mala06 a imaš mogoče ti doma že enega nedobudneža? namreč v 1. nosečnosti smo imele na forumu RR pod avgustovke eno malo 06 z isto profil sliko, pa nevem, če si ista :)))

Ne to bo najin prvi in še to dooolllgggo pričakovani. To je zgolj naključje, da imava isti nick.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 2883
5.6.2012 16:21:21   
bincha
Jaz sem danes imela pregled v 32t2d.

Mali je po merah normalne velikosti, nekje za 32-33teden, edino teža je skoraj 2kg. In me je poslal na cukr test, ko sem ga vprašala, če je tamal lahko po atiju, da je ta imel 4,5kg ob rojstvu. In tako sem opravila še cuker test, izvide dobim zdajle ob 12h. Ni bilo nič hujšega, v bistvu sploh ni bilo nagravžno, niti ko sem pila, niti potem, tako da fajn. Dobila sem tablete za železo, ker imam hemoglobina samo 105, in zdaj jih moram jemati na tešče, fajn s kakšnim pomarančnim sokom ali limonado, ne smem pa v dveh urah po tistem nič mlečnega, torej odpadejo moji mlečni zajtrki. Sicer pa kilaža je +10kg, pritisk je pa tudi ok.
Mali je v glavični vstavi, na levi strani ima naslonjeno telo, pod desnimi rebri pa nogice in zato so te tako na udaru user posted image .

zanimivo, kako ginekologi različno delajo... moj malček je imel na uz pregledu, ko sem bila noseča 33t1d, 2303g pa mi ginekologinja ni nič rekla, da bi bil kaj velik ali pa da bi me poslala na cukr test... še celo to je rekla (ampak to preden je šla pogledat težo), da malček ne bo prevelik (razen če ne bo prenošen...)

na naslednjem pregledu je sicer spet rekla, da je velik user posted image sj ne vem kaj naj si mislim... pa je drugače super ginekologinja, samo glede velikosti otročka pa res ne vem kaj naj si mislim (ali je majhen, velik...)

bom videla, ko bo dan D user posted image

(odgovor članu mala06)
Neposredna povezava do sporočila: 2884
5.6.2012 19:00:53   
mala_roo
glede dojenčkovih gramov... Morte vedet da jih UZ računa po neki formuli ko izmeri obseg glavice, trebuščka in stegnenice in potem izračuna približne grame dojenčka. Gre pa lahko vedno za odstopanje +/- 400 g... Moja je bila v 33 tednu težka 2100 pa ni nič rekla, da bi bilo kaj narobe. Ogromno krat se zgodi da ženskam izmerijo plod tik pred porodom, pa gre razlike tudi za do pol kile potem ko se rodi isti ali naslednji dan. To je samo približek...

(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 2885
5.6.2012 20:01:10   
amyZ
Ja sej jaz to vem, pa tudi ne odstopa tak hudo, da bi zdaj delala paniko. Me je pa zanimalo samo, če bo tak velik kot ati, tisto bi pa že bilo hudo user posted image . Iz mene, ko sem drobcena user posted image . Na cukr me je verjetno dal čist tako, za vsak slučaj, saj je rekel, da bodo rezultati zihr ok, samo vseeno. Ni me pa dal prej, takrat ko ste druge imele oz. vsaj večina. Pa sej nič ne škodi če pogleda malo ali je vse ok.

(odgovor članu mala_roo)
Neposredna povezava do sporočila: 2886
5.6.2012 21:30:24   
julijka25
Jaz sem v32. tednu tudi imela ultrazvok in je ginekolog povedal, da ima malo vec kot 1800g. Kar je za ta teden popolnoma normalno. Sam mi je povedal in tudi brala sem o tem. Tako dapunce brez skrbi naprej....;)

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2887
6.6.2012 13:22:56   
bincha
konec tedna bomo uradno donoseni!! user posted image

bo katera pila čaj iz malinovih listov? jst ga bom verjetn šla kupit - škodvat vrjetn ne more (če pa lahko naj me pa prosim katera o tem obvesti...! user posted image )

pit sem ga pa imela namen začet nekje v drugi polovici tega meseca - 19ga imam namreč še neko obveznost na faksu in bi bila takrat rada še v enem kosu... potem naj pa kar pride user posted image

lp

(odgovor članu julijka25)
Neposredna povezava do sporočila: 2888
6.6.2012 17:24:04   
dena
zivjo
ja jst bi ga pila,pa nevem kdaj zaceti piti,pa kje se ga da nabavit? a to je navadni malinov caj,ki se kupi v trgovini,al je kej posebnega? ker se nisem slisala do zdaj,da je dober baje za odprtje,joooj,kje js zivim,hehe lep dan se naprej

(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 2889
6.6.2012 19:12:06   
alysa
Jaz bom pila čaj iz malinovih listov, ga imam že doma, kupila pa sem ga v sanolaborju. Sedaj sem v 34. tednu, tako da bom nekje naslednji teden začela čajčkatiuser posted image . Prvič ga nisem pila, tako da upam, da mi bo sedaj pomagal pri mehčanju materničnega vratu in s tem tudi k odpiranju. Prvič sem se slabo odpirala, pa še čez rok sem šla, tako da sem imela sprožen porod. Če mi bo kaj od tega drugič prihranjeno, bom zelo veselauser posted image . Po mojem nimam kaj za zgubit s pitjem tega čaja.
Kaj pa presredek boste kaj masirale?

(odgovor članu dena)
Neposredna povezava do sporočila: 2890
6.6.2012 20:29:45   
amyZ
Jaz sem slišala, da enim pomaga drugim ne oz. ene so se odpirale, druge ne. Je pa tudi dosti v glavi. Če ti pustiš telesu, da dela svoje, ne pa da si ves prestrašen in zakrčen se hitreje odpiraš. In res je, ni tako malo pomembno kaj imaš ti v glavi. Nekatere stvari dejansko pomagajo, če misliš da pomagajo.

(odgovor članu alysa)
Neposredna povezava do sporočila: 2891
7.6.2012 3:29:58   
dena
zivjo julijke :)
ura je mal cez tretjo zjutraj,jaz pa kot ponavadi ne morem spati,pa se povrh se me loteva prehlad in kihanje,ki ga ni in ni zadosti,upam samo da non stop kihanje ne bo vplivalo na user posted image ,drgac se pa morem pohvalit,da sem vceraj bila pridna,ter sem vse cotke oprala pa speglala user posted image

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2892
7.6.2012 7:42:53   
TinKkara
kihanje in kašljanje nič ne vpliva na otročička. Sem imela tudi jaz 2 tedna napade kašljanja, tudi po 2 uri skupaj brez se ustavit in me je od napenjanja bolel cel trebuh in vse mogoče.......tamala je bila res tudi bolj švohcena, nisem je toliko oz. tako pogosto čutila.......vendar je rekel ginekolog, da to nič ne vpliva na dojenčka........ko se ozdravela, tudi mala postala spet živahna:)

(odgovor članu dena)
Neposredna povezava do sporočila: 2893
7.6.2012 14:05:44   
mala_roo
Pozdravljene,

tudi jaz sem si danes kupila čaj iz malinovih listov, ga bom začela pit in upam da bo kaj pomagal. Bomo videli- škodit ne more user posted image
Danes sem imela pregled, vse je ok, danes sem prvič imela ctg in mi je zaznal par rahlih popadkov- so ble črtice malce višje.... No ja, naslednji teden v sredo bomo dopolnili 37 tednov- joj kako čas beži user posted image danes perem cotke, potem bo treba pa še torbo za v P počasi pripravit in potem samo še čakamo naš zakladek user posted image

naslednji teden (14.6.) bom imela test za streptokok, plačala bom pa 20 eur, ne morem verjet da se cene toliko razlikujejo- nekatere plačajo 9 eur, nekatere pa 50 user posted image

Lepo se imejte in uživajte še zadnji mesec oz zadnje dni ...

(odgovor članu TinKkara)
Neposredna povezava do sporočila: 2894
7.6.2012 15:13:28   
amyZ
Uf...jaz sem pa mojega G pozabila vprašati glede tega testa. Ma saj imam čas, bom naslednjič na pregledu, ko bom v 36t. Saj se itak dela tam nekje v 37t a ne?

Ma tolikokrat kot jaz kihnem bi mogu tamali že 100x padit ven user posted image . Zarad alergije imam včasih kar napade kihanja, en za drugim tam ene 6-7x. Pa po parkrat na dan. Kak dan je bolje, kak dan slabše, vendar ni dneva ko ne bi kihala. No, v glavnem mali se ne da motit in nič ne reagira na to.

(odgovor članu mala_roo)
Neposredna povezava do sporočila: 2895
7.6.2012 21:13:44   
sandra85
bincha v katerem tednu pa si? nedonošenčki so, če se rodijo pred polnim 37. tednom

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 2896
7.6.2012 22:24:20   
bincha
sandra85 sem točno 36t4d noseča, v nedeljo bo točno 37. tednov! user posted image

sem bila pa danes na pregledu - zadnjič! sedaj imam enkrat na teden ctg
mi je pa G rekla, da sedaj lahko preneham piti magnezij in kalcij, da se telo pripravi na porod. folno lahko še naprej jemlem, pa vprašala sem za čaj iz malinovih listov in je tudi rekla, da ga lahko počasi začnem piti.

kmalu bo user posted image , še malo pa bomo začele dobivati obvestilca o tem, da je ena že rodila user posted image , še kakšnih 14 dni potem bo pa sigurno že kakšna sporočila kako lepo novičkouser posted image

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 2897
8.6.2012 9:11:35   
sandra85
binca pol si pa točno 2 tedna pred mano :) sam baje so donošeni šele pri dopolnjenem 37.t-se pravi 37t 7d
je pa ena od naših že rodila : in sicer 28.5. :))) user posted image

(odgovor članu bincha)
Neposredna povezava do sporočila: 2898
8.6.2012 9:25:00   
bankc
Sandra donošeni so že lahko tudi prej, odvisno kako je razvit otrok. Jaz sem prvega rodila na začetku 37 tedna in je bil donošen. Sedaj na pregledu v 36t 0d pa mi je G reku, da lahko tudi že rodim in da bo vse vredu z user posted image . Kakor vem je odvisn od otročka do otročka...

Bincha jaz bom imela pa v ponedeljek točno 37t, sam bom imela prvi CTG šele v 38t, so se pa tudi meni pregledi zaključili. Zadnjega sem imela v torek in mi je G povedal, da menda da imam za drugorodko otročka že zelo nizko user posted image . Menda da se prvorodkam otroček spusti dol že mesec dni pred porodom, drugorodkam pa malo pred porodom oz. med porodom. No upam da to vsaj pomeni, da bo kaj prej ven pokukal, ker že reeeeessssss komaj čakam na našega fanta.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 2899
8.6.2012 9:26:01   
bankc
Sandra donošeni so že lahko tudi prej, odvisno kako je razvit otrok. Jaz sem prvega rodila na začetku 37 tedna in je bil donošen. Sedaj na pregledu v 36t 0d pa mi je G reku, da lahko tudi že rodim in da bo vse vredu z user posted image . Kakor vem je odvisn od otročka do otročka...

Bincha jaz bom imela pa v ponedeljek točno 37t, sam bom imela prvi CTG šele v 38t, so se pa tudi meni pregledi zaključili. Zadnjega sem imela v torek in mi je G povedal, da menda da imam za drugorodko otročka že zelo nizko user posted image . Menda da se prvorodkam otroček spusti dol že mesec dni pred porodom, drugorodkam pa malo pred porodom oz. med porodom. No upam da to vsaj pomeni, da bo kaj prej ven pokukal, ker že reeeeessssss komaj čakam na našega fanta.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 2900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?