|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki 2012
15.3.2012 8:41:38   
tix

Kasija nisem prepričana, da bom taščasta tašča... Meni je vedno bilo čudno, da bi imela tujega dojenčka v rokah. In sem se vedno tega izogibala. Razen, če bi mi ga ravno porinili v naročje... Tudi po mojem prvem... Ne vem, enostavno mi ni + ne upam... Kot vidim, pa nekatere (ne tašče, babice) nimajo s tem težave in se same ponudijo, da user posted image malo popestujejo. To me sploh ne moti. Pravzaprav mi je fascinantno. Ker jaz tega ne bi nikoli naredila... Očitno imam instinkt le za moje mladiče, ostale raje prepustim njihovim mamam oz staršema.

Jaz pa ful rada, vedno kadar gremo obiskat nove dojenčke, vprašam če lahko malo popestujem user posted image  

A so vsi dojenčki tako živahni pri 2 mesecih? Moj je tako živahen, skoz brca, klati z rokami...non stopuser posted image na previjalni skoz z ritko opleta, ga že komaj lovimuser posted image . Zadnič na posvetovalnici je bila zraven punčka ki je rojena na isti dan, pa je smo ležala, tako mirna je bila, naš pa ...user posted image

jaz sem ful fascinirana nad našo, sicer ne počne nič takega kar počnejo dojenčki (kravce ful pase, na ravni podlagi se prevali na bok, skoraj ji uspe že na trebuh, v posteljici sem jo našla že pravokotno na položaj kot sem jo oddala) ampak počne ful več kar njen bratec ni počel, on je bil res nepremičnina do enih 3m, tudi plazil in shodil je dosti kasneje, pa zdej šiba okrog. Je bil tud vtrebuhu dosti bolj miren, očitno ima to povezavo

babice in dedki - moja mami je ful navezana na starejšega, oči je tak kul user posted image  in ju uspem držat bolj na distanci, tašča je ena bolj mila varjanta "the tašče" tast je sicer super dedek ampak "hard" oblika tašče :) in ni vredno izgubljat besed

IZVIRNO SPOROČILO: Kasija

IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Moj srednji otrok ima zadnje čase mami fazo, moj starejši otrok je danes začel z eno hujšo varianto mami faze in moj mlajši otrok itak še ne ve, da sva različni osebi... Hmmmm.... Zanimivo bo to pri nas domauser posted image ...

user posted image Tako sem se jaz zasmilila sama sebi danes - sem brala starejšemu zgodbo, med tem dojila tamalo in podirala kupčka, ko se je srednji zbudil in tulil, da hoče mamico. Cel žur tole začasno samohranilstvo.

jaz sem sicer več ali manj sama doma ampak kar gre ker je starejši res tak miren fantek ( no da ne boste mislile , da nima izpadov - ampak so obladljivi) ampak recimo enkrat na teden pa pride izredno stanje. Mala ima krče in se je ful jokala, da je starejšega zbudila iz opold. počitka in ker je bil nenaspan ni bil za nikamor in je samo jokal, na koncu sem ležala na postelji vsakega držala v naročju z eno roko in malo je mankalo, da bi še jaz začela jokat. 

Ne morem vrjeti od poroda sem šla zdej 2x med večje število ljudi (trgovino) in obakrat zbolela, prvič sem imela angino, zdej drugič me spet žrelo z belimi oblogami boli, se bom 2 dni sama poskušala zdravit, preden grem k zdravniku po antibiotik - ker baje ima virusno vnetje podobne simptome

(odgovor članu trnuljčica)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
15.3.2012 9:02:55   
miami10
dobro jutro po krajšem premoru še od mene...nisem vsega prebrala-priznam, preveč ste pridne...
Sicer pa me je moja mala včeraj očitno slišala, ko sem rekla da nej vsaj 1 dan spi do 6h user posted image , je spala do 6.30 user posted image
Sicer ko sem pršla do posteljice, mi je šlo kr na smeh, ker je spala počez...očitno ji je bilo ponoči vroče, ni znala dat koutrčka dol, pa je dala noge ven user posted image

Smo pa super...na th za krče sva bili še v torek in o krčih ni več duha ne sluha user posted image ...smo pa jo malo scrkljali...ko sedimo z njo v naročju joka, ko vstaneš kot bi pritisnil gumb MUTE...ampak ker ni ravno lahka in imam spet probleme s hrbetnico jo ne moram nosati...tko da imamo "prevzgojo"...ampak ni hudega...prvi dan je bilo hudo...zdej pa je že dojela da jok ne pripomore k temu da bomo hodili...se je pa končno začela malo bolj zanimat za okolico, ker do zdej je sicer gledala okoli zanimalo pa je ni nič...

Takole na kratko kako je z nami user posted image
lp

(odgovor članu vijolica2)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
15.3.2012 9:36:33   
trnuljčica

IZVIRNO SPOROČILO: vijolica2

Saj se moji tudi, ko ga vidi, ampak njej lepo povem naj se mal pomiri. Tašči si pa ne upam, ne vem zakaj.

Ja, to je zanimiv fenomen.user posted image

A so vsi dojenčki tako živahni pri 2 mesecih? Moj je tako živahen, skoz brca, klati z rokami...non stopuser posted image na previjalni skoz z ritko opleta, ga že komaj

Moja je v vsem neprimerljiva s prvim. Vse kar on ni, ona brez problema. Edino motorično kaže, da sta si v sorodu. Nimam pojma, a je bilo slučajno, al kaj, ampak punca je včeraj prešpricala popoldansko spanje in se obrnila z hrbta na trebuh. Saj sem rekla, da je več sploh ne smem nikjer razen na tleh pustit...

Neposredna povezava do sporočila: 1153
15.3.2012 10:28:39   
Kasija
vijolica2 pri mojem prvem so tudi oboji stari starši govorili, kam vse bo šel z njimi. na obisk, prespat, na morje, ni da ni. ampak dojenček je dejansko manj naporen od enega malčka, ki teka na vse strani, neprestano kaj daje v usta, meče igrače, vse razmeče, polije, potrebuje neprestano nove možnosti za gibanje... pa še dva sta zdaj. ni lahko obvladat malčka, kaj šele dva. se je izkazalo, da do sedaj so ju oboji imeli največ tako, da sta prespala. torej aktivnosti čez dan doma in v okolici doma. po moje bodo za kaj več šele, ko bosta kaj večja. bolj samostojna. konec koncev ju tudi jaz ne vodim naokoli v situacije, ki jih ne obvladam.

živahnost ja to je obdobje, ko se začnejo intenzivno učit premikanja. user posted image koliko jih oblečete doma? ker mojo zavirajo kupi oblačil, pa jo zdaj manj oblečem. ravno zaradi premikanja.

Neposredna povezava do sporočila: 1154
15.3.2012 10:48:00   
ronja
Samo moji niso prvi vnuki babici-tašči, ampak samo babici - mami. Se je pa mešalo vsem po vrsti.

Enako, tudi tašča je pol leta pred Ronjo dobila vnuka. Ampak to je bila pa prva punčka - njena punčka... če tega midva ne razumeva, da je to njena punčka, je pa najin problemuser posted image . No, saj smo rešiliuser posted image . Je bilo pa treba par let...

trnuljčica jap, a me bomo potem tudi taščaste tašče.

Jaz si (sama sebi) čisto resno nameravam napisat eno pismo, kaj vse mi je šlo na živce in si ga bom prebrala potem, ko bo Svit dobil otroka. In mam že pripravljen "govor", kaj bom rekla njegovi punci/ženi/mami njegovega otroka: da naj mi zaboga POVE, karkoli jo bo motilo in to TAKOJ, da ne bo zamere kasneje. In že zdaj se res trudim, da ne solim pameti mladim oz. bodočim mamicam... Če katera vpraša za nasvet, ji z veseljem pomagam, nočem pa težit, da je samo moje pravilno. Upam, da vam tu ne težim preveč;). Pa prebrala si bom takratne smernice pediatrov in delala čim bolj tako kot mi bojo otroci rekli. Samo srčno upam, da ne bojo zahtevali, ad puščam vnuka/vnučko jokat - to je edino, česar pa verjetno res ne bi mogla... Jim bom prej prala možgane, da to ni ok za otroke - dokler bojo še maliuser posted image

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Kasija)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
15.3.2012 10:52:32   
beti 1
Stari starši: k sreči so naši že imeli vnuke preden sem jaz rodila. Mojima 2 se ni kaj dosti mešalo, tašča pa se je do našega prvega že umirila. Jo sedaj malo bolj meče, ko ima "prazno gnezdo", mi pa tudi ne pridemo več tako pogosto kot prej. Sicer pa sem pri tem mnenja, da je treba sprejeti obe plati medalje. Se moraš/ta pač odločiti, kaj vama več pomeni, pomoč ali to da je glede otroka vse po tvoje. Če živite blizu skupaj, pa je treba kdaj kakšno požreti tudi na račun ljubega miru. Si je pa fino sam pri sebi priti čimprej na jasno, katere stvari glede user posted image  smo pripravljeni tolerirati, za katere pa želimo da so po naše in to tudi jasno povedat, kasneje je zadeve ponavadi nemogoče spremeniti.
Glede varstva je po mojih izkušnjah tako, da je boljše tolerirati malo razvajanja (npr. dalj časa gledajo TV), kot pa strogega nadzora. Naša 2 user posted image  sta veliko raje pri mojih, kjer so stvari bolj po njunih željah, kot pri tašči, ki ima svoje ideje o tem kaj otroci lahko in kaj ne.

A lahko kero prosim za recept za te kocke, če so tko enostavne in dobre?

Naša je včeraj preko dneva vse skupaj spala kakšni 2 uri. Je pa potem preko noči spala skoraj 8 ur v kosu, zdaj bi se pa na 2 uri dojila, da not prnese. user posted image user posted image user posted image

Kar se gibanja tiče je naša nekaj srednjega, zna pri miruležati in gledati okoli npr. iz vozička, zna pa tudi pošteno migati, sploh na previjalni veselo brca in maha, da jo lovim z oblačilci. user posted image  V naročju se pa že poskušav vsest, oziroma potegne glavico in ramena naprej in nogice gor. S hrbta se pa tudi že praktično na bok obrne.
Se je začela veselo smejati tudi igračam, ki imajo obraze, če ni utruena se s tem tudi za 15 min zaposli.
Zdaj si moram pa user posted image  skuhat, me glava boli, ker je še nisem.

Neposredna povezava do sporočila: 1156
15.3.2012 11:08:33   
Janchek81
Hej hej

res ste pridne s pisanjem ... včasih lahko vse preberem, včasih žal ne .... da se še jaz malo javim user posted image
Mi smo pridni, zaenkrat ... čez dan dajem našo pupo tudi spančkat, čeprav se trudim po uro pa mi zaspi potem samo za 45min, ampak vseeno, vsaj zaspi ... ponoči je še vedno pridna ( morm 3x potrkati ), drugače se mi pa zdi, da je vsak dan večja in napreduje ... tko je srčkana k se zjutri zbudi in se smejčka ... mi že takoj polepša dan user posted image  naslednji torek ( 20.3. ) imamo pa UZ kolkov in pa pregled - tehtanje in merjenje velikosti ....
Zanima pa me nekej ... a se katera že spodej umiva z intimnim milom? Jaz niti nisem vprašala svoje G če se lahko al se ne smem, čeprav zdej ko nimam menstruacije še je čist ok, ampak potem bom pa sigurno hotla umivanje z intimnim milom ... zaenkrat sem se pa navadla, da spodej samo voda in nič drugega user posted image
Lep dan vseeeeem user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
15.3.2012 11:26:48   
trnuljčica
Beti sem ti na zs poslala recept.

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
15.3.2012 11:58:17   
kimica86
Pozdravljene user posted image

Jaz sem pa danes odpeketala na pregled pri G- vse ok, nič mi ne manjka, samo pero v rit pa da poletim.. hehehe user posted image user posted image
Uhhh, moja tamala je tudi živahna 100 na uro user posted image Se zna zgodit, da se zbudi in ona začne spuščat njene nežne zvokce in če nisem zmožna takoj se odzvat na njen klic (beri: sem na wc- ju ipd.), ko jo pridem v posteljico pogledat, že krili z rokicami in nogicami- z mami praviva, da kolesari.. hahaha user posted image user posted image Pa isto zna tako na previjalni mizici počet, ko jo previjam in ona ne more dočakat svoje papice in je fulll lačna.. No, če se preveč zavleče previjanje, potem začne že stokat, tudi jokat in se potem še od živčkov polula.. Naša je en tašen živc- če ne dobi takoj, je vik in krik user posted image user posted image
Vedno, ko se zjutraj zbudi, jo dobim na hrbtu- ni mi jasno kako ji to uspe, ker jo vedno tako lepo naštimam zraven zvite dekce- res je živahna.. Močna pa tudi fullll user posted image Glavico že skoraj normalno drži pokonci!!! Pogovarjamo se tudi že in prav mi je smeh, ko bi nekaj povedala pa odpira ustka in potem slišiš en tašen prisrčen, nežen zvokec user posted image user posted image
Naša je res ena tašna nežna dušica in ne mara nekega pretiranega nošenja.. Pa če so kašni, ki so bolj grobi pri ujčkanju, se takoj užali in začne potiho jokati user posted image

Tašče: hmmm, sej moja je u redu gospa.. Do sedaj sem se vedno fulll dobro razumela z njo.. Ima pa prebliske kar se tiče unučke.. Sej vem, da je vzgojila 3 otroke, ampak vseeno jaz tako kot ona počne, pač ne bi počela.. Dobesedno me je razkačilo, ko ji je ponudila neprekuhano vodo direkt iz pipe user posted image user posted image Pa njen način previjanja in njeno nošenje po rokah, čim tamala spusti en glasek, ko je v vozičku in pri njej skoraj vedno po 3-4min nošenja po rokah začne jokat.. Groozaaaa.. Moja mami je kar u redu.. Pri njej se tamala fulll umiri in vedno lepo podre kupčka, kar še meni ne uspe vedno..
Tamala je navajena name, na dragega in na mojo mami in mi točno vemo kaj njej paše in kako jo je treba nosit ipd.. Zato pri drugih vedno začne cvilit!! Pa vsi čudno gledajo, jim ni jasno zakaj pri njih ni tako umirjena user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: miami10

ko sedimo z njo v naročju joka, ko vstaneš kot bi pritisnil gumb MUTE...ampak ker ni ravno lahka in imam spet probleme s hrbetnico jo ne moram nosati...tko da imamo "prevzgojo"...ampak ni hudega...prvi dan je bilo hudo...zdej pa je že dojela da jok ne pripomore k temu da bomo hodili...se je pa končno začela malo bolj zanimat za okolico, ker do zdej je sicer gledala okoli zanimalo pa je ni nič...

Naša tudi joka, ko sedimo z njo v naročju, ma jaz temu ne pravim razvada, ker naša se hoče nosit med hojo med podiranjem kupčka, ker ji je tako lažje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1159
15.3.2012 12:00:54   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: beti 1

A lahko kero prosim za recept za te kocke, če so tko enostavne in dobre?

http://www.kulinarika.net/recepti/12619/sladice/cokoladno-mascarponejeve-kocke/

A ve vaše malčke, malčice zbujate čez dan da jedo na tri ure?

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
15.3.2012 12:19:23   
kimica86
Jaz naše ne zbujam.. Sicer, ne vem kaj točno eni mislijo na 3 ure?? Na 3 ure od hranjenja al kako?? Ker mi če npr. tamalo nahranimo ob 12h in zaspi ob 13h, jo pustim 3 ure spat (načeloma se sama zbudi, razen, če ni čez dan dosti spala pa potem odspi tudi 4 urce).. Ker, če bi jo hranila na 3 ure od zadnjega hranjenja, bi potem moja tamala spala po 1,5-2 urci, kar je premalo zanjo user posted image user posted image In njo, če se zbudi, je tako sitna, da boli glava user posted image user posted image Ko se pa zbudi, se takoj začne smejat in je pravi dobrovoljček user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1161
15.3.2012 12:23:55   
kimica86
vijolica2: Lepo, da se ti da kaj pečt user posted image Jaz se bojim karkoli spravit delat, ker se bojim, da se tamala ne zbudi in moram potem vse na pol pustit user posted image user posted image Pa itak bi potem lahko pekla samo za dragega, ker jaz ne bi smela jest, ker nočem dati v usta nič kar ima v sebi čokolado, zaradi tamale.. Čeprav, ko gledam dragega kako se masti s palačinkami z Nutello, jaz pa jih moram na žalost samo z marmelado, se začnem slinit kot pes.. hahahaha user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil kimica86 -- 15.3.2012 12:24:20 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1162
15.3.2012 12:28:03   
mojcakk
zdravo dekleta..najbrž čudno vprašanje..kaj je to mascarponej??namreč prvič slišim za to sestavino in za te kocke..bi lepo prosila,če mi katera razloži,ker mi se zdi recept zanimiv,in bi ga probala..kje pa se kupi to??obična trgovina??
hvala..user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1163
15.3.2012 12:33:31   
Janchek81
mascarpone je fila za u tiramisu user posted image

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
15.3.2012 12:34:05   
vijolica2

IZVIRNO SPOROČILO: mojcakk

zdravo dekleta..najbrž čudno vprašanje..kaj je to mascarponej??namreč prvič slišim za to sestavino in za te kocke..bi lepo prosila,če mi katera razloži,ker mi se zdi recept zanimiv,in bi ga probala..kje pa se kupi to??obična trgovina??
hvala..user posted image

Mascarpone je tak poseben sir. Ki se uporablja za peko, npr. je v tiramisuju. Dobi se ga v vsaki trgovini. Je pa v hladilniku. Mislim da je najceneje v Lidlu. je pa v taki posodici ali je pakiran po 250 g ali po 500g.http://images.teamsugar.com/files/users/1/17470/44_2007/Mascarpone_500g.jpg

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
15.3.2012 12:35:36   
vijolica2
IZVIRNO SPOROČILO: kimica86

vijolica2: Lepo, da se ti da kaj pečt user posted image Jaz se bojim karkoli spravit delat, ker se bojim, da se tamala ne zbudi in moram potem vse na pol pustit user posted image user posted image Pa itak bi potem lahko pekla samo za dragega, ker jaz ne bi smela jest, ker nočem dati v usta nič kar ima v sebi čokolado, zaradi tamale.. Čeprav, ko gledam dragega kako se masti s palačinkami z Nutello, jaz pa jih moram na žalost samo z marmelado, se začnem slinit kot pes.. hahahaha user posted image user posted image

Sedaj delam samo tisto kar je na hitro narejeno. velikokrat je bilo sedaj na sporedu panna cota-mmmm.Pa kruh user posted image . Kaj bolj kompliciranega pa še ne. bi rabila nekoga da ima potem malega.user posted image

Sem hotela malemu sedaj postrižt nohtke, ker spi. AMpak mi kar izmika rokouser posted image kot da bi vedel kaj mu želim narediti. AMpak spi naprej user posted image

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 15.3.2012 12:38:06 >

(odgovor članu kimica86)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
15.3.2012 12:35:45   
Janchek81
drgac dobis tud prah in sama nardis user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1167
15.3.2012 12:47:04   
kimica86
vijolica2: Lepo, lepo.. Si kar pridna user posted image Jaz še kuhat nisem začela, je še mami aktualna, ki živi 2 bloka stran pa prinese, ker 1x ko sem začela nekaj delat, s eje pa tamala prebudila, ker jo je začelo napenjat user posted image Pa je rekla, da bo ona še nekaj časa naša kuharica user posted image user posted image

(odgovor članu Janchek81)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
15.3.2012 12:53:46   
mojcakk
še nekaj..vidim,da debatirate..nam je rekla osebna pediatrinja,da ga moramo hranit na 2 uri,ker je kao sestradan,podhranjen(mali je v 30 dneh zrastel 7 cm in se zredil 800g),pa smo zaradi posledic(bruhanje v loku preko noči-preobremenitev želodca) pristali v bolnici,in potem pri gastroenterologinji v ljublani..
hočem vam povedat,da nam je gastroenterologinja rekla,da nikakor otroka zbujat za hranit(razen v primeru,da res predolgo spi,ker potem spi od lakote-ni moči,da bi se zbudil,..),nikakor pa ga hranit na 2 ure,ker s tem ga uničujemo..rekla nam je tudi,da bo pokazal,ko bo lačen..
ne me narobe razumet,nikakor nočem nobeni "soliti pameti",ker,kakor je rekla v ljubljani,da vsaka mama najboljše pozna svojega otroka,in najbolj ve,kaj je za njega najboljše,kaj potrebuje..in dela po svojem občutku..povem samo svojo izkušnjo..doma imam skoraj 5 mesecev starega sina,in je sedaj že v tej fazi,da če ni lačen,ga nikakor ne boš "prisilil",da bi jedel..enostavno cucelj zrine ven z jezičkom in se začne kregati..takrat pa je sesal refleksno,in smo imeli posledice..pri drugem vem,da bo sigurno ravnala po občutku..
še enkrat..ne me narobe razumet..
lepo se cartajte..user posted image

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
15.3.2012 12:59:54   
kimica86
mojcakk: Povsem razumem kaj hočeš povedat in imaš prav user posted image Naša itak čez dan, ko se naje in podre kupčka, potem zaspi za 3 urce in se zbudi, ponoči pa spi tudi po 6-7 ur in mi jo kar pustimo spančkat user posted image Edino, ko se zjutraj zbudi, je toliko lačna, da si začne takoj metati rokice v usta od lakote.. hehehe user posted image Bošček moj mali user posted image Jaz pa ji takoj dam za papat in 30min po hranjenju jo previjem, ker vem, da ne bi mogla dočakat na papico user posted image

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
15.3.2012 13:08:24   
beti 1
Trnuljčica, Vijolica: hvala user posted image user posted image user posted image   Sem se takoj ko sem nehala pisat post spomlna, da bi šla lahko na kulinarko za recept pogledat, hi, hi. Tko je pa še hitreje. :-) Pa še vsi bomo to lahko jedli, ker ne bo problem zamenjat moke za brezglutensko.

Mojcakk: bi se strinjala s tabo, tudi po mojih izkušnjah nekateri user posted image  vlečejo pri prsih refleksno, ne ker bi bili lačni. 2 od mojih sta že (bila) taka, da je sesanje tudi za tolažbo in ne samo za hranjenje. HB sem se tega naučila že pri starejšem in sedaj pri user posted image  hitro ugotovila, da sem na istem in ji za tolažbo ponudila dudo. Je pa bilo pri tej lažje pogruntati, ker je bolj umirjena in sem jok lažje povezala s tiščanjem v želodčku, kot pri starejšem. Ko sem ugotovila v čem je stvar, je prvi bistveno manj polival, mala je pa itak polivala samo tiste parkrat, ko je bilo res preveč mlekca v želodčku. Vaša p pa zgleda še ni slišala za poskoke v rasti. Moj drugi je imel prav očitne cikle, nekaj časa je nabiral težo, potem pa na hitro zrastel, pa spet nabiral težo,... Ko je rastel je imel manj apetita in oblačila so naenkrat postala premajhna, potem je pa kak mesec ali dva toliko jedel, da nobenemu ni bilo jasno, kam vse da. user posted image user posted image user posted image

Slinjenje: naša postaja pravi mali polžek, bi se lahko po vsakem dojenju preoblačila, ker mi med podiranjem kupčka tako poslini rame, pa pod dudko ima tudi vedno bolj mokro okoli ust. Če bo kaj po bratcih razlog za to nebi smeli biti zobje.

< Sporočilo je popravil beti 1 -- 15.3.2012 13:11:23 >

(odgovor članu mojcakk)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
15.3.2012 13:29:06   
trnuljčica
Beti maš zs.

No, danes sem bila pridna, čeprav sem spet samohranilka. user posted image Oz mala je bila pridna. Če tega ne bi bilo, bi bilo bolj slabo. Tako pa sem skoraj končala sliko za nečakinjo (darilo za rd), si kupila trenerko, šla v Mullerja, skuhala kosilo...

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
15.3.2012 13:29:22   
vijolica2

Glede podiranja kupčkov...moj mali jih lepo podira, ampak ko ga dam stran od joške, da ga bom dvignila se skoraj vedno začne tako jokati in brcati na vse pretegeuser posted image , kot da je užaljen ker sem mu vzela hrano. Ne vem kaj naj naredim, da se to neha.??? Ne vem ali si ne zapomne, da gre vedno še nazaj na joško?

mi zna katera glede tega pomagat??? ker je to full smotano

< Sporočilo je popravil vijolica2 -- 15.3.2012 13:30:30 >

Neposredna povezava do sporočila: 1173
15.3.2012 13:32:38   
trnuljčica
Aja Tix jaz kar razkužilo nosim povsod zadnja 2 tedna (v vozičku)... Saj vem, sem pač čudna.user posted image Samo zdaj res vse razsaja.

Neposredna povezava do sporočila: 1174
15.3.2012 13:48:15   
beti 1

Glede podiranja kupčkov...moj mali jih lepo podira, ampak ko ga dam stran od joške, da ga bom dvignila se skoraj vedno začne tako jokati in brcati na vse pretegeuser posted image , kot da je užaljen ker sem mu vzela hrano. Ne vem kaj naj naredim, da se to neha.??? Ne vem ali si ne zapomne, da gre vedno še nazaj na joško?

mi zna katera glede tega pomagat??? ker je to full smotano

Moj prvi je bil isti. Zaenkrat je še premali, da bi lahko dojel, da bo dobil za jest do konca. Kar si želi, sploh hrano, rabi takoj zdaj, ne čez pet minut, ko bo podrl kupčka. Počasi se naučijo in nehajo protestirat, pa tudi jest se naučijo, tako da lahko kupčka podiraš bolj proti koncu. Do takrat (po moji izkušnji še kakšen mesec) imaš pa na izbiro jok pri začasnem odstavljanju ali pa polivanje in jok kasneje. Svetujem prvo varianto. Pomaga, če ga z mirnim glasom tolažiš in ponavljaš, da bo še dobil za jest. Sicer ne razume, ampak počasi vseeno, se mi zdi, povežejo melodijo z dogajanjem. Če bo zelo lačen bo pa itak vedno protestiral (še pri 30 -ih user posted image ).
Maš zgleda takega energičnega odločneža, bo še veliko iz njega user posted image , pri vama pa sivi lasje, hi, hi user posted image  (iz izkušenj pri MM).

Ne zamerit, malo heca more bit. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Čestitke in verzi ob rojstvu
Kaj napisati v voščilnico staršem, ki so preliti z ljubeznijo do novorojenčka? Da bo pisanje lažje, smo zbrali najlepše ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......