Anonimen
|
oj olimia - kje si to vidla, da bi začelo za porodniško veljati šele 1.1.2013? ker jaz sem do sedaj zasledila samo, da hočejo vse uveljavit že 1.7.2012, vključno z omejitvami za pomoč pri rojstvu otroka, dodatkom za veliko družino, otroškimi dodatki in odpravo brezplačnega vrtca za drugega otroka (že kalkuliram, kako pregurat počitnice, ker jeseni bo ta velika tako že v šoli in bom zaenkrat tako imela samo ta malega v vrtcu.. navzkriž mi gre za en mesec ), rečeno je bilo, da v obstoječe odločbe ne bi posegali, za nove odločbe po 1.7. pa bi že veljalo, kar pomeni da tudi za nas.. zaenkrat ni sicer še nič zapečateno, ker še niti v Državnem zboru ni - danes bo vlada ta predlog dala naprej in bi verjetno že drugi teden šel v obravnavo - zato pa sindikati tako pritiskajo in napovedujejo stavko.. moje mnenje je in podpiram vsa sredstva, da se ti ukrepi preprečijo!!!! ker take arogance kot jo ta vlada kaže, pa še ni bilo tako da punce - poiščite vse možne variante (ne)zaposlitev, da si zvišate nadomestilo za tistih 12 mesecev, ko smo (zaenkrat še) lahko doma.. lorella - glede femibiona - ginekologi pač nekaj svetujejo, ampak neke blazne razlike med tabletami verjetno ne more bit, je pa res, da ženske različno prenašajo različne pripravke, za elevit npr. ene pravijo, da jim povzroča slabosti in zaprtje, meni pa je super! čeprav v prejšnji nosečnosti sem jedla fidivit mami in mi je bilo tudi ok..
|