Mistica
|
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2 o [/color] Moj je včeraj bil malo manj siten, ampak še vedno ni tisti tapravi, kot je bil. Tudi moj je zvečer protestiral malo pri spanju kot tvoj nena. In ponoči se mi je spet zbujal . Zaspal je ob 21h in se ob 00-polnoči zbudil, je jedel in zaspal po hranjneju, se zbudil ob 4h spet jedel in spal do 6:20h. Ne vem kaj mu je in kako naj njemu (in sebi ) pomagam da se bo spet zbujal samo 1x . Tudi jaz sem na koncu dneva izmučena in grem spati ko on zaspi. vijolica2- naša se je do cca. 3 tedne nazaj zbujala tudi po 3x na noč (od 22h-7h) in itak spala čiz nemirno, se full oglašala,.. potem pa sem enkrat za probo ji dala prvič, ko se je zbudila namesto mleka čaj. To je bilo ob 1h in potem mi je spala do 5.30, takrat šele sem ji dala mleko, nato je spala še do 7h. Od takrat delam tako: prvič, ko se zbudi, dobi čajčka (spije ga čiz malo, včasih skoraj nič. Zgleda, da rabi samo, da jo dvignem in odložim ali pa se zbuja iz navade ), drugič ko se zbudi dobi mleko. Še vedno se zbuja 2x na noč, a čaj imam že pripravlen ob posteljici, mi ni potrebno se "prav zbudit", tako da vstanem praktično šele ob 5h. Pa še mirno spi, skoraj se ne oglaša, kar je res velika sprememba in tudi jaz sem končno malo naspana. Čez dan ne spi nič, mogoče 2x po pol urice, mi pa v zadnjem tednu zaspi že ob 20.30-21.00, prej je pred 22. skoraj nisva uspavala. Mogoče ti bo moj predlog pomagal, smo pa mi na AM, ti menda še dojiš, a ne? Jaz upam, da bo še vsaj do GH tako, saj smo vsi končno malo naspani in je potem tudi dnevno ne-spanje lažje prenašati. Aja, pa še to- Dobila sem občutek, da takrat, ko se je zbujala, sploh ni bila lačna, saj ji drugače sedaj čajček ne bi zdostoval. Pa še nemirna je bila, ko je jedla 3x na noč, sedaj pa je mirna. Baje se otroci zbujajo ponoči tudi iz navade. Jaz bom nadaljevala v tej smeri, pa bomo videli, koliko časa bo ok. trnuljčica - čestitke za obletnico! n€na - tudi naša je včeraj zvečer težje zaspala in bila zvečer precej nemirna. Je pa pri nas večerno uspavanje kar ok (trkam, trkam!). Najprej okrog 19.30-20.00 začnemo z večerno rutino: umivanje/ kopanje, čiščenje noska, hranjenje (flaša). Ko poje, ji dam niniko in dudico ter malce zazibljem, ko se umiri in začne zapirati učke, jo odložim v posteljico ter počakam ob njej, da zaspi. Vmes ali potem ugasnem še lučko ter sem še nekaj časa ob njej. Prej sem jo uspavala na rokah in jo zavito v dekico odložila v posteljico, sedaj prakticiram to, da sama zaspi v posteljci, je pa to čiz odvisno od dneva do dneva, včasih zaspi takoj, včasih tudi še pol ure gleda okoli. Pozdravček
|