|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2012
11.5.2012 9:04:24   
KajaNagaja
No, težo tud meni pove...ampak se mi zdi da sem že slišala, da so jim približno dolžino otroka tud povedal...ne glede ne to da je ves zvit...no sj, če ne prej, bom pa čez 3 tedne zvedla :D aja drugače mamo pa pri polnih 36. tednih 2600g user posted image user posted image

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 2226
11.5.2012 11:16:25   
Pikica 80
Pozdravljene user posted image

Včeraj sem imela pregled v 33 tednu , in naš pikec se lepo razvijauser posted image , je pa zelo len, že sedaj, kaj še bouser posted image , že celo nosečnost je na ritki in sedaj me že zelo skrbi kaj bo če se ne obrne. Želim si običajnega poroda in zdaj vsak dan prosim, naj se premakne.
Drugače pa je vse na mestu in vse v mejah normale in je težak že 2.200 kguser posted image . Je rekla zdravnica da je bolj majhen, da ne bo imel 4 kg, ampak kdo pa pravi da morajo imeti vsi 4 kg in več.

Na netu sem nekaj brala o vajah za obrat, ampak sem bolj skeptik. Ima katera kakšne izkušnje.

Uživajte še teh nekaj tednov, ko nas loči do finala user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu KajaNagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2227
11.5.2012 11:45:28   
nives28
jaz sem tudi včeraj imela UZ in meritev, ki me je spravila v slabo voljo. otrok naj bi zaostajal v rasti za 2 tedna zato me je poslal na pregled v ambulanto za patološko nosečnost. tam sem pa naročena šele v sredo zato sem zdej še vsa živčna zarad tega. v 37. tednu ima okoli 2400 g.

(odgovor članu Pikica 80)
Neposredna povezava do sporočila: 2228
11.5.2012 11:51:18   
vrtnica00
http://www.noseca.com/28teden.html

moj user posted image gre čist po teh meritvah, tk da iz tega napisanega za določen teden nekk predvidevam kuk naj bi bil user posted image velik...

(odgovor članu nives28)
Neposredna povezava do sporočila: 2229
11.5.2012 11:53:05   
KajaNagaja
nives28 - glede na to, da imaš samo tri dni pred mano rok (po mojih izračunih imam celo en dan prej) in ima tvoj malček 200g manj verjetno ni take krize...ne se preveč sekirat. Ker Meni je včeraj rekla da je to čist ok teža...

Neposredna povezava do sporočila: 2230
11.5.2012 12:27:08   
ninocka26
Nives ne se sekirat, te meritve tudi niso ravno natančne. Lahko kar krepko odstopajo od resnice. Moji prijateljici so napovedovali, da otrok zaostaja v teži, na koncu je rodila dečka s 5 kg. V APN v LJ so pa super, jaz hodim tudi k njim in sem zadovoljna. Te bodo hitro potolažili. Jaz sem imela bolj malo plodovnice, pa me je dr. 30.4. (kljub temu, da niso delali) še enkrat pogledala in ugotovila, da je vse OK:

Neposredna povezava do sporočila: 2231
11.5.2012 12:51:57   
malina86
nives28, ne sekiraj se preveč in po nepotrebnem. Moja sestra je rodila v 38 tednu (12 dni pred rokom) in je otrok tehtal 2380 g. Z njim je vse v redu, le malo več se more trudit s hranjenjem, da mu teža lepo narašča. Vse dobro želim!

Neposredna povezava do sporočila: 2232
11.5.2012 13:19:11   
megiTT
Hej punce!

Da se tudi jaz spet kaj oglasim.

Pravkar sem prišla iz pregleda (zaključujem 35. teden), kjer tudi pri meni ni blo vse super. user posted image

Na srečo je z user posted image vse ok. G je rekla, da gre proti 3 kg, dolžine pa tudi meni ni nikoli povedala.
Problem imam jaz in sicer z mejnim pritiskom. V ambulanti ga imam vedno visokega (160/100) doma pa ne.
Od kar si ga že pribl. 3 mesece merim 2x na dan sem ugotovila, da se mi počasi viša in je v teh zadnjih 14 dneh prišel že na 135/85.
Ker G noče tvegat, da bi bilo sedaj na koncu kaj narobe, me je v sredo naročila na APRN v porodnišnico, da izmerijo pretoke v posteljici in se potem skupaj odločijo, ali mi dajo zdravila za nižanje pritiska ali ne.

Priznam, nisem pretirano zaskrbljena, ker je bilo po UZ videt, da user posted image lepo napreduje in pridobiva na teži, vendar vseeno mi pa seveda tudi ni.user posted image

Torba za v P:
ni še pripravljena. Stvari so sicer že nakupljene, le še skupaj jih moram dat.
Gel, malinov čaj, presredek: nič od tega ne bom uporabljala/počela. Mislim, da gre v vsakem primeru narava svojo pot. Ali je to dan, dva prej ali kasneje je pa itak vseeno.

Držim pesti, da se bodo vaši user posted image obrnili tako, kot je prav.

Sicer pa ja, še malček mormo zdržat, pa bo user posted image

(odgovor članu malina86)
Neposredna povezava do sporočila: 2233
11.5.2012 13:27:44   
KajaNagaja
Moram vam sporočit, da sem danes prejela enkratno denarno pomoč od države...tako da tiste, ki ste prejšnji mesec zaprosile...poglejte na račune :D jeeeee!!!

A je katera drugače razmišljala, da mi imela v porodni sobi pomirjujočo glasbo? Jaz razmišljam o tem, ampak ne vem katero musko bi imela :)

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 2234
12.5.2012 7:18:14   
Ninch7
Drage souser posted image !

Da se še jaz javim po dolgem času. Včeraj sem imela UZ ( v 35 t, 2 dni) in z velikim veseljem vam povem, da se je naš malček obrnil z glavico navzdol user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Napreduje zelo v redu in ima že 3 kilce. Ginekologinja pravi, da zna bit, da bom rodila kej prej.

Zatekanje nog: tiste ki vam zatekajo noge, vam priporočam linfno drenažo. V četrtek sem si jo privoščla in vam povem, da po dolgem času sem zopet vidla moja normalna stopala, prstke in gležnje. Vsa voda je šla vn. Počutim se 5 kg lažjo in bolj gibčno, pa tudi če sm šla že 20 kg gor. Čaj koprivnih listov pa tudi full pomaga.

Lep vikend vsem user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2235
12.5.2012 12:44:20   
Orescek
Pozdravljene souser posted image ,

tako lep dan je, jaz pa v postelji.user posted image Prigovarjam si, da sam še malo, da je to dobro za mojo piko poko, ker še mora bit malo not. Ampak jaz ne znam ležat, sploh pa ne čez vikend.... Sej vem, da ene ste mogle v bolnici ležat, pa ene že ful dolgo počivate, sam res se moram malo potožit, pa mal pomilovat. Mam mal slab dan, od vsega tega... Počutim se povsem nekoristno... Moj je šel danes namesto mene v trgovino po nakup, v službi delam samo še 1 teden,.. na porodniško grem sredi največjih sprememb. Uhhh... danes je en težek dan... user posted image

Drugače pa k malo bolj veselim temam. Včeraj me je obiskala patronažna sestra. Ful mi je všeč, bila je izredno prijazna in poleg nje sem bila resnično sproščena,.. pa še pomagala mi je z nasveti okrog stvari, glede katerih sem bila zmedena in ne povsem prepričana. Tako, da zdaj res samo še čakam.

V torbo za porodnišnico sem dodala po nasvetu patronažne še eno tetra majčko, če bo slučajno slabo vreme, je rekla boljše preveč kot premalo, ima povsem prav.

Vsem katerim otročki so se obrnili, čestitke.user posted image

Hvala,da sem se lahko mal potožila in res lep vikend vsem.

(odgovor članu Ninch7)
Neposredna povezava do sporočila: 2236
12.5.2012 15:14:31   
megiTT
KajaNagaja: kdaj si pa ti to oddala na CSD? Jst sm oddala prejšnji mesec (v aprilu), nato sm 24.4. že prejela odločbo, da sem upravičena do denarne pomoči, denarja pa še nisem dobila nakazanega?
Ali to vsak CSD posebej nakazuje ali vse CSD-ji v Slo na isti dan nakažejo?

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2237
12.5.2012 15:46:40   
ninocka26
Megi mislim, da vsi CSD-ji nakazujejo na isti dan. Jaz sem oddala prejšnji mesec (23.4), pa nimam še niti odločbe (spadam pod CSD Šiška).

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 2238
12.5.2012 17:22:07   
megiTT
ninocka26: aha. To najbrz pomeni, da bomo dobile naslednji mesec, ko bodo spet izplačevali to denarno pomoč.

No ja. Saj mi je praktično vseeno, ali je to ta mesec ali naslednji....boljše naslednji, ker z otročkom ne bom mogla zapravljat po trgovinah user posted image . Važno, da dobimo!user posted image

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2239
13.5.2012 9:47:31   
KajaNagaja
Midva sva bila na CSD okrog 10. 4. enkrat in sem takoj dobila odločbo...Mogoče se zbirajo vloge do določenega datuma za naslednji mesec za nakazilo in sta ravno ven padli...računajta, da bosta dobili 10. 6. nakazano :)

(odgovor članu megiTT)
Neposredna povezava do sporočila: 2240
13.5.2012 13:13:27   
titi29
Zivjo junijke!
Po dolgem casu se oglasam in sporocam da je moj malcek malo pohitel in postal majček user posted image 6.5.2012 sem namrec rodila zdravega fantka Juliana user posted image user posted image user posted image Porod ni bil prehud, mali se je super izkazal za 35. tednov, tako da sva ze lepo doma. Vsem vam zelim veliiiiko srece!

Neposredna povezava do sporočila: 2241
13.5.2012 13:35:40   
vrtnica00
čestitkeuser posted image user posted image user posted image
ja kako to, da vas je pa tk hitr presenetil? kuk je velik, težek? joj kk lepouser posted image
porodna zgodba?user posted image

(odgovor članu titi29)
Neposredna povezava do sporočila: 2242
13.5.2012 13:37:02   
Orescek
titi29 iskrene čestitke!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu titi29)
Neposredna povezava do sporočila: 2243
13.5.2012 14:22:53   
kale
Čestitke titi29 user posted image . Pridno se cartajte user posted image !

(odgovor članu Orescek)
Neposredna povezava do sporočila: 2244
13.5.2012 14:26:51   
kale

user posted image

datum rojstva
nick mamice, PDP, ime otroka, teža, dolžina

1.5.2012
user posted image   jupi ja   (PDP 27.6.)   TADEJ   1570g   41cm

6.5.2012
user posted image   titi29 (PDP 5.6.) JULIAN

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2245
13.5.2012 14:28:04   
kale
Tvoj user posted image  je pa mesec zamenjal z dnevom (6.5.-5.6.) , zato je tako pohitel user posted image .

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2246
13.5.2012 16:09:05   
ninocka26
Titi čestitke user posted image

Zdaj ste me pa malo prestrašile, bo treba res torbo za porodnišnico pripravit.

(odgovor članu kale)
Neposredna povezava do sporočila: 2247
13.5.2012 16:36:02   
pika001
Titi 29 - iskrene čestitke! Pa vse super in lepo! Smo pa - no, jaz sem user posted image fuuul radovedna. Prosim podroben opis dogodkov in dimenzije vašega junaka. Kaj je sploh sprožilo porod?
No, se je pa res začelo... od 37. tedna naprej so naši user posted image donošenčki in se lahko normalno rodijo user posted image . Mene je tudi prijela gnezditev, pa bi rada celo hišo od vrha do tal počistila v nulo. Bi rada, da je vse perfektno, ko pridem iz porodnišnice. Me vsi kar čudno gledajo...

(odgovor članu ninocka26)
Neposredna povezava do sporočila: 2248
13.5.2012 17:50:56   
Joob

IZVIRNO SPOROČILO: nives28

jaz sem tudi včeraj imela UZ in meritev, ki me je spravila v slabo voljo. otrok naj bi zaostajal v rasti za 2 tedna zato me je poslal na pregled v ambulanto za patološko nosečnost. tam sem pa naročena šele v sredo zato sem zdej še vsa živčna zarad tega. v 37. tednu ima okoli 2400 g.

Ines, naj ti samo povem, da pri prvem otroku, ko sem bila na kontroli rasti pri dr.Strah (33 teden), je dejala, da bo suhec in da ima 2200g...in da lahko pričakujem otroka, s kilažo okoli 3400...Nooo, imel pa je 4280g, tako, da punca, glavo gor in to so le povprečja....ne sekiraj se, vse bo ok!user posted image user posted image user posted image

Velik problem spremeni v majhnega, majhnega v nikakršnega....

(odgovor članu nives28)
Neposredna povezava do sporočila: 2249
   [Brisano sporočilo]
13.5.2012 18:01:27   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pika001)
  Neposredna povezava do sporočila: 2250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  88 89 [90] 91 92   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Nenavadno rojstvo dojenčka v plodov...
Poglejte si ta resnično neverjeten posnetek rojstva novorojenčka, ki sladko spi v ovojih, kot da bi bil še v maternici!
Iskren zapis očeta po porodu: Moja žena je...
Iskreno povedano ne vem, kako ji je to uspelo. Bolečina je bila tako močna, intenzivna, silna, da sem jo čutil celo jaz....

GH
dejzi

Koliko obrokov GH so imeli vaši sončki pri 7m?

1 (25%)

2 (26%)

3 (32%)

4 (7%)

5 (11%)

Število vseh glasov: 332

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!