|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
13.4.2012 14:44:21   
abubabu

IZVIRNO SPOROČILO: miška26

abubabu hvala, ja sej sladkor meni nebo prav pokazalo,
ker nisem bila tešča. Toxa me najbolj zanima:)

Pa si imela napotnico za sladkor tudi? Ker povsod ne nardijo testa. Men je sestra posebej rekla, da naj bom tešča.

Današnji dan živimo le danes zato uživajmo v njem :)

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 901
13.4.2012 14:50:59   
krogec
olimia - ti greš na BHR? kako si se odločila za ta pregled? so ti ga svetovali ali po lastni odločitvi? ali so ti dali na izbiro oz. si sama izbirala med BHR in AC? me zanima, ker bom ob PDP stara 37 in bi mi ena od teh preiskav pripadala, pa o BHR bolj malo vem, več o AC.. me tudi zanima, če ti pri BHR povejo spol otroka (to mene ful firbca, ker sem tudi prej obakrat vprašala že na NS, pa še vedno kasneje, ko je bilo mogoče)

¤ ¤ ¤

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 902
13.4.2012 15:30:20   
krogec
tole sem našla na netu - mogoče kateri pride prav http://babybook.si/izbrano/izvajalci-pregleda-nuhalne-svetline-v-sloveniji.html.. pa lep vikenduser posted image

¤ ¤ ¤

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 903
13.4.2012 16:23:02   
olimia
meni pripada BHR ali AC, ker imam prvo hči z DS. Po eni UPN v drugi nosečnosti, ki sem jo imela v 21. tednu, so mi v tretji nosečnosti svetovali BHR, če bi bilo slučajno kaj narobe (BHR je prej in je prekinitev lažja, manj boleča, ker ploda še ne čutiš ipd.). Ampak sem potem delala še AC, ker so mi na BHR vzeli premalo tkiva... dolga zgodba.
V glavnem sedaj sem oklevala, katero preiskavo izbrati, pa sem se po nasvetu Pušenjaka (ki mi je tudi delal AC) odločila, da grem ponovno na BHR. Menda se to res zelo poredko zgodi, da vzamejo premalo tkiva.
Ja, spol ti povedo tudi na BHR, ker je to itak kromnosomska analiza, ni pa pri BHR možen F.I.S.H. test, to delajo pa samo pri AC in je samoplačniški (cca. 250 eur).
V glavnem jaz grem na BHR, dela se mislim, da med 11. in 14. tednom, podobno kot nuhalna (jaz bom 11+6, ko sem naročena). Upam, da bo uspela in da bom po enem tednu, kolikor mi pripada bolniške, ok. Predvsem pa, da čimprej dobim dobre rezultate

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 904
13.4.2012 17:04:25   
miška26
abubabu ja meni da vedno vse kar lahko za pregledat,
je pa to, da sem iz Kranja gin. imam pa v MB,pa ni varjante
da pridem tešča tja, pa še popoldan sem bila, moreš pa bit.
Tko da ne bo sladkor čisto realen, ostalo pa naj bi bilo.

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 905
13.4.2012 17:31:06   
DCgirl_
ojla! Punce, daleč od tega, da kritiziram karkoli, ker nimam nobenih izkušenj zaenkrat... reagiram samo na to kar sem slišala in prebrala (porodne zgodbe na ringaraja in med.over.net)... pač želim si mirnega poroda, čimbolj sproščenega, tudi jaz vem da bo šlo, saj smo za to ustvarjene... bi pa rada da se posluša moje želje - seveda dokler z njimi ne škodim sebi ali otroku - ker sem jaz tista, ki bo rodila... seveda strokovnjaki niso zastonj strokovnjaki, samo v primerjavi recimo z avstrijo, kot pravi sined, se pomoje premalo posvečajo nosečnici, vse je preveč rutinsko, in porod, namesto, da bi bil naravna pozitivna izkušnja (seveda spet v primeru, da ne pričakujemo zapletov iz kakršnihkoli razlogov) je postal kirurški poseg.  Vsak ima pravico do svojega mnenja, čestitam vsem, ki ste bile zadovoljne in verjamem da je veliko sposobnih, prijaznih in dobrih strokovnjakov, vendar mene zelo skrbi ta loterija - kakor naletiš..?! marsikatera ženska ima od poroda samo bolečo travmatično izkušnjo, jaz pa želim da bi vsaka imela pozitivno - ne glede na bolečino, saj vsi vemo, da boli... je pa lepo, če te spodbujajo, če lahko ljudem zaupaš, če so prijazni in še in še... Zmotilo me je tudi recimo, da ne smeš pit in jest, sploh recimo če se nekaj časa matraš, pa pismu če je človk žejen je menda z razlogom!

No ne bom več morila, vsaka zase ve kako in kaj. Grem malo pred tv. Lepo se imejte

Sisi super novička!!!

Lp

< Sporočilo je popravil DCgirl_ -- 13.4.2012 17:33:58 >

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 906
13.4.2012 18:04:07   
Čebel’ca
Piti in jesti ne smeš tudi, ker lahko pride do CR in takrat je fino, da si na tešče. baje, da zaradi narkoze. nisem pa ziher.

(odgovor članu DCgirl_)
Neposredna povezava do sporočila: 907
13.4.2012 18:09:40   
DCgirl_
čudno da je pred več deset_ leti sploh kdo normalno vn pršou... :)in še nazaj seveda, ko še niso bili tako razsvetljeni kot so zdej :D mal heca, ampak tko.. morm rečt da mi je všeč tale Marsden Wagner in njegova knjiga o porodnem načrtu, ma par dobrih...

< Sporočilo je popravil DCgirl_ -- 13.4.2012 18:14:56 >

(odgovor članu Čebel’ca)
Neposredna povezava do sporočila: 908
13.4.2012 19:06:49   
miška26
DCgirl jest mislim, da je prav da se vsaka odloči rodit,
kakor hoče, če je več možnosti, zato je čisto prav, da imaš
željo tako rodit in se za to odločiš.
Sem pa slišala, da se da v porodnišnici tudi "naročit" določeno
babico, če bi rada ob njej rodila.
Mene je samo malo bolečine strah, ker ne vem kako to zgleda,
pa malo me je strah če se kaj zaplete, zato si nebi upala rodit nekje
stran od bolnice, je pa gotovo to lepo. Sem rajši na ziher, če se da:)
Na koncu pa kje v avtu rodiš, ko tko naneseuser posted image

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 909
13.4.2012 20:35:28   
krogec
olimia - vsa čast za pogum user posted image , meni bi se živci skravžlali, če bi imela tako izkušnjo!!!po tem kar si napisala, se mi zdi ravno zaradi tega, ker je BHR prej, bolje izbrati to preiskavo kot pa AC, če je rezultat praktično enakovreden.. bom itak mojo G vprašala, ko bom enkrat dočakala 1. pregled - čeprav me zdaj malo skrbi, če je BHR že od 11t naprej, jaz bom pa 1. pregled imela v 10t.. koliko prej se je običajno sploh treba naročit? zanima me za LJ

¤ ¤ ¤

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 910
14.4.2012 7:22:44   
orhidelija
http://www.kupujmo.si/ponudba/naprava-angelsounds/709?utm_source=KupiMe+Slovenija&utm_campaign=921afbd5db-DailyOffer&utm_medium=email

Angelsound v akciji, če ga še katera nima

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 911
14.4.2012 10:11:36   
Čebel’ca
glede angelsounda se ga full splača kupit preko ebaya, ker pri nas tako grdo nabijejo cene.

jaz občutujem vse, ki se odločijo za popolnoma naravni porod. jaz se zavestno ne bi nikoli. jaz ne maram bolečine, niti porodne. če bi rodila naravno in ne s CR bi ziher imela vse kar se, da proti bolečinskega. mogoče sem jaz čudna ampak jaz ne vidim smisla v bolečini. otorka imam ravno tako rada se mi zdi, da ga zaradi bolečine nimaš še rajši???
včasih so res rojevale brez vsega, ampak mislim, da svojih porodov takrat ženske ne bi opisovale kot orgazmične. naravno so rojevale, ker ni biol druge alternative.
je pa res, da ko mene boli glava kar hitro vzamem tablet, ker res ne vidim nikakršnega smisla v bolečinah, če se da biti brez.
mogoče sem s te strani res full občutljiva ampak to res ni zame. tko, da tiste, ki se zavestno odločite biti brez protibolečinskih svaka vam čast. pri meni je to no go.
najbrž bi rodila brez protibolečinskih samo v primeru, da bi me porod presenetil in da bi se res dogajalo prehitro.

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 912
14.4.2012 13:23:09   
sisi77
Punce hvala za lepe želje. Izcedka nimam več. Mogoče še čisto malo rjavega vendar to je itak stara kri. Zaenkrat sem ok. Slabosti so še vedno prisotn pa tudi prsi so boleče na dotik.

Anej 21.12.2009 - največja ljubezen mamice in atija!

(odgovor članu Čebel’ca)
Neposredna povezava do sporočila: 913
14.4.2012 13:29:48   
sisi77
Vidim da se pogovarjate glede poroda. Žal nisem vsega brala vendar lahko povem svoje mnenje.
Jaz sem rodila svojega prvega otroka v 36t tako da so mi sprožili porod z tabletkami. čez par ur sem začela močno res močno krvaveti. So se pripravljali že na CR vendar vseeno odločili za naravni porod. Sem iz Ptuja rodila sem pa v LJ ker sem tam tudi ležala. V tisti paniki sem samo klicala mojega da naj pride. V porodni so mi dali on smejalni plin ki sem si ga lahko dozirala sama pa še nekaj proti bolećinam. sploh me ni nišče vprašal če sprejmem ali ne in se mi je zdelo tudi prav tako. Mene je rešilo to da sem zdravnikom 100% zaupala in se ravnala po njihovih navodilih kolikor je pač šlo. Pred porodom nisem razmišljala o kaki epiduralni ali kaj podobnega tudi nekih pomirjeval nisem pričakovala vendar vam povem imam visok prag bolečine samo tisti plin mi je ful pomagal res. vsaka naj zaupa prvo sebi potem pa stroki in bo vse ok.

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 914
14.4.2012 13:38:48   
nincek5
zdravo...

E, kaj me zanima... Kako vam kaj hormoni nagajajo? Jaz sem danes ze cel dan jokica. Dobesedno. Karkoli vidim, preberem,... , jokam kot dež. V bistvu brez razloga... Upam, da bo kmalu boljse ker je ze prav smešno. Sta prišla tašča in tast na obisk (drugače živita cca 600 km stran) in jaz... jokam:S

lp, n

Letos pa že vem, kaj dobim za rojstni dan:).

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 915
14.4.2012 13:46:05   
DCgirl_
No, kako smo si različni... :) Jaz se izogibam tabletam na vsakem koraku, ker nerada vnašam kemijo v svoje telo, pa tudi pri porodu si ne želim bit cela zadrogirana, pa tut otrok pride mal woozy ven, konec koncev si še vedno delita marsikaj dokler se popkovina ne prereže... 

(odgovor članu Čebel’ca)
Neposredna povezava do sporočila: 916
14.4.2012 13:53:28   
sisi77
Jaz zelo redko vzamem tableto res. Tudi ko sem ful bolana probam pregurat z domačimi pripravki. Samo pri porodu je bilo pa drugače. Bolelo je itak, imela sem samo umetne popadke strah me je bilo za pikeca in res nisem niti s kančkom trenutka pomislila da bi delala kaj po svoje.

(odgovor članu DCgirl_)
Neposredna povezava do sporočila: 917
14.4.2012 13:54:42   
sisi77
Nič šibam moj šiht se zaključuje. Bla je itak tuga ampak je minilo. baj baj. lep vidkend. BTW pri nas dežuje in ni drugo kot za spat.user posted image

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 918
14.4.2012 15:29:35   
ValyMa
Ojla!!!!Kako ste se pa samo razpisale!Ni mi vsak dan za hodit na forum,pa še polno drugih stvari imam.Potem pa,ko si končno vzamem nekaj časa,pa vidim kako ste se razpisale,da vas najprej tako dolgo berem.Odštevam dneve do pregleda in da končno naredim ta test za tokso.Pa sama bom več ali manj do petka,če odštejem svojega 17.letnega sina,ki je več ali manj odsoten.Moj dragi pa se bo cel teden igral vojaka.

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 919
14.4.2012 15:52:27   
abubabu
ValyMa kolk dobro, da imaš 17 letnika doma. Ga lahko za varuško ponucaš user posted image

Jaz sem prvič rodila brez vsega, čisto naravno. Pa nisem skomplicirana glede bolečine, sam me je tolk bolelo, da sem rekla, da naslednjič definitivno podpišem za epiduralno user posted image No zdaj je naslednjič pa ne vem kak se bom odločila. Res malo pozabiš.

Se pa strinjam s puncami, ki pravijo, da se držite navodil.
No razen, če vam predlagajo res kaj takega, da je popolnoma skregano z vašo logiko.

Pa čim manj se zdaj obremenjujte s tem. Na koncu bomo itak vse pestovale male, dišeče, zdrave štručke user posted image

(odgovor članu ValyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 920
14.4.2012 20:30:50   
zabica81
Punce res ste pridne, komaj vas uspem prebrati.

A kr o porodu se že pogovarjamo. Jaz sem prvič rodila v Lj. Sem bila zelo zadovoljna. Ko sem prišla v porodno sem takoj babici rekla, da imam ful nizek prag bolečine in da bi prosila če lahko kaj dobim. Sem dobila masko in potem enkrat vmes še nekaj malega v žilo. Moram pa povedati, da je moj sine imel ob rojstvu 4670g. Pa nisem bila nič rezana. Dobila sem samo 3 notranje lepotne šive (tako je rekel dr). Tak da punce POGUMNO. Sem pa prebrala knjigo Modorst rojevanja Ina May Gaskin in zelo priporočam!

Drugače pa po novem spiva skupaj s tamalim čez dan. Jao kako sem utrujena. Pa občasne slabosti so tudi prisotneuser posted image Včasih se sprašujem, če bi bilo kaj boljše če bi šla bruhati. Sam mi je samo slabo, mi ne sili na bruhanje.

Uživajte vikend jaz grem počasi v posteljo. Nočko

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 921
14.4.2012 20:49:50   
Bučkis
abubabu, hvala za spodbudo, tebi tudi carobella

sisi77, ful lepa novica!

DCgirl, te čisto razumem, kaj pišeš. So pa bili in bodo tako šolski primeri, kako osebje posluša porodničine želje in se vse lepo izteče, kolikor pač dopusti mati narava, kot tisti manj lepi, ki se je žal zgodil tudi meni. Verjamem, da je lahko vse optimalno glede na razmere in sem enostavno imela smolo z zdravnikom, z njegovim odnosom IN strokovnostjo, ker me je po hudi nesramnosti (drugi ga zagovarjajo, da tak pač je - bi mi bilo konc koncev vseeno, če bi bil vsaj 5% dr. Housa po strokovnosti, če mu je že vedenjski vzornik, ampak žal ni tko, da tist dohtar k je nesramn, je pa dobr - bullshit! včas je nesramen sam nesramen) še strokovno zaj... (slabo zašil, notranja krvavitev, ponovno zasral, 2x me zato post festum odpirali.. sem pač ena od unih s slabo izkušnjo) V jezi sem pomislila celo na kakšen postopek, sam kaj ko so zaščiteni za pop.. in ni se mi dalo energije izgubljat. Vem pa, da zato tega poroda ne bom prepustila naključju, beri: naključnemu zdravniku, pa če vržem ne vem kok keša. Ampak punce, to je bila res smola, večina kolegic je imela super porode. Sam sej veste, če te kača pič, se pa zvite vrvi bojiš..

kar se "nehranjenja" med porodom tiče, mislm da je res to za primer, če pride do CR, čeprav jaz sem ga imela v epiduralni, tko da.. tko za just in case, ane, ampak jaz sem bila po eni noči in dopoldnevu tako izčrpana, da sem svojega prosila, naj mi daje grižljaje frutabele, ker sem se že tresla od lakote..pa je še trajal do večera..tud če bi me kdo vidu, bi mu rekla, da prevzemam tveganje, da ne morem več. ne vem, kje bi bil tle kompromis za nardit, nekak res ni naravno, da ne moreš nič pojest in popit, ti pa kot sahara in z zadnjimi atomi energije...

Čebel'ca, ti pošljem zasebno sporočilo, če mi rata. Bi blo hecn, da je ista G. Ne bi, da me kdo prepozna, vsaj ne še :) Faca tvoja stara mama :) Sej veš, včasih pomislim, če je medicina pri enih stvareh v biti napredovala..tlele mam dve sosedi okol 60, tud obe 2x carske, nobenih problemov pri op, evo 40 let kasneje pa se zgodi.. Tud jaz sm šla kr mal s strahom k G, kaj bo rekla, k en mejhn otrok, k ga je polomu.. pol sm pa še prjavla, da sm ponesreč noseča.. ma me ni kregalauser posted image

nincek5, ja, tud men gre za vsako figo na jok, vse se mi zdi tok ganljivo, še reklama za pralni prašek user posted image

Men ni tolk slabo kot v prvi nosečnostiuser posted image , mam pa probleme s prebavnimi organiuser posted image , od želodca pa do izhodauser posted image sej sploh ni smešn, ful me matra, pa niti ne vem, če je povezan z nosečnostjo, boli me želodec, zvijajo krči, ropota in cvili ful glasno, tišči, dons enkrat sem se čist tresla in švicala, kar bedno. vse, kar pojem, mi nekak razdraži cel prebavni trakt..user posted image pa kaj to lohk hormoni tako štalo nardijo prebavi? mogoče je naključje. zdej sam polento jem neki dni pa da vidmo:)

vsem lepe sanje

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 922
14.4.2012 22:05:02   
xoxox
Sisi77 me veseli, da je vse ok. Čuvaj se. Čimveč počivaj in se pusti razvajat. 

Uffff... vidim, da ste vse že bolj ali manj izkušene glede poroda. Jaz do sedaj nisem slišala niti ene pozitivne zgodbe (od prijateljic, znank, ki so pred kratkim rodile). Sicer nobena ni imela kakšnih pripomb čez osebje ampak samo težek porod. Od raztrganin, krvavitev in vsega drugega možnega. Sicer sem rekla, da si tega ne bom k srcu jemala. Vsak porod je poseben zato se ne smem primerjati z drugimi. In glede na to, da nimam predhodnih izkušenj se bom poskusila prepustiti osebju. Ne vem, če bo bolelo zato ne nameravam v naprej odklanjati sredstev proti bolečinam, čeprav se tablet proti bolečinam raje izogibam. Planiram se pa vsaj psihično dobro pripraviti na porod, saj nas pomojem naš strah največkrat ovira in tako preprečuje, da vse poteka kot mora. Bomo videli. Bom si tokrat pridobila izkušnje, da bom vedela kako ravnati pri naslednjem porodu. user posted image  Je pa fino prebirat vaše izkušnje, da človek vsaj ve kaj lahko pričakuje. 

Slabosti. Meni je sicer malo manj slabo, razen, če sem lačna. Včasih pa mi rata slabo kar tako. Fino je samo, da mi ni več vsak dan brez izjeme slabo. Čeprav mi je danes med vožnjo ratalo slabo. Sem hitro zavila pred najbližjo trgovino in si kupila nekaj za jest. Dokler hrana ni prišla do želodca se mi je dvigovalo, potem je bilo pa ok.

Samo še 11 dni imam do NS. Me že kar malo stiska. 

Eno vprašanje. Kako je z barvanjem las v nosečnosti? Baje, da prve 3 mesece ni priporočljivo, ker ni dokazov če barvanje kako vpliva na plod. Jaz imam že tak narastek, da se mi meša. Pa sem v dilemi ali se pobarvat ali ne. 

...An Angel in the book of life wrote down my baby's birth... And whispered as she closed the book: "Too beautiful for earth..." ...

(odgovor članu Bučkis)
Neposredna povezava do sporočila: 923
14.4.2012 22:38:41   
miška26
sisi vidiš da bo vse ok.

Jest rada slišim vsako zgodbo, lepo in malo manj lepo,vsej
da veš, kaj vse se ti lahko zgodi. Najbolj mi je šlo na živce,
ko sem se 4 leta valjala po raznih bolnicah, pa so mi vedno
rekli sej bo,sej bo, nihče pa kaj vse je lahko. Povejte mi vse
varjante od najslabše do najboljše, da kaj vem o tem,pa
kaj vse lahko pričakujem.
Jest sem čustveno tud nestabilna na trenutke, smeh-jokuser posted image

Še spovem se, danes me je ena tko razjezila! Sem rekla da če imaš
nosečniško sladkorno se je dobro držat dijete, pa navodil zdravnika
ker lahko to škoduje tud otročku, pa je rekla, ja eni ko so noseči mislijo
da so bolani! Kao zato, ker se merkajo pri prehrani. Pa ve da jest ne jem
suhih salam zdej, pa kave ne pijem... in je to tud name letelouser posted image
Jest že celo življenje delam na zdravem načinu življenja in bi ga tud svoji user posted image
rada zagotovila...
Megla sem se vam spihat, kar me tok to jezi.user posted image
Hvala da poslušate

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 924
15.4.2012 7:37:06   
abubabu
Jutro!

Joj mene tudi dajejo prebavne motnje. Ponoči me je tak hudo zvijalo. Danes tudi ni dosti boljše. Mi pa zgleda včerajšnje kosilo ni pasalo. Sem mal poguglala, če lahko vzameš probiotike med user posted image in sem potem vzela enega.

miška26 pa ima ta kolegica otroke? Ker velikokrat o nosečnosti in vzgoji pametujejo tisti, ki nimajo otrok ali pa kakšne stare bakice, ki so že pozabile ali pa so pri njih bile čisto drugačne smernice.
Drugače pa mene tako tudi user posted image

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 925
Stran:   <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  35 36 [37] 38 39   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......