cilla
|
Glede spanja moram jaz pohvaliti moja fanta. Linus že več kot en teden prespi noč - okoli 20h zadnja flaška, potem spat in spi do cca 5h-6h. Arsen še ni čisto tam. Parkrat je že prespal do jutra, potem pa mu je spet kaj podrlo sistem in ga je lahkota zbudila tudi ponoči. Zadnje dva dni npr. je imel neko trebušno virozo (tako so rekli na pediatrični urgenci) in ga je buši dajal, da je kljub lakoti zavračal hrano, lakota se je nabirala in smo imeli kar malo nemirne noči na ta račun. (na srečo je hudo mimo) Ampak... kako sem jaz ugotovila, da Linus prespi noč Eno noč sem bila tako crknjot, da nisem bila sposobna niti sprehoda do kuhinje, da bi namešala mleko za Arsena in sem budila mojega za to (sicer spi kot klada in ga ne zbudi niti najbolj histeričen otroški jok). Ko je Arsen pojedel (priznam, da sem kinkala nad njim), me pride moj vprašat, če zbudi še Linusa in nahraniva še njega. Jaz sem komaj držala odprte oči in sem mu rekla, da naj ga pusti, dokler bo spal. In je spal, spal, spal... do 7h zjutraj Od takrat ponoči hranim izključno tistega, ki izrecno pove, da je lačen Sta se pa malo umirila glede količin, ki jih pojesta. En čas je bilo kar +200 in še bi, kar norela sta, tulila, se praskala,... Zdaj sta se ustalila na dobrih 1000 ml dnevno, ki si jih razporedita vsak malo po svoje, kak obrok tudi samo 80 ml, pa potem naslednjega +200, pa spet naslednjega 140... Ampak da sem se jaz nehala obremenjevat s tem, koliko pojesta, je pa tudi moralo nekaj vode pod mostovi preteči. In mi je morala kaka mama povedati svoje (in hvala jim) Ta vikend sem fanta prestavila iz košar v športni del vozička. Košare so postale pretesne, Linusa nisem mogla sploh več ven vzet, ne da bi se zataknil, v košari se je naenkrat samo še jezil in jokal). Zdaj pa imamo nov raziskovalni projekt - s čem zasenčiti sedeža. Dvojne mame, kaj ste ve izbrale? Meni se namreč dežnički ne zdijo baš za dvojni voziček (vsak na eni strani? se dobi mega dežniček za dvojne?...) Bom hvaležna vaših izkušenj. Evo, fanta spita, mož je peljal našo takosmato na sprehod, jaz pa visim na netu. Eheheh, luksuz Lepo bodite mame in nosečke, tjasa
|