Norigarač
|
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo IZVIRNO SPOROČILO: Norigarač IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin IZVIRNO SPOROČILO: Colt Ne samo pljunek. Šus z nogo v obraz delavca ki zgaran, uničen, poteptan in oropan dostojanstva, čaka že pol leta na ubogo plačo ki znaša morda 400€ netto! Banana republjik! In za to so krivi vsi tisti, ki imajo nekaj vecjo placo. Verjetno so krivi tudi tisti drugi delavci, ki so v relativno dobrostojecih firmah in s spodobnimi placami... je treba tudi njih pozgati na grmadi kot uciteljice... In zato ker je delavec brez dostojanstva morajo biti tudi uciteljice, morajo biti tudi vsi ostali... kako napacno usmerjen bes in sovrastvo. Kaksen vrsten idiotizem - obracunavati med seboj... Si bom dovolil odgovoriti namesto Colta (čeprav sem prepričan, da ti bo tudi on). Nikakor tale post ni namenjen temu, da bi se kaznovalo, linčalo ali krivilo učitelje ali kogar koli (vsak tako sem ga jaz razumel). Dejstvo je, da se zmanjšanja plač, odpuščanja in neprestanega nalaganja dodatnega dela za skromno plačilo, ki ga ali dobiš ali ne ( in včasih ni vredno življenja), dogajajo samo in izključno v gospodarstvu in glede na to, da bi naj bili mi temelj preživetja države in uslužbencev, ki se "napajajo" iz proračunskega denarja, je še kako pravično in nujno, da se takšni in drugačni načini varčevanja poznajo tudi tam, kjer bi se morali že prvotno. To kar pa je Colt napisal pa se je in se še dogaja v gospodarstvu, sem žal občutil tudi na svoji koži. Res? Si siguren v tole svojo trditev, ali je to samo šank trditev nekega jeznega človeka? Si kdaj vrgel pogled na gume reševalnega vozila? Si kdaj pogledal na kakšnih gumah se vozjo policaji? Si kdaj videl plačilno listo policista, reševalca, poklicnega gasilca, babice v porodnišnici...? Si se kdaj postavil v kožo mlade učiteljice, ki ji po deset__krat podaljšajo pogodbo za določen čas? Se zavedaš, da je država eden izmed največjih kršiteljev delovnopravne zakonodaje v tem smislu? Očitno ne. Ni vse zlato, kar se sveti. Res je, mnogo jih je, ki molzejo na polno javni denar. Samo ti in Colt delata veliko krivico mnogo ljudem, ker mečeta vse v en in isti koš. Zanimivo pa je, da s temile ukrepi molzači ne bodo nič na slabšem, navadna raja, ja tud v javni službi obstaja, bo pa nasrkala. Sam zanimivo je, da takšnele stvari pri Coltu naletijo na gluha ušesa, njega zanima sam kaliber Kalašnikov. Malo razgledanosti tudi ne škodi. Upam, da se zavedaš, da se tvoja krivica ne bo popravila s tem, da pol javnih uslužbencev odpustijo. Treba je sprejet ukrepe drugje in šele potem pavšalno rezat. Sicer je večina ukrepov dobrih, nekaj jih je pa za v smeti, eden izmed njih je rezanje porodniške. Kalbo se strinjam s tabo, res ne moreš primerjati krutega trpljenja reševalcev in policistov (z uničenimi gumami) z delavci, ki 12 ur ali več delajo za 400 €/mesečno (če) direktno na soncu, po zimi na snegu), ali pa za mašino, pri kateri ti sluh uniči v roku dveh let,... Oprosti za mojo "šank" trditev (kaj je že to šank...gostilne namreč od znotraj že kar lep čas nisem videl). Ja, pa tudi jaz sem delal skoraj 15 let s pogodbo za določen čas, kar pa dan danes sploh ni več važno. Ja pa še nekaj, nikakor nisem za to, da se odpušča v javnem sektorju, sem pa vsekakor za to, da se njihove plače (vse) uskladijo primerno z gospodarstvom. Moja žena na primer tudi dela v javnem sektorju, pa se nekako strinja z mano, pa ni neka višja uslužbenka ali kaj podobnega. Res pa je, da bodo vedno ostala neka nasprotovanja in nerganja, ker pač vsi se ne strinjajo z vsem.
< Sporočilo je popravil Norigarač -- 5.4.2012 7:30:25 >
|