ronja
|
trnjulčica, probaj še čaj od Galenskih lekaren - meni sicer delajo vsi čaji za dojenje, samo ta precej boljše. Dobiš v lekarni, ni v vrečkah, je v razsutem stanju, ni glih dobrega okusa, ampak res ful dela, vsaj meni. vijolica, podpis pod beti! Če se trudiš, da bi pomirila svojega malega, potem delaš najboljše, kot lahko. če si iz Lj, se mi javi na zs, pa se lahko kdaj dobiva in probaš še moj sling, če hočeš. Sosedi je delal čudeže pri tamali, njen mlajši pa ni maral bit v njem, kadar je imel krče (odvisno od otroka skratka - zdaj je tudi mali rad not, samo kadar ga je šraufalo, ni maral bit), zgubit nimaš kaj. Pa mogoče ti bo lažje, ko boš videla, da se vse preživi. Jaz sem zelo vesela, da moji otroci niso veliko jokali, ampak malo pa joka vsak, ker pač samo tako znajo povedat, da je kaj narobe. Kar se tašče tiče, očitno majo to v genih, moja je čisto isto govorila, ko je bila Ronja že malo večja - vsa užaljena, ker ima mala še vedno rajši mene, pa ne glede na to, koliko jo ona razvaja... Ja, kaj naj? Valjda ima otrok rajši mamo! Samo da ona NI hotela dat jokajoče Ronje iz rok, mala pa lačna (ona je mela ful majhen želodček, tudi ko je jedla gosto hrano, je kar nekaj časa morala ves čas nekaj jest, takoj je spet lačna ratala)... To je šele frustrirajoče, verjemi . Veš, da te otrok rabi, pa ti ga ne dajo. Če bi bila še enkrat tam, bi ji jo lepo iztrgala iz rok, pa naj joka, če hoče. Samo zdaj sem bolj biči , vem, da se to ne neha, dokler ne postaviš ornk meje. Ne da si prijazen, ampak da pač zaropotaš, če je treba (na srečo ropota lubi, hehe;). Strarim staršem se blago rečeno zmeša. Podpis, hehe. Pa to je res zelo blago rečeno. Moja tašča se je tresla, dobesedno, tresla se je, ko nas je zaslišala, dokler ni dobila tamale v rokah. Ni nama je pustila nest po stopnicah, ko smo prišli, jo je takoj odnesla v drugo sobo, da jo bo mela zase, ko smo hoteli it, je rekla, jaja, vidva kar pojdit, ni problema - in ni dala otroka iz rok. Ja, kaj misliš, da bova šla brez nje al kaj??? Pa je dobra ženska, samo res se ji je čisto utrgalo, ko se je Ronja rodila... To je bila njena punčka, ki si jo je želela in nikoli imela in nikakor ni mogla sprejet, da to ni njen otrok, ampak najin. Da je ne bova kar njej dala... Definitivno imajo včasih čudna oz vsaj preobsežna pričakovanja, kaj vse bodo oni počeli z vnukom, čeprav je še majhen dojenček...Skoraj nadomestno starševstvo,user posted image če bi jim pustili... Pri nas ne bi bilo nič skoraj. Celo nosečnost z Lejlo sem poslušala, kako bo potem ko se bo tamala rodila, pa ona vzela Ronjo. Ko da rojevam otroke enega zanjo, enega zase . Sem ji vsakič povedala, da to ne bo tako, samo je še kar poizkušala in bila potem razočarana, ko dejansko nisem hotela dat prvega otroka, ker sem dobila še 1. ČUdna mama, a ne? Zdaj se je pa sprijaznila in niti ni probavala več v nosečnosti s Svitom (mogoče tudi ve, da dveh niti ne bi sflogala;). No, kakorkoli, meni je zdaj super! če je karkoli, itak lubi takoj ukrepa in se meni s tem ni treba ubadat. Kar je super, ker mam s svojo mamo dovlj (drugih) problemov . Počasi se nehaš toliko sekirat za starše (ene in druge) - pač del odraščanja - eni pač to naredimo, ko imamo svoje otroke, enim verjetno rata že prej... ker ko je tvoj otrok na kocki, si nekaj časa še lažeš, da je to dolgoročno zanj boljše, potem pa enkrat poči in vidiš, da to niti približno ni res (meni se je enkrat Ronja zjokala, predlani, pred novim letom, že nekaj časa ni in ni mogla zaspat zvečer, potem sem jo pa vprašala, kaj je narobe in je čisto ven padla- jokala ko dež, čisto se je sesula: "mami, pogrešam te!" ker smo se skoz potikali po obiskih - ona tu, mi tam... nikoli ni bilo dovolj... Jaz pa sem mela še dopust po porodniški z Lejlo, da bi bili med prazniki še skup... Veš, da mi je film počil! V tistem trenutku, aha izkušnja, sem videla,d a to škodi mojemu otroku in naenkrat mi je bilo čisto popolnoma vseeno, a bo tašča jokala oz. koliko bo jokala, kako bo izsiljevala, kako zoprno bo to lubiju urejat,... vse mi je bilo vseeno - moj otrok ne bo nesrečen zato, ker se mi ne znamo zmenit, pika! Če se ne da na lepo, pa pač drugače, boli me k*. Od takrat naprej je pa čisto drugo - gremo tja, kadar sami hočemo, oni pridejo v gl. takrat,m ko je to tudi nam prav,... Sem našla način, da se pač jaz z njo ne menim za obiske, ampak lepo on in potem nimam problemov. Ker mene obrne, njega pa ne, jo bolj pozna ... Tako da zdaj je super, vas pa razumem in edino, kar vam lahko svetujem, je, da postavite meje čimprej. Če ne gre z lepo besedo, naj pač dragi zastavi kako drugačno, samo da bo delalo. Dlje ko čakaš, večji problem je, ker potem vsaj nekatere težijo vedno bolj in boljše 1. zamera kot zadnja. okoli bedarij pa NE KOMPLICIRAT, pustite jim kdaj otroka za kako urco dve (kolikor pač otrok zdrži), da ga imajo same zase, pustite jim, da če ste skup one vozijo, one previjajo,... Ampak bodite skup, ko vam to paše. kokoš, moj sling je fajn krojen, da ga lahko kar z njim not položim in spi dalje na njem. Sem pa v tem primeru vedno zraven, ker mam eno paranojo, da bi se kaj zapletel (ne vem, če je to sploh možno, sicer pa sem itak skoz okoli tamalih, tak da nima veze )..