|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nekaj vprašanj o dvojčkih - II. del
2.4.2012 17:42:44   
claudie
Pozdravček,

naši piki sta malo pridobili na teži, imata okoli 1300, tako da sem ful vesela, pa še dobre pretoke, eden ima sicer malo manj plodovnice, samo še ni kritično, tako da so jima še za dva dni podaljšali mama hotel. Na dva dni tehtajo ali je bolje, da sta notri ali da gresta ven, pa še mene prehlad daje.

JanaB, kdaj imaš ti napovedan cr, ja zaradi kašljanja je mal tko, meni so dali inhalacije, ful fiziološke, tko no, vse da se pozdravim. Tako da še ti kaj cupraj, da se pozdraviš, anestezistka me je poslušala, je rekla, da se naj probam pozdravit...Sedaj imam še dva dni oz. mogoče še kaj več :-), menda je nevarno, da potem po cr ne fašeš pljučnice. Ne vem še kaj bodo, upam, da se pozdravim, če si pa prehlajen, je pa bolj varna blok narkoza. Čeprav bi jst rajš kr splošno.

Cilla a nisi ti rodila 32 in še malo, koliko sta imeli pupiki?

Pozdravček, čuvajte se!

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 3251
2.4.2012 22:43:41   
JanaB
Hvala vsem za dobre želje ... upam, da se vse uresničijo user posted image
Gorga jaz sem fasala herpes pri prvi hčerki ... kot nalašč za prve skupne fotke user posted image Saj ni za verjet ampak jaz sem bila ponoči spet čist adijo ... zbudila sem se z ubijalskih glavobolom, povišanim pritiskom in spet drisko user posted image Bomo vidli, če se bo tole po porodu kaj nehalo. Ker ne vem koliko bom na netu do soboto ti želim vse lepo in lep porod! user posted image user posted image
Claudie za CR sem zmenjena jutri zjutraj in sicer s spinalno anestezijo kdaj bom res na vrsti se bo pa verjetno sproti vidlo koliko bo bolj urgentnih primerov. Vam želim čim boljše pretoke in še kak teden v enem kosu. user posted image user posted image
Grem spat, če mi bo to noč sploh uspelo kaj zapret oči. Pozdravček vsem!

(odgovor članu claudie)
Neposredna povezava do sporočila: 3252
2.4.2012 22:46:12   
cilla
Claudie, moja fanta sta imela ob rojstvu po 2000 gramov, rodila pa sta se pri 32 tednih in 2/7. Ampak ne obremenjuj se s težo, res. Bistveni so tedni, kako so razvita pljučka, sesat jih bodo že naučili na intenzivni, če bo treba. Npr. mala od moje cimre v P se je rodila s 600 gr in je prejšnji teden pri 1800 gramih šla domov. Teža se tako in tako najlepše pridobiva, ko so enkrat doma user posted image
Ti se probaj čim manj sekirat, za tvoje dobro in za dobro malih. Ko bodo dohtarji rekli, da je cajt, da prideta ven, pa naj prideta. user posted image

Mi imamo danes tri mesece. user posted image Linus ima 5,7 kilograma, Arsen pa 5,1. In danes smo imeli tudi razvojnega nevrologa na pediatrični. Fanta bosta po oceni dohtarce rabila intenzivno fizioterapijo, začnemo čim prej. Ob tretjem mesecu starosti še en micin mejnik: flaške so nam ratale premajhne in smo morali nabaviti večje. user posted image Kar naenkrat pojesta že tudi preko 200 ml na obrok, lakotnika. Ampak od teh adaptiranih mlek sta enkrat zaprta, drugič ju napenja, tako da jaz komaj čakam dan, da bomo začeli z gosto hrano.

JanaB, Gorga, uspešen fotofiniš vama želim user posted image

(odgovor članu claudie)
Neposredna povezava do sporočila: 3253
3.4.2012 12:09:00   
disere
oooo cilla že kr tri mesece, se mi zdi, da vsa šele po porodnišnici skakaleuser posted image user posted image ja čas res beži, mi pa čez tri tedne tud že tri mesece...

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3254
4.4.2012 17:13:07   
cilla
Gorga user posted image user posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3255
5.4.2012 7:07:54   
lona85
Gorga, ČESTITKE ZA DVOJČICI!!! user posted image Sem videla pri Aprilčicah, da si včeraj rodila dve deklici! user posted image user posted image Sem prav vesela, da je vse ok user posted image Pa imeni sta ful lepi user posted image Midva sva tudi imela Lili v ožjem izboru user posted image
Upam, da ne zameriš, ker sem te že dala na seznam dvojnih mamic user posted image

< Sporočilo je popravil lona85 -- 5.4.2012 7:10:03 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3256
5.4.2012 7:08:11   
lona85
user posted image

user posted image aia: 31.3., user posted image user posted image

user posted image Putpuri: 14.4., user posted image user posted image

user posted image JanaB 22.4., user posted image user posted image

user posted image /jokica/ : april, user posted image user posted image

user posted image prijatelji: 5.5.

user posted image lona85: 25.5., user posted image user posted image

user posted image claudie: 1.6., user posted image user posted image

user posted image dobrovoljka: junij, user posted image user posted image

user posted image 2bambinos: 20.7., user posted image user posted image

user posted image Naja3: 20.8., user posted image user posted image

user posted image milagro: ?

user posted image Kratka: ?

user posted image lizzie : 1.9., user posted image user posted image

user posted image pikica6 : 12.9.

user posted image Ariela91 : ?

user posted image nataska82 : 13.11

user posted image
user posted image for3ver : 19.8.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

user posted image cilla: 2.1.2012, Linus in Arsen

user posted image desire: 24.1.2012, Tia in Elin

user posted image Gorga: 4.4.2012, Lili in Maja

< Sporočilo je popravil lona85 -- 5.4.2012 7:09:19 >

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 3257
5.4.2012 9:59:17   
disere
oooo gorga sm ti ravno hotela zaželet vso srečo pa vidim veselo novicouser posted image user posted image user posted image iskrene čestitke za dve mali dekliciuser posted image user posted image user posted image ....

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 3258
5.4.2012 10:03:28   
Jasna31
Bravo Gorga!!! Čestitke za tvoji deklici user posted image user posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3259
5.4.2012 10:04:08   
disere
pa kaka lepa imena eni je ime tako kot meniuser posted image bo ziher pridna punčka tk, ko jsuser posted image user posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3260
10.4.2012 15:07:09   
cilla
Helo punce, kako ste?
Jaz in moja piščanca trenutno gostujemo pri mojih starših v Gorici. Priznam, da je lažje kar se tiče rihtanja fantov, ker ne rabim skrbet za nič drugega kot za njiju, skuhano je, še njune flaške za mleko pomije nekdo drug. user posted image Pogrešam pa bit na svojem in moža, ki je ostal doma.
Prejšnji teden smo imeli prvo cepljenje. Oba sta imela vročino, ma je minila čez noč, ostala pa je neješčost. Prej sta pojedla okoli 200 ml na obrok in to v manj kot 10 minutah, zdaj pa se tudi po 20 minut "matrata", da pojesta 100 ali pa 140 ml in omagata. user posted image Ta cepiva so hudič, kaj čmo.

Upam, da ste vse dobro. tjasa

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3261
10.4.2012 16:02:02   
dobrovoljka
Živjo punce!
Najprej čestitke Gorga za bejbiki. Zelo lepi imeni sta. Mi se še zdej pogajamo. Vsak z svojimi idejami.

No vglavnem smo v 31tednu user posted image , nemorem verjet, da je tako hitro minilo. V petek imam ponovn pregled pa upam da nas še spustijo domov. Prejšnič so bli že slabi pretoki, pa rast trebuščka in mehurja sta se upočasnica pri eni. Seveda nimam še nič pripravljeno. Se počutim kot da bi prvič šla rodituser posted image .

Pa me zanima koliko približno bi mogla met prpravljenih cunj? Pa kako dolgo v Lj.P obdržijo mamice z dvojčki?

Lp

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3262
10.4.2012 17:12:49   
JanaB
Da se vam končno javim. Točno teden nazaj smo povili naši štručki Bora (2770g) in Anjo (2200g). CR je šel lepo čez čeprav me je bilo tako strah, da sem se kar tresla, ko šiba na vodi. Oba lumpka sem vidla takoj, ko so jih ven potegnili in potem še enkrat predno so jih odnesli očiju na crkljanje. Enkratna izkušnja user posted image Okrevanje je šlo ekspresno in v soboto smo bili že vsi doma. Malo pupo imamo zdaj na žalost na opazovanju na pediatrični kliniki zaradi driske in neješčosti pa še nek sum za šum na srčku se je pojavil user posted image medtem, ko mali falot veselo vleče pri mamici user posted image . Se še navajamo drug na drugega in postavljamo sistem hranjenja in sožitja. Še mala Anjuška pride jutri domov (upam, da zdrava) pa smo spet kompletni user posted image

(odgovor članu dobrovoljka)
Neposredna povezava do sporočila: 3263
10.4.2012 17:56:15   
disere
janaBuser posted image user posted image user posted image bravo za parček, sta pa orng korenjaka, upam, da bo s punčko vse ok in boste kmalu skupaj

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 3264
10.4.2012 18:52:06   
nataska82
janaB: jaz sem kot otrok mela šum na srcu,....pa sem danes čist ok,..brezkakršnih koli posegov...tak da verjamem da bo vse ok,.....pa čestitke user posted image

(odgovor članu disere)
Neposredna povezava do sporočila: 3265
10.4.2012 20:49:30   
lona85
JanaB, ISKRENE ČESTITKE za Bora in Anjo!!! user posted image user posted image user posted image Držim pesti, da bo s punčico vse ok, veliko novorojenčkom odkrijejo šum na srčku, pri večini se potem samo od sebe uredi, tako da držim pesti, da bo tudi pri tvoji Anji tako. Vse bo ok! user posted image

(odgovor članu nataska82)
Neposredna povezava do sporočila: 3266
10.4.2012 20:49:55   
lona85
user posted image

user posted image aia: 31.3., user posted image user posted image

user posted image Putpuri: 14.4., user posted image user posted image

user posted image /jokica/ : april, user posted image user posted image

user posted image prijatelji: 5.5.

user posted image lona85: 25.5., user posted image user posted image

user posted image claudie: 1.6., user posted image user posted image

user posted image dobrovoljka: junij, user posted image user posted image

user posted image 2bambinos: 20.7., user posted image user posted image

user posted image Naja3: 20.8., user posted image user posted image

user posted image milagro: ?

user posted image Kratka: ?

user posted image lizzie : 1.9., user posted image user posted image

user posted image pikica6 : 12.9.

user posted image Ariela91 : ?

user posted image nataska82 : 13.11

user posted image
user posted image for3ver : 19.8.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image

user posted image cilla: 2.1.2012, Linus in Arsen

user posted image desire: 24.1.2012, Tia in Elin

user posted image JanaB: 3.4.2012, Anja in Bor

user posted image Gorga: 4.4.2012, Lili in Maja

(odgovor članu lona85)
Neposredna povezava do sporočila: 3267
10.4.2012 23:27:00   
JanaB
Dobrovoljka, če je dan poroda nulti dan smo bili mi odpuščeni iz LJ P 4. dan in to po CR. Mogoče so nas res malo na hitro domov pošibali, ker je bil to čas praznikov ampak meni je ustrezalo. Pri prvem porodu sem šla domov 6. dan prav tako po CR vendar iz KR P in takrat mi je tudi pasalo, da sem bila dlje notri, ker sem bolj počasi okrevala. Glede potrebnih cunjic ti zaenkrat še težko svetujem, ker imam res malo stvari, ki jima niso vsaj malo prevelike. Najmanjša št., ki jo imamo je 50. Bo pač treba večkrat prati ... pa itak tetra plenic ponucamo nenormalno veliko user posted image

(odgovor članu dobrovoljka)
Neposredna povezava do sporočila: 3268
11.4.2012 9:35:35   
cilla
JanaB, čestitam. Vaši Ančiki želim, da čim prej pride domov. user posted image

dobrovoljka, če pobrskaš malo po prejšnjih straneh, sva že fižolčka in tudi jaz pisali o tem, koliko cunj sva imeli v štartu.

(odgovor članu JanaB)
Neposredna povezava do sporočila: 3269
15.4.2012 17:11:07   
2bambinos
Gorga ter JanaB, obema ful ful čestitke za bebice!!! user posted image user posted image user posted image
Veliko objemov vsem user posted image user posted image

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3270
16.4.2012 19:39:02   
Naja3
hojla, cestitke novim mamicam dvojckov/cic. Cas res hitro bezi jaz sem ze cez pol v 22 tednu in komaj diham. Nasa fanta ze cutim, dva dni kar malo vec zjutraj in zvecer. Imam kr velik krcev, pijem buscopan in 1xna dan magnezij. Amnio je bla ok, v petek pa smo imeli ze morfologijo pri Pusenjaku vse je ok. Zdaj bodo UZ v porodnisnici. Sem vesela ker sva glih kupila EW,rabljen lepo ohranjen s kosarami in je srebrne barve. Vem da ima nekaj slabosti o katerih sem prebrala na forumih ampak je pa res fajn za vozit, zelo je ozek 76cm in kolesa so velika,gume so za napihnit Za pozimii bi morala kupit se zimske vrece.verjetno lahko katerekoli ker nove za ta vozek so ful drage,sicer mam pa se cas. A je katera imel v 22t tud krce,jaz sploh ne morem bit na hrbtu al pa sedet in se naslonit nazaj na sedezno mam takoj krc. Pa se to kaksno torbo za previjat imate al boste nabavle, a mora bit kr ruzak?

(odgovor članu 2bambinos)
Neposredna povezava do sporočila: 3271
16.4.2012 22:49:50   
cilla
Naja3, jaz že od nekje 18. tedna dalje nisem več mogla ležat na hrbtu ali sedet na kavču naslonjena nazaj. Tudi desni bok mi ni ustrezal, tako da sem zadnje dva ali tri mesece sedela in ležala izključno na levem boku. Drugače me je bolelo za znoret, trebuh mi je otrdeval, pa moj B-jček je protestiral user posted image
Glede zimskih vreč - jaz sem jih naročila iz nemčije; na nemškem amazonu sem dobila najdebelejše zimske od Kaiserja po cca 25 ali 30€, tamale za v lupinico pa sem naročila od Fillikida (imajo tudi v BC) iz ene druge nemške spletne trgovine po 16€.
Previjalno torbo imam jaz od DM. Je čisto kul in dovolj velika za sprehode ali če gremo samo k zdravniku. Če gremo pa na kak daljši izlet (ko vzamem s sabo tudi rezervne cunje za preoblečt etc.), mi je pa premalo prostora, tako da nameravam kupit še eno enako v DM, da bom imela za daljše poti dve - za vsakega dvojčka svojo.

(odgovor članu Naja3)
Neposredna povezava do sporočila: 3272
17.4.2012 8:54:19   
Gorga
Ojla punce. Končno se vam oglašam...

Najprej najlepša hvala vsem za čestitke!

Jaz sem 4.4. rodila dve zdravi deklici, ki sta me celo presenetili svojo težo in dolžino. Lili je imela 2670g in 50cm, Maja pa 2470g in 47cm. Tistega dne mi je zjutraj ob 6.30 malo odtekla voda in čez 15 minut sem že dobila popadke na 3 minute. Poklicala sem mamo, da je priletela k nam k tamalemu, midva z možem pa sva šibala v Postojno. Porod je potekal v redu, vzela sem EA, pred iztisom se je pri meni zbrala skoraj »cela bolnica«, ker je baje spontan porod glavično vstavljenih dvojčkov po naravni poti redek. Presredka, tako kot tudi prvič, mi ni bilo potrebno prerezati. Po porodu smo se seveda pocrkljali, punci sta obe že takoj povlekli na dojki.

In tu se začne drugi del moje porodne zgodbe, ki bi se lahko končal tudi drugače, če ne bi zdravniki pravočasno ugotovili kaj se dogaja z mano. Ko so male odpeljali me je začela zelo boleti maternica in pritisk mi ni padal. Dali so mi tri vrste protibolečinskih sredstev, ampak mene ni in ni nehalo boleti. Bolečina ni bila normalna oz. krčenje maternice je res neprijetno boleče, ampak pri meni nekaj ni bilo v redu.  Čez uro se je vseeno umirilo in odpeljali so me na oddelek. Pripeljali so mi punci in potem je mož šel počasi domov. Potem pa kot strela iz jasnega me je začela boleti glava tako močno, da sem mislila, da mi jo bo razneslo. Poklicala sem sestro, prišel je dohtar, izmerili so mi pritisk in me odpeljali na intenzivno. Ko so dobili še izvide krvi in videli, da je delovanje jeter na meji preživetja, so prišli do diagnoze. Eklampsija. Naročili so krvno plazmo in trombocite ter mi tudi povedali, da če ne bo bolje, da me peljejo v LJ. Grozno je bilo. Nisem mogla spati, ker me je tako bolela glava, da je še premikati nisem mogla. Priklopljena sem bila na najmanj tri cevke in imela kateter. Še zdaj imam roke kot kak mamilaš. Vse me je bolelo. Dajali so mi tablete za zniževanje pritiska, protibolečinska sredstva in tudi nekaj za spanje. Vendar sem bila dva dni na koncu z močmi. Transfuzija pa je na srečo pomagala. Moje telo si je počasi opomoglo od najhujšega. Prvi dan mi je prišla otroška sestra povedati, da sta dvojčici ok. Potem pa so mi jih vsak dan tudi pripeljali za kratek čas.  Po dobrih treh dneh so me prepeljali na oddelek. Punce sta že pridno vlekle po flaški, moje dojenje pa še zdej ne steče. Se pozna, da je bilo moje telo močno prizadeto. 11.4. so potrdili da sem ok in nas odpustili domov. Dobila sem še tablete za zniževanje pritiska in navodila, da si moram še naprej doma 3x na dan meriti pritisk in ko se bo normaliziral, prenehati s tabletami. V nedeljo sem lahko že nehala.

Imela sem srečo v nesreči. Baje je takih primerov 1-2 na 1000 porodov in padejo z neba. Pri meni je bilo še bolj čudno, da se je pojavilo po porodu in da nisem imela vseh značilnih znakov. Npr. otekala nisem nič. V glavnem pa hvala dohtarjem, da so me rešili!

Doma pa je situacija taka, da ne najdem časa, da bi vas prebrala. Zdaj prav res imam slučajno čas, da vam lahko vsaj napišem ta doktor roman. Tamali je punci lepo sprejel, imata že krčke, tako da je že »veselo«, patronaža ju je že kopala, ker sta jima krna odpadla že v porodnišnici, lepo napredujeta na teži, ker sta že iz porodnišnice navajene na flaško, dojenje mi ne teče in imam že dilemo ali vztrajati ali ne, ker skoraj ne najdem časa še za črpanje, pa še ko načrpam sem žalostna, ker gledam tistih bogih 60ml načrpanih po celi noči iz obeh dojk. Tablet za spodbujanje mleka mi dohtarca ne da. Je rekla, da je bilo moje telo preveč prizadeto in da naj počakam še 2 tedna. Patronaža pravi, da naj se ne sekiram in raje posvetim puncam. Uf. Malo bom še počakala in če res ne bo šlo, bom pač zaključila in res dragoceni čas raje posvetila družini.

To je to.

Uživajte s svojimi štručkami in tiste, ki jih še čakate se čuvajte do konca!

Lp

< Sporočilo je popravil Gorga -- 17.4.2012 8:56:29 >

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 3273
17.4.2012 9:27:24   
Jasna31
Gorga, me je kar zmrazilo, ko sem tole prebrala! HB je vse OK s tabo in puncama, to je največ vredno. Z dojenjem se pa ne obremenjuj, jaz sem se tako matrala 1,5 mesece, nič spala, črpala kot nora, mali dve slabo vlekli, spali na joški itd... in kljub trudu je po 1,5 meseca prišlo do tega da sem čez cel dan načrpala 50 ml in dojela, da ni več smiselno. In smo tako v celoti pristali na AM, pa nam ni nič hudega :) Ti se samo sprosti in uživaj z malima, ki sedaj rabita mamico s čim več energije!
Uživajte in radi se imejte!

JanaB čestitke tudi tebi za tvoji dve štručki! Upam da je z malo Anjo že vse OK?

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 3274
17.4.2012 12:11:31   
disere
gorga se pridružujem jasni31 glede dojenja, js sem tud skoraj dva meseca črpala ko ap je moj dragi šel v službo sem nehala kje pa mam čas s to črpalko skakat po stanovanju, pa sta punci dokaj zdravi, tia je mela edino mal težav z prehladom jo ukožila ki tavečja, ki je staknila RSV virususer posted image user posted image , tako, da se ne sekiraj pa obremenjuj še s tem, ti zdaj sam porbaj velik počivat pa prideš k sebi-ubožica ti pošiljam objemčkeuser posted image user posted image user posted image ...

ma tvoje punce so mele pa res super težo moja tia ma pri treh mesecih 3800g-je kr neješča jo moram orng silit s to flašo, da je vsak obrok praznauser posted image user posted image ...elin je pa kaj drugega je pa kr fajn ješča ma pa 4500guser posted image user posted image , no je pa res, da mela tia ob rojstvo 1580g, elin pa 1800g, tako, da sta tud kr lepo poredili.

(odgovor članu Jasna31)
Neposredna povezava do sporočila: 3275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  129 130 [131] 132 133   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

sindarin

če bi se vam dohodek zmanjšal za 20%, bi zmanjšali vrednost nakupa igrač za priložnosti kot so rojstni dan, Miklavž, Božiček?

da (58%)

ne, bi varčeval pri drugih stvareh (23%)

ne (7%)

ne vem (12%)

Število vseh glasov: 240

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!