|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
15.3.2012 14:06:11   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

Moj prvi je bil isti. Zaenkrat je še premali, da bi lahko dojel, da bo dobil za jest do konca. Kar si želi, sploh hrano, rabi takoj zdaj, ne čez pet minut, ko bo podrl kupčka. Počasi se naučijo in nehajo protestirat, pa tudi jest se naučijo, tako da lahko kupčka podiraš bolj proti koncu. Do takrat (po moji izkušnji še kakšen mesec) imaš pa na izbiro jok pri začasnem odstavljanju ali pa polivanje in jok kasneje. Svetujem prvo varianto. Pomaga, če ga z mirnim glasom tolažiš in ponavljaš, da bo še dobil za jest. Sicer ne razume, ampak počasi vseeno, se mi zdi, povežejo melodijo z dogajanjem. Če bo zelo lačen bo pa itak vedno protestiral (še pri 30 -ih user posted image ).
Maš zgleda takega energičnega odločneža, bo še veliko iz njega user posted image , pri vama pa sivi lasje, hi, hi user posted image  (iz izkušenj pri MM).

Ne zamerit, malo heca more bit. user posted image

Kaka, zamera, seveda ne. Moj ima že sedaj malo sivih las, tako da če bo šlo tako naprej bo kmalu cel siv, jaz sem pa blond pa se nebo vidlo user posted image

Moj je tako živahen, da ga komaj že lovim na ramiuser posted image . In se tako miga in vse, da potem semi mi zdi da tudi posledično zaradi tega poliva(občasno, ko ima večji izpad). Kot ga je imel malo prej in je veliko ven vrgeluser posted image .
Ja očitno bo rad jedel, saj se mu skoraj utrga ko mu hrano vzamem, kaj šele bo ko bo imel zobe in mu bom hotela zrezek vzetiuser posted image ..ne diraj lava dok spava...ne diraj T. dok jedeuser posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
15.3.2012 14:22:36   
ronja
Zdaj bom ziher izpadla grozna mama. Ampak kljub vsej ljubezni do mojih otrok, bom čisto uživala tudi v obdobju, ko bom ostala sama z MM.
Tako, da mi ni v interesu vzgojit maminega sinka...

Podpis! Tudi midva dostikrat sanjariva, kaj bova vse počela in kako, ko bojo mali, ki bojo že veliki šli po svoje... Včasih se nama to zdi še predaleč, pa potem sanjava, kaj bova, ko bojo tako veliki, da bojo šli kam za kak tedenuser posted image ...

A so vsi dojenčki tako živahni pri 2 mesecih? Moj je tako živahen, skoz brca, klati z rokami...non stop

Moji ja, za druge ne vem, moj ni bil noben klada, vsi non stop v muvingu. Svit se je zdaj že parkrat obrnil, ves čas nekaj miga... A dejansko obstajajo dojenčki, ki so pri miru???

Ronja žal nisem iz lj- sem iz posavja. Ti si ga sama naredila a ne, če se ne motim?

Ja. Če bi ti dobro delal in bi ga želela, bi ga še tebi, samo je fajn probat prej.

Vidim da je bila tvoja tašča res nora na Ronjo, da jo je hotela imeti samo zase
jap, res. Prigod za celo knjigouser posted image

ok, Svit je danes spal točno 10 min! Sicer pa je velik 59 cm in ima 6020 g! Kar ornk dečko:)

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1177
15.3.2012 17:00:12   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Ronja žal nisem iz lj- sem iz posavja. Ti si ga sama naredila a ne, če se ne motim?

Ja. Če bi ti dobro delal in bi ga želela, bi ga še tebi, samo je fajn probat prej.

Vidim da je bila tvoja tašča res nora na Ronjo, da jo je hotela imeti samo zase
jap, res. Prigod za celo knjigouser posted image

ok, Svit je danes spal točno 10 min! Sicer pa je velik 59 cm in ima 6020 g! Kar ornk dečko:)

Res bi mi? To bi bilo super.Plačam koliko rečeš user posted image A si ti po kakšnem modelu delala? da bi si ga kje tukaj probala sposoditi in probati?

Samo 10 min? Saj vem da si ti že navajena. Moj pa je danes kar spal. Vidim da ima čuden ritem. Nekaj dni spi po cele dneve, nekaj dni pa protestirauser posted image
Uf ste pa res veliki že , pridno rastete.. superuser posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
15.3.2012 18:13:46   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Moj je tako živahen, da ga komaj že lovim na ramiuser posted image . In se tako miga in vse, da potem semi mi zdi da tudi posledično zaradi tega poliva(občasno, ko ima večji izpad). Kot ga je imel malo prej in je veliko ven vrgeluser posted image .

Zato pa jaz naše tamale ne dajem na ramo za podirat kupčka, ker na tašen način dojenčki tudi večkrat polivajo.. Jaz jo držim drugače in naša tamala polije res, če je bilo over too much user posted image

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
15.3.2012 18:36:12   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

Zato pa jaz naše tamale ne dajem na ramo za podirat kupčka, ker na tašen način dojenčki tudi večkrat polivajo.. Jaz jo držim drugače in naša tamala polije res, če je bilo over too much user posted image

Na kakšen način pa podirate kupčka?

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1180
15.3.2012 19:59:27   
mojcakk

Glede podiranja kupčkov...moj mali jih lepo podira, ampak ko ga dam stran od joške, da ga bom dvignila se skoraj vedno začne tako jokati in brcati na vse pretegeuser posted image , kot da je užaljen ker sem mu vzela hrano. Ne vem kaj naj naredim, da se to neha.??? Ne vem ali si ne zapomne, da gre vedno še nazaj na joško?

mi zna katera glede tega pomagat??? ker je to full smotano

pri meni je bil to znak,da ni več dosti mleka..

Neposredna povezava do sporočila: 1181
15.3.2012 20:57:45   
mamicaaa

Glede podiranja kupčkov...moj mali jih lepo podira, ampak ko ga dam stran od joške, da ga bom dvignila se skoraj vedno začne tako jokati in brcati na vse pretegeuser posted image , kot da je užaljen ker sem mu vzela hrano. Ne vem kaj naj naredim, da se to neha.??? Ne vem ali si ne zapomne, da gre vedno še nazaj na joško?

mi zna katera glede tega pomagat??? ker je to full smotano

Naša tudi zadnji teden večkrat joka pri podiranju kupčkov in tudi ne vem zakaj. Sem že razmišljala, če jo mogoče boli želodček med podiranjem kupčkauser posted image . Sem pozabla včeraj vprašat pri P.

Imam pa eno vprašanje za tiste ki ne dojite. Koliko spijejo vaši otročki na obrok in koliko obrokov imajo na dan? Meni je včeraj P rekla naj ji ne dajem več kot 130ml (ponavadi spije med 120 in 150 6x na dan), ker se je skoraj malo preveč zredila. Zdaj ima 5640g in 58cm (odpustna teža je bila 3500). Saj vem, da če bi bila dojena bi pa lahko imela že 7 kil pa ne bi blo nič narobe.

Sara 2010
Hana 2012

Neposredna povezava do sporočila: 1182
15.3.2012 21:24:59   
beti 1

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=b_UosOPIc8Q&feature=fvwp 
http://www.youtube.com/watch?v=uuAXZjUgnog&feature=related 

Neposredna povezava do sporočila: 1183
15.3.2012 22:05:29   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=b_UosOPIc8Q&feature=fvwp 
http://www.youtube.com/watch?v=uuAXZjUgnog&feature=related 

Kje bo pa moj imel glavo pri meruuser posted image Živčnga fasa user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
16.3.2012 9:10:24   
Matkurja
Jst sm pa unga sede probala in je prec rignu user posted image

Ena je spraševala od mila... a ve to resno? Jst sem se prvi dan z milom tuširala, tud dol. Men ni noben rek d ne smem. Pa po moje bi znorela da se ne bi z milom umila.

Neposredna povezava do sporočila: 1185
16.3.2012 9:30:15   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

Jst sm pa unga sede probala in je prec rignu user posted image

Ena je spraševala od mila... a ve to resno? Jst sem se prvi dan z milom tuširala, tud dol. Men ni noben rek d ne smem. Pa po moje bi znorela da se ne bi z milom umila.

Jaz ga tudi uporabljam. Saj ga to itak daš čisto malo.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
16.3.2012 9:30:41   
n€na

IZVIRNO SPOROČILO: Matkurja

jaz sem se mogla takoj po porodu z milom spodaj umit. Je babica z mano stalo in mi tekoče milo dajala in mi govorila kako se moram umivat user posted image

Glede podiranja kupčkov...pri nas noben način ne pali, da bi na brzino podru kupčka.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 1187
16.3.2012 9:45:36   
vijolica2
Moj ga drugače kar hitro podre, ampak je prej taka drama da groza.user posted image

Prej sem ga dala po kakih 15 min hranjenja v ležalnik, in mi je dvakrat polil-ampak je zgledalo kot tisto prvo mleko-vodeno. A mislite da je to bil višek v želodčku? In ko je polil je zgledal kot da ga nič ne moti, saj se je smejal in kar na enkrat je ven priletelouser posted image

Punce kako jih ve oblečete v tem vremenu za vozičkanje? Še v kombinizinčke?

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
16.3.2012 9:51:07   
n€na
jaz ga ne oblačim več v kombinizon. Tu na obali je že zelo toplo.

Neposredna povezava do sporočila: 1189
16.3.2012 9:56:51   
kimica86
Mi ne prakticiramo nobenega izmed teh navedenih načinov..

Jaz mojo tamalo dvihnem v naročje, da je z glavico pri moji pazduhi in gleda naprej in obvezno to počnem stoje.. Tako lepo podre kupčka- no ja, če ni preveč naenkrat pojedla user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1190
16.3.2012 9:59:14   
kimica86
Kašne kombinezončke??? Tiste debele, tople??
Jaz tega ne uporabljam že najmanj 2-3 tedne.. Mojo tamalo oblečem normalno kot doma, jo pokrijem z dekco in dam rokavičke na roke..

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
16.3.2012 10:09:46   
Janchek81

Mi ne prakticiramo nobenega izmed teh navedenih načinov..

Jaz mojo tamalo dvihnem v naročje, da je z glavico pri moji pazduhi in gleda naprej in obvezno to počnem stoje.. Tako lepo podre kupčka- no ja, če ni preveč naenkrat pojedla user posted image

Mi isto podiramo kupčka user posted image  pa mi je par kolegic rekl, da to ni dobr, ker ma otrok vzdignjeno glavico in je kao ne bi smel met user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
16.3.2012 10:15:47   
beti 1

Kje bo pa moj imel glavo pri meruuser posted image Živčnga fasa user posted image

Glede na to, da protestira ker mora podret kupček niti ni za pričakovat, da bo pri miru. Lahko poskušaš par stvari, ki ga sicer malo umirijo. Če bo bolj miren, bo tudi manjkrat bruhnil. Npr. da ga božaš po hrbtu, mu mirno prigovarjaš, poješ uspavanko,... Se verjetno sliši kot mission impossible, ampak na daljši rok se splača.

Moja ga včasih podre, ko je v naročju v pol ležečem položaju na L boku na moji L podlahti, mi ne leži s hrbtom na roki, ampak nekje na pol bočno, tako da lahko gleda stran od mene, z dlanjo jo pa držim za čisto zg. del D stegna, tako da gre moja roka delno čez njen trebušček. Ta položaj ma zadnje čase zelo rada, ker lahko počiva pa vseeno firbce pase user posted image . Drugače pa, ko ima glavo na ramenu ali prsih vem, da bo podrla kupčka, ko najprej bolj opleta, potem se pa malo umiri in takrat jo neham tapkat, pa jo samo še nežno gladim od plenice proti vratu. Jaz jo le izjemoma, ko hitro podre kupčka, ves čas trepljam po hrbtu, drugače malo menjam, malo jo po hrbtu, pa malo po ritki, od spodaj gor, pa jo malo pogladim, počakam, če je treba ponovim.
Pri novorojenčkih je položaj v sede zelo učinkovit, zdaj so pa naši (vsaj moja zame) že preveliki. Jaz je ne morem več ustrezno podpret z dlanjo. user posted image user posted image  Jaz jo poskušam tudi, ko je na ramenu ali prsih, podpret pod nogicami na način, da mi sedi na roki in nima stegnjenih nog, jo na nek način sprosti in lažje podre kupčka. Če je razdražena, je že to lahko zahtevno opravilo. user posted image

Mi2 sva tudi včeraj meli kontrolo teže, zdaj ma 5275g in 56,5 cm. Sem s sabo vzela mlajšega, pa se mu je skoraj vtrgalo od dolgega časa, ker sva čakala skoraj 1 uro za tistih 5 min.

Neposredna povezava do sporočila: 1193
16.3.2012 10:23:02   
kimica86
IZVIRNO SPOROČILO: Janchek81

Mi isto podiramo kupčka user posted image  pa mi je par kolegic rekl, da to ni dobr, ker ma otrok vzdignjeno glavico in je kao ne bi smel met user posted image

Kako vzdignjeno?? Mahh, meni je to najboljši način, ker tisto sede smo že sprobali in se tamala tako zvija, da se prav mantra in se pritožuje in stoka..
Na ramenu se ne priporoča do vsaj 3 mesca..

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
16.3.2012 10:24:44   
Janchek81

Kako vzdignjeno?? Mahh, meni je to najboljši način, ker tisto sede smo že sprobali in se tamala tako zvija, da se prav mantra in se pritožuje in stoka..
Na ramenu se ne priporoča do vsaj 3 mesca..

Tko k mas na sliki na primer so mi rekle, da to ni dobr za otroka, ker sam ne drzi glavice še gor in da se lahko vretenca sesedajo pa take in drugačne fore ... sam jst pač vseen njo tko nosim okoli, ker rada gleda in tudi tako podiramo kupčka, ker ga najhitreje podre, al pa če jo dam čez roko ... smo probali tudi čez ramo pa mi samo zaspi in ga ne podre user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
16.3.2012 10:33:13   
kimica86

Tko k mas na sliki na primer so mi rekle, da to ni dobr za otroka, ker sam ne drzi glavice še gor in da se lahko vretenca sesedajo pa take in drugačne fore ... sam jst pač vseen njo tko nosim okoli, ker rada gleda in tudi tako podiramo kupčka, ker ga najhitreje podre, al pa če jo dam čez roko ... smo probali tudi čez ramo pa mi samo zaspi in ga ne podre user posted image

Ja sej, ta moja slika je slikana lih za čas podiranja kupčka user posted image
Ma kašno sesedanje vretenc dajjjj!!?? Pretiravajo..

Neposredna povezava do sporočila: 1196
16.3.2012 10:36:19   
Janchek81

Uf vsaj še ena k je istga mnenja k jst user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
16.3.2012 10:54:13   
Matkurja

Kašne kombinezončke??? Tiste debele, tople??
Jaz tega ne uporabljam že najmanj 2-3 tedne.. Mojo tamalo oblečem normalno kot doma, jo pokrijem z dekco in dam rokavičke na roke..

Jst mam en tak plišast kombinezon. Men se zdi lih prov. Če je pa vroče ga pa smao odpnem in rokice ven potegnem. Se odpne dol vse, tud noge. Mi je zelo všeč, ker se ga fajn obleče. Malega gor položim, roke not vtaknem, ostalo pa zapnem. Edino jok je pri dajanju kapice na glavo. user posted image

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1198
16.3.2012 11:04:18   
beti 1

Uf vsaj še ena k je istga mnenja k jst user posted image

Sesedanje vretenc res ne, nepravilni motorični vzorci pa lahko.
Sicer pa je položaj, ki ga jaz pri naši uporabljam zelo podoben, le da jo dam bolj počez, tako da ima glavico naslonjeno zadaj na moje prsi in ob strani na mojo roko in praktično v celoti podprt trup.

Neposredna povezava do sporočila: 1199
16.3.2012 11:32:17   
kimica86
Jaz tamalo tudi naslonim nase, nazaj.. Tako, da ima glavico malo nazaj naslonjeno, vendar, ko jo prime za podret kupček (ga namreč zelo težko podira), se nagne naprej..

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...
Možgani nosečnic in mamic se pomlajujejo
Raziskovalci iz Norveške so prišli do zanimivega ugotovitve: da so možgani mamic drugačni, iz zelo posebni. V čem? Preve...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......