|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
11.4.2012 22:02:30   
miška26
Uf sem vas komaj prebrala, ste bile pa pridneuser posted image
No pa imam končno po 4. pregledu, nekaj pametnega za povedatuser posted image
Dobila materinsko, dala veliko krvi za vse živo in urin, imam slikco na kateri je
user posted image velik 24,4 mm in točno tak naj bi bil,zdaj je 9t 1d,
datum poroda pa je spet tisti prvotni 13.11., kot more bit po izračunih, tko da
sem si prav oddahnila, po vse se že kar dobro vidiuser posted image
Sem pa ful utrujena od celega dneva, tko da še mali pice pojem, pol pa
v posteljo.
Pa lep pozdrav vsem novimuser posted image

(odgovor članu lorella224)
Neposredna povezava do sporočila: 826
11.4.2012 22:04:59   
miška26
Aja tale naša državava je pa itak tko v .........
Pa ful spodbujajo nataliteto s tem ukrepi....
Brez veze komentirat, ni vredno,res....
user posted image

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 827
11.4.2012 22:44:22   
DCgirl_
miška26 - čestitke za lepe novice!!! :) sined, kako ti zavidam da v avstriji te stvari delaš!! jaz sem si tako želela poroda v porodni hiši v feldbachu, pa žal finančno ne bo šlo skozi - zdaj ko več zavarovalnica ne plača... sem čiso žalostna, računam da se bo dalo v Postojni zmenit za približno naraven porod, samo so tako vsiljivi s temi svojimi postopki da groza!! kakorkoli, čestitke in lepo nosečnost ti želim!

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 828
11.4.2012 23:24:01   
caryn
No pa se po dolgem času spet javljam (vas pa seveda redno berem, samo pisat se mi ne da user posted image ). Za mano je 2. pregled. Vse ok. Pikica lepo raste. PDP je premaknjen na 05.11., bo pa čisto natančno določen na NS, ki jo imam 24.4., naslednji pregled pa 4 tedne po nuhalni.

Glede slabosti - zdaj vem kaj sploh to pomeni, ker mi je bilo v prvi nosečnosti vse prihranjeno, tako da sočustvujem z vsemi sotrpinkami.

Imam pa eno vprašanje za tiste, ki že imajo doma navihančke - a se trebšček v drugi nosečnosti prej pozna? Meni se že kar lepo pozna in sem kar malo v šoku - v prvi nosečnosti se mi ni poznalo do 16. tedna nič, zdaj pa v 10 tednu komaj še spravim gor hlače.user posted image

Drugače sva že povedala veselo novico najbližjim, tako da so vsi veseli user posted image .

Čestitke vsem novim in vsem za opravljene preglede.

Državo bom komentirala samo toliko, da vas spomnim, da so le-ti ki so sedaj na oblasti, izglasovali brezplačni vrtec za 2. otroka v prejšnjem mandatu, sedaj pa vse kontra. Ja, lahko je bit pameten, ko denar je, ko ga pa ni, se pa najprej ''useka'' po tistih najšibkejših - socialno ogroženih, otrocih in najbolj žalostno - po še nerojenih otrocih. Za bruhat, ni drugega.

Pridno tipkajte punce, saj vas je res zanimivo brat user posted image

(odgovor članu DCgirl_)
Neposredna povezava do sporočila: 829
12.4.2012 7:19:38   
sisi77
ojla. tudi jaz imam novičke. včeraj sem bila na pregledu in zagledala user posted image . Naslednji pregled imam 11.5. za nuhalno pa se bom danes naročila. jo imam na napotnico.
za nazaj nisem nič brala bom poskušala danes v službi če mi bo zneslo. danes delam od 8 do 19 in ne vem če bom vzdržala.

Anej 21.12.2009 - največja ljubezen mamice in atija!

(odgovor članu caryn)
Neposredna povezava do sporočila: 830
12.4.2012 7:49:56   
abubabu
Jutro!

Dc-girl saj ti pripada starševski dodatek, če si še šptudentka ali brezposelna. Je okrog 200€ ampak zelo prav pride.
Ostalo glede teh ukrepov pa jaz tudi ne bi komentirala, mi je že itak od user posted image slabo, ko pa slišim kaj o tem mi je še bolj user posted image

Sined
dobrodošla! Daj, ko boš imela čas prosim mal napiši kako je v Avstriji glede porodnišk, otr. dodatkov, plačil vrtcev itd. Sem slišala, da naj bi bilo bolje kot pri nas, samo ne poznam nobenega, ki bi iz prve roke to povedal user posted image

Čestitke vsem za dobro opravljene preglede! Saj sem rekla, da nobene več ne brišem iz seznama user posted image

caryn ja v drugo se menda res prej pozna, ker je že vse bolj raztegjeno. Pa trebuščki znajo bit tud večji.
No meni se še ne pozna kaj. Se mi prvič tud res dolgo ni. Trebuh imam pa itak že nasploh, če mal zraste, noben ne ve, da je od user posted image user posted image user posted image

Današnji dan živimo le danes zato uživajmo v njem :)

(odgovor članu sisi77)
Neposredna povezava do sporočila: 831
12.4.2012 8:49:55   
Čebel’ca
DCgirl_
jaz pa si ne bi upala roditi v kaki porodni hiši. OK, če prod res poteka kot je treba ni panike. ampak kaj pa, če gre kaj narobe? kaj, če otrok začne doživljat stisko in je edina rešitev za otroka hitri porod, oz. CR?

pri meni je bilo skozi celo nosečnost vse vredu, pa sem čisto nakoncu pokasirala preeklampsijo (37-38t) pri polnih 38t so se odločili, da je moj pritisk previsok in da ogroža mene in otroka zato so mi sprožili porod. ker se porod ni začel naravno je bilo tudi odpiranje full počasno, ko so ugotovili, da se je mala preveč umirila, da je utrip začel padati so mi prinesli samo še papirje, da podpišem za CR. itak sem podpisala brez razmišljanja in sem vesela, da so mi naredili CR, ker danes sva obe zdravi in uživava življenje. se mi zdi, da včasih predolgo čakajo s CR in naredijo kar dosti škode.
verjamem, da je naravni porod lepa izkušnja ampak ne za ceno zdravja mojega otroka.

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 832
12.4.2012 9:01:42   
lorella224
user posted image Se javljam se jaz! Prezivela prvi pregled in to uspesno. Sem bila tako v soku, da se govort nisem mogla user posted image .
Ugotovila mi je, da sem sele v slabem 6 tednu (po izracunih po M bi morala biti v 9.) in obstaja mala pikica,ki ji bije srcek user posted image in je velika prb.3 mm user posted image . Tako da se mi je tudi PDP prestavil na 7.12., ampak jaz bi se vedno raje ostala pri vas, se pocutim bolj novembrka user posted image . Bom si sla pa kupit folno k., ker je se nisem zacela jemat...pa sploh ne vem kaj naj kupim, svetovala mi je Femibion - jemlje katera?

Tako sem veselaa user posted image Komaj cakam naslednji pregled user posted image

Aha,še za seznamček: 30 L, PDP 7.12., 1 user posted image , 0 user posted image

Drzte se!user posted image

(odgovor članu Čebel’ca)
Neposredna povezava do sporočila: 833
12.4.2012 9:13:36   
sontschica
Pozdravljene user posted image

joj kakšne klepetulje ste, vas sploh ne uspem sledit oz. berem še, za pisat mi pa včasih manjka časa včasih pa tudi volje.
Vidim, da se je pridružlo veliko novih. Vse prisrčno dobordošle user posted image user posted image
Vsem user posted image user posted image user posted image  za uspešno opravljene preglede in ubogajte abubabu, da nobene več ne zbriše s seznama.user posted image

Moje slabosti se še pojavljajo, vendar vse redkeje, kar je res superuser posted image user posted image  sem pa vsak dan zelo zelo utrujena in zaspana, danes pa sploh, ko se je mala ponoči zbudila in dve uri in pol ni mogla nazaj zaspat. boga revicauser posted image  jaz sem pa danes ko en zombi, pa saj bo boljšeuser posted image

Grem zdej počasi delat, pa se javim še kaj.user posted image

(odgovor članu lorella224)
Neposredna povezava do sporočila: 834
12.4.2012 10:16:42   
rakica82
ojla,

Čestitke vsem za uspešne preglede, kje je še moj, še cel mesec. Mi je res prov zoprno, da sem tako pozno naročena na prvi pregleduser posted image

nincek dobro napisano, če ne zameriš sem jst tole malo podelila okrog.

Se pa strinjam, lahko je srat ko je polna rit vsega, pa se je že takrat vedelo, da bo kriza. Samo naši politiki itak ne razmišljajo user posted image

Sva z mojim včeraj ugotovila, da si pod takimi pogoji ne bova mogla privoščit treh otrok, čeprav si jih res želiva. Sem bla prov slabe volje res. Pri nama z eno plačo, me še za to malo pikico v trebuščku hudo skrbi. Ampak ko vidim mojega kako je vesel, pa že zdej boža trebušček in ga ljubčka, naj grejo vsi skupaj v user posted image , mi se bomo imeli radi in bomo že kako.

Kar se trebuha v drugi nosečnosti tiče, pri meni je zaloga še od prve, tako da bo še trajalo, da se bo dejansko videl pravi buši. Pa tudi v prvi nosečnosti sem imela dokaj majhen trebuh, bomo videli kako bo zdej.

ti si najlepša pesem življenja mojega...

(odgovor članu sontschica)
Neposredna povezava do sporočila: 835
12.4.2012 10:17:52   
miška26
oj.
Jest tudi razmišljam, kaj bi naredila s porodniško, sem brezposelna in
naj bi mi pripadalo 179 eurov na mesec, dodatka pa na celotni dohodek
vseh člano, to bo pa gotovo 0. Tko da morem zračunat, zdej ko bodo
nižali porodniške, če se mi splača za 4 mes. zaposlit pa da dobim pol
kaj več.

(odgovor članu sontschica)
Neposredna povezava do sporočila: 836
12.4.2012 10:19:42   
fizolck
Absolutno dobiš več, ker se ti štejejo potem te 4 plače v povprečje.

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 837
12.4.2012 10:33:30   
olimia
abuabu- pozna sem, ker ima mali vodene koze... komaj sem začela delat, sem že na bolniški
Ja, sem bila zadovoljna, z obema, ki sta mi preiskavo delali. Obe sta lpo pokazali vse, tudi spol sta uganili, čeprav nobena ni naglas rekla, ampak saj sem viela po mimiki obraza in tako med vrsticami.
imam tudi kar lepo število prekrasnih slikic iz nuhalne - upam, da so še vedno tako radodarni

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 838
12.4.2012 10:37:39   
olimia
pandka, jaz sem imela pri omenjeni Gginekologinji AC prvič
Zelo prijazna je bila, mi je tudi naredila podroben UZ pred preiskavo in mi vse pokazala pri otročku, še slikco sem dobila, ki jo na AC ne dajejo... sem bila zadovoljna z njo

(odgovor članu pandka)
Neposredna povezava do sporočila: 839
12.4.2012 10:50:05   
olimia
punce - ampak a je to z nižjo porodniško sprejeto al ne. Ker sem zasledila, da naj bi se ta zadeva, če bo sprejeta, začela s 1.1.2013, kar je za nas dobro. Je pa tudi res, da zadnji teden še nisem spremljala novic, poročil ipd. in ne vem, kako daleč so. Včeraj je na 24 ur pisalo le toliko, da tega predloga zaenkrat še niso sprejeli.
Katera kaj več ve?

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 840
12.4.2012 10:59:25   
fizolck
Upam! Za vrtec začne veljati 1.7.2012, sprejmejo pa danes. http://bit.ly/HJV4XS

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 841
12.4.2012 11:11:56   
Anonimen
oj olimia - kje si to vidla, da bi začelo za porodniško veljati šele 1.1.2013? ker jaz sem do sedaj zasledila samo, da hočejo vse uveljavit že 1.7.2012, vključno z omejitvami za pomoč pri rojstvu otroka, dodatkom za veliko družino, otroškimi dodatki in odpravo brezplačnega vrtca za drugega otroka (že kalkuliram, kako pregurat počitnice, ker jeseni bo ta velika tako že v šoli in bom zaenkrat tako imela samo ta malega v vrtcu.. navzkriž mi gre za en mesec user posted image ), rečeno je bilo, da v obstoječe odločbe ne bi posegali, za nove odločbe po 1.7. pa bi že veljalo, kar pomeni da tudi za nas..user posted image  zaenkrat ni sicer še nič zapečateno, ker še niti v Državnem zboru ni - danes bo vlada ta predlog dala naprej in bi verjetno že drugi teden šel v obravnavo - zato pa sindikati tako pritiskajo in napovedujejo stavko.. moje mnenje je in podpiram vsa sredstva, da se ti ukrepi preprečijo!!!! ker take arogance kot jo ta vlada kaže, pa še ni bilo user posted image

tako da punce - poiščite vse možne variante (ne)zaposlitev, da si zvišate nadomestilo za tistih 12 mesecev, ko smo (zaenkrat še) lahko doma..

lorella - glede femibiona - ginekologi pač nekaj svetujejo, ampak neke blazne razlike med tabletami verjetno ne more bit, je pa res, da ženske različno prenašajo različne pripravke, za elevit npr. ene pravijo, da jim povzroča slabosti in zaprtje, meni pa je super! čeprav v prejšnji nosečnosti sem jedla fidivit mami in mi je bilo tudi ok..

(odgovor članu olimia)
  Neposredna povezava do sporočila: 842
12.4.2012 11:13:24   
olimia

IZVIRNO SPOROČILO: fizolck

Upam! Za vrtec začne veljati 1.7.2012, sprejmejo pa danes. http://bit.ly/HJV4XS

ja, ampak tudi o tem bodo odločali danes, če se ne motim...
upam, da bo čim manj tistih predlogov sprejetih. Tudi ta z vrtcem nas pošteno lovi, ker bomo imeli 2014 3 v vrtcu.
Mislim, da bodo s temi zadevami spet močno znižali našo nataliteto. Verjamem, da se bo manj mamic odločalo za otroke, saj bodo finance prevelike, če gledamo, da je z otroci močno pogojeno tudi stanovanje in avto.

(odgovor članu fizolck)
Neposredna povezava do sporočila: 843
12.4.2012 11:15:52   
olimia
anonimna - v žurnalu je pisalo, bom pa pogledala, če ga imam še doma, pa bom prepisala...

(odgovor članu olimia)
Neposredna povezava do sporočila: 844
12.4.2012 11:18:59   
pandka
olimia hvala za informacijo, sem prav vesela pohvale o njej, ker jo po forumih po večini grajajo, da je hladna in, da malo pove. Sem že bila v strahu, da mogoče niti slikice ne dobim, sem se bala, da bi bila slabše obravnavana, ker grem na napotnico in ne samoplačniško. Upam, da bo vse ok, danes 14 dni imam NS, komaj čakam, da damo še to skoz, da so potem malo oddahnem.

Mene tudi že živcirajo vsi politiki, jaz delam tudi v ju-nižanje plač, pa še na bolniški sem-nižanje bolniških nadomestil, potem še nižanje nadomestila za nego in varstvo otroka (saj niso več normalni), mogoče bo ostalo, kaj za plenice. Dobro, da imamo vso opremo in oblačila od prvega.

(odgovor članu fizolck)
Neposredna povezava do sporočila: 845
12.4.2012 11:52:27   
xoxox
Hej hej,

Madona ste načvekale. Bom imela res veliko dela, da vse za nazaj preberem. user posted image  Čestitke vsem za uspešne preglede. Kar nadaljujte s takim tempom. user posted image  

Meni je vse manj slabo. Kar še ne pomeni, da mi ni več sploh slabo ampak vsaj ni več dni, ko sem lahko samo vegetirala na kavču. Apetit je še zmeraj bolj tako tako. Sedaj so mi poleg kruha, sadja in zelenjave zadišale še ribe. No vsaj nekaj. 

lorella224 jaz jem femibion. Je pušenjak napisal, da edino femibion vsebuje tudi metafolin, ki naj bi omogočal našemu telesu, da sprejme to folno kislino (ali nekaj podobnega). Evo tukaj si lahko prebereš enega izmed njegovih odgovorov. Jaz bom sicer sedaj začela z jemanjem elevita saj po 9 tednu naj ne bi bilo več potrebno jemanje folne, saj naj bi se v tem času nevralna cev zaradi katere se priporoča folna že zaprla. Mi je pa G priporočala elevit, saj vsebuje še železo katerega pa nosečnicam rado primanjkuje. 

Tole s porodniškimi in vrtci je eno navadno s.. user posted image  Kako jih ni sram šparati tam, kjer je že tako ali tako premalo. Ja to s porodniškimi naj bi prisililo mamice, da se čimprej vrnejo v službe. Kakšne službe dragi Janez in kolegi? A se sploh zavedajo, da je več kot 100 000 brezposelnih in samo okoli 10 000 delovnih mest??? Kam naj grem predčasno v službo? Pa tole z vrtci. Mamica, ki ima 2 otroka in dela za minimalca se ji bolj splača biti doma z otroci in vlečt socialno. Če ji gre itak skoraj cela plača za vrtec, tako je pa raje cel dan doma z otroci in dobi še 200 € zraven. Naj gre nekam tale naša "socialna" država. user posted image user posted image user posted image
Sem se malo spihala. user posted image

...An Angel in the book of life wrote down my baby's birth... And whispered as she closed the book: "Too beautiful for earth..." ...

(odgovor članu pandka)
Neposredna povezava do sporočila: 846
12.4.2012 11:55:37   
miška26
Ja pol pa danes zihr gledam poročilauser posted image
A časovno se pa naj nebi krajšala porodniška?
Evo imam nekaj izračunov, bi bila par 100 eur na boljšam,
pa še delovna doba ti teče, ko si zaposlen, ker kot brezposel.
ti ne. Sem pa upoštevala znižano nadomestilo po %, ki
si jih objavila Fizolck
Zdej samo še način zaposlitve zgruntamuser posted image

(odgovor članu pandka)
Neposredna povezava do sporočila: 847
12.4.2012 12:10:47   
olimia

IZVIRNO SPOROČILO: xoxox

Tole s porodniškimi in vrtci je eno navadno s.. user posted image  Kako jih ni sram šparati tam, kjer je že tako ali tako premalo. Ja to s porodniškimi naj bi prisililo mamice, da se čimprej vrnejo v službe. Kakšne službe dragi Janez in kolegi? A se sploh zavedajo, da je več kot 100 000 brezposelnih in samo okoli 10 000 delovnih mest??? Kam naj grem predčasno v službo? Pa tole z vrtci. Mamica, ki ima 2 otroka in dela za minimalca se ji bolj splača biti doma z otroci in vlečt socialno. Če ji gre itak skoraj cela plača za vrtec, tako je pa raje cel dan doma z otroci in dobi še 200 € zraven. Naj gre nekam tale naša "socialna" država. user posted image user posted image user posted image
Sem se malo spihala. user posted image

Se kar podpišem pod tole

(odgovor članu xoxox)
Neposredna povezava do sporočila: 848
12.4.2012 12:14:55   
Zewa
Ojla, punce! Kako?

Jaz te države ne razumem.. Ajde, ko sem slišala, da bi znižal porodniško sem si mislila: naj bo, če je samo to.. bomo pregural.. Ma kaj ko bi oni kar vse znižali.. potem pa imej 2 otroka v vrtcu-s čim?! Uf.. končno sem se odločila za otroka, a zdaj pa to... Klinc ja.. Pa ajde, nimam minimalne plače, ampak me še vedno malo skrbi kako bo..user posted image Kako mora skrbeti šele tiste, ki imate minimalcauser posted image

No, moja bolezen me še kar noče zapustiti.. Nos še vedno pušča, kašelj je neusmiljen (pretiravamuser posted image ).. ampak bomo preživel - sem videla da lahko prehlad preživim brez raznih lekadolovuser posted image

Zdaj grem pa malicat, potem še malo delat, potem pa končno domov...

Aja še to, včerej sva se z mojim pogovarjala o najini prenovi stanovanja (že poteka) in je reku, da to morva čimprej, da ne bo najina pikica potem v prahu.. Je rekel to tako skrbno, da že zdaj vidim da bo fajn atiuser posted image

Zdaj pa res grem..user posted image

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 849
12.4.2012 13:21:47   
miška26
Še nič novega o zakonih, sem malo pogledala poročilauser posted image
Ja vse prenove, pa stanovanja bi blo dobro zrihtat do novembra, pol
bojo tudi novi stroški, pa ne bo tolko energije za vse, pa da se posvetimo
user posted image . Midva imava zdej pri mojih v hiši stanovanje, pa sem rekla
da se bova zdej gotovo selila, pa so že malo žalostni, ker moja mami komaj
čaka tega našega 1. vnukauser posted image . So rekli, ne, škoda denarja...

Drugač pa Femibion full hvalijo tudi zdravniki,sam manjka mu železo,
zato imam jest rajši Centrum Materno, drugač je pa Femibion 2 vredu, ker
ima omega-3 oz DHA noter, tega pa elevit in centum nimata,pol pa če
posebej kukiš je pa 3-krat dražje.

(odgovor članu Zewa)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......