|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
30.3.2012 19:45:05   
ronja
. Torej, jo bom morala staro 3 mesce dat v športni voziček, le, da ga bom nastavila čisto v ležeči položaj.

To je ok. Sama sploh nimam košare, imam voziček, ki se lahko čisto poleže (peg perego pramette) in je zdaj v svoji torbi, ki jo položim na ta poležani del, ki je kao košara. Samo mora bit res čisto vodoravno. In tudi pri mojem vozičku je ta zadeva hudo dolga, tako da ni problem, tega zlepa ne preraste, pa tudi sicer še nisem videla dojenčka, ki bi prerasel košaro - v glavnem jih damo v športni del zato, ker že sedijo, da lahko gledajo okoli. Ampak sama tega ne delam, dokler otroci popolnoma samostojno ne sedijo in se pri tem ne prevračajo. Ker na sprehodu si dolgo in če otrok še ni zrel za tako dolgotrajno sedenje, to ni glih dobro zanj...

sicer pa zelo dvomim, da bo imela 4 mesečna punčka 75 cmuser posted image .

Sitnarijo pa seveda, kadar jim dolgčas rata v vozičku, ampak rajši poslušam tečnarjenje, ali pa voziček vozim samo po zadnjih kolesih (da je sprednji del gor dvignjen in otrok leži, ampak vseeno vse vidi okoli), kot pa da je kaj narobe s hrbtenico kasneje...

Lily, hvala, ampak je tako, kot so mi razložili že prej:
"Kdor iz Katoliške cerkve formalno izstopi, ni več subjekt pravic v skladu z določili Zakonika cerkvenega prava, hkrati pa ga vežejo vsi Božji in cerkveni zakoni, razen kanonične oblike poroke. (dr. Andrej Saje, tiskovni predstavnik SŠK)

Po nauku Katoliške cerkve torej oseba, ki izstopi iz te cerkve, ostane brez pravic, še vedno pa jo vežejo vsi Božji in cerkveni zakoni. Po cerkvenem mnenju v bistvu torej sploh ni izstopa, saj mora biti izstop celovit in ne samo formalen. To pa je v nasprotju z 41. členom ustave, ki garantira vsakomur svobodo vesti. Nerazumljivo je, da nekdo izstopi iz neke organizacija, pa ima še vedno dolžnosti do te organizacije. Ali ne gre pri tem za neke vrste suženjstvo?" iz te iste strani...
Babica je sicer že mrtva, bom vprašala, če se kdo še spomni, kam me je nesla. Se mi zdi pa to po svoje nefer do pravih vernikov - da mene štejejo zraven... Ampak to me bojo očitno v vsakem primeru...

ko imaš enkrat dva otroka, nihče niti ne pomisli, da mogoče razmišljaš še o kakšnem.

Jap. In tudi če jasno in glasno poveš, da še nisi zaključil, te nihče ne jemlje resno in so strašno presenečeni, ko se to "zgodi". in so vsi ziher, da se je "zgodilo"user posted image , nenamerno, seveda. Čeprav ni nujno tako...

Mogoče sem, mogoče pa ne, a se kar bojim, kakšna bo reakcija, če se bomo odločili še za enega.

Garantiram ti lahko najbolj raznolike odziveuser posted image . Od tega, da si faca, pogumna, da je super, itd... do tega, da si nora, kaj ti je pa tega treba, a je to pametno, saj sta 2 dosti, itd...
trnjulčica, moja teta je rekla, da ni šans, da tega pa ne dovoli, da bi si njen sin omislil še 1 otroka. Mene je skoraj kap - kaj ima pa tu ona za dovolit??? Ampak si je očitno kasneje premislila, ker zdaj ima bratranec 2 punčkiuser posted image . Jaz pa mame niti vprašala nisem za blagoslov, hehe. Itak mi ga ne bi dala, vsaj ne tako hitrouser posted image . Boli me, kaj si kdo misli, midva sva si jih želela in midva bova zanje skrbela, kaj si drugi mislijo o tem, je pa njihov problem. NIkomur ne bo zaradi njih nič slabše in hudo škoda bi bilo, če ga ne bi bilo, ker je res fajn fantek!

Saj v službi se čez 3 leta, tudi noben več ne spomni, da si bil na porodniški. Čez čas pa tudi pozabijo, da si (grozaaa) vzel par dni bolniške za otroka.

Hehe, če jo uspeš obdržat med temuser posted image .

Meni tudi na dojenčke pašejo dojenčkaste cunjice, ala flis pajacki, pa hlačke s stopalkami. Sploh imam raje pajacke, ker se nič ne naguba okoli trupa, ko user posted image premikaš po naročju, rogovili v vozičku,.... Jo mam pa zadnje dneve tudi jaz v bodiju in hlačah od kompletkov, ker ji je sicer v stanovanju pretoplo, za ven ji pa samo še zg. del kompleta navlečem, pa je. Saj nekateri user posted image so prav kjut videti v pomanjšanih "odraslih" oblačilih, mi pa še noben ni deloval tako sproščen in gibalno neoviran, kot mi tisti v pajackih. Če je treba stopalca dodatno zavarovat ma pa pletene oz. kvačkane copatke. Mam pa spet probleme z nogavičkami, imajo povečini vse na zgornjem delu premočno elastiko in ji jih moram dol zavihat, da je ne tiščijo okoli meč. user posted image Potem se pa tistih lepih "slikic" ne vidi, hi, hi.

Podpis pod vse. Zato imam pa najrajši vse s stopalci, čeprav moram priznat, da Svit nosi tudi hlače, ker smo dobili par fajn nogavičk, dolgih in takih, ki ne tiščijo. Punci sem imela pa praktično samo v hlačkah s stopalci, kadar je bilo pač premrzlo za bosonoga deteta.

To kupovanje nepremičnin je ena štala, loterija,user posted image ,... Vse samo simpl ne.

Uf, podpis"! Tudi midva veva, da se bomo enkrat selili (samo da bi mi radi ostali v LJ.), pa tudi še nimava pojma, kam.... Vse, samo simpl ne, imaš prav!

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
30.3.2012 20:26:33   
trnuljčica

Saj v službi se čez 3 leta, tudi noben več ne spomni, da si bil na porodniški. Čez čas pa tudi pozabijo, da si (grozaaa) vzel par dni bolniške za otroka.

Hehe, če jo uspeš obdržat med temuser posted image .

Jaz sem se bolj navezovala na Lili. Sem nekako domnevala, da ne gre pri njej za ta problem. Mogoče zmotno( saj imam veliko učiteljev med znanci, prijatelji in skoraj vsi so na pogodbi do naslednjega šolskega leta), zaradi dveh user posted image . Saj vem domneva...user posted image
Sicer pa je res to kar praviš. Žalostno sicer... Vsi samo za določen čas, pol se pa ,izteče, ,ko greš v porodniško....
Sicer imam deficitaren poklic, pa še bolj deficitarno subspecialnost znotraj njega. Kot kaže bo tako še po moji penziji. Žal.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
30.3.2012 20:58:07   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Jaz sem se bolj navezovala na Lili. Sem nekako domnevala, da ne gre pri njej za ta problem.

user posted image Si pravilno domnevala. Sem 9 let delala za določen čas, potem pa sem hkrati zagledala user posted image in pogodbo za nedoločen čas. user posted image
Čeprav glede na to, da sem zadnja prišla k "hiši" in glede na vladne ukrepe, vseeno ne vem, kaj me čaka. user posted image user posted image

trnuljčica, se pa strinjam, da se take reči kljub začasnemu razburjanju kmalu pozabijo.

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
30.3.2012 21:15:40   
ana.nunez25
soncen pozdrav iz soncnega Santiaga, kjer imamo ob 15.15tocno 30 ºC

ker se ne prklopim vsak dan, me po parih dneh caka cel roman za prebrat heheeh

krst moja mami je hotla da ga krstim ko sva bla se u sloveniji..jst imam vse zakramente, ampak ker je moz evangelicanske vere ga nisva krstila kot so mene, smo ga to nedeljo samo predstavili v cerkvi in to je to, brez nekih ceremonij ipd. tudi ko sva se mi2 porocila tuki, nama uradno velja samo civilna poroka, sva se tudi "cerkveno" porocila, ampak tuki je to tko da nama je pastor dal blagoslov, nisva nicesar podpisvala

porodniska in OD so v sloveniji se nekak solidni (vsaj za enkrat, kaj bo, bomo se vidl)..tuki grejo zenske ze po 3 mescih nazaj u sluzbo. za OD in podobne pomoci ki obstajajo v sloveniji se tle obrisejo pod nosom...

glede na razmere, je moj smejko cez dan samo v bodiju s kratkimi rokavi, popoldne mu oblecem hlace ce je potrebno, drugace pa ne

kupila sva to prenosno posteljico in zaspi sam, brez vecjih problemov. mal ga je treba bozat in rukat in to je to, ko je zaspan zaspi v roku parih minut HB

dojenje mava zdele 2 dni ko se dojiva samo se ponoci..krivda je moja ker ne vztrajam kot bi mogoce mogla, ampak se niti ne sekiram zarad tega. dokler se bo malo mleka ga bo ponoci dobil in to je to

na novo uro se je ze cist navadu..ponoci se zbudi okol 4, ucasih celo ob 5(zaspi najkasneje ob 9 zvecer). takrat se podojiva in popije se 150-180 flaske, potem zaspi nazaj do nekje 8 zjutri, ko spet je. okol 10 al pa mal cez, zadrema za ene 45 minut. med tem casom mu ze pripravim vse za kopanje...tuki se jih kopa okol 12. ucasih mu dam flasko pred kopanjem, ce vidm da je prevec lacen, in ga morm posledicno kopat usaj 20 minut kasneje, tko da ponavad okol pol 1 ze spi do nekje 4 popoldan, ucasih tut do 5, takrat spet je in je buden do naslednjega obroka in sledi nocno spanje...

da se uspem stusirat preden se zbudi, vas zapuscam in lepo pozdravljam do naslednjic...

Neposredna povezava do sporočila: 1604
30.3.2012 22:15:02   
trnuljčica
Lili prekosila si me.user posted image Mislim v obdobju dela za določen čas pred nastopom za nedoločen čas. Pri meni je bilo 6,5 let. Samo jaz sem prvega imela pred tem. Delali smo ga sto letuser posted image in bi mi bilo vseeno tudi, če bi bila v položaju, da izgubim službo. Tako zelo je bil zaželen. No, samo pri meni, kot sem rekla za službo ni problem. Jo lahko menjam brez večjih problemov. Oz sem jo po prvi porodniški- samoiniciativno.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
31.3.2012 12:29:46   
kimica86
Pozdravljene.. Pošiljam vam lep in oblačen pozdravček iz Ankarana user posted image

Jaz sem pa danes tako zaspanaaaa.. Prav nekam utrujena sem user posted image Spala sem pa od 1:30 do 7:30 in vseeno se počutim kot zalepljena palačinka user posted image
Do 4h sem s tamalo sama spančkala, ker je dragi šel malo žurat- ni že dolgo (nekje od 6.2. se mi zdi) user posted image user posted image Imam kar dober spomin user posted image user posted image Miška je bila pridna in HB spala kot vsako noč do zjutraj user posted image user posted image
Čakama na to sonce, ki so ga napovedovali, ma ga ni videt user posted image user posted image

Včeraj me je prijelo, da bi kar zadavila sosedo, ker je ne morem več trpet!!! Baba zmešana, hudičeva user posted image user posted image user posted image
Ne vem kako tej stari ljudje nimajo pametnejšega dela kot težit in sitnarit!!!! Grrrr.. sem jezna.. Pa je bil lep mir od oktobra do konc februarja, ki je ni bilo (bila v Kanadi).. Čim je prišla, hoče vse po njeno.. Smo v bloku (samo 3 stanovanja) in vsak ima pred blokom lepo za parkirat.. Sem mogla preparkirat svoj avto na drugo stran, h drugim sosedom, ker hoče bit ona izolirana user posted image user posted image Potem pa mi pizdi, ker imam na hodniku 2 omarici za čevlje (ena manjša, ena večja) in da te večje ne bi smela imet, ker hodnik je za hodit in ne za držat stvari.. Pa zraven omaric je še voziček, ki ga drugam nimam kam dat.. In jo še on moti!!!!!!!! Pravi, da ljudje hodijo mimo pa da ne zataknejo ob njega.. A mimo gresta skupaj lahko 2 osebi in h njej noben ne prihaja razen nečakinja ob vikendih!!! Sem odmaknila to majhno marico in ji rekla, da velike ne dam stran, ker imam FULLLL obutve in me ne interesira več nič in vozička ne umaknem pa četudi se postavi na trepalnice.. Vsak dan sesa in pometa po hodniku, pomiva po tleh, sesa in trese moj predpražnik in prav tako sosedom.. Hrupna je za znoret!!!!

Grozaaaaa.. Upam, da ne bom tako sitna in zagrenjena, ko bom stara babnica, če ne si bom dala direkt šus v glavo user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1606
31.3.2012 17:01:57   
mefisto
Dober dan!

Ste bile pridne zadnje dni, sem porabila kar nekaj časa da sem vse prebrala.

Naš user posted image je tako priden, da sploh ne vem da ga imamo. Večino dneva spi, če je buden nič ne tečnari ampak gleda okrog in se ,,pogovarja,, Takoj ko pa prideš v njegovo vidno polje pa se začne smejat. Ponoči se zbudi enkrat okrog 4.00.

športn voziček naš je kak teden že v njem. V košari še je sicer imel prostor, ampak mu je v tem veliko bolj zanimivo. Naslon se da čisto v ležeče, ampak včasih mu ga tudi malenkost dvignem (če ga recimo hranim). In če smo že pri tem glede naklona in hrbtenice, naš ima stalni naklon tudi v posteljici zaradi polivanja in da je lažje dihal ko je imel bronhitis (tako mi je naročila pediatrinja) tako da zaradi tega pa res ne bo imel okvare hrbtenice. Mislim, da nobena od nas ki jih imamo v športnem delu, ne misli posedat svojegauser posted image dokler ne bo sam sedel.

Službe in porodniška, so danes res problem. Jaz sem pri prvi porodniški ostala brez službe, ker se mi je pogodba za določen čas iztekla. Sedaj drugič pa imam tako ,,srečo,, da imam službo za nedoločen čas, ampak bo firma v tem letu po vsej verjetnosti šla v stečajuser posted image

kimica ja taki sosedje ti res lahko spijejo živce. Jaz bi jo verjetno ignorirala in delala dalje po svoje, sej pa hodnik ni njen.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
31.3.2012 17:07:22   
mefisto
Aja, pozabila sem komentirat še čeveljčke in oblačila.
Naš sedaj nosi velikost 62, tu in tam še 56. Oblačim pa mu po večine majčke in trenerkice. Plišaste pajacke pa ima za ponoči, so mu čez dan že pretopli.
Mi imamo ene adidas teniske (jih je dobil prvi sin ko je bil dojenček) in mu jih obujem, ko gremo kam. Izgubi pa jih ne, čeprav zelo brca, ker so čisto zaprti. In mislim, da so čist udobni, izgleda pa pravi frajer v njih, čisto drugače kot pa če bi imel gor copatke.

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
31.3.2012 20:43:44   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

kimica ja taki sosedje ti res lahko spijejo živce. Jaz bi jo verjetno ignorirala in delala dalje po svoje, sej pa hodnik ni njen.

Sej, sedaj se je itak izogibam in čim jo vidim ali slišim, zaprem vrata.. Sem ji itak tudi rekla, da hodnik ni njen in da jaz pred svojimi vrati počnem kar hočem user posted image

(odgovor članu mefisto)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
1.4.2012 6:51:30   
pinia30

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

IZVIRNO SPOROČILO: mefisto

Sej, sedaj se je itak izogibam in čim jo vidim ali slišim, zaprem vrata.. Sem ji itak tudi rekla, da hodnik ni njen in da jaz pred svojimi vrati počnem kar hočem user posted image

No, tole se pa želim oglasit (čeprav kar čutim val napadov). Kaj počneš pred svojimi vrati namreč niti ni samo v tvoji 'pristojnosti'. Hodnik je sicer skupen (tudi tvoj user posted image ), vendar mora biti zaradi požarne varnosti prazen in razna navlaka nikako ne sodi na hodnik. Glej, tudi sama živim v stanovanju in na hodniku morda kdo odloži le čevlje (če so mokri, preumazani za v stanovanje) in jih kasneje pospravi.
To razno 'lastninjenje' hodnika je prav hecno user posted image .
Človek se mora že v štartu in ob raznih nakupih zavedat koliko kvadratov ima njegovo stanovanje.

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1610
1.4.2012 10:38:17   
miami10
zdravo...naj se malo javim

Moja user posted image je boljše...jst sem tut kr ok, sicer na Tametilu, ker mi je od stresa nekoliko pobralo mleko, ampak gre tudi že to na boljše...

OBLAČILA-nosi oblačila 56 in 62, čisto odvisno kateri body, majčko, hlače ipd...firme imajo blazno različne velikosti...pri enih pomeni 56 do te številke pri drugih od te številke dalje...
OBLAČENJE ZUNAJ-ko greva ven je odvisno kaj oblečem od stopinj in vetra. Kapice ne nosi več, tudi če piha, ker jo ne jemljem iz vozička, če bi jo imam kapico sabo, oblačim ji pa body in bombažen puloverček oz. če se mi zdi da je bolj "hladno" še majčko, spodaj pa hlače in nogavičke ter copatke, če je bolj "hladno" pa pod hlačami pustim hlačke s stopalkami...je pa nič ne pokrivam...na košarici ima itak tisto "pokrivalo" al kako se reče čez, tko da ne piha po njej, če piha...

ČAJ-kljub temu da jo polno dojim sem ji začela dajat čaj, ker mora zaradi enega zdravila veliko pit...ampak ne mara kupljenih čajev (ki so itak že sladkani), pije "domači" čaj (kumina, janež in kamilica namočena 2min) na 2dl dam noževo konjica sladkorja in ta čaj obožuje...

RAGADE-o tem se že pisala, sem si jih že pozdravla, potem pa v bolnici mogla črpat, tako da imam FULL ragade again! Počasi jih zdravim...na netu ni nič pametnega...ima katera še kakšen "recept" poleg mazanja z lastnim mlekom, sušenja na zraku, bepanthen ali lanolin in multimam blazinice? user posted image

uživajte preostanek vikenda user posted image

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 1611
1.4.2012 12:21:49   
Auri
vozicek]: o sportnem delu nisem niti se razmisljala. Kosara je tako fajn. Ga sciti pred burjo, pred soncem, noter lezi lepo na ravnem. Je pa tudi res, da ko gak dam noter in naredim 2metra ze spi. Tako, da ce bi bil nemiren bi mogoce drugace razmisljala. Vse ob svojem casu, bomo videli.
Oblekice: 56 in 62. Oz. 56 smo zakljucili ta teden po moje. Na plenicke 3ko smo sele danes prisli. Ima pa 5,5kg. Sem poizkusila mu ze kak teden prej dati 3ko pa je se izteklo iz vsih strani ter povsod mu je ostajala.
Ure: berem, da vasi imajo ze kar ustaljene urnike za jest in za spat. Moj pa ne, je kadar je .... Lahko na 2 uri, lahko na 4. Spanje pri njemu pa je se bolj nepredvidljivo. Razen zvecer, ko imamo svoj obred .... Kopanje, pizamica, dojenje, spanje. Imate kaksen nasvet, kako to malo bolj uredit ali ni pomembno?

(odgovor članu miami10)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
1.4.2012 14:30:27   
Janchek81
Ojla

da se mal javim user posted image
Vidm da ste pridne pri pisanju, jaz zadnje čase bolj odsotn,a smo veliko zunaj - vozičkanje, pa pol na obiskih in tko naprej, tko da zlo mal časa najdem za računalnik ...
Drgač naša nosi že oblačila 62 in 68 user posted image iz C&A ma 68, od H&M pa 62, druge ma tud 62, tko da kr lepo pridno napredujeva user posted image
Kar se tiče športnega dela mam pa namen, ko bos tara tri mesece jo kr posadit pa da vidmo kako ji bo kej všeč user posted image

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
1.4.2012 15:18:50   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: pinia30

No, tole se pa želim oglasit (čeprav kar čutim val napadov). Kaj počneš pred svojimi vrati namreč niti ni samo v tvoji 'pristojnosti'. Hodnik je sicer skupen (tudi tvoj user posted image ), vendar mora biti zaradi požarne varnosti prazen in razna navlaka nikako ne sodi na hodnik. Glej, tudi sama živim v stanovanju in na hodniku morda kdo odloži le čevlje (če so mokri, preumazani za v stanovanje) in jih kasneje pospravi.
To razno 'lastninjenje' hodnika je prav hecno user posted image .
Človek se mora že v štartu in ob raznih nakupih zavedat koliko kvadratov ima njegovo stanovanje.

Je zelo majhna stavba in kot sem rekla (SAMO 3 STANOVANJA).. Sosedi so ob strani, mi pa v sredini.. In ta soseda ima 75 let, drugi sosedi sta pa mož in žena stara okrog 60 let. Tako, da nas je vse skupaj 6 v celi stavbi user posted image In glede na to, da tukaj ni nobene gužve in smo vsi v 1. nadstropju, mislim, da pri požaru ne bi bilo nobene frke.. Jaz imam svojo omarico in voziček naslonjene čisto ob zidu in od vozička do druge strani zida je celih 82 cm (ja, sem šla zmerit) in mislim, da je zadosti, da gre mimo.. Če bi pa imela kaj za nosit ven ali pa not iz stanovanja, lahko lepo mirno pride povedat, če lahko malo odmaknem voziček user posted image user posted image Če bi živela ti tukaj kjer živim jaz, bi razumela, da je ta gospa sitna in želi, da je vse po njeno..

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
1.4.2012 20:58:07   
beti 1
IZVIRNO SPOROČILO: pinia30

No, tole se pa želim oglasit (čeprav kar čutim val napadov). Kaj počneš pred svojimi vrati namreč niti ni samo v tvoji ''pristojnosti''. Hodnik je sicer skupen (tudi tvoj user posted image ), vendar mora biti zaradi požarne varnosti prazen in razna navlaka nikako ne sodi na hodnik. Glej, tudi sama živim v stanovanju in na hodniku morda kdo odloži le čevlje (če so mokri, preumazani za v stanovanje) in jih kasneje pospravi.
To razno ''lastninjenje'' hodnika je prav hecno user posted image .

Verjemi, tečna soseda ni nič v primerjavi s požarno inšpekcijo, ki jo lahko faše večstanovanjska stavba (sicer ne vem, če vi pod to pašete, če so samo 3 enote). Smo probal. V bloku ne dovolijo ničesar na nobenem hodniku, zaradi požarne varnosti. Jih ne skrbi toliko, kako boste zapustili stavbo, kot to, da v skupnih prostorih ne sme bit gorljivih predmetov in ja, tudi voziček in kolo sta gorljiva, kaj šele omara. Na mestu zagrozijo s kaznijo. Imamo pa v našem bloku tud vozičke na hodniku, pa kolesa pod stopniščem oziroma na dostopu do kleti, ker ni kolesarnice. Ni odločba inšpektorja nič pomagala. user posted image

Miami: res lepo, da ste zdaj boljše. user posted image user posted image user posted image  Glede ragad ti na žalost ne znam pomagat, nisem nikoli imela prav velikih težav s tem, niti, ko sem si morala črpat mleko na pediatriji.

Uff, danes se je pa shladilo. Še dobro da nisem dala bolj zimskih oblačil v pranje.
Naša user posted image  se bo kot zgleda vpisala med zaspance. Mi zdaj pa res redno spi po 8-10 ur do prvega dojenja, potem pa še kake 2-3 urce potegne. Ponoči zdaj tako mirno spi, da jo vsakič, ko grem spat, potipam, če je sploh še živa. user posted image

Auri: naša tudi nima ravno nekega reda, ure hranjenja/spanja so od dneva do dneva tudi po 2 uri zamaknjene, dopoldan se doji bolj pogosto, sredi dneva včasih pospi,... Jaz jo moram včasih tudi zbuditi, ali pa jo z dudo zamotiti do naslednjega dojenja, da razvozim starejša 2 po treningih,...

Je pa prava zmrznjenka. V zadnjih 2 tednih se mi je 3x prav histerično drla, ko sem jo kopala, pa mi ni bilo prav jasno zakaj. Prvič jo je tudi tiščalo lulat, drugič pa kakat, pa sem mislila, da jo to moti, po tretjem kopanju pa se mi je posvetilo, da radiatorji ne delajo več in da ji je bilo mogoče hladno, pa je zato tako protestirala, ker do zdaj se še ni tako zelo jokala. No, danes sem najprej dala starejša 2 v banjo, da se je kopalnica segrela, potem pa še njo in glej ga zlomka je bla tiho do takrat, ko sem jo ven pobrala. Takrat bi bla verjetno tiho, le če bi bila voda hkrati tudi brisača user posted image user posted image user posted image . Mora bit skoraj savna v kopalnici, da so gospodična zadovoljni. user posted image

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 1.4.2012 21:02:26 >

(odgovor članu pinia30)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
1.4.2012 23:15:52   
coccinella
Hey!

Da se še malo jaz oglasim, sem kar malo lena za pisanje.... user posted image

OBLAČILA - sedaj nosi 68 ali pa 74. Bodiji so večinoma 68, nekatiri pa že 74, kar se pa tiče vrhnjih oblekic pa nosimo 74. Tudi žabice so mu 68 že skoraj premale....
OBLAČENJE ZUNAJ - jaz ga imam v bodiju in jaknico čez (kakšno trenirkico ali pa tako jaknico da ne prepiha), spodaj pa ima bombažne žabice na stopala in pa kakšno trenerkico čez in copatke. Ga pa imam že od začetka v športnem delu, ker košare niti nimama in se športni del čisto položi.
SPANJE - ponavadi ga dam spat okoli 8h in spi do nekje 8-9, vmes pa se zbudi okoli 4h, če pa se ne zbudi vmes (to se je do sedaj zgodilo le 3x) pa spi do nekje 7h.

Imam pa eno vprašanje:
Ali si vaši tudi rokice tlačijo v usta? moj si jih je začel ene 7 dni nazaj in kar nima miru user posted image

Želim vam lepo noč in sladke sanje!!!

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
2.4.2012 3:05:31   
ana.nunez25
tudi nas ze daje rokice u usta, pa slini se tut ful, tko da bomo vidl gdaj pokuka prvi zobekuser posted image

ful se pogovarja, in ko menjava plenicko mava ze kr ritual, se "uciva vokale" in jih, na svoj nacin seveda, ze kr lepo zapoje...a in e ze obvlada itak, i, ki se mi zdi da je mal bl zahtevn mu tut ucasih ze rata, o in u sta pa tut mal lazja..uglavnem sm cist vesela.user posted image user posted image

uceri se je pa prvic tut nasmeju...ampak ne samo nasmeh na ustih..prou tist..hahaha se je slisal...

tuki je sele 9 ura, ampak grem kr spat, ceprou nevem ce bom loh zaspala sploh k je tok soparno da je kr joj...

lahko noc

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
2.4.2012 8:19:20   
kokosh
nasemu se tudi ritem nekaj spreminja. Zvecer ob 8h rata tecen, zaspi pa vcasih takoj, vcasih pa do 10h tecnari v posteljici. Zadnje dni manj je, bolj prigrizke kot kaj bolj resnega in upira se nastavku, ce pa pije brez, mu pa mleko tece iz ust. Pokakan je vsak dan, plenice so pa manj polulane ...

Roke si pa v usta tlaci ze vsaj 2 tedna. Kolikor sem bila sprva prestrasena, ce bo zacel sesati palec, mi je zdaj kar vsec, sploh ker se zvecer zamoti s tem in sam zaspi (vecinoma) ...

Staknila sem prehlad, nos zaliva in kar ne vem, kako naj se lotim ... Med in caj itak, limonam sem se doslej izogibala (ste ostale ze zacele jesti agrume?), 2x dnevno jemljem operil (se mi zdi bolj pametno lokalno zdravilo kot pa npr. Vzeti claritine za miriti oteceno sluznico).

(odgovor članu ana.nunez25)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
2.4.2012 9:19:37   
trnuljčica
Naša že 1 mes prespi noč brez dojenja. Včasih jo moram zbuditi ob 7.30, da gremo do vrtca. Sicer je neverjetna, zaspi sama. Dobrovoljček in smejka. Pa da ne boste mislile, da jo pustim, da v joku zaspi, al pa da sem to počela dokler se ni ,naučila,. Ker sem resss proti temu! Ne vem, odkar sem ugotovila, da je čist kontra prvemu in da rabi mir za zaspat, torej ne nošenje, spi. Prej pa je postalo samo tečkanje in jokcanje po 1,5 mes. Dnevno spanje pa tako tako... Od kar vem, da ko začne zehat in si mencat oči, da jo moram nehat vlačit po rokah itd in jo dat v posteljico z ninico in glasbo ter včasih dudico, malo gleda okoli poslikave, malo si menca očke in mrkne. Največkrat pa mrkne kar takoj razen, če vztrajaš,da ne spat (obiski...). Pol rabi 5 al 10 minutk. A vedno brez joka. Ponavadi se še smejčka poslikavam al pa meni preden zaspi... Podnevi prespi cel dopoldan, razen 1 urce. Ter ponavadi 2 do 3 urce popoldan. Po 17 pa je budna.

Sicer pa ne vem zakaj bi jo tudi , navajala, da sama zaspi, če sem prvega nosila 20 mesecev vsako noč po 1 uro, na največ 1,5 do 2 urne intervale. Ponosit tako majhnega dojenčka mi res ni težko. A naša noče. To da se joka, zato ker bi jo jaz nosila, da zaspi, pa ne vem, če je glih smisel...

Skratka punce, ki imaste zahtevnejše user posted image , user posted image so si različni. Jaz sem izkusila dve skrajnosti. Zato vam pravim: Niste ve krive, da se joče, da je stalno nejevoljen, neprespan... Vsaka mamica naredi vse, da svojemu otroku pomaga... Dejstvo pa je, da speči bodo spali,razen če ga biksašuser posted image . Nespeči pa ne in se lahko na glavo postaviš. Upam, da sem katero, ki ji je mogoče (kdaj) hudo, malce potolažila. Vem, da bi meni takrat bilo lažje, če bi mi kdo to rekel.

Kokosh sicer ne vem kako je z Operilom, a načelno je lokalna terapija vedno , boljša, Pač lokalno in ne sistemsko delovanje. Drugače pa Claritine spada med varne antihistaminike. Tudi za dojenje (L1- najbolj varna). A ga jaz zaradi prehlada ne bi jemala ob dojenju. Bolj za kakšno dugo indikacijo (bolj nujno). Tako kot v user posted image , ko je tudi B, a se ne daje za prehlad.
Jaz sem že sanjala agrume. Jedla pa jih še nisem. Potem sem morala speči torto MM za njegov rojstni dan. Tortica je bila čokoladna z pomarančno kremo in višnjevo marmelado. Skratka not sem dala slab deci soka stisnjene pomaranče. Mala pa ravno vzadnja 2 dni ni imela krčev. Ampak ona jih trenutno par dni ima, pa potem par dni ne. Skratka pri nas ni vplivalo. Res pa nisem probala cele pomaranče al klementine... Bi,pa si ne upamuser posted image Sama se odloči.

Danes imamo preventivo. Ter oba cepljenja. Redno + Rotaviruse drugič.

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
2.4.2012 9:31:39   
vijolica2
Punce, dajte mi povedati kdaj je zadni čas da prejme otrok 1.cepivo proti rotavirosu? Moj bo sedaj star 3 mesec-13.1. pregled pa imamo 19.4. in nismo naročili še cepiva. Sprašujem če je že prepozno?

Neposredna povezava do sporočila: 1620
2.4.2012 9:32:58   
trnuljčica
Miami upam, da je mala dobro. Ragad tokrat nisem imela, prvič pa sem uporabljala nastavek+ lanolin, a brez nekega blazno hitrega uspeha...user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
2.4.2012 9:39:00   
trnuljčica
Tole je prejela naša (sicer sta dva cepiva). Piše da prva doza po 6 tednu. Obe dozi najboljše pred 16 tednom. Vmes mora biti vsaj 4 tedne razmika. Najkasneje obe dozi do 24 tedna.
http://www.ema.europa.eu/docs/sl_SI/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/000639/WC500054789.pdf

Prvega sem dala cepit pri 3 mes prvo dozo. Tako, da nisi prepozna, le pokliči jih, ko se boš odločila, da pripravijo.

< Sporočilo je popravil trnuljčica -- 2.4.2012 9:40:49 >

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
2.4.2012 10:03:24   
Kasija
dobro jutro!

beti1 a veš, da sem jaz naredila enako napako ravno včeraj? sem čisto pozabila, da smo ugasnili gretje in sem bogico skopala v prehladni kopalnici.

coccinella tlači si rokice v usta in vse, kar doseže (igračke). dojenčki preko ust spoznavajo "svet". oralna faza, če se katera še spomni psihologije iz srednje šole. to o zobkih je pa fama babic. moja sta vse tlačila v usta in se slinila dolgoooo preden je kje bil kak zobek. je pa res, da se slinijo tudi preden dobijo zobek.

ananunez lepo, da se oglasiš tudi iz toplih krajev!

kokosh agrumov še ne jem. pri prehladu sem si pomagala kar s fiziološko in čajem. sem pa zelo pogrešala limone. pa ker je bila tamala tudi nahodna, sem imela ponoči prižgan vlažilec zraka v sobi in je tudi meni pomagal prespati noč user posted image .

(odgovor članu coccinella)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
2.4.2012 10:06:22   
kokosh
Se kar malo sekiram, ko piset_e, kaksni smejckoti so vaši dojencki. Nas je en tak resen dedec, ki ob izbranih trenutkih doda svojemu cvekanju kak nezen nasmesek. Ves cas svojega monologa pozorno gleda v oci in klepeta/ predava (:D) s celim naborom razlicnih glasov. Pogovarja se z igracami in je ves jezen, ce se medvedek na vrvici obrne stran z obrazom, pa v besedo skace, ko se ostali pogovarjamo, vcasih tudi po vec kot pol ure. Ce je res dobre volje (npr. ko po celem dnevu odsotnosti zagleda mene ali MM), se zacne rezati. Sicer pa ne ... Upam, da ni po MM (starsih) podedoval izbrane zatezenosti user posted image

(Se opravicujem za shizofrene stresice :D)

< Sporočilo je popravil kokosh -- 2.4.2012 10:12:20 >

Neposredna povezava do sporočila: 1624
2.4.2012 10:39:19   
lily32
IZVIRNO SPOROČILO: kokosh

Se kar malo sekiram, ko piset_e, kaksni smejckoti so vaši dojencki. Nas je en tak resen dedec, ki ob izbranih trenutkih doda svojemu cvekanju kak nezen nasmesek.

Ne sekiraj se, taka je bila naša starejša punca. Zelo, zelo resen dojenček, a je pri kakšnem letu in pol postala prav nasmejana deklica. user posted image Maljša se v enem tednu smeji toliko, kot se je starejša v celem prvem letu življenja.

IZVIRNO SPOROČILO: trnuljčica
Skratka punce, ki imaste zahtevnejše user posted imageuser posted image so si različni. Jaz sem izkusila dve skrajnosti. Zato vam pravim: Niste ve krive, da se joče, da je stalno nejevoljen, neprespan... Vsaka mamica naredi vse, da svojemu otroku pomaga... Dejstvo pa je, da speči bodo spali,razen če ga biksašuser posted image . Nespeči pa ne in se lahko na glavo postaviš. Upam, da sem katero, ki ji je mogoče (kdaj) hudo, malce potolažila. Vem, da bi meni takrat bilo lažje, če bi mi kdo to rekel.

Hvala za tolažbo. user posted image Naši se počasi prebija prva šterica na plano, a je očitno najhujše mimo, saj se zadnji dve noči zbuja na 3 ure.user posted image To je zame olajšanje. Sem naspana kot trnjulčica po 100 letih spanja. user posted image Kako so vse stvari relativne. user posted image

Naša punca dela prve korake. user posted image Naredi korak ali dva, potem pa štrbunkne na rituser posted image , včasih tudi malo bolj nerodno, potem je pa user posted image

< Sporočilo je popravil lily32 -- 2.4.2012 10:40:38 >

(odgovor članu kokosh)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......