Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 5.4.2012 10:04:23
|
|
|
|
coala
|
Ja ja tatyancha jajčka in pivo jaz sem skoraj vsak dan jedla regrat z trdo kuhanimi jajci še čuda da me ni žolč zabasal pa pivo sem tud pila,ta pravo ne uno brezalkoholno pol piva na dan tak čez ves dan al pa eno uno ta malo hehehe sem bla kot en kronik,to res pomaga,držim pesti da boš lepo pridelala.Glede ampu...sem se pa tud jaz enkrat urezala ko sem imela dipherelin pol sem pa ugotovila da morš ampulco lepo v levo roko da je prst kazalec čist pri vratu ampule pol z desno pa odlomiš. EVO PA ZA VSE NAS MALO STIMULACIJE ZOPET
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 5.4.2012 10:10:51
|
|
|
|
Muri82
|
tatyancha nujno najprej "žvrcni" tekočino dol (da je ne bo nič v kapci) tko kot malo žvrcneš inekcijo da pridejo mehurčki na vrh, da jih potem spihaš ven. Potem sem si jaz kar nabavla tavelike vate (cca 5x3 cm) in sem s tistim objel tazgornji del ampule, ker sem se enkrat porezala in se mi ni hotlo zacelt. Prijet moraš pa tako, da imaš palec na tisti pikici ki je narisana na zgornjem delu. Vročina. Jaz sem bila med samim dajanjem inekcij (trajalo je en mesec) 2x konkretno bolana. Enkrat pa še potem po punkciji. In so mi skoz govorili da lekadol je čisto ok. Lekadol lahko jejo tudi nosečnice. Ker se gre po principu, da je zbijanje vročine manj škodljivo kot vročina sama. Držte se. Vas berem in močno stiskam pesti za vas ampak nič ne pišem, ker ni še nič dobrega za napisat, kar se nam dogaja. Ko se rešimo ene težave naletimo na drugo. Upam, da ko bo prvo trimesečje za nami, da se bom bolje počutila in bo tudi manj nevarnosti za pikico.
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 5.4.2012 10:28:24
|
|
|
|
espérer
|
Tiste črtice na zgrnjem delu ampupe si zato, da se ve za katero zdravilo gre! Tam se ampula nikoli ne lomi, ker vam lahko pade delček stekla v zdravilo in to ni ok. Ampula se lomi na vratu, kjer je pod pikico rahla zareza. Ta zareza mora biti obrnjenaproti tebi . Z levo roko primeš ampulo, z desnim palcem pa jo samo prelomiš. Gre zelo lepo v primerjavi z ampulami, ki jih proizvajajo slovenska podjetje. Jaz se sicer še nisem urezara se je pa R eševa v pričo mene. Lp
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 5.4.2012 10:38:19
|
|
|
|
krisam
|
IZVIRNO SPOROČILO: tatyancha Dobro jutro vsem. Vam moram poročat, da sem imela zjutraj celo kolobocijo z Menopurjem.Ne vem kako naj lepo odprem ampule s tekočino.Mi je komaj uspelo nekaj na približno pa še urezala sem se. poleg tega sem staknila še virozo, zdravil ne upam jemat.Le z 31 od Justa se malo namažem. Drugače pa sem polna optimizma, čakam da me začne kaj špikat, da bom vedela da zdravila delujejo.Upam le da bo kaj več jajč kot zadnjič. Držim pesti za vse, mejte se lepo tudi jaz sem imela podoben primer in sem se matrala odpret ampule, pa sem se urezala pa vse živo...potem pa sem vedno odpirala z gazico ali pa robčkom in je blo super, brez ureznin pa še mal bolj se upaš stisnit ampulco...tko da to je idealno da probaš z robčkom, ki ga daš čez vrat ampulce in odpreš za šalo...pa srečno
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 5.4.2012 14:39:20
|
|
|
|
cukica
|
Tole je naš zamrznjenček in naj bo stimulacija za vse,....
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 5.4.2012 14:53:38
|
|
|
|
coala
|
Ooooo hvala cukica to je najboljša stimulacija
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 5.4.2012 15:09:25
|
|
|
|
andreja83
|
Cukica ii kk šikani . Stimulacija je res lepa ja mogoče pa se tud men nasmehne sreča, kaj vem . Bom vidla naslednji tedn ko bom delala doma test
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 5.4.2012 19:20:46
|
|
|
|
miška26
|
Živjo,da se vam malo javim, pa vas nekaj vprašam. Joj kok je luškan tale sonček cukica. Čestitke tudi vsem, ki vam je uspelo Drugače se pa za ampule dobi v lekarni tudi nastavek, ki se da na kapico in je v pomoč za odpiranje, pa stran od pikice je trba lomit, sem se jest tudi 2-krat vrezala, ker sem v napačno smeodlomila. Dj mi povejte če mogoče veste, zakaj je datum PDP po IVF/ICSI lahko tudi za en teden drugačen od tistega ki ga določi gin. Namreč meni je Reš na 1. uz ju določil datum 13.11.,na drugem pa 20.11., glede na to,da on točno ve kdaj je bila punkcija in transfer.... Kalkurator mi je pokazal 14.11.
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 5.4.2012 20:09:03
|
|
|
|
Felidae
|
Čukica čestitke še iz moje strani :) Pri meni trenutno povečan beli tok, rahlo špikanje v trebuhu, drugega pa nič, upam da bo kaj iz tega in da se je najina ena pikica pridno vgnezdila pri meni ... Test bom pomojem delala kakšen dan prej kakor v nedeljo, razmišljam jutri zjutraj ali pa v soboto .... uff živčki me kr dajejo, bi ga že kr dans nardila pa se bojim da bi bilo prezgodaj... držite se punce :)
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 5.4.2012 21:05:13
|
|
|
|
podokina
|
luštna spodbuda sm hotla še slikico naših prpopat pa ne znam ,če mi katera lahko pove kako dam iz mape na računalniku sem gor?nism preveč nadarjena za računalnik drugače počutje kar preveč ok se bojim
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 5.4.2012 21:30:54
|
|
|
|
Felidae
|
IZVIRNO SPOROČILO: tamala86 Cestitke cukica! Pa za druge trepetalke tudi držim pesti!!! :) mam eno vprašanje...moj mora it še kri dt 18.4. za SPB, gre na napotnico...v kolkem času bo dobil izvide (gre k infektologu), jaz sem jih pri moji zdravnici v (ZD) dobila v enem tednu, pol greva takoj nazaj k reševi, s temi izvidi še pa izvidi od hormonov...vse je ok...kolk časa pol traja da konzilij odobri vse to...k pol gremo mi lohk hitr v postopek je rekla...sam mene skrbi ker, če maja ne ujameva postopka, pol junija ne bo, ker gremo že na morje, polet pa ne delajo...če prou vem...a katera ve kolk časa vse to traja, ker če bom mogla čakat do jeseni se mi bo zmešal...že zdj se mi vleče vse to... Aja, pa še če veste kolk stane test za SPB (HIV, hepatitis B in sifilis), ker z mojim sva mal finančno švoh, pa zato nej bi šel na napotnico? Čimveč ++++! Ne delajo mi smeškoti, a kera ve zakaj? test za SPB lahko delata na Zavodu za transfuzijo krvi, najboljš da pokličeš in vprašaš, če rabiš napotnico, izvide pa mislim da dobiš že naslednji dan. Če si pri Rešu, potem ni konzilija ampak greš v postopek ko imaš izvide za SPB in hormone. Cukica hvala za stimulacijo :) luškanga zamrznjenčka imaš ;)
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 6.4.2012 6:14:21
|
|
|
|
tatyancha
|
Dobro jutro vsem, no danes sem ampule odpirala kot bi to počela že vse življenje.Sem jih prej očitno narobe držala in lomila previsoko.Mam sicer majčkene probleme potegnit vso tisto tekočino iz obeh ampul in zmešat s praškom, ma do punkcije se že navadim.Danes mi je kar nekaj tekočine uteklo...so me pa že kar zaželi jajčniki špikat, pa ful me je zakuhalo ponoči. Drgač pa pridno papam jajčka, danes si kupim še kako pivce pa bo. Lep dan vsem skupaj, čeprav pri nas na Primorskem grozno dežuje, važno da je petek
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 6.4.2012 7:15:28
|
|
|
|
coala
|
Podokina na internet greš na stran shrani.si klikneš brezplačna shramba za vaše slike klikneš browse,izbereč na računalniku,daš open te vrže nazaj daš shrani,pol pa ta drugo od štirih odprtih kopiraš,sam morš sama kopirat tak da plavo obarvaš in kopiraš ker tam na strani ko piše copy ne gre,pol pa tist ko si kopirala prlepiš tu gor,pa je.
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 6.4.2012 8:55:48
|
|
|
|
podokina
|
hvala draga bom probala in mamo kako novo nosečko že??
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 6.4.2012 9:10:42
|
|
|
|
podokina
|
evo pa da vidmo če je ratal ,moji sončki za vzpodbudo
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 6.4.2012 9:17:52
|
|
|
|
Anonimen
|
cukica - res je krasna stimulacija... še več takih rabmo Vidim da ste se razpisale glede ampulc...jaz imam občutek, da smo po vseh teh postopkih že skor za na medicinsko šolo ker vse to obvladamo Jaz sem se odločila, da test delam jutri - 12 dan po ETju sej to je ok, se pa bojim da podležem firbcu in ga naredim takoj ko ga kupim mal me je strah da zagledam minusek...ker zaenkrat so občutki zelo pozitivni...sam kaj ko nas pri vseh teh hormonih občutki tudi sfrkajo...tako da Felidae imava isto dilemo Tatyancha evo začetki so, do konca boš že strokovnjakinja, sedaj pa pridna bit in naj folikli pridno rastejo miška26 - mogoče je velikost ploda tista ki odloča...tudi celice se ne razvijajo enako, npr meni so vstavili morulo in blastocisto, pa sta bili na isti dan oplojeni, kar posledično pomeni da se je lahko enavgnezdila prej ena kasneje...to sam razmišljam ne vem pa če je to to... Pridne bodte...vse in za vse držim pesti da zmagamo Vita
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 6.4.2012 9:25:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Podokina....krasna slikca in krasna spodbuda za vse nas
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 6.4.2012 9:56:40
|
|
|
|
podokina
|
hvala res je vita in felidae mislim da smo glih tko nestrpne in čakamo vajine novičke kot sta sami jest sem poslala danes mojega v nabavo testa in ga delam pomoje v torek
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 6.4.2012 10:44:09
|
|
|
|
cukica
|
AKTUALNO APRIL TOREK 10.4. TATYANCHI - UZ T R E P E T A L K E (beri TESTI) FELIDAE 8.4. ANONIMEN 10.4. CUKICA 10.4. ANDREJA 83 12.4. COALA 15.4. PIN 15.4. PODOKINA 15.4. KANDIDATKE V POSTOPKU FOXYLADY (dr.ZORN) EMAS. (dr. ZORN) CUKICA (dr.RIBIČ) MARJETACVETA AVONIJA (dr.REŠ) KRISV(dr.REŠ) ELARAB (dr.) ANDREJA83 MARTINA ALYA KANDIDATKE ZA POSTOPEK VRTNICA.M (dr.REŠ) ANDREJA_P (dr.ZORN) ANAU (dr.GAVRIČ) ŠIČKO(dr.BOKAL) ANE_ANE(dr.REŠ) KRIS555(dr.GAVRIČ) JOSEPHINA83(dr.RELJIČ) SILVA (dr.BOKAL) LENCI(dr.VOGLER) Metulček-cekinček,ROŽI_,ANDREJA83,MIHIKA1,.... NOVE NOSEČKE FEBRUAR : MURI83,ANONIMEN NOVE NOSEČKE MAREC: MIŠKA26,KRISAM,ROSSE NOVE NOSEČKE APRIL: CUKICA, Dekleta in fantje, za preglede, UZ-je, punkcijo, ET, karkoli tud žurke, vpisujte ODEBELJENO, PODČRTANO in v drugi BARVI napisano od ostalega teksta. Kateri tega ne bo naredil/a, ga/jo lahko "pomotoma" spustimo, pol pa da nau kake zamere, ker ni vpisana. Statiska uspešnost (borke ki sodelujejo na RR): Mesec Št. bork v pos. do testa Št. Nosečk Uspešnost JANUAR 5 0 0 % FEBRUAR 17 2 12 % MAREC 12 2 16 % APRIL
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 6.4.2012 10:59:07
|
|
|
|
coala
|
vaaauuuu podokina kakšna cukrčka sta oooo tudi jaz bi dvaaaa ,upam da bosta,tole je prava živčna vojna tehle 14 dni pa šele 6 daaan je daneeeeeessss
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 6.4.2012 11:08:12
|
|
|
|
tatyancha
|
Punce, kaj je v redu da že tretji dan špik močno špika po jajčnikih in boli križ.Upam da to pomeni odlično delovanje zdravil.
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 6.4.2012 11:15:08
|
|
|
|
Martina Ayla
|
Moj update: včeraj imela UZ - jajčeca lepo rastejo, naslednji UZ v nedeljo 8. aprila, v torek ali sredo punkcija :)
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 6.4.2012 11:48:15
|
|
|
|
podokina
|
tatyancha jest sem tudi kar čutila dogajanje ne vem zdej kateri dan točno se je začelo ampak mislim da kar zgodaj ni pa blo tok močno da bi imela kake težave zaradi tega samo čutila sem da se nekaj dogaja po jajčnikih martina ayla super potem pa pridno pirhe jest pa po praznikih uspešno punkcijo hvala coala res sta cukra in ful sem hvaležna zanju,a bi katera ko pogleda slikico in vidi našo punči verjela da je bila prvih 8 mesecev v kritičnem stanju, dala čez 6 operacij in imela multiorgansko odpoved in napoved presaditev jeter????ne a ne? to je naša velika borka,trmasta še zmeraj ampak hvala bogu da je trmasta drugače je ne bi bilo
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 6.4.2012 11:50:25
|
|
|
|
Muri82
|
tatyancha preberi si to temo http://www.ringaraja.net/forum/Trik_injekcije%3F/m_5795616/tm.htm Jaz sem delala tako kot tazadnja objava. Sem imela dve ampuli tekočine in tri ampule zdravila. Iz obeh ampul sem potegnila tekočino. Potem sem jo spustila v taprvo ampulo z zdravilom ter previdno potegnila ven. Me je vedno kaka kaplica pošpricala ampak ni bilo hujšega. potem sem ponovno zapičila iglo skozi gumo in potegnila zdravilo ven. Isto sem nadaljevala z naslednjimi dvemi ampulami. Če nisem igle umes potegnila ven, je bila cela štala... Drži se. Punce mirno in doživeto veliko noč vam želim.
|
|
|
|
RE: Marec - April 2012 IVF/ICSI 6.4.2012 12:08:53
|
|
|
|
tatyancha
|
Punce hvala za vso pomoč.Sej do punkcije se že navadim. Glede špikanja: imam sedeče delo in me vse nekaj tišči.Ko pridem domov na kavč je bolje.Samo v prvo sem imela majhno dozo in sem slabo reagirala, zdaj je doza veliko večja in je logično da je učinek večji in prej kot v zadnje.Če boli pomeni da deluje. lepe praznike vsem in obilo jajčk in pluskov vam želim. če ne prej se javim po torkovem UZ.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?