Paštetka
|
Flower raje napiši, koliko je plača učitelja z recimo 10 leti delovne dobe, ne začetnika. Poleg tega vem, da so me v prejšnji službi skoz klicali, da sem jim morala razna potrdila pisati, da so sodelovali pri kakih projektih, ker se jim je potem višal razred ali kaj že. V glavnem, hitro po lestvici gor. V gospodarstvu tega ni. Poznam pa še x učiteljev, ki inštruirajo, prevajajo, lektorirajo.... In ja super, da to lahko počne, isem jim fouš. Vendar, kot sem zgoraj napisala, če vzameš enega sodnika, ki ne sme delati nobene pridobitne dejavnosti, ki posluša vsak dan takšne in drugačne grožnje.... Pa da se razumemo. Sem za manjše skupine otrok v šolah, za bolj individualen pristop. Vendar opažam žal, da niti tega zdaj ni. Žal. Nisem za znižanje plač. Sem za ukinitev določenih komisij, uradov in podobnih kvazi "državnih inštrumentov" , zmanjšanje zaposlenih v teh inštitucijah za vsaj polovico. Sem proti temu, da moramo dvema vladama dajati plačo ( tisti, ki vlada in prejšnji, ker cuzajo denar oz. nadomestila in si kao ne najdejo zaposlitve, po drugi strani pa služijo z raznimi svetovanji...) Sem za to, da se tudi ostale lenuhe, izkoriševalce sistema zbrca v rit, jim da na razpolago ali dodatno usposabljanje, ali služba, ali se boš znašel sam. Sem za to, da se v razne CSD-je in podobne inštitucije, ki jih rabimo nastavi sposobne gospodastvenike in dobre organizatorje dela. Ker jih je dejansko preveč, imajo dosti dela, vendar se mi vse pogosteje zdi, da delajo kot kure brez glave in si s tem ustvarjajo samo še dodatno delo, ko popravljajo sami za sabo. Ko se JU porihta, počisti, sem za to, da se v gospodarstvu podjetjem zniža prispevke oz. davščine za plače zaposlenih. Ne morejo ljudje delati 8 ur in več fizičnega dela za 500 € na mesec za nekoga, ki bremza luft in sploh ne vemo čemu določena institucija, komisija, urad služi in dobi 1.200€ plače . 1/3 družb v gospodastvu ustvarja prihodke iz katerih gre plača za JU. Cca. 2/3 družb v gospodarstvu ustvarja minus. Matematika je zelo enostavna. Poglejte koliko je nezaposlenih, koliko jih je zaposlenih v JU, koliko v gospodarstvu. Tak na oko bi rekla, da cca 300.000 ljudi dela, za plače oz. prihodek preostalih. Koliko nas je že v SLO? 2 miliona? Sem za ukinitev (skorajšnjo) referendumov. Vlada naj že enkrat opravlja svoje delo, se odloča in sprejema posledice za svoje odločitve. Naj že enkrat nekdo udari po mizi in začne delati nek red. Ne da se samo menjavajo, in vsak po svoje spreminjajo zakone. Koliko denarja gre samo za svetovanja. In vsaka vlada ima svoje kvazi svetovalce. Da ne govorimo posameznih posrancih. Ne veš, če bi se jokal ali smejal. Kot otroci v peskovniku. Tup z lopato po glavi, pa en drugemu tortice podret.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 4.4.2012 22:04:04 >
|