|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
15.4.2012 0:07:03   
ana.nunez25
hvala vsem za cestitke...ko me vprasajo kok sm stara...recem 2 leti in 6 mesecev...hehehehe

glede spanja...obcasno rabi vec casa da zaspi, ampak ko je pa res utrujen,..varianta...mrtvo utrujen, se lepo umiri, da glavo na L ali D stran in zaspi sam, brez problemov...tko da zdj zvecer ga dava k nama na postlo, pleza, kobaca, dela "sklece"(glava gor, dol)hehehe, se utrudi, in ga samo polozim v posteljico in zaspi kot bi mignil

cez dan je prej spal v enem kosu od 13-17h zdj pa 2-3x po mal vec kot 1 urco..ampak vazn da spi

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 1901
15.4.2012 7:53:17   
vijolica2
ouser posted image [/color]

Moj je včeraj bil malo manj siten, ampak še vedno ni tisti tapravi, kot je bil. Tudi moj je zvečer protestiral malo pri spanju kot tvoj nena. In ponoči se mi je spet zbujaluser posted image . Zaspal je ob 21h in se ob 00-polnoči zbudil, je jedel in zaspal po hranjneju, se zbudil ob 4h spet jedel in spal do 6:20h. Ne vem kaj mu je in kako naj njemu (in sebiuser posted image ) pomagam da se bo spet zbujal samo 1xuser posted image .

Tudi jaz sem na koncu dneva izmučena in grem spati ko on zaspi.

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 1902
15.4.2012 8:00:15   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

prehrana
- še vedno se dojiva, ampak zdaj sem začela nekaj mešetariti z riževimi kašicami za večerjo. Po testiranju sem ugotovila, da se ponoči zbuja, ker ima prazno rito. Tako da zdaj enkrat čez dan načrpam zaloge mleka za večerjo (okoli 120ml), ga potem zgostim z riževimi kosmiči (Hipp, brez AM) in mu jih podtaknem po steklenički, potem se pa še doji do onemoglosti :D Po takem tretmaju spi od 22h do 7.30 v enem kosu. Zmaga!

Študiram da bi tudi jaz mogoče to probala.To mu daš samo zvečer a ne?

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1903
15.4.2012 8:25:19   
n€na
jutro

Danes se je pa tudi moj zbujal ponoči. Zbudu se je ob 30.30 in ga sračkal do 4.45..je malo jedel in malo spal jaz pa zraven.

Zdej pijem kavico in mali že ve da sem za kompičem in protestira. Mu igrače nagajajo user posted image

Danes pa ima tavečja plesni nastop,komaj čakam, da vidim kaj so se letos naučili.

moram it, ker se že preveč krega, se tipkamo še kajuser posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1904
15.4.2012 8:37:05   
vijolica2
MOj pa trenutno spi in jaz se pripravljam da mu grem postrižt nohte(mu hitreje rastejo kot meni) in upam da se nebo zbudil.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 1905
15.4.2012 8:49:32   
n€na
srečnouser posted image

jaz mu jih na srečo lahko strižem, ko je buden. Pa tudi njemu hitro rastejouser posted image

Mam pa jaz problem z nohti. Samo malo butnem kam ali nerodno primem zadrgo se mi že zlomi na pol. user posted image Pijem tudi multivitaninske tablete in kalcij pa ni nič boljše.

Ima še katera tak problem in kako ga rešujete??

Neposredna povezava do sporočila: 1906
15.4.2012 8:56:01   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: n€na

srečnouser posted image

jaz mu jih na srečo lahko strižem, ko je buden. Pa tudi njemu hitro rastejouser posted image

Moj je preveč živahen, bi mu še polprsta zraven odrezalauser posted image . jaz imam pa isto trde nohte-trkam na les.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 1907
15.4.2012 9:00:57   
n€na

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

srečnouser posted image

Moj je preveč živahen, bi mu še polprsta zraven odrezalauser posted image . jaz imam pa isto trde nohte-trkam na les.

srečnica..jaz sem take nohte imela pred porodom, zdej se mi pa kr neki cepijo in lomijo.

Neposredna povezava do sporočila: 1908
15.4.2012 9:02:06   
vijolica2

srečnouser posted image

srečnica..jaz sem take nohte imela pred porodom, zdej se mi pa kr neki cepijo in lomijo.

Moja mami mi je rekla da so se ji tudi uničli nohti ko je bila noseča. In sedaj ko je stara 54 let ima še vedno lomljive. Upam da se tebi uredijo.

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 1909
15.4.2012 9:48:53   
lily32
coccinela, kako ste z zdravjem?

Mi pridno pucamo noske in punci sta že kar dobri. Eno noč je mala vsake pol ure do 3 ponoči bruhala sluzuser posted image , ki ji je iz nosa tekla v grlo, to noč pa je že dobro spala. Večja je fenomen: si sama špricne 5 ml fiziološke v nos, po 5x na dan iz omare izvleče sesalec in si sesa z bayvacom.user posted image

Sem pa sama ostala popolnoma brez glasu, danes že drugi dan in bom znorela.user posted image  user posted image V  naši družini vsi veliko govorimo in ne vem, če je kdaj 5 min tišine in zdaj moram molčati. user posted image Večja ves čas nekaj sprašuje, 3-letniki - nekatere dobro veste, o čem govorimuser posted image , MM čaka potrditev za vsako svoje dejanje - no, verjetno pretiravam, a trenutno se mi tako zdi user posted image , občasno bi rada zakričala, ker delata neumnosti, a ne morem.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 15.4.2012 9:58:07 >

Neposredna povezava do sporočila: 1910
15.4.2012 10:03:11   
Mistica

ouser posted image [/color]

Moj je včeraj bil malo manj siten, ampak še vedno ni tisti tapravi, kot je bil. Tudi moj je zvečer protestiral malo pri spanju kot tvoj nena. In ponoči se mi je spet zbujaluser posted image . Zaspal je ob 21h in se ob 00-polnoči zbudil, je jedel in zaspal po hranjneju, se zbudil ob 4h spet jedel in spal do 6:20h. Ne vem kaj mu je in kako naj njemu (in sebiuser posted image ) pomagam da se bo spet zbujal samo 1xuser posted image .

Tudi jaz sem na koncu dneva izmučena in grem spati ko on zaspi.

vijolica2- naša se je do cca. 3 tedne nazaj zbujala tudi po 3x na noč (od 22h-7h) in itak spala čiz nemirno, se full oglašala,.. potem pa sem enkrat za probo ji dala prvič, ko se je zbudila namesto mleka čaj. To je bilo ob 1h in potem mi je spala do 5.30, takrat šele sem ji dala mleko, nato je spala še do 7h. Od takrat delam tako: prvič, ko se zbudi, dobi čajčka (spije ga čiz malo, včasih skoraj nič. Zgleda, da rabi samo, da jo dvignem in odložim ali pa se zbuja iz navadeuser posted image ), drugič ko se zbudi dobi mleko. Še vedno se zbuja 2x na noč, a čaj imam že pripravlen ob posteljici, mi ni potrebno se "prav zbudit", tako da vstanem praktično šele ob 5h. Pa še mirno spi, skoraj se ne oglaša, kar je res velika sprememba in tudi jaz sem končno malo naspana. Čez dan ne spi nič, mogoče 2x po pol urice, mi pa v zadnjem tednu zaspi že ob 20.30-21.00, prej je pred 22. skoraj nisva uspavala. Mogoče ti bo moj predlog pomagal, smo pa mi na AM, ti menda še dojiš, a ne? Jaz upam, da bo še vsaj do GH tako, saj smo vsi končno malo naspani in je potem tudi dnevno ne-spanje lažje prenašati. Aja, pa še to- Dobila sem občutek, da takrat, ko se je zbujala, sploh ni bila lačna, saj ji drugače sedaj čajček ne bi zdostoval. Pa še nemirna je bila, ko je jedla 3x na noč, sedaj pa je mirna. Baje se otroci zbujajo ponoči tudi iz navade. Jaz bom nadaljevala v tej smeri, pa bomo videli, koliko časa bo ok.

trnuljčica - čestitke za obletnico! user posted image

n€na - tudi naša je včeraj zvečer težje zaspala in bila zvečer precej nemirna. Je pa pri nas večerno uspavanje kar ok (trkam, trkam!). Najprej okrog 19.30-20.00 začnemo z večerno rutino: umivanje/ kopanje, čiščenje noska, hranjenje (flaša). Ko poje, ji dam niniko in dudico ter malce zazibljem, ko se umiri in začne zapirati učke, jo odložim v posteljico ter počakam ob njej, da zaspi. Vmes ali potem ugasnem še lučko ter sem še nekaj časa ob njej. Prej sem jo uspavala na rokah in jo zavito v dekico odložila v posteljico, sedaj prakticiram to, da sama zaspi v posteljci, je pa to čiz odvisno od dneva do dneva, včasih zaspi takoj, včasih tudi še pol ure gleda okoli.

Pozdravček

Neposredna povezava do sporočila: 1911
15.4.2012 10:14:52   
lily32
Sem danes zvečer dajala tamalega spat in mi ponavadi zaspi v naročju po dojenju. Danes se je pa najedu in se začel neki primikat in sitnarit in nič mu ni pasalo. Ga položim v njegovo posteljico si najde svoj položaj in zaspi. Meni ni nič jasno user posted image
Kako je pa kaj z vašim uspavanjem??

Tudi naša vsaka dva meseca sama spremeni način uspavanja.user posted image
trnuljčica - čestitke za obletnico! user posted image

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 1912
15.4.2012 11:16:43   
coccinella
IZVIRNO SPOROČILO: lily32

coccinela, kako ste z zdravjem?

Mi pridno pucamo noske in punci sta že kar dobri. Eno noč je mala vsake pol ure do 3 ponoči bruhala sluzuser posted image , ki ji je iz nosa tekla v grlo, to noč pa je že dobro spala. Večja je fenomen: si sama špricne 5 ml fiziološke v nos, po 5x na dan iz omare izvleče sesalec in si sesa z bayvacom.user posted image

Sem pa sama ostala popolnoma brez glasu, danes že drugi dan in bom znorela.user posted image  user posted image V  naši družini vsi veliko govorimo in ne vem, če je kdaj 5 min tišine in zdaj moram molčati. user posted image Večja ves čas nekaj sprašuje, 3-letniki - nekatere dobro veste, o čem govorimuser posted image , MM čaka potrditev za vsako svoje dejanje - no, verjetno pretiravam, a trenutno se mi tako zdi user posted image , občasno bi rada zakričala, ker delata neumnosti, a ne morem.

Gaja - v bistvu kašlja in smrka ampak recimo da nadzorujemo z pucanjem noska s fiziološko in čajem in limono user posted image

Leon - zčelo se je z vročino im prebavnimi motnjami, ko pa smo vročino zbili, je začel kašljati in ratal je hripav. Zdravnik nam je naročil, dan bomo pozorni na njegovo dihanje in da če bo kaj spremembe, nam je napisla napotnico za v pediatrično kliniko. Toka, da če bi bilo kaj narobe, bi šli kar tja. Ampak na srečo ni bilo nič hujšega, tako da gremo sedaj v ponedeljek spet vsi skupaj na pregled user posted image

bayvac je zakon...nevem kako bi vso to sluz pri malemu ven načrpala user posted image

Jaz - no nekako gre....itak malo pozabiš nase, no ne ravno pozabiš, ampak imaš malo manj časa...ampak gre na bolje

ana.nunez - VSE NAJBOLJŠE ZA ROJSTNI DAN!!!!! user posted image

trnuljčica - ČESTITKE OB OBLETNICI!!!!!

< Sporočilo je popravil coccinella -- 15.4.2012 11:23:11 >

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1913
15.4.2012 17:35:14   
kimica86
ana.nunez25: vse najboljše user posted image user posted image

trnuljčica: tebi pa vse najboljše za 13 obletnico user posted image user posted image

Uspavanje: moja tamala je ponavadi po hranjenju vedno lepo zaspala.. Kašenkrat ni lih takoj zaspančkala in ji je rablo še kašnih 20-30min, malo z dudico.. Zadnje dneve pa kar pošteno sitnari pred spanjem.. Se začne prav histerično jokat, tudi, če je na rokah.. Pa jo položim v posteljico (ker čisto isto odreagira al je v posteljici ali v rokah) in se joka not in sitnari pa ji držim dudico v ustih, dokler je ne prime (ponavadi to traja cca. 3-4min).. Včeraj je pa bila nevzdržna.. Čez dan je spančkala samo od 10:30 do 13:30 in potem cel dan ni spala.. Vedno jo je nekaj zmotilo (prvič: se je pokakala, drugič: jo je napenjalo in je prdela, tretjič: sosed, ki je pred hišo tako glasno govoril po telefonu, da je vse odmevalo in jo je zbudil).. In je potem ubogica šele ob 1h zjutraj zaspala.. Jaz sem pa bila mortus utrujena, ker nisem nič čez dan počivala user posted image
Se je pa zato zjutraj zbudila ob 7:00 in potem ob 9:45 nazaj zaspala in spala vse do 14:00.. Nisem mogla verjet, kajti ponavadi čez dan ne spi nikoli dlje kot 3-3,5 ur.. Pridna miška.. In ob 8:00 je pojedla samo 80ml in zaninala.. Je pa zato potem pojedla 190ml.. hehehe user posted image user posted image Prava požrešnica user posted image

Kakšno imate kaj vreme?? Pri nas je prav brezvezno.. Dežuje in je tako zamorjeno, da sploh ne vem kaj bi počela.. Še tamali se ne da nič.. Je fulll pojedla, ma kljub temu, da skozi zeha in bi spala ob tašnem vremenu, se ji ne da nič..

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 1914
15.4.2012 17:57:05   
kimica86
Nohti: jaz moji tamali sploh ne strižem nohtkov, ker se ji itak sami malo natrgajo in jaz samo povlečem in nohtka ni več.. Ima pa tako mehke nohtke.. Mene je celo malo strah ji strišt nohtke, ko so tako majhni user posted image user posted image Se bojim, da ji ne odrežem preveč..
Jaz pa imam odlar vem zase, mehke in lomljive nohte.. Čim mi zrasejo dlje kot 2mm, jih moram postrišt, ker, če ne se pri strani začnejo trgat in potem praskam.. Pa tudi zaradi tamale imam sedaj skozi kratke nohte, čeprav sem do 7 meseca nosečnosti imela skozi dolge nohte (sem hodila na podaljševanje z gelom).. Sem sicer imela svoje nohte, ampak so pač bili urejeni in trdi, tako, da sem si jih lahko puščala dolge user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1915
15.4.2012 18:22:50   
miami10
Strinženje nohtkov-tudi mi to počnemo v spanju, ali med podiranjem kupčkatakrat je najbolj mirna...kimica-če se ji "zanohta" ti priporočam raje da nohtek odgrizneš kot potegneš, ker ji lahko zartgaš-potem bo pa hudič-ker vrjetno veš da to zelo boli...samo moj predlog...

SPANJE-mi bomo začeli user posted image prej dajat spat, ker do zdej je hodila ob 23h in se je že parkrat zbudila ob 6h, prej vedno ob 5h...ampak sva se odločila da je bolje da spet vstaja ob 5h in hodi spat ob 22h, ker zjutri bo že sama podaljšala ko bo začutila potrebo, zvečer pa ne bo rekla "spat me dejte" user posted image ...upam da bomo uspešni...

sicer pa sem si jst končno pozdravla ragade user posted image user posted image user posted image user posted image ...in se zadnjič pozabila nastavke doma ko sem šla za 3dni v Lj tako da sem jo dojila brez nastavkov in se zdej končno spet dojimo brez nastavkov in sem vsa zadovoljna, ker se user posted image bolj in prej naje...prej je vedno jedla vsaj 20min če ne 25, zdej pa max 15...

lp

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1916
15.4.2012 20:50:43   
mefisto
Dober večer!

Da se še jaz spet malo javim.

ana.nunez25 VSE NAJBOLJŠE!!!
Joj, kolk ste še ene mlade user posted image

trnjulčica tebi pa čestitke za obletnico.
Tudi midva z MM imava obletnico na 13., ampak septembra in sicer bo že 14 let.

Mi pa smo SPET bolani. Počasi bom znorela. Od kar je večji v vrtcu je non stop bolan in potem okuži še malega. Tokrat je večji spet imel bronhitis, sem mislila da bo pljuča izkašljal tako močno je kašljal. Mali pa zamašen nosek in vnete očke. No morem rečt da danes že kar gre. Večjemu je pumpica ventolina takoj pomagala, malemu pa sem vsake 4 ure pucala nos z ogromno fiziološke in babyvacom tako da je imel nosek danes poln še samo zjutraj čez dan pa je bilo že ok. Upam, da bo do torka čisto ok, ker imamo posvetovalnico in cepljenje.
Mi pa zadnji teden spet ogromno poliva. Ne vem kaj je to, polivanje se je že skoraj popolnoma umirilo sedaj pa spet. Se bojim, da ima mogoče refluks.
Aja, pa v petek smo imeli UZ kolko...vse ok.

spanje... izgleda imamo vse enake probleme, tudi naš zadnje dni joka in tuli se zvija in kaj vem kaj še. Če ga dam komu drugemu v roke ali v posteljico je še slabše, se začne histerično jokat, umirim ga lahko samo jaz. In sicer stisnem si ga k sebi tako da ima spodnjo rokico pod mojo pazduho, mu dam dudo in pleničko k glavici ter hodim z nim in mu pojem pesmico. Po nekem času se umitri in zaspi.
Sem ugotovila, da je njegova ura za spanje nekje med 19.00 in 20.00. Tako, da ko postane siten ga hitro umijem, oblečem v pižamo nato dobi še flaško mojega mleka in spanje. Ko grem okrog 22.30 spat mu v usta potisnem flaško mleka, ki jo v spanju spije in spi nekje do 5.00. Ga nahranim in potem spi do 7.00. Morem rečt, da se nad spanjem nimam kaj pritoževat.

nohti joj našemu tudi rastejo tako hitro. In lahko mu jih strižem samo v spanju. Prava umetnost je striženje nohtov na nogicah, tam pa se tudi že samo ko mu slečem zokenček.

menstruacijo prvič sem jo po prvem porodu dobila ko je mali bil star 9 mesecev in je bila takoj redna tako kot pred nosečnostjo s to razliko da je bila par mesecev manj močna. Po tem drugem porodu pa jo še čakam in upam da še ne bo pohitela.

Zdaj pa grem hitro pod tuš, mala dva spita MM je še v službi tako da bom imela malo časa za sebe.

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1917
16.4.2012 8:47:46   
trnuljčica
Lili, coccinela in mefisto želim vam čimprejšnje ozdravitveuser posted image user posted image user posted image

Lili si me res nasmejala. user posted image Nič slabega ne mislim, samo tako fino si opisala vse skupaj. Živo, predstavljivo.
Drugače pa za odsotnost glasu ali hripavost sta samo dve rešitvi. Nič govorjenja oz biti čimbolj tiho, če se dauser posted image in inhalacije (krop+ morska sol). Drugo probaj, škoditi ne more. Lizanje raznih tabletk iz lekarne ne bo koristilo. Je lokacija nižja- grlo.

Naš tamali je danes dopolnil 4 leta. user posted image
Kako hitro gre čas. Včasih se mi zdi že veliki, danes na rd pa se mi zdi, da je ja še mali. Eh, sem čudna.
Prav zabavo zanj in prijateljčke smo prestavili, ker pasemo kozice.user posted image No, saj zdaj ni več kužen, a ga imam še doma ta teden, da si ne spraska krast. Ima jih že pol manj.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 16.4.2012 8:58:16 >

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 1918
16.4.2012 9:17:02   
lily32
trnuljčica, da pomagajo inhalacije pa nisem vedela, tako da hvala za nasvet in bom danes poskusila. Je danes hb že malo bolje in na trenutke imam že glas, čeprav malo hripav. Pijem kalcijeve šumeče tablete in sem večinoma tiho. user posted image MM je izjavil, da ima občutek, kot da sem jezna nanj. user posted image

mefisto, si pomislila, da bi imala večjega nekaj časa doma? Pri nas je bil to eden od razlogov, da večje nismo dali v vrtec, ko se je rodila mala. Imam raje dve zdravi doma, čeprav je zato malo več dela.

Pišeš, da mali spet več poliva. Mogoče je zaradi prehlada. Tudi naša je do skoraj 4 mesecev precej polivala, nato se je uredilo, je pa še vedno občutljiva glede vseh stvari, ki se tičejo želodca. Zdaj ko je prehlajana, je eno noč vsake pol ure bruhala sluz, ki ji je stekla iz nosa v grlo. In tudi kašico je enkrat bruhnila. Lahko da se bo tudi vašemu fantku polivanje pomirilo, ko se bo pozdravil.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 16.4.2012 9:18:44 >

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1919
16.4.2012 9:35:29   
vijolica2
Jutro...

Opažam, da je več naših malih te dni čudnihuser posted image . Moj je bil včeraj čez dan že kar normalen, ampak ponoči pa štrajkauser posted image . Spat je šel okol 20:30, in se je spet zbudil ob 00:30, pa jedel, pa šel spat in se spet okoli 3h zbudil. user posted image Potem sem bila jaz utrujena in sem šla spat v spalnico, dragi je pa ob njem spal v dnevni(mali je bil v košari). in ko mu je duda padla ven se je zbudil.to na uro ali na pol ure. In to tako do 7h.
Zadnje čase še vedno težko sam zaspi, prej ful stoka in občasno jokauser posted image . Paše mu pa da se pokrije s pleničko preko oči.

Joj upam da se bodo te nočne kmalu uredile.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1920
16.4.2012 9:38:32   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Naš tamali je danes dopolnil 4 leta. user posted image
Kako hitro gre čas. Včasih se mi zdi že veliki, danes na rd pa se mi zdi, da je ja še mali. Eh, sem čudna.

user posted image Bo kar držalo, čeprav se čudno sliši.

Torej imate tudi vi enega trmastega ovenčka v družini. Naša je imela v soboto 3 leta. Smo kljub bolezni imeli malo zabavo za par njenih prijateljčkov in je bil MM glavni gostitelj, sama sem se pa bolj ob strani držala in igrala strežnico. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1921
16.4.2012 9:45:17   
lily32
vijolica, si pogledala dlesni, da niso kakšni zobki na vidiku?

Sicer pa to kar ti opisuješ, je zame že luksus, naša se še pogosteje zbuja, le za kakšen dan ali dva ima premora, mi pusti, da se naspimuser posted image , potem pa spet po starem.user posted image   Nimam pojma, kdaj bomo spali.user posted image

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1922
16.4.2012 10:27:08   
trnuljčica

Opažam, da je več naših malih te dni čudnihuser posted image .

Drži. Ko berem RR, kar lažje grem čez faze, ker vidim, da smo vse v podobni situaciji.

Sicer pa jo jaz odkar mi noče več zaspat na rokah (ca 2 mes) uspavam z ninico na očeh in z dudo pod ninico. Pa vidim, da je bilo dobro, da sem jo tako navadila, ker mi sedaj, ko maha in se igra z rokicami, preden zaspi, prav pride. Jaz skrbim le, da ji rokica ne zaide pod ninico na oči- torej, da si jih ne menca, ker sicer se čisto razhudi... Pač so sedaj naši malčki v fazi, ko uporabljajo rokice in to počno tudi pred spanjem. Žal se tako razbudijo.

Drugače pa se tudi moja že 10 dni zbuja ponoči (prej je spala 8 do 9 ur), ampak se ne obremenjujem. Hb jo še dojim in jo vzamem kar k sebi. Tam pa je takoj ok. Priklopim jo in obe zaspive. Je pa že boljše. Zbudi se po 4 do 5 urah, prej pa po 2 ali 3. Res pa, da gre spat ob 23 , a jaz grem še pozneje in me ne moti. Je pa res, na 1 uro priklopljena zvečer. Očitno raste in rabi več hrane.
Sem pa rabila ca 5 do 7 dni, da sem se spet navadila spati z njo.
Dnevno uspavanje se je kot pri vas otežilo. Rabi dlje časa oz več ponovitev, da uspe. Je pa tudi to po 10 dneh boljše. Mi je spala le 2x po 1 urco na dan. Sedaj pa spet prespi cel dopoldan in še popoldan malo. Skratka spet ratuje trnuljčica.user posted image
Tako, da bo boljše! Za noč pa ti ne znam svetovat- jaz sem rešila problem, kot sem zgoraj opisala.

Ja, Lili, enega fajn trmastega ovenčka. user posted image
Če mi verjameš al pa ne, vidim razliko v karakterju med prvim in drugim že sedaj. Ta otrok je čisto umirjen.

Neposredna povezava do sporočila: 1923
16.4.2012 11:37:11   
beti 1
Pozdravljene!

Najprej čestitke vsem za obletnice in RD! user posted image user posted image user posted image

Uspavanje: pri nas je še vedno isto, če ima preveč dražljajev se tudi dere in to res glasno. Zadnje dneve se mi vedno dere po kopanju, ji je ratalo tako všeč, da mora res na ves glas protestirati, ko je konec. Zadnjič je bila tako užaljena, da je celo pomodrela od silnega joka. Je pa v zadnjem tednu ugotovila, da obstaja nekaj, čemur se reče gibanje in zdaj praktično ves čas, ko je pokonci aktivno telovadi z vsemi štirimi, trupom in glavo, posledično več pokuri in se zopet doji 1x tudi ponoči.

Vijolica: za toliko stare otročke je bolj običajen ritem, ki ga opisuješ ti. Zanje pomeni, da noč prespijo, če 1x spijo v kosu več kot 4 ure, brez vmesnih dojenj. Celo noč naj bi user posted image  praviloma prespali šele, ko imajo že 5 obrokov goste hrane dnevno. Sploh dojeni. S Trnuljčico in še kakšno imamo nadpovprečno zaspane user posted image , zato se z nami ni za primerjati. Pa tudi nikjer ne piše, da ne bodo naši čez kak mesec na 2 uri pokonci. Vse kar lahko narediš je, da poskušaš ugotoviti, ali je res lačen, ali rabi le tolažbo (sedaj veliko sanjajo in jih sanje lahko tudi prestrašijo, razžalostijo,...) in kakšen način uspavanja mu najbolj paše ter čakaš, da ta faza mine ter uživaš in izkoristiš premor do druge. Res ustaljen ritem bodo imeli, ko bodo končno v redni službi, ali pa še to ne, hi, hi, hi user posted image . Prilagajanje otročku je sicer zahtevno, ker je njihov razvoj zelo hiter in posledično tudi veliko sprememb, a se splača, prinese več zadovoljstva obema.

Nohtki: tudi naši rastejo kot gobe po dežju, pa v tej fazi si tudi naša veliko šari po obrazu, tako da ji jih absolutno moram pristriči vsak teden. Ker je tretja si že upam to narediti tudi budni, prvemu sem jih striktno v spanju. Na nogah jih še ne strižem, so še tako mehki, da "ostanejo" v nogavicah in ni prave potrebe.

Mefisto: se pridružijem Lilly, moj mlajši user posted image  kot dojenček ni polival, razen ko je bil prehlajen, takrat se je na ta način znebil sluzi iz žrela in želodčka. Če mu je fejst teklo iz nosa je bruhal sluz še skoraj do 5 let. Mogoče je tudi pri vas tako. Če imaš možnost in energijo bi tudi jaz na tvojem mestu starejšega obdržala doma, do prvega obdobja strnjenega lepega vremena. To kar imamo zdaj je idealno za širitev in razmnoževanje raznorazne virusne golazni.

Jaz pa pogrešam Ronjo. Sedaj se pa že dolgo ni nič oglasila.

Evo, tudi naša user posted image  je dala skozi 3 posvetovalnico. Ima 5,9 kg (lačna in zlulana) in 59 cm, menda je čisto po standardu. Je z veseljem popila cepivo proti rotavirusom, pri cepljenju je sicer protestirala, pa se je kljub utrujenosti hitro pomirila. Sedaj pa spi, je od sedmih do po enajstih spala samo 10 min, pa mora nadoknadit.

lep deževen dan vsem

Neposredna povezava do sporočila: 1924
16.4.2012 12:06:54   
kokosh
Jemljem nazaj - rižasta čorbica ne preprečuje nočnih dojenj, čeprav ga dam spat max. "nažrtega" (150-170 ml tekoče kašice). Je pa res, da se ponoči podojiva v temi in potem takoj naprej spi v svoji posteljici (danes torej 22h-8h). Verjetno je res "krivo" gibanje, ker večino budnega časa telovadi in potrebuje še več. Je pa izmenično bodisi cel dan buden bodisi večino dneva prespi.

Vse dobro praznujočim rojstne dneve in obletnice. Midva sva moj RD obeležila na način "senespomnimvectorejnibilonicposebnega", 3. skupajletnico z invazijo na porodnišnico user posted image , MM rojstni dan pa z njegovo službeno potjo. Dolgočasna sva, ja user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  75 76 [77] 78 79   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......