|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
23.3.2012 8:52:29   
Čebel’ca
glede teh krčev ti jaz ne znam povedat, ker jih v prvo nisem imela... mene so bolj v nogo prijemali sredi noči in sem se zaradi tega zbujala user posted image

drugače pa so ene mamice, ki smo prvič skupaj čakale jamrale celo nosečnost, da imajo krče, no kasneje je bilo to bolj otdevanje trebuha. baje je to tak filing, da otrdi samo del trebuha in je trd kot kamen pa dobiš občutek kot bi ti trebuh zategnilo v eno smer. no tko nekako so one to opisale.

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 351
23.3.2012 8:52:48   
Anonimen
oj! še ena se javlja, bom zdaj še anonimna, ker še ne dojemam čisto, ali je vse to res, vceraj sem naredila BC test in se je pokazala čisto bleda druga črtica, user posted image zaenkrat še ni - tako da je mogoče to to, bom čez kakšen dan ponovila test
sicer pa čestitke vse srečkam user posted image in čim manj pretresov naslednje mesece!

(odgovor članu abubabu)
  Neposredna povezava do sporočila: 352
23.3.2012 9:54:14   
Izabelina
dan!

kako ste souser posted image ? js sm supr, vidm pa že zdej, da bo tale nosečnost čis drugačna kot taprva... ker sploh nimam cajta razmišljat o njej... user posted image mogoče bo zarad tega kej manj slabosti kot prvič (uuuupaaam!!!)...

še 27 dni do pregleda, kok se bo to še vleklo...

aja, špikanje v trebuhu je menda normalno, zdej ker se maternica širi, pol pa ko(če) trebuh otrdeva... tko, da se bo treba kr navadt nekega konstantenega špikanja user posted image mene tut to čez dan opomne, da se nekej dogaja...

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 353
23.3.2012 10:27:59   
ValyMa
Dan!!Kako kaj?Jaz sem še vedno super.Danes grem s teto in mojo mamo na koncert v Dvorano Tabor,kjer bo Domen Kumer in gostje!Me je tetka povabila,za materinski dan!Pa me je včeraj moj dragi vprašal"a se ti to zdi pametno za pikeca?"Pa sem mu morala razložit,da je dovolj zaščiten in da ne mislim delat na koncertu prevalov in salt!user posted image user posted image user posted image Je prav posrečen,ko ga tako skrbi za najinega pikecauser posted image .Ampak sem mu zagotovila,da je pri meni na varnem,dokler ne bo pripravljen na ta svet!Saj ga razumem,da ga skrbi,ko sva pa tako dolgo čakala na ta srečen trenutek. Pa še nekaj!Včeraj dopoldna sem si naredila celo košarico zmiksanih jagod s smetano in jo tudi pojedla!Madonca je bilo dobro,eno še imam v hladilniku!Pa lep dan še naprej od mene!Vsem novim pa čestitke user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Izabelina)
Neposredna povezava do sporočila: 354
23.3.2012 11:58:30   
44gatti
Hojla!
Kok ste se razpisale!!! Koliko novih!!! Hi hi user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke vsemuser posted image user posted image
Včeraj sm bla kokr tok ok do popoldneva.... Danes zjutraj tudi mi ni pretirano slabo! Držite pesti, ker je dan še dooolg... user posted image

(odgovor članu ValyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 355
23.3.2012 12:21:46   
thanchyka
Najprej dobrodošlica vsem novim, juuuj, koliko nas že je user posted image , se bomo gnetle po Babycentru ipd novembra! Pa vsem čestitke, ki se vredu opravle prvi pregled. Jaz tudi komaj čakam, da spet vidim pikico in končno slišim user posted image !LinLin, Zewa, me3 se bomo skupaj kazale v torek user posted image  

LinLin, reči, da si vzela močno tableto za glavo, pa ne upaš alkota gor pit, pa bo mir. Zdaj pa ti meni razloži, kako naj pojansim, zakaj ne jem solate več po obiskih, ko vsi vejo, da sem solato-manjak?!? Rečem, da imam drisko pa ne smem sveže zelenjave? user posted image

Meni so se pa začele slabosti, juuj je to zoprno... user posted image  Najboljše mi je, ko jem - prej in po tem pa mi je slabo... Včeri sem bila čist adijo, zadeta, kot da me luna nosi user posted image  Krči so pojenjali, kakšen še zjutraj pa pol zvečer, me pa (.)(.) taaaak bolijo, da me ponoči zbuja, bog ne daj, da se na trebuh vležem pomotoma user posted image  Imam pa trebuh fajn napihnjen, v službi samo čakam, da me kdo kaj vpraša, saj sem prej skoz nosilca bolj telirane majčke, bluzice, zdaj pa naenkrat vse neko opletajoče - sumim, da me sumijo user posted image

ValyMa, kak si me pa zdaj zrajcala s temi jagodami in smetano, fuj te bodi user posted image  No, se pa mogoče mi2 kje novembra srečava v porodnišnici, če boš šla v mariborsko. Sem iz Mb-ja.

Kaj pa studentka25 se je kaj oglasila kje?

Glede kupovanja stvari za user posted image  pa mislim, da bom še zeelooo počakala, po moje 1x po poletju (avgust, september).

Punce, kako ste/boste povedale domačim (mami)? Na kakšen poseben način, ali kar: Babica boš! user posted image  ?  

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 356
23.3.2012 12:29:53   
sontschica
Dobrodošle vse nove user posted image user posted image user posted image

Vivaldi super za dobro opravljen pregleduser posted image user posted image jaz ga imam pa že v ponedljek, ko sem se naročala, se mi je zdelo še tako daleč, pa je šlo en dva tri mimo meneuser posted image user posted image
hvalabogu za službo, da lahko malce odmislimouser posted image user posted image

Izabelina tudi jz ugotavljam, da bo ta user posted image na en način drugačna, prvič sem bil večji del user posted image doma, ker sem ravno diplomirala, pa sem skoz božala trebušček in se pogovarjala z njim, zdej je pa služba, ko pridem domov pa me moja navihanka čist okupirauser posted image user posted image

(odgovor članu thanchyka)
Neposredna povezava do sporočila: 357
23.3.2012 12:42:13   
LinLin
thancyka - ne vem...jst ne kompliciram toliko s solato.. res, da tudi ne jemo veliko pri drugih/zunaj.. ene tolk oprana pa vseeno je povsod...
Kako povedat doma pa...se ubistvu nisva še nič zmenila - pomoje bo ta debata na vrsti v torek po pregledu. Sm dobila pa idejo, da bi kupla tisto majco "pridem novembra" in jo en dan oblekla, pa da vidmo, kdo bo prvi pogruntal...ampak to je samo ideja zaenkrat user posted image

(odgovor članu sontschica)
Neposredna povezava do sporočila: 358
23.3.2012 12:44:27   
miška26
Lep pozdrav. Evo včeraj sem bila cel dan do 5-ih ok,še hvalila sem se mojmu,
pol pa slabo,in ne morem verjet,celo noč mi je bilo slabo,nč nisem spala,pa ša
kokr sem mi je bilo slabouser posted image

Dajte mi mnenje,jest sem imela 19.3 1.ZU, sedaj imam naslednjega 26.3,pol
pa spet 2.4. še 3.uz. Tko je naneslo,ker imam enega (ta 2.) na kliniki kjer sem bila na
OBMP-ju, 1-sem imela pri svoji gin,ker me je vzela,da čim prej vidim kako je,se poznava,
ker je plod še majhen je rekla naj se vrnem čez 14. dni,da bo lepše viden,...
V glavnem imela bom do konca 8. tedna že 3 zu-je,pa se mi zdi, da vseeno to mogoče ni glih dobro!
Kaj menite?

Neposredna povezava do sporočila: 359
23.3.2012 13:13:12   
ValyMa
Miška26 jaz mislim,da ni nič narobe,če imaš toliko UZ,pomoje je to samo dobro,da vidijo kako se lepo razvija.thanchyka me veseli,da si še ena Iz MB.Kar se tiče jagod,pa sorry,te nisem hotela razrajcat,samo jih imam tudi sama zelo rada.Mogoče pa se res srečava kje!!!

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 360
23.3.2012 13:18:12   
sontschica
Miška26 tudi jaz mislim, da ni niča narobe, če ti naredijo malce več UZjev. bolje večkrat preverit, da je vse v reduuser posted image
pa še sama nisi v negotovostiuser posted image

(odgovor članu ValyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 361
23.3.2012 13:22:53   
sontschica
midva še nisva povedala pri men doma, ker je moja mami taka goflja, da bi naslednji dan že vsi vedeliuser posted image . povedala bova v ponedeljek po pregledu, če bo vse v redu.
tašči sva pa povedala na njen roj. dan, ker ona pa zna obdžat skrivnost zase. rekla pa sva, da se nam bo novembra pridružil nov član.

še ena razlika v tej user posted image je to, da zdej bolj pozitivno gledam na vseuser posted image v prvi sem se pa skoz bala SS pa ne vem česa še vse. pa ful preveč žalostnih zgodb sem brala.user posted image
zdej si pa rečem, da bo vse v najlepšem redu, da če se pa mora zgoditi kaj, se bo pa zagotovo z določenim namenom.

Neposredna povezava do sporočila: 362
23.3.2012 13:34:20   
ValyMa
Pri meni pa je tako,kar se tiče povedati družinskim članom!Glede na to ,da sem imelaOBMP ni bila neka skrivnost,ker so me spremlajali in držali pesti za naju vsi.Saj smo si tudi vsi tako zelo želeli te novice.Tako na žalost nisva uspela naredit nobenega ekstra presenečenja!Je pa vseeno zabavno,če ga lahko narediš!Moja svakinja je ob takšni novici naredila tako:(Počakala je do družinskega kosila,ko smo bili lepo vsi na kupu.Potem je bodočima Babici in dedku izročila pisemce,v katerem je pisalo,da prihaja novi druinski član in kdaj bi naj prišel)Meni je to bilo zelo všeč.Sem jo hotela kopirat,a usoda ni hotela it po naravni poti,kjer je presenečenje toliko večje!Ampak smo pa ravno tako vsi srečni in čakamo veseli dan.

Neposredna povezava do sporočila: 363
23.3.2012 13:45:20   
44gatti
Mi bomo povedali v nedeljo (materinski dan - slučajno). Bova kupla 2 dudi, ju zavila in podarila bodočim babicam user posted image user posted image user posted image Če mene vprašate, se bodo vsi jokali user posted image

Drgač mi lahko poveste kako je mogoče, da mi različne internetne strani za izračunat tedne nosečnosti, kažejo 6. ali 7. ali celo 8. teden??? Ni mi jasno. Prvi dan zadnje menstr. sm mela 3.2.user posted image

(odgovor članu ValyMa)
Neposredna povezava do sporočila: 364
23.3.2012 13:54:11   
sontschica

IZVIRNO SPOROČILO: 44gatti

Drgač mi lahko poveste kako je mogoče, da mi različne internetne strani za izračunat tedne nosečnosti, kažejo 6. ali 7. ali celo 8. teden??? Ni mi jasno. Prvi dan zadnje menstr. sm mela 3.2.user posted image

tudi jaz sem delala izračun PDPja na različnih straneh, pa vsakič drugačeuser posted image sam zadnjič sem pa nekje zasledila en koledar, ki ga uporablja tudi moja G in mislim, da je najbolj natančen. če ga najdem, pripopam link.

(odgovor članu 44gatti)
Neposredna povezava do sporočila: 365
23.3.2012 14:00:12   
sontschica
že našla, tega uporablja moja G http://www.mama.si/izracunajte-datum-poroda

Neposredna povezava do sporočila: 366
23.3.2012 14:09:03   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: sontschica

IZVIRNO SPOROČILO: 44gatti

tudi jaz sem delala izračun PDPja na različnih straneh, pa vsakič drugačeuser posted image sam zadnjič sem pa nekje zasledila en koledar, ki ga uporablja tudi moja G in mislim, da je najbolj natančen. če ga najdem, pripopam link.

pri izračunu PDP je treba biti pozoren, da pravilno vneseš dolžino svojega menstrualnega ciklusa - večina strani je po defoltu nastavljena na 28 dni, kar je neko dogovorjeno povprečje; jaz sem uporabila tele strani:
http://www.c-point.com/JavaScript/calculators/pregnancy_calculator.php#fetalage
http://kofetek.com/component/option,com_womancalendar/Itemid,351/
http://www.justmommies.com/duedate.shtml
pa tudi na RR in mi je povsod dalo enak datum in tudi enak datum, kdaj naj bi predvidoma bila zanositev, tako da - pomembna je dolžina ciklusa, ker če tega ne vneseš, potem pač izračuna na 28 dni

Neposredna povezava do sporočila: 367
23.3.2012 14:16:02   
Anonimen

ta krog praviloma uporabljajo vsi ginekologi - ravno zaradi nekega dogovora o povprečnem 28-dnevnem ciklusu - zato potem na NS ali na morfologiji velikokrat pride do popravljanja PDP, ker po UZ glede na velikost ploda potem računalnik predlaga bolj natančen datum..
govorim iz izkušnje - ker se mi je že dvakrat to zgodilo, da sem imela potem prestavljen datum za en teden prej (imam pač bolj kratek ciklus in se je prej "prijelo"), na koncu pa sem obakrat rodila še pred tem popravljenim datumomuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 368
23.3.2012 14:16:47   
Anonimen

ta krog praviloma uporabljajo vsi ginekologi - ravno zaradi nekega dogovora o povprečnem 28-dnevnem ciklusu - zato potem na NS ali na morfologiji velikokrat pride do popravljanja PDP, ker po UZ glede na velikost ploda potem računalnik predlaga bolj natančen datum..
govorim iz izkušnje - ker se mi je že dvakrat to zgodilo, da sem imela potem prestavljen datum za en teden prej (imam pač bolj kratek ciklus in se je prej "prijelo"), na koncu pa sem obakrat rodila še pred tem popravljenim datumomuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 369
23.3.2012 14:21:03   
Anonimen
računalnik dela malo po svojeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 370
23.3.2012 14:23:00   
sontschica
Ja sej vem, da je veliko odvisno od menstrualnega ciklusa. Jaz sem npr. preden sva začela delati na user posted image imela cikel dolg 29 dni, en mesec pa 32 dni, tako, da sem pri izračunih vzela povprečje 29 dni. najbolj realno je pa itak, ko z vaginalnim UZ zmeri plodek in nato določi PDP oz. pri NS.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 371
23.3.2012 15:44:49   
miška26
Hvala za spodbudo,je bom pa res kr na tekoče,če je vse OK.
Uf,more bit!
Ja kar se tiče pa PDP,je pa mogoče edina dobra stvar umetne
oploditve to,da veš točen dan,kdaj se je jajčece oplodilouser posted image
Jest sem imela tudi cikle dolge od 29 in do 34 dni,tko da nebi vedla kdaj
točno bi bilo.....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 372
23.3.2012 17:24:21   
Čebel’ca
meni pa je tale izračun najboljši, ker tudi računa na različno dolge cikluse

http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Nosecniski%20koledarcek,%20izracun%20poroda%20-%20pregnantcy%20calculator.html

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 373
23.3.2012 17:37:59   
DCgirl_
živjo punce!
čestitke vsem novim user posted image :) user posted image Meni se zdi 2.april še takoooo daleč, komaj čakam da vidim, slišim in zvem vse kar je :) Js že kataloge doma listam - ikea, reklame in kr obstanem na straneh z baby stuff... ne morem si pomagat, komaj čakam da začnem nabavljat majhne stvari juhuhuhu user posted image   Upam, da vas slabost ne muči preveč - pri meni je res hecno nobenih očitnih znakov, nobene slabosti, krčev, špikanja, utrujenosti... se na čase sprašujem če je vse okej, pa se potem pomirim da valda mora bit! jaz bi tudi v nedeljo za materinski dan najrajši povedala doma, pa sva se z mojim zmenila da počakava do 1.pregleda... upam da kmalu mine do takrat.

Lepo bodite in uživajte.

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 374
23.3.2012 17:44:36   
Zewa
No punce, kako? Danes je tako lep dan, meni se pa nič ne dauser posted image

Ta vikend se bom morala tudi jaz izgovarjati zakaj ne pijemuser posted image Pomoje bom izkoristila un izgovor, da sem eno močno tableto vzela in si ne upam iti čezuser posted image Ali bom pa na antibiotikih...user posted image

Kako se ve izgovarjate? Še malo pa se ne bo treba večuser posted image

(odgovor članu DCgirl_)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......