|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Novembrke 2012
19.3.2012 17:29:06   
thanchyka
Helou,

pa je tudi na štajerskem zadeževalo, mi kar paše, na sončne dni me kar malo preveč razganja - še posebej, ko mi je dr. zabičala, da moram mirovat.

čestitke vsem novim novembrčkam in eno veliko user posted image za veselo user posted image

Aja btw, tudi meni lahko datum 1.uz prestavite na 2.uz, ker 1. uz je že mimo. Torej 2. UZ = 27.3.2012. že kooomaaaj čaaakaamm user posted image !

Jaz sem sicer po starem, krvavitve več ni, krči se umirjajo - upam, da to ni nič slabega, (.)(.) pa me bolijo, da je joj. Slabo lih mi ni, vsaj ne od user posted image , bolj od nažiranja user posted image Telovadbe jaz itak ne smem glede na zapoved mirovanja, pa tudi sicer če malo bolj hitro stopim, me začne okoli popka prav rezat in pečt, tako da več kot 5-10 minut hoje niti ne zmorem. Čeprav je zdaj od sobote že malo boljše. Aja, pa napihnjena sem kot baaaaloon. user posted image se zadnje dneve perejo samo še legice in tunike user posted image

Austeja , kdaj si ti imela prvi dan zadnje user posted image ? Glede na PDP sva ga morali imeti nekje približno skup, jaz pa sem imela prejšnjo sredo UZ, pa je bila pikica velika 5mm.

V bistvu, kako se sploh računa ta nosečnost - v tednih od prvega dneva zadnje user posted image ? Ali se odpteje 14 dni, ker bi tu nekje po ovulaciji komaj bila možna zanositev? Nimam pojma user posted image V glavnem ti spletni kalkulatorji mi zračunajo, da sem danes nastopila 5.teden.

Povedala pa mi2 nisva še nikomur, me kr jezik srbi pa na smeh mi gre, ko si mislim, kaj jaz vem, pa tega ne povem, hihihi. user posted image No, po 1. pregledu bova povedala mojim staršem (se mi zdi, da mama more čimprej vedet), ostali pa po NS - tudi v službi. No razen če me ne bo prej kdo pogruntal zarad napihnjenosti user posted image

44gatti porithtaj se hitro user posted image

miška26, kako je bilo na 1.UZ?

(odgovor članu Austeja)
Neposredna povezava do sporočila: 276
19.3.2012 17:32:49   
abubabu

user posted image

nick, starost, zaporedna user posted image , število user posted image doma, kraj poroda, spol user posted image user posted image

1.11.
2.11.
gregorina, 35, 5 user posted image , 2 user posted image , Izola
LinLin, 24, 1 user posted image , 0user posted image , Po
fizolck, 25, 1 user posted image , 0 user posted image , Kranj
3.11.
4.11.
5.11.

abubabu, 27, 2user posted image , 1 user posted image ,
6.11.
7.11.

Vivaldi, 27, 1 user posted image , 0 user posted image , Lj
piki_ca, 29, 2 user posted image , 1 user posted image ,
AnjaZib, 20, 1 user posted image , 0 user posted image ,
8.11.
9.11.

koprčanka, 24, 1 user posted image , 0 user posted image , Po
10.11.
sontschica, 27, 2 user posted image , 1 user posted image ,
tanja26, 28, 2 user posted image , 1 user posted image ,
študentka55, 27, 1 user posted image , 0 user posted image ,
44gatti, 30, 1user posted image , 0 user posted image ,
11.11.
12.11.

Zoja Miša, 35, 2 user posted image , 1 user posted image ,
13.11.
14.11.
15.11.

zewa, 24, 1 user posted image , 0 user posted image ,
16.11.
17.11.
18.11.

Austeja, ?, ?user posted image , ? user posted image ,

19.11.

thanchyka, 32, 1 user posted image , 0 user posted image ,
potnica, 31, 1 user posted image , 0 user posted image ,
20.11.
21.11.

žirakaa, 25, 1 user posted image , 0 user posted image , Lj
22.11.
23.11.
24.11.
25.11.
26.11.
27.11.
28.11.
29.11.
30.11.

1. pregled:

13.3
gregorina35,
19.3.
miška26,
21.3.
Zoja Miša,
22.3.
Vivaldi,
26.3.
sontschica,
27.3
LinLin,
Zewa,
2.4.
piki_ca,
3.4.
abubabu,
5.4.
koprčanka,
10.4.
potnica,
17.4.
rozi_ca,

2.pregled:
27.3.
thanchyka,
11.4.
fizolck,

NUHALNA SVETLINA:

23.4.

fizolck,

SKUPAJ NAS JE: 16

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- http://otrocarije.net - http://www.nosecnica.si
- http://www.noseca.com - http://bibaleze.si
- http://www.parentsconnect.com - http://www.moje-zdravje.si
- http://www.pregnology.com - http://www.novorojencek.com
- http://www.mama.si - http://babybook.si
- http://www.pregnancy.org - http://www.bambino.si

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

< Sporočilo je popravil abubabu -- 19.3.2012 17:36:25 >

Današnji dan živimo le danes zato uživajmo v njem :)

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 277
19.3.2012 17:34:51   
abubabu
thanchyka ful je odvisno(pdp) od dolžine ciklusa...

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 278
19.3.2012 18:51:56   
DCgirl_
Živjo,

se pridružujem srečkam user posted image ... Delala sem 4 teste, ker mi je M ful zamujala, četrti CB je pokazal plusek na dan mučenikov :) Mal šok, mal panika, čeprav načrtovano in pričakovano - je šlo pa zelo hitro (januarja sem po M nehala jemat tabletke). Prvi pregled mam 2.4.2012, stara sem 25, 26 bom ko rodim. Slabosti nič, pridobivanje teže nič, edino boobies mam se mi zdi take polne, čvrste. To bo prviuser posted image za naju tako da je vse novo.

Uživajte in lp!

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 279
19.3.2012 19:31:18   
potnica
IZVIRNO SPOROČILO: Austeja

Pozdravljene!
Še ena novembrka tukaj! Rok 18.11.2012. Čestititke vsem user posted image

Sem ravno s prvegal pregleda. Vse kar smo videli, je bila ena mini črna pika, grem še 1x čez tri tedne, ko bo kaj več za videt :) Pika je velika 4 milimetre.

Jaz nimam nobene slabosti, nekaj napetosti v prsih (pa ''vetrovi'' ;). Upajmo, da ostane tako.

A

Jst tut razen tvojih znakov nimam prakticno nobenih drugih - midve pa thanchyka smo bolj skupi s PDP, tko da slabosti verjetno pridejo v tednu ali dveh.

Vcasih me mal v ledvicah spikne, ampak pijem ful velik, tko da upam, da ni kej narobe. Pa mam nek tak cuden obcutek, ko se najem ... kt da bi mela hrano cist gor do vrha:)

Gin. sem vprašala, če lahko na prvi pregled pride tudi mož, pa je rekla, naj pridem kar sama. Verjetno je za moža bolj zanimiva pol NS.

bodite lepo, naj vam ne bo preveč slabouser posted image

(odgovor članu Austeja)
Neposredna povezava do sporočila: 280
19.3.2012 20:45:13   
Austeja
eko, se moji podatki: austeja, 33, 1user posted image , 0user posted image , Kp

Moj prvi dan zadnje user posted image je bil 12. februar. Je bilo prav smesno, ker sva januarja prvic poskusala in je imela potem menstra 5 dni zamude, kar se prej nikoli ni zgodilo :) Kako nas mozgani vcasih malo zezajo :)

Na prvi pregled sem sicer sla z dragim, ampak je pocakal zunaj, ga bom zraven peljala, ko bo kaj vec videt :)

Glede simptomov pa - zaradi mene lahko ostane tako, kot je sedaj user posted image .

(odgovor članu potnica)
Neposredna povezava do sporočila: 281
20.3.2012 7:57:39   
abubabu
DCgirl_ Dobrodošla user posted image Za seznamček potrebujem še predviden pdpuser posted image

Kako ste kaj?

Meni je manj slabo danes, mi je malo bilo ponoči in zgodaj zjutraj, zdaj pa nič več. No se ne pritožujem user posted image

(odgovor članu DCgirl_)
Neposredna povezava do sporočila: 282
20.3.2012 8:06:07   
Vivaldi
Dobro jutro, bejbe, na prvi pomladni dan!user posted image A ni lepo zanosit spomladi, ko tudi vse ostalo brsti in cveti?user posted image

Uglavnem, očitno sem se prehitro hvalila, da ni nič s slabostjo - včeraj sem zakorakala v 8. teden in mi je bilo že v nedeljo čist mičken slabo, prejle pa kar konkretno. Ne sicer za bruhat, ampak je res zoprno, sem ko cunja, pa cel dan akcije je pred manouser posted image

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 283
20.3.2012 8:09:52   
žirafkaa
Dobro jutro punce!! Meni je danes zelo slabo..upam, da čimprej mine.user posted image Spim pa tudi bolj slabo zadnje čase. Verjetno zato, ker sem tako vznemirjena zaradi user posted image .
Uživajte v lepem sončnem dnevu! user posted image

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 284
20.3.2012 8:43:38   
piki_ca
jutro, in dobrodošle vse nove user posted image , kok je fajn, k se nas je kar nekaj nabralo... jst sm pa že od včeraj s takim glavobolom, da ne vem več kaj naj naredim...da o slabosti ne govorim user posted image
upam, da se čim prej spravim skup, ker je zunaj res lep sonček.

(odgovor članu žirafkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 285
20.3.2012 9:00:08   
Zoja Miša
Punce, vse ki vam je slabo... Jaz sem si včeraj v lekarni kupila zapestni trak, proti slabosti, deluje akupunkturno in moram vam povedati, da očitno deluje!user posted image Jaz se danes počutim veliko bolje. Celo kavica mi je pasalauser posted image user posted image user posted image . Tako da vam svetujem, da poskusite. Jaz pa upam, da tako ostane. Ne pomaga pa proti lakoti. Ta je pri meni še vedno VELIKAuser posted image .
Pa naj bo dan lep... dežek je namočil malo travico, ki bo sedaj zasijala v tisti najlepši zeleni barvi... Mmmmmm.... rada imam pomlad!user posted image

< Sporočilo je popravil Zoja Miša -- 20.3.2012 9:01:46 >

Vloga mamice je najlepša vloga na svetu...
Kaja Lina 11.8.2008

(odgovor članu thanchyka)
Neposredna povezava do sporočila: 286
20.3.2012 9:25:48   
abubabu
Kolk pa stane tak trak?
Jaz bi tudi enega proti lakoti user posted image user posted image

(odgovor članu Zoja Miša)
Neposredna povezava do sporočila: 287
20.3.2012 9:29:18   
Anonimen
http://www.lekarnar.com/izdelki/sea-band-trak-proti-slabosti

(odgovor članu abubabu)
  Neposredna povezava do sporočila: 288
20.3.2012 9:48:16   
sontschica
Dobro jutro,
super, da ste se spomnile na ta zapestni trak proti slabostiuser posted image mi je enkrat kolegica rekla, da je imela vedno pri vožnji z avtom probleme s slabostmi, potem si je pa tole nabavla, in so slabosti magično izginile.user posted image
si ga bom šla verjetno nabavt...

miška kaj je zdej z novičkami s pregleda? vse smo že zelo nestrpneuser posted image

a je še katero želja po user posted image minila? glede na to, da imava že enga user posted image , sva se vedno mogla orientirat na večerni čas. prejšnji teden sem bila bolna, predprejšnji teden moj user posted image bolan, zdej mi je pa ob večerih slabo, pa tako zelo sem utrujena, da sploh nimam nobene potrebe. sicer upam, da tole stanje kmalu mineuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 289
20.3.2012 9:48:29   
LinLin
ooo, prvi pomladni dan user posted image
pa polno novih user posted image se nam je pridružilo - super! user posted image

žirafkaa - tudi jaz nisem mogla spat odkar sem izvedela, da sem user posted image , sem se vsak dan zbujala ful zgodej in nism mogla nazaj zaspat ipd. - zadnje dva dni je nekoliko boljše...

vam je pa vsem ful neki slabo... user posted image jst sm danes še kar v redu... ubistvu sploh ne vem da sem user posted image , edino prsi so zelo občutljive in v trebuhu me vsake toliko zaboli, to je pa to.

Danes je še točno en teden do mojega pregleda user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 290
20.3.2012 11:14:58   
abubabu

IZVIRNO SPOROČILO: sontschica

Dobro jutro,
super, da ste se spomnile na ta zapestni trak proti slabostiuser posted image mi je enkrat kolegica rekla, da je imela vedno pri vožnji z avtom probleme s slabostmi, potem si je pa tole nabavla, in so slabosti magično izginile.user posted image
si ga bom šla verjetno nabavt...

miška kaj je zdej z novičkami s pregleda? vse smo že zelo nestrpneuser posted image

a je še katero želja po user posted image minila? glede na to, da imava že enga user posted image , sva se vedno mogla orientirat na večerni čas. prejšnji teden sem bila bolna, predprejšnji teden moj user posted image bolan, zdej mi je pa ob večerih slabo, pa tako zelo sem utrujena, da sploh nimam nobene potrebe. sicer upam, da tole stanje kmalu mineuser posted image

Pri meni je enako, čist me je minilo. Zvečer sem ful utrujena pa še slabo mi je, čez dan itak ni šanse, da bi... Ma saj te potem v 2 tretjini bolj razganja user posted image Sam moj se mi že smili.

(odgovor članu sontschica)
Neposredna povezava do sporočila: 291
20.3.2012 11:39:39   
Austeja
ja, jaz tudi ne čutim nobene potrebe, kar nekako se ne morem spravit...moj dragi me nežno spodbuja, jaz pa: "bomo že, bomo že..." revež.

za druge stvari pa imam energijo, na primer za telovadbo...jaz sem že nekaj časa pred spočetjem začela s telovadbo, najprej hitra hoja v hrib, potem sem pa zamenjala za intervalni trening...delam vaje praktično vsak dan...samo 20 min, ampak zelo intenzivno...45 sek vaje 15 sec pavza - 20 rund...alterniram cardio (skoki, tek na mestu) z vajami za moč (počepi, trebušne...), včasih grem tudi na kak polurni jogging...zaenkrat se počutim v redu in bom nadaljevala, dokler bo šlo...potem bom pa prilagajala odvisno od počutja...

mene pa zanima, če ste že kakšno literaturo prebrale...jaz trenutno berem Ina May's Guide to Childbirth (Ina May Gaskin)...ima malce hipijevski priokus, ampak se da kaj zanimivega ven povlečt

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 292
20.3.2012 11:45:20   
miška26
Živč, evo me sorči nisem imela neta,sem podaljšala vikend na vikendu do danes.
Ja slišali user posted image , user posted image približno velika 5mm, 5.teden 5 dan,
je tko majhna pikica da se jo je dalo slado zmeriti, tko da imam čez en teden spet UZ.
Sem pa dobla slikcouser posted image ,vidi se pa itak bolj samo una vrečka, ki je velika 17mmuser posted image
Me je blo tko strah,ko sem šla na UZ, da sem se kr treslauser posted image .

Se mi pa malo začenjajo slabosti,sploh zjutraj,ko sem lačna, pol ko pa jem pa mineuser posted image

Dobrodošle vse nove user posted image

(odgovor članu abubabu)
Neposredna povezava do sporočila: 293
20.3.2012 13:25:08   
44gatti
Lep pozdrav vsem novim pa še vam nekaj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za srečo! user posted image
Jst res ne razumem... slabo mi je še preden zjutraj odprem oči... traja do okol 11h, nakar mine in pride čez cel dan... Če ležim je nekako boljše, kokr se malo premaknem, ali peljem psičko pred blok, pa dobim občutek, kot da sem 90 stara. Se mi vrti, moči nimam nič... V trgovino si ne upam... Jutri grem k zdravnici, pa bomo vidli kaj mi bo predlagala. Sicer mi bo jutri spremenila namembnost bolniške. Ufff... res upam, da bo kmalu kaj boljše!!! Dolgčas me že razganja!!! user posted image

Uživajte v prvem pomladnem dnevu... jst bom to preskočila user posted image

< Sporočilo je popravil 44gatti -- 20.3.2012 13:26:27 >

(odgovor članu miška26)
Neposredna povezava do sporočila: 294
20.3.2012 15:32:17   
Anonimen
Vivaldi hvala, to ej bla ap tok prisrčna dobrodošlica... Pa sotalim tud, da ne bom kere pozabla...

Ja, fajn je das mo različni..mi je kr ennavadno k se še ful spomnim prve nosečnosti in je blo takrta več "izkušenih" okol mene... pa je hec ta obrat...

Ja, ne vem kako bo s porodom. Vsekakor bom v stiku z doulo... Zdej pa bolj razmišljam katera porodnišnica je boklj prijazna naravnemu načinu in upam da mi en bo treba v LJ oz da bom dogovorjena za babco...

Ja, porodni center je v načrtih, anj bibil v okolici Lj, samo majo ful težave, jim ne dajo dovoljenja... ne vem kako se sedaj odvija..Zavod iskreni net, ful dela na tem in men bi bla to idealna varjanta..ker doma mi je prehuda...v porodnišnici pa tud taka loterija kaj dobiš...No ap da vam ne bom strašila in gnojila že vnaprej...

No, grem še mau brat kaj ste napisale...

A. JUN

(odgovor članu abubabu)
  Neposredna povezava do sporočila: 295
20.3.2012 16:28:49   
Zewa
Ojla bejbe,

evo mene iz službe, danes sem imela tako norišnico, da sem prav malo utrujena. Sem mogla spet nekej malo težjega nosit, me je enkrat nekej špiklno v trebuhu, sem se tako ustrašla in sem pustila drugim.. Klinc, a bom jaz za vse?user posted image

Jaz pa danes teden na pregled.. Komaj čakam! user posted image Drugače pa nič novega, tudi jaz malo slabše spim oz. nimam problema zjutraj vstat - to je neki dobrega. Slabost je pa občasna - odvisno od dneva, ampak nič drastčnega - naj tako tudi ostaneuser posted image

Je pa tak lep dan zunaj, tako da ga moram malo izkoristit. Se slišimo še kaj!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 296
20.3.2012 18:21:07   
Anonimen
no jaz bi pa samo rada povedala, da ljubljanska porodnišnica sploh ni grozna. na živce mi grejo tiste, ki samo jamrajo in jamrajo in jamrajo. pač so strokovni in to je najbolj pomembno. prijatelje imate pa doma, pa tudi osebje je prijazno... ampak bolj kot prijaznost se mi zdi pomembna strokovnost. kaj mi pomaga, da je dr. ves sladek in prijazen, če zataji pri strokovnosti???
veliko žensk dajejo hormoni in so preobčutljive, ampak realno gledano je čisto povsod možno nabasat v 3 dneh na same fejst ljudi in pa kjer koli lahko v treh dneh nabašeš na koga, ki ima slab dan in tudi po karakterju ni nekaj full zgovoren...

(odgovor članu Zewa)
  Neposredna povezava do sporočila: 297
20.3.2012 19:42:51   
DCgirl_
Živjo,

pdp še nevem, prvi dan zadnje M je bil 31.1.2012, nisem čist prepričana kako se šteje tko da bom počakala do pregleda da vidim kaj porečejo.. Tudi jaz prva dva dni nisem mogla spat... se  mi je skos sanjalo pa bledlo od vseh stvari :)

A ma katera kako idejo kako doma povedat veselo novico??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 298
20.3.2012 19:58:53   
mayflower
Po dolgem času se oglašam na tem portalu. Včeraj sem dobila plusek in sem cel dan prihajala k sebi.
Stara sem 33 let, doma imam dva navihanca. Glede  na to,da je pri drugi nosečnosti trajalo kar nekaj časa, da sem zanosila, nisem pričakovala, da bo v tretje uspelo praktično v prvo. Predviden rok je 21.11.2012, prvi pregled pa imam 13. aprila. Petekuser posted image
Ker sem imela že dva CR, me čaka tudi v tretje. Če bo šlo po sreči v Šempetru (imam dobre izkušnje).
V primerjavi s prvima user posted image , sem totalno uničena in ne vem, koliko časa bom sploh lahko delala, ker moje delo vključuje dolge službene vožnje. In danes glih,da sem prifurala domov, potem pa za pol urce pod kouter, prej ko sta tamala prišla z vrtca.
Bom poskusila bit pridna in se čimveč oglašat.

Ko se mi nasmehneš, s soncem napolniš moj dan.

(odgovor članu DCgirl_)
Neposredna povezava do sporočila: 299
20.3.2012 20:27:39   
Anonimen
mayflower
koliko pa imaš razlike med CRji?

(odgovor članu mayflower)
  Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Česa očetje ne bi smeli nikoli reči?
Malce za šalo, malce zares: Preberite si, česa očetje nikoli ne smete reči svoji partnerici, materi vašega otroka. Če že...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......