Izabelina
|
IZVIRNO SPOROČILO: DCgirl_ Čebel''''ca, saj jaz tudi ne bi ničesar tvegala - sem dosti brala o tem in v primeru kakršnihkoli komplikacij, ti tega itak ne pustijo, če se pa med porodom zgodi te pa v bolnišnico odpeljejo, tako se ne igrajo glih s tem... če je pa nosečnica zdrava in otrok zdrav in je vse v redu, pa res nevem zakaj ne morjo pustit, da telo nardi svoje in dejansko omogoči otroku, da se rodi NARAVNO.. zame umetni poapdki, metanje po trebuhu, rezanje presredka (večinoma nepotrebno!!), vstavljanje nekih gelov za mehčanje, forsiranje poroda, ker se njim mudi... pač ni naravno... nimam nič proti, komur paše naj vzame kar hoče, tudi protibolečinska podpiram, če si jih kdo želi... gre pač zato, da nimaš možnosti, da si vzameš čas in počakaš da se proces odvije tako kot bi se brez posredovanja. Moje mnenje pač, ki ga nikomur ne vsiljujem... debatiramo pač :) pogledala sem film Orgasmic birth svetovno znane babice/doule Ine May Gaskin, ženske v filmu rodijo s pomočjo babice/doule, ženske, ki ji zaupajo, ne pa s petimi (ali celo več) različnimi ljudmi - če dlje traja pa še menjava izmene in vse te stvari, ki vsak po svoje najbolje vejo kaj je zate dobro in te žokajo vsakih pet minut... zmotile so me pač zgodbe porodnic, ki so vse enake, kot po tekočem traku... madoniš - tole je tema o kateri bi lahko še in še razpravljala... vabim sined, da malo predstavi iz prve roke kako to zgleda pri njih. no sej ni toook grozno... js sm rodila v kranju, brez kakršne koli protebolečinske, brez enega samega gin. pregleda, niso mi rezali presredka (sm se pa na pouno strgala, kar je po mojem mnenju dosti slabše, kot par ravnih šivov ob prerezu), nihče se mi ni nikamor metal, osebje se ni menjalo (je pa res, da sm rodila v pou ure) in na splošno je vse potekalo popolnoma naravno in spontano... tako, da ni vse tako črno kot se lahko prebere marsikje... sisi kako je?