ronja
|
Res bi mi? To bi bilo super.Plačam koliko rečeš user posted image A si ti po kakšnem modelu delala? da bi si ga kje tukaj probala sposoditi in probati? Veš, da bi ti. Delala sem po kroju iz ene knjige, ki sem ga še malo priredila in zdaj je meni super. Mi lahko verjameš, da sicer ne bi mogla 6 kilskega nosit;). Prejšnji teden je bil v znamenju zdravnikov: v čet. je imel Svit tehtanje: 6020g in 59 cm. Ronja je imela ORL in je zdaj vse ok z njenimi ušeski. Lejla je imela sistematski in je vse ok, baje prehiteva po razvoju (telo pa ne, je glih ujela spodnjo mejo normale s težo in mal nad tem ima velikost), smo pa šli 3x tja (1x so pozabli naredit pregled za oči, 1x je bilo treba dat še 1x urin, ker tisti dan ni dovolj pila), pa še jaz sem imela eritemsko ambulanto (izvid dobim po pošti, ampak odkar je bila popkovnična kri neg. se ne sekiram več nič - bom seveda še bolj happy, ko ga bojo pri 6m pogledali in rekli, da je zdrav ko riba, ampak sem že zdaj vsa srečna:)). Nekaj dni spi po cele dneve, nekaj dni pa protestira Jap, moji majo vsi tak ciklični ritem - samo da ko spijo, ne spijo cele dneve, ampak recimo 3 ure v kosu . Ko majo pa budne dni, pa ne spijo nič... Danes je Svit malo žural ponoči (ne joka, samo buden je in hoče, da sem budna še jaz - mu je čist ok, če se crkljava na pojstli - samo to vseeno ni spanje ). Sva pa oba z lubijem že rahlo do pretežno neprespana... Saj sva sama kriva, ker se ne spraviva v posteljo prej (greva navadno po polnoči), ampak če je pa težko met sicer kaj časa za naju - Svit zaspi navadno okoli 21:30-22:30 nekje in potem še kaj narediš, se kaj pogovarjaš, karkoli... pa je ura takoj 2 ali pa 3... Malidve pa seveda zjutraj navalita... kupčki: podiramo na različne načine, da nam ni dolgčas;). Če sva v postelji, ga navadno dam kar nase, s trebuščki skupaj, če ga nosim okoli, ga držim z eno roko čez trebuh oz. cel sprednji del trupa, tako da mu glava počiva (če počiva - v gl. jo dviguje;) v mojem komolcu, včasih ga dam tudi na ramo, samo to moraš potem ves čas z obema rokama pazit, ker se dviguje itd... Je pa Svit edini od mojih otrok, ki dejansko hoče/želi podret kupček. Se včasih pritoži, če ga ne dam, pa bi mu pasalo. Malidve ga nista tako lepo podirali in je fuuuuul dolgo trajalo, pa navadno niti ni ratalo, vsaj ne tako kot pri njem, ki res "rigne kot ornk dec" kot bi rekli tamali (slišali od očija;). Ponoči se mi pa dostikrat zgodi, da zaspiva oba skup med dojenjem, ampak me ne skrbi, ker ima takrat itak glavo na moji roki in je torej dvignjena, pa itak bi ga slišala, če bi karkoli začel polivat (preverjeno;) - pri 3. otrcih si to že upam rečt - ker sem se res vedno zbudila, kadar je katerikoli dojenček kaj muksnil . Se spomnim pri Ronji, ko naju je bilo še malo strah, da bi jo pomečkala, ampak tamala je spala samo pri meni... Pa se je potem enkrat lubi nekaj obrnil in jaz planem po konci, da bi jo zaščitla - sva se režala, lubi pa je rekel, da ne samo, da je jaz ne morem pomečkat, ob meni je tudi nihče drug ne bi mogel . Tak da dojenčki pač spijo pri nama (zvečer ga prestaviva v njegovo posteljico, da mava mal pojstlo zase , ko se zbudi za dojit, pa vzameva nazaj k nama.) kimica, fizioterapevti oz. p. v razvojni res zelo odsvetujejo tak položaj, ker obremenjuje hrbtenico - otrok ej pač pokonci. Se pa strinjam, da je to zelo učinkovit položaj za podiranje kupčka, ampak ga vseeno rajši ne uporabljam. Ziher je ziher, bi rada naredila vse, kar se da, da bi bili moji otroci zdravi, pa čeprav kompliciram - še pri tretjem, hehe;). Če ležiš, je lahko na tebi, ker takrat njegova teža pritiska dol nate, ne pa eno vretence na drugega. Če stojita, potem njegova teža pritiska nanj - pač zgornji del na spodnjega. Sem slišala enako razlago, tako za vretenca kot za nepravilne vzorce gibanja, kar je še bolj važno. Po moje ne bi težili, če ne bi bilo kje kake povezave - v gl. v teh ambulantah ne delajo glih debiil;). Tako da - vsak po svoje, jaz se rajši malo pomatram, kot pa da je kdaj kasneje kaj narobe z njim. Pa še fantek je in zanje je še mal bolj važno, da so lahko športni, če hočejo. Punce se lahko zmažemo z lepim pogledom, pa nam je vse odpuščeno, hehe;) Zato ga tudi res nimam v plenici, če ni res nujno (če gremo ven ali če so babice na obisku, da ga lahko cartajo;), ker je v tehle za 1x uporabo not precej vroče in naj bi bila povezava z zmanjšano plodnostjo - kar je zelo logično, ker jajca morajo bit na hladnem, zato tudi visijo tam dol, zelo nepraktično iz vseh drugih vidikov (pač so ful občutljivi tam;). Če okvariš praspolne celice, je sranje. Tak da - ziher je ziher, škodit pa ne more, da je brez (pa še ritko ma lepo;). Sicer imamo še št.2, ker je fantek in ima ozke boke - prav zanimivo, malidve sta bili pri 6ih kilah čisto drugih proporcev (sta bili tudi precej starejši - nekje pri pol leta;). Vsekakor mu je 2 še čisto prav, nima nobenih obročkov okoli nogic - res pa je,d a ni ravno dolgo časa v plenici - ampak recimo ponoči mu jo dava, pa je čisto ok. poleti bo lažje ecjat tudi ponoči. oblačenje za zunaj: imam še od malih en medvedek pajacek (tisti kosmat, mi rečemo temu mucka, je pa to umetna reč, podložen z jerseyem, tak mehek, da se lahko lepo premika not), pa zdaj sem mu sešila še en "baby bounting" - taka vreča, ki se odpre ob straneh, za v voziček ali v avto - prav fino. V tistem vsem ga ne more zebst:). Je mali sicer presenetljivo zmrzljiv, glede na to,d a je precej bolj konkreten od punc. Ampak oba zimska sta bila bolj zmrzljiva, taveliki pa je bilo vedno bolj vroče kot meni (ki sem zmrzljivček). Če ga imam v slingu (zimskem, ki sem ga podložila z mucko), pa ga oblečem normalno, kot doma + copatki, puloverček in kapa - pa mu je vedno zelo toplo:).