beti 1
|
IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2 Kje bo pa moj imel glavo pri meru Živčnga fasa Glede na to, da protestira ker mora podret kupček niti ni za pričakovat, da bo pri miru. Lahko poskušaš par stvari, ki ga sicer malo umirijo. Če bo bolj miren, bo tudi manjkrat bruhnil. Npr. da ga božaš po hrbtu, mu mirno prigovarjaš, poješ uspavanko,... Se verjetno sliši kot mission impossible, ampak na daljši rok se splača. Moja ga včasih podre, ko je v naročju v pol ležečem položaju na L boku na moji L podlahti, mi ne leži s hrbtom na roki, ampak nekje na pol bočno, tako da lahko gleda stran od mene, z dlanjo jo pa držim za čisto zg. del D stegna, tako da gre moja roka delno čez njen trebušček. Ta položaj ma zadnje čase zelo rada, ker lahko počiva pa vseeno firbce pase . Drugače pa, ko ima glavo na ramenu ali prsih vem, da bo podrla kupčka, ko najprej bolj opleta, potem se pa malo umiri in takrat jo neham tapkat, pa jo samo še nežno gladim od plenice proti vratu. Jaz jo le izjemoma, ko hitro podre kupčka, ves čas trepljam po hrbtu, drugače malo menjam, malo jo po hrbtu, pa malo po ritki, od spodaj gor, pa jo malo pogladim, počakam, če je treba ponovim. Pri novorojenčkih je položaj v sede zelo učinkovit, zdaj so pa naši (vsaj moja zame) že preveliki. Jaz je ne morem več ustrezno podpret z dlanjo. Jaz jo poskušam tudi, ko je na ramenu ali prsih, podpret pod nogicami na način, da mi sedi na roki in nima stegnjenih nog, jo na nek način sprosti in lažje podre kupčka. Če je razdražena, je že to lahko zahtevno opravilo. Mi2 sva tudi včeraj meli kontrolo teže, zdaj ma 5275g in 56,5 cm. Sem s sabo vzela mlajšega, pa se mu je skoraj vtrgalo od dolgega časa, ker sva čakala skoraj 1 uro za tistih 5 min.
|